Gå til innhold
  • Bli medlem

hrmf

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om hrmf

  • Bursdag 08. april 1984

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Jeg skjønner greia, ull er gull. Takk for input begge to. Jeg får titte meg rundt etter ei t-skjorte av merinoull i neste uke.
  2. Om du ikke får napp hos Hertz, kan du jo sjekke ut Easybring. Jeg veit ikke hvor stor sannsynligheten er for at noen skal kjøre mellom Norge og Italia (det kan se ut til at det er mest aktuelt med frakt innad i landet), men det kan jo være verdt å sjekke ut følgende gruppe på fb hvis du ikke allerede har gjort det: https://www.facebook.com/Easybring/info Eller gå rett til nettsida deres: https://www.easybring.com/nb
  3. Haha. Jeg er redd jeg fort kunne endt opp med diger sekk, ja. Men det begrenser seg heldigvis selv med en mindre sekkestørrelse.
  4. Her var det mange praktiske tips, tusen hjertlig takk! Veldig gøy å høre fra en annen nybegynner (vel, alt er relativt, du virker å kunne mye, hehe). Jeg lurer spesielt på det du skriver om ull, stemmer det for turen deres fra Tønsberg til Oslo? For i Tønsberg har det jo vært mye fint vær, jeg kan ikke se for meg at det hadde vært noe særlig å gå med ull der i sommervær? Eller undervurderer jeg svette/kulde-aspektet eller noe lignende?
  5. Takk for forklaring/oversetting. Dette blir nyttig når jeg skal ramle meg opp i fjellene, det blir vel litt i overkant ved overnatting langs kysten antar jeg? Jeg ser i alle fall ikke for meg at jeg trenger ullklær eller lue. Mulig jeg undervurderer den norske sommeren, men jeg tror ikke det? Jeg leser flitting på dette forumet, og det er masse ålreit lesing her. Men foreløpig skriver de fleste om en litt annen verden enn den jeg har tenkt meg ut i, jeg skal jo ikke på fjellet i aller første omgang. Ikke har jeg masse teknisk utstyr eller masse penger å bruke på det (jeg er student). Men så klart, jeg plukker opp noe her og der.
  6. Der sa du noe jeg har følt på en eller annen måte, men ikke helt fått taket på. Pakkelister sier hva, men ikke hvorfor. Det er et veldig godt poeng. Og antagelig årsaken til at jeg følt meg ganske usikker på å skulle dra på tur. Essensen er vel uansett å dra ut og prøve, det er det som må til. Men jeg noterer meg råda dine, spesielt det med å ta notater underveis. Det er som du sier fort gjort å glemme. Mange takk i alle fall. Hadde jeg hatt noen som helst i omgangskretsen min som dreiv med friluft, hadde jeg hengt meg på dem for lenge siden. Jeg er dessverre ikke heldig nok å ha det, og det er derfor jeg føler meg på veldig dypt vann, alt dette er helt nytt for meg. Men boka til Lars Monsen er sikkert en flott kilde, tusen hjertlig for tips!
  7. Hjertlig takk for svar, REs. Jeg forstår jeg kanskje er litt seinere ute enn vanlig med å fatte interesse for natur og friluft, men det plager meg ikke å lære "the hard way", som du kaller det. Samtidig liker jeg jo å være forberedt og kanskje slippe unna unødige nybegynnerfeller, det var derfor jeg valgte å høre her i forumet. Og du har mange gode tips, det var akkurat et sånt svar jeg håpa på. Og det jeg liker aller best ved det du skriver, er at det er rom for prøving og feiling på en kort tur som denne. Ikke at jeg så for meg noen katastrofale følger om jeg skulle pakke feil eller noe slikt, men det er greit for meg å høre at jeg kanskje må erfare meg fram.
  8. Jeg er en rimelig nyfrelst friluftentusiast, foreløpig har de fleste turene foregått i hodet mitt. Jeg har altså mange drømmer, men jeg har vært ganske usikker på hvor jeg skal begynne, og hvordan. Erfaring har jeg stort sett bare fra dagsturer i skauen, foruten en runde på Besseggen for snart 10 år siden. Jeg har lest masse her inne den siste måneden, og har vel kommet fram til at jeg utsetter fjelltur til neste vår/sommer, jeg må først bli varm i trøya når det kommer til "telt og sovepose"-liv. Jeg tenkte derfor å ta en overnatting eller to i telt ved kysten nå i sommer. Vestfold er aktuelt for øyeblikket, er det noen som har gode forslag til hvor? Jeg er ganske åpen for forslag. Selv har jeg vurdert Løvøya i Horten, men har ikke funnet ut om det er lov med telting der. Jeg veit at det er i teorien lov å telte inntil to døgn uten å spørre grunneier om lov, med unntak som naturreservater og muligens andre områder? Skulle i alle fall gjerne visst helt sikkert. Finnes det noen plass (på internett) man kan finne ut av slikt? Jeg har forsøkt å sjekke kommunens hjemmesider, men jeg ble ikke noe særlig klokere av det. Jeg er også såpass grønn at jeg ikke helt veit hva jeg burde pakke med meg. Joda, det er logisk å ha med telt, sovepose, liggeunderlag, mat og drikke, kanskje ekstra klær og sko, men hva annet? Pakkelista på UT.no nevner blant annet kokesett og brennstoff, hva vil det spesifikt si? Primus? Jeg er som sagt fullstendig blank, jeg håper dere bærer over med meg. Er det eventuelle andre ting jeg burde tenke på som jeg ikke har spurt om? Har noen kanskje litteratur å anbefale meg? "Friluftsbok for nybegynneren som ikke evner å forutse hva hu kan tenke seg å måtte ha behov for i løpet av et par døgn: punkt-for-punkt oppskrift på hvordan overleve i villmarka" eller noe lignende hadde vært noe. Jeg er lite praktisk anlagt og muligens litt svevende i tankene, men det er det jeg prøver å gjøre noe med da. (Ligger emnet mitt på feil plass får moderator bare flytte det.)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.