Jump to content

Dybben

Aktiv medlem
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dybben

 1. Jeg har selv en Speedmaster BX, 9' 3-14 gram og har også den Northern Lite som du linker til. Har nok brukt Speedmaster'en mest i forhold til Northern Lite og liker vel Speedmaster'en best av disse også med sluker 6-7 gram. Har selv vurdert en Lawson Arctic Trout MW 9' 4-16 gram, men greier ikke helt å bestemme meg om den vil være verdt det i forhold til Speedmaster'en. Ser også at enkelte skryter av Microwave-ringene på Arctic Trout, men også andre som ikke liker disse. Lykke til med valget, og hold oss gjerne oppdatert på hva det blir.
 2. Tusen takk for tilbakemelding. Kan du si noe om hvordan Antares er hvis du bruker wobblere eller små spinnere? Jeg har forøvrig sendt en epost til Elbe med spørsmål om aksjonen på de to modellene, -håper å få svar derifra også, og da legger jeg ut svaret.
 3. Det er nok rett ja. Speedmasteren jeg har er god og solid å kjøre fisk på, men jeg kunne tenke meg at en ny stang var litt "spenstigere".
 4. Jeg har også søkt og googlet rundt dette uten å finne noe eksakt. Jeg har en Speedmaster BX nå og vurderer å kjøpe en stang i tillegg. Den nye ønsker jeg skal være litt "spenstigere" hvis jeg kan si det sånn. Og ja, jeg har bestemt meg for at det blir stang fra Shimano
 5. Dybben

  Ny stang og snelle

  Det er mye snakk om Fireline, - regnes det som den beste multisena eller er det andre som konkurrerer og kan anbefales?
 6. Jeg lurer på om noen vet, eller har erfaring med, om det er merkbar forskjell i aksjon mellom Shimano Speedmaster BX og Shimano Antares DX?
 7. Har lest mer om Uni-knuten for å skjøte multi og mono/fluor.o Etter det jeg kan se så blir det anbefalt å legge multisena dobbel når en skal skjøte. Er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette? For ordens skyld så skal jeg skjøte 0,12 multi med 024 fluoro.
 8. Jeg forstår at jeg må prøve ut multisnøre da. Er en dobbel Uni-knute en bra knute å skjøte på fortom med?
 9. Jeg bruker i hovedsak monosene, 0,18 og 0,20. Jeg har en spole med Sufix Pro 8 med tykkelse 0,12, men jeg har ikke prøvd den ut ennå. Tenkte å bruke fluorkarbon fortom på denne, men synes det er noe "herk" å skjøte på. Lurer litt på om knuten slites gjennom stangringene, men er usikker og uten erfaring på området. Har du/dere noen tips?
 10. Jeg har både en Shimano TwinPower og en Biomaster, begge i størrelse 2500. Det er disse to jeg bruker mest. Har du/dere noen erfaringer med disse i forhold til kastelengde? Jeg opplever begge som gode haspelsneller.
 11. Flott, og takk for tilbakemelding. Jeg får prøve meg fram litt forsiktig i starten.
 12. Enig i at det er billigere med lavere slukvekt, tar med meg den 😀, men da må jeg ned i 10 gram og noen ganger trenger jeg de ekstra grammene for å få kastelengde nok.
 13. Jeg fisker (i ferskvann) vanligvis med min Speedmaster 9' med slukvekt 3-14 gram og lurer på om noen har erfaringer med sluker i 15-17 gram på denne stangen med tanke på kastelengde og om den tåler det. Alternativet mitt er å kjøpe en ny stang med slukvekt 3-18 gram eller deromkring der jeg kan utnytte noen av favorittslukene mine på 15+ gram. Bakgrunnen for spørsmålet er at jeg ofte har med kun en stang, og jeg bruker både lette sluker/wobblere, samtidig som jeg noen ganger skulle ønske jeg kunne bruke tyngre sluker enn vektklassen tilsier. Takknemlig for svar.
 14. Da er vi to. Jeg har fått et tips om Nissjøen som et bra sted, men har ikke fått sjekket det ut ennå. Her er en kartlink: [Hidden Content],11.2837882,11.5z/data=!4m5!3m4!1s0x466bb90ef43899cf:0x20157128f523499d!8m2!3d61.85!4d11.35
 15. Jeg har lest om bra røyefiske vinterstid ja. Hvordan er det som ørretvann da, heller dårlig?
 16. Jeg kjenner dessverre ikke til fisket i Valsjøen hverken sommer eller vinter, men skal være litt i Rendalen i sommer og har lyst å prøve. Tenker du å fiske fra land eller leie båt?
 17. Kunne denne haspelstangen være et alternativ til Speedmaster? [Hidden Content] Noen som har erfaringer med denne? Kan kanskje benyttes til ørretfiske med bombarda også?
 18. Det blir nok fiske med haspelstang for meg, men skal innrømme at det ser facinerende ut når de som kan bruker redskapen!
 19. Sene er selvfølgelig viktig. Jeg har tenkt 0,40 - 0,45 mono, hva tror du om det?
 20. Tusen takk for at du tar deg tid til gode tilbakemeldinger Jeg har en Shimano Biomaster 2500 FB som jeg er godt fornøyd med, men skal ta meg tid å studere alle alternativene du oppgir. Takk!
 21. Takk for svar. Jeg har aldri forsøkt multiplikatorsnelle og er litt skeptisk, men får prøve å ha et åpent sinn. Kjenner du en haspelsnelle som kunne fungere? Jeg bor i Sogn og Fjordane og har lyst å prøve laksefiske i Gjengedal og Ommedalselva, og der tar de fisk av god størrelse uten at jeg helt kjenner hvor stor.
 22. Jeg har lyst å prøve laksefiske og ber om råd til valg av stang og snelle. Er veldig glad i Shimano Speedmaster som jeg har i lavere slukvekter, og lurer på om denne kan duge til laksefiske: SpeedMaster BX Spin 330H 11'/20-50g [Hidden Content] Jeg trenger også anbefaling til en passende snelle. På forhånd takk for svar!
 23. Flott om du gir tilbakemelding på dine erfaringer med Inno
 24. Jeg leste et innlegg tidligere vedrørende Inno-bombarda der det ble klaget over at knuten/sena ble slitt i den enden der du fester fortommen på grunn av denne ble festet rett i "plasten" uten ring eller svivel. Er det noen som har erfaringer med dette?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy