Gå til innhold
 • Bli medlem

rubraadl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om rubraadl

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal du gå denne løypa på tre dager, får du lange dagsetapper. Kommer an på hva man er vant med, men både Lakkenstova-Kvinen og Gaukhei tilbake til Ljosland er relativt lange etapper. Bestiller man transport over Langevann blir det selvfølgelig noe kortere. Vær obs på at det kan være mange våte områder(myrlendt som du nevnte) i disse løypene hvis det har regnet mye. Uansett er det et flott turområde!
 2. Har begrenset erfaring med Holmeslet, men det lille jeg har er bare positivt! Bra telt med solide stenger(Easton alu.) Gullfint med litt ekstra høyde, og på mange måter en ideel mellomting mellom et tunneltelt og en lavvo. Eneste minus er vel prisen?(Ser at prislista på nettsida er fra 01.01.2009..)
 3. Tror ikke du kan fortolle selv, så lenge varene er sendt med en eller annen speditør som skal levere en vare fra A til B og tar betalt for det. Postens gebyr innebærer, som tidligere nevnt her, eventuell tollbehandling/sjekk om tollpliktige varer og moms. Dersom man slipper unna sånt, er man stort sett heldig Et tips for å få fortgang i det, er å sende en fullmakt til [email protected] Da slipper man å vente sju lange og sju breie på brevet i posten(hvis det i det hele tatt kommer)
 4. Problemet er oftest at pakkene blir liggende i Oslo hos Posten.(Hvis de sendes med en befrakter som bruker Posten i Norge) For å få fortgang kan man da sende en mail til [email protected] og gi dem fullmakt til å fortolle/ordne moms. Da slipper man å vente på fullmaktsbrev via post.. Funker fint, og fremskynder som regel leveransen betraktelig.
 5. Etter en del vinterturer med Paris-brettet med taudrag er jeg ikke i tvil. Neste vinter blir det stivt drag hvis jeg skal på pulktur. Bortsett fra på vidda og generelt flatt terreng, blir det for mye knot med taudrag. Men det er min mening og erfaring
 6. Kan jo være et alternativ å kjøpe noen Randoneebindinger og montere på skiene du har? Mye bra brukt på f.eks friflyt.no
 7. Flott turområde og mange hytter med proviant. Sjekk her for oppdateringer rundt hytter, ruter og tilgjengelig proviant: [Hidden Content] Alle hyttene i Setesdalsheiene står åpne hele året. Hvis du starter så tidlig som 20.juni, vil du møte mye fuktig terreng. I år er det lite snø i deler av områdene, men du er likevel tidlig ute ift. sommersesongen. Båt over Langevatn (ved Ljosland) kan du sikkert bestille på Ljosland fjellstove. Anbefales på det sterkeste! God tur.
 8. Et 3/4/5-mannstelt bør henge ordentlig for å bli tørt.. Hørtes ut som en dårlig idè å tørke på gulv med mindre gulvet er sabla stort Mindre telt blir selvfølgelig enklere å hanskes med...
 9. Etter noen komfortable netter i Tyin 5 season, konkluderer jeg med at det er en sabla god pose. Minuset er selvfølgelig vekt/størrelse(og kanskje kort glidelås også) Plusset er pris og varme og at den finnes i ulike lengder. Fant dessverre ikke noen som selger Raudfjorden, så den ble ikke aktuell for min del.
 10. Anbefaler heller å slutte turen på Ådneram, selv om det blir litt kortere. Området ned til Lysebotn er ikke noe veldig til ski-område, selv om det er en del folk som går ned til f.eks Flørli og tar båten derfra. Ellers gjelder nok tipset du fikk over. Skikkelige ski (med stålkant) og et godt telt. Alternativet er selvfølgelig å bare overnatte på hytter. Det burde gå greit å legge ei løype fra Brokke og videre bare med overnatting på turistforeningens hytter.
 11. Uten tvil viktig info for alle som skal ta turen. Og finfint å ikke blande reklame og "faktaopplysninger"
 12. Jeg ser jeg skulle valgt et annet og bedre eksempel Du har selvfølgelig rett! Men jeg står likevel fortsatt på at det stort sett ikke er nødvendig å ta hensyn til misvisning ved normal navigasjon på landjorda i Norge. Når det gjelder forandringen i misvisningen, så er den ulik fra sted til sted. På sjøkartene og de fleste 1:50000 kart står det påtrykt endringen pr. år (pluss/minus x grader)slik at det går an å regne ut dagens misvisning selv om man ikke har helt ferske kart.
 13. Anbefaler testen i siste Villmarksliv. Grundig og objektiv test av helårstelt. Helsport har noen sikre kort, men f.eks Hilleberg kjøpt på e-Bay kan fort bli konkurransedyktig på pris.
 14. Du har fått mange gode tips her. Ut og tren Når det gjelder misvisning, er det noe man knapt tar hensyn til med mindre man er langt mot nord. Går du etter kompass på f.eks Finnmarksvidda vil du stort sett gå så korte strekk at du likevel ikke trenger å ta hensyn til misvisning selv om den er et par grader så langt nord. På sjøen vil du derimot måtte regne med misvisning om du skal seile f.eks over nordsjøen eller andre lange strekk på en og samme kurs. (Men da har jeg allerede sporet langt av tråden:))
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.