Gå til innhold

rigotta

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om rigotta

Nylige profilbesøk

1 047 profilvisninger
 1. rigotta

  Ekspedisjonssele Fjellpulken VS Acapulka

  Jeg klarte å ødelegge de 2 spennene / klipsene som holder skulderreimen mot beltet foran på min Fjellpulken Expedition sele i helgen. Ble rimelig skuffet da de glapp. Dette skjedde under dekktrekking i steinete terreng, dårlig humør og kort drag, så belastningen er kanskje ikke reell ift å dra pulk. FP var villig til å bytte selen, så får en se. På disse selene er nok disse klipsene et svakt punkt. Skjer det igjen kommer jeg til å bytte de ut. Ellers er jeg godt fornøyde med selen, ihvertfall når jeg drar tungt. Jeg liker skulderreimene da de gir meg mulighet til å bruke overkroppen mer. Uten skulderselene opplever jeg at beltet glir så langt ned at det blir ubehagelig.
 2. rigotta

  Grønland / Utstyr

  Der var Grønnlandsturen i boks! Gjennomførte Svalbard på tvers i april for å sjekke motivasjon og form. Sitat fra kjærringa når jeg kom hjem glad og fornøyd: "Nå har vi det gående......." Ang staver: Gikk med et gammelt par Gipron i alu, fliklock og hjemmelagd langt grep. Fungerte utmerket! Greit å kunne variere høyden på grepet uten å behøve å endre lengden på stavene. Polgrep og korte staver fungerte best for meg. Ikke akkurat Northug stil, men gav meg den balansen og framdriften jeg trengte. Låsingen holdt. Har tidligere knekt to slike staver. I nedover bakke har pulken kommet opp på siden av med og stoppet i staven. Nederste ledd knakk. Ser for meg at en karbonstav som Åsnes polar exp. tåler slike belastninger like dårlig som en stav i alu. Gipron stavene er tyngre enn Åsnes sine polar, men tror jeg kommer til å gå med Gipron på Grønnland også. Sko: Alfa APS, 2 nummer større enn vanlig. Liner, polpose, medium smartwool, og heavy smartwool. Ingen gnagsår eller frosne tær. Regner med det er ganske mange som har krysset Grønland her. Noen som har valgt utstyr, tatt avgjørelser el. som de ikke kommer til å gjøre igjen om de skulle gjenta turen nå?
 3. rigotta

  Kartmannen.no: alternative turkart til Garmin

  Kan kartlaget med skredinformasjon slås av/på i GPS?
 4. Ytterligere funksjonerDrop-seat funksjon.
 5. Vinden kan ta godt over mellomfjell. Har ått over mellomfjell i kuling, men uten særlig nedbør. Til helga melder yr opptil 12ms fra vest, masse nedbør og rundt null grader. Jeg tror ikke det er noe problem å gå over Mellomfjell i dette været, heller ikke å gå ned mot Trollheimshytta, så bratt er det ikke. Men i det været blir det ikke noe særlig trivlig tur. Jeg hadde ikke gått i dette været, ikke på grunn av at det er uforsvarlig, men fordi jeg liker utsikten over Mellomfjell.
 6. Er vel ikke slik at snøen blir liggende ennå? Hvor lang tid brukte du?
 7. Løper samme strekningen siste helg i sept om været holder. Starter ved Gjevilvasshytta og over til Jøldalshytta, Svartådalen til Trollheimshytta og over Mellomfjell tilbake til Gjevillvasshytta. Været er normalt ustabilt trøndelag, men i de 3 siste årene har september vært meget bra, uten at det trenger å bli det i år. Kan godt ligge komme snø på de høyeste punktene mot slutten av sept.
 8. rigotta

  Flystyrten i Rondane?

  Er det den på Øverlihøgda du tenker på? Ligger NØ Skottåsen. Ikke noe problem å finne den. Mener det går sti fra Jammerdalsbu.
 9. rigotta

  Svalbard på tvers på ski

  Hei Jeg gikk denne turen nå i april med en av tilbyderene, så jeg vet ikke hvor mye en sånn tur blir å koste om en skal organisere alt selv. Ser for meg at transporten inn og ut blir en av de stor utgiftspostene, og kanskje forsikring? Flott tur med passering av breer og havis. Turen er ikke mer krevende enn at dere fikser det fint om dere har gått greit over Finnmarksvidda. Det er ikke store høydeforskjeller, (Høyest punkt var på ca 650moh) men passeringen inn og ut av breene, gjennom morenene kan by på utfordringer. I tillegg til erfaring med våpen og isbjørn, bør dere også ha noe kjennskap til passering og telting på bre, samt passering / vurdering av havis. Jeg hadde gått litt på ski før turen, dratt dekk og pulk, og syns det var grei skuring. ca 2 mil pr dag. 8 dager gåing og nesten 16 mil. Helt sikkert mulig å gå fortere, men greit å ha et par dager å gå på om det blir dårlig vær. Prisen til tilbyderene kan sikkert diskuteres, men en får også litt mer påfyll i form av historie, geologi, lokalkjenskap osv når en går med guide. Jeg syns et var verdt en del, og for min del tror jeg turen mle litt rikere pga det. Om det veier opp for prisen, ikke godt å si.
 10. rigotta

  Tips til middel som gjør underlag mindre glatt

  Har bruk denne: http://www.biltema.no/no/Bygg/Kjemikalier/Ovrig/Gummireparasjon-2000019046/
 11. rigotta

  Når alt sklir i hengekøya

  Vet ikke om det hjelper i ditt tilfelle, men på mitt Exped har jeg laget streker med Aqua Shure lim på alle pølsene, på begge sider. Dette forhindre at liggeunderlaget sklir på teltbunnen og at soveposen sklir av liggeunderlaget.
 12. rigotta

  Tips til vinterbukse med bib og dropseat

  Denne er verdt å se på: http://www.plusminusnoll.se/sv/produkter/vara-produkter/skal/minus-3l-pants Ligner nok en del på Fjellreven tur / singi bib, men med membran. Bra med lommer, dropseat, ilegg på knærne osv. Har bruk denne i fem sesonger på fjellet til kiting og skigåing, og er godt fornøyd.
 13. rigotta

  + - 0 bukse

  Har brukt buksen i 4 år og har nesten bare godt å si om den. Har for det meste brukt den på ski og kite på fjellet. Den ligner en del på Fjellreven sin Tur bukse. Over midjen har buksen et behagelig stretch materiale, samt en liten lomme. Den har også dropseat funksjon. To store lommer på lårene, og lommer på knærne med tynne kneputer. Jeg har ikke klart å slite hull på buksen ennå, annet enn sår etter stålkantene på skiene. Syns buksen er behagelig og solid. Det jeg savner på buksen er en snålås på beina eller en gamsjekrok. Det er hemper så du kan lage et strikk som går under skoen, som på en gamasje. Glidelåsen nederