Gå til innhold

rigotta

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  80
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om rigotta

Nylige profilbesøk

813 profilvisninger
 1. rigotta

  Tips til vinterbukse med bib og dropseat

  Denne er verdt å se på: http://www.plusminusnoll.se/sv/produkter/vara-produkter/skal/minus-3l-pants Ligner nok en del på Fjellreven tur / singi bib, men med membran. Bra med lommer, dropseat, ilegg på knærne osv. Har bruk denne i fem sesonger på fjellet til kiting og skigåing, og er godt fornøyd.
 2. rigotta

  + - 0 bukse

  Har brukt buksen i 4 år og har nesten bare godt å si om den. Har for det meste brukt den på ski og kite på fjellet. Den ligner en del på Fjellreven sin Tur bukse. Over midjen har buksen et behagelig stretch materiale, samt en liten lomme. Den har også dropseat funksjon. To store lommer på lårene, og lommer på knærne med tynne kneputer. Jeg har ikke klart å slite hull på buksen ennå, annet enn sår etter stålkantene på skiene. Syns buksen er behagelig og solid. Det jeg savner på buksen er en snålås på beina eller en gamsjekrok. Det er hemper så du kan lage et strikk som går under skoen, som på en gamasje. Glidelåsen nederst på beina har en irriterende tendens til å kile seg i understoffet når den brukes. Er litt i tvil på kvaliteten på membranen de bruker. Har hatt jakken i like mange år og den blir våt på skuldrene. Tror de kun produserer på bestilling og levering på høsten / tidligvinteren. Sjekk www.plussminusnoll.se De har nesten dobblet prisen på 4 år......
 3. Hei. Jeg skal ila 2019 2020 krysse Grønland på ski. Tiden frem til da skal brukes til trening og ikke minst innkjøp av utstyr. Det er her jeg trenger noen råd. Regner med det er en del av forumbrukerene som har gjort samme turen. Har i dag normalt utstyr til bruk i vanlig norsk vinterlandskap, og renger med å måtte oppgradere frem mot en slik tur. Jeg vil gjerne ha spesifikke anbefalinger og erfaringer, og gjerne hint om ting / utstyr som absolutt ikke fungerer. Dagens utstyr: Ski: Åsnes Gamme med kortfeller Staver: Gipron Sherpa 3-delt Skisko: Alfa Skarvet Gamasjer: Bergans Skallbekledning: Pluss Minus Noll Sovepose: Ajungulak Tyin, Tlim -14C Liggeunderlag: Exped synmat WL 7cm Pulksele: Fjellpulken ekspedisjon pro Dunjakke: Forsvarets boblejakke grønn Votter: Forsvarets vindvotter med ullvotter Ullundertøy: Devold i div tykkelser Sokker: Driver å lager ullkartanker, samt Smartwool Turen skal gjennomføres som deltaker på en organisert tur. Ang skisko og kartanker. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå for kartanker eller bruke flere par sokker. Skjønner kartankene vil gi meg ekstra varme, men er det nødvendig på en slik tur? Hvor mye ekstra plass bør en beregne om en skal bruke kartanker? Har sett for meg 2 størrelser større enn vanlig. Staver: Har tenkt å gå for en todelt stav da jeg liker å variere høyden etter terreng og for å endre belastningene. Har brukt Gipron Sherpa 3 i flere år og det fungerer bra med flick lock systemet. Til en slik tur har jeg tenkt å bytte til Åsnes polar Expedition 2 delt. Disse er det skrulåsing på. Noen som har erfaring med slike låsesystem?
 4. Har brukt PlussMinusNoll buksen i 4 år, anbefales. De har nok hentet en del inspirasjon fra Fjellreven Tur buksen, men mangler gamasjekrok og snølås på beina. Det er hemper så du kan lage en strikk som går under skoen. Høyt liv med stretch og lommer for ilegg av kneputer. Tynne kneputer er digg når en skal sette opp telt eller rigge kite. De produserer kun på bestilling, så toget er gått for i år.
 5. rigotta

  Parkering ved Ustaoset

  Brøytestasjonen på Haugastøl er et alternativ.....
 6. rigotta

  Trekanten i Trollheimen

  Trollheimshytta, Gjevillvasshytta og Jøldalshytta er alle betjente. De har ihvertfall solgt real turmat på Trollheimshytta i tillegg til kioskvarer. Om du har noen dager ekstra, så er en tur til Snota og Blåhø å anbefale, eller Gjevilvasskamban om du vil ha litt mindre folk rundt deg.
 7. rigotta

