Gå til innhold
  • Bli medlem

kimar

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kimar

  1. kimar

    Makk i Ørret

    Takk REs for mye info og bilder. Merker at jeg mister lysten til og spise ørret nå. Men det står jo om kveis i wikipedia som REs lagt til at den skal også fines i muskulaturen og da er den jo i kjøttet uansett?
  2. Jeg overnatter selv mye i bil og har gjort det lenge. Jeg har selv en Volvo 740 stv som jeg har rigget til med gardiner og div. Og jeg er veldig fornøyd bortsett fra takhøyden innvendig. Små varebiler er jo helt topp til dette. Men en burde kjøpe lang type og få side vinduer som kan åpnes da det er sjeldent ventiler i lasteromene. Topp hengslet bakluke er også et must. Farge betyr også litt etter min erfaring svart er helt grusomt på sommeren. Peugeot Partner/Citroen Berlingo av nye typen synes jeg ikke har så god komfort, vonde seter og dårlig støy isolering (har selv kun kjørt en 2011 mod så de kan ha blitt bedre). Vw Caddy liker jeg veldig godt, gode seter og bedre støyisolert. Ford Connect av gamle typen har også bedre komfort en Berlingo/Parter etter min mening. Har aldri hørt noen veldige store problemer på noen av disse bilene. 1,6 liter diesel motoren i berlingo/partner var var plaget av noen Turbo havarier da olje rørene til turboen tettet seg for noen biler gikk for langt mellom oljebyttene og på noen ble det brukt feil olje. Var selv borti dette på en bekjents Ford focus som har samme motoren men dette er en stund siden nå så de har nok fikset dette problemet nå. Av større kasser biler så vil jeg fraråde hiace pga elendig komfort og de ruster noe veldig. Vw transporter har god komfort og pleier og hvere gode biler etter det jeg har erfaring med bortsett fra noen girkasse havarier på 1,9 diesel (T5a utgave). Peugeot expert og Citroen jumpy kan også anbefales. Blei veldig mye info her men lykke til med bil kjøp!
  3. kimar

    Makk i Ørret

    Takker for svar! Ja jeg sløyer alltid fisken med en gang. Er desvere ikke så kjent med va som skal hvere og ikke hvere i fisken tenker da på syster/klumper og lignde. Men prøver alltid og hvere forsiktig slik at jeg ikke stiker hul på noe når jeg sløyer. Etter det jeg forstod på han jeg pratet med så var makken i kjøttet? Men da kan det hvere at han ikke sløyer fisken med en gang da makken kommer ut i kjøttet?
  4. kimar

    Makk i Ørret

    Hei jeg er ganske ny på friluftsliv og fiske og jeg har et spørsmål som jeg lurer veldig på. Jeg har fisket noen ganger i Kliefjorden i Evje og har blitt fortalt av lokale at det kommer makk i ørreten når den har ligget et par dager. Dette høres ikke noe serlig ut. Er dette farlig? For jeg mister veldig lysten til spise fisken når jeg hører slikt. Og vis en fryser fisken vil en da ta livet av makken? Håper noen kan svare meg på dette da jeg har slitt med og finne info om dette.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.