  Trekanten i Trollheimen

  Været i Trøndelag er alltid ustabilt, så august er nok ikke værre enn september. De 2 siste årene har ihvertfall september hvert fin. I sommer har det hvert mye folk langs motorveien mellom de 3 hyttene, men det bruker å bli mindre uti september. Hyttene stenger rundt 17. sept, så da minker det nok med folk, selv om de selvbetjente er åpne. Jeg ville valgt telt. Startet med en natt ved sandstranden på Rauøra ved Gjevillvatnet. Fineete stranda i Trollheimen om ikke Gjevillvannet er helt fylt opp. Ta deg over til Jøldalen og litt opp på Langfjellet. Teltplass med utsikt. Fortsett langs Langfjellet og over Trollhetta. Mye fine teltplasser blandt storfura i Foldalen, og noe myr..... Siste dagen går over Mellomfjell og Riaren som er det fineste stykket på hele turen. Lettgått når du først kommer deg opp "de 7 skuffelsene"
 8. rigotta

  Hengekøye i Trollheimen

  Trær finnes i dalene. Ved Trollheimshytta og Gjevillvasshytta er det trær nok til ei hengekøye. Hvor I Trollheimen har du tenkt deg?
 9. rigotta

  Turforslag Oppdal

  Følg stien til Jøldalshytta så langt du orker, fint og slakt terreng, eller bare heng rundt Gjevillvatnet. Avhengig av hvordan vannstanden er så har Gjevillvatnet en flott sandstrand.
 10. rigotta

  Turforslag Oppdal

  Fra Gjevillvasshytta har du masse muligheter: Blåhøa, gir deg en massiv utsikt ned mot Gjevillvatnet og store deler av Trollheimen. Om du ikke vill på topptur så er turen inn mot foten av Blåhøa, Kamtjønnin fin fin, med en del spesiell flora. Turen over eggen mellom Fremre og Midtre Gjevillvasskab gir deg masse luftige opplevelser. Turen om Riaren ned igjen. Ta en rasten ved spesielle Renbækksetra. Nord for hytta har du Tyrikvamfjellet og Svahøa. På motsatt side av Gjevillvatnet ligger Storhornet og Okla. Okla er nok enklest tilgjengelig fra Storlidalen. Vil du ha villere fjell er kanskje Storlidalen et bedre utgangspunkt enn Gjevillvassdalen. Liker du å fiske er det ok med fisk i Gjevillvatnet også.
 11. rigotta

  Sunndalsfjella + trollheimen

  Bilde tatt ca fra Sandåfjellet og nordover nå i helga. 1 Namnlausfjellet, 2 Nonshøa, 3 Slanglifjellet
 12. rigotta

  Sunndalsfjella + trollheimen

  Rundt Storlidalen i Trollheimen ligger det mye snø over 1200-1300 moh ennå. Regner med det ikke er så ulikt i Vindøldal / Fruhøtta. Det snødde på ca 1400m i helga. Fruhøtta: Kjør opp Vindøldalen og parker ved Pebua. Derfra er det fortsatt vei innover, men den er låst med bom. Fra Pebua kan du sykle innover til vadestedet eller brua over elva. Du rekker opp og ned Fruhøtta på en dag, men vil du ha en roligere tur kan du overnatte på Vindølbu eller telte innover dalen.
 13. rigotta

  Forhold i Trollheimen nå

  Følger opp med fersk førerapport for Trollheimen rundt Storlidalen. Helga 24-25 Juni er det fortsatt mye snø igjen! Gikk turen fra Sandøysætra, Sandåtjønna, Gjærdhøa, Sæthøa, Storhaugen, Sandøysætra. Snøen er stort sett kompakt så den bærer greit. Lødrag kveld snødde det på ca 1400moh. Sandåa er stor så det er vanskelig å krysse den. Prøvde flere steder, men endt opp med å gå over brua ved Sandåtjønna. Det ligger to snøbruer over Sandåa, men de turte jeg ikke bruke. Innover mot Grynnongshøa og videre mot Slanglifjellet ligger det også mye snø. På avstand så det ut som det var mulig med ski opp Slanglifjellet ennå.
 14. rigotta

  Røverkjøp og gode tilbud

  Åpen dag hos Helsport på Melhus: http://www.helsport.no/apen-dag-pa-melhus
 15. rigotta

  Trekanten på ski i februar mars?

  Sjekk pakklistene hos DNT, greit utgangspunkt: https://www.dnt.no/pakkeliste/ Skal du på hytte til hyttetur på vinteren må du ha utstyr til å klare deg ute en natt, man vet jo aldri.....
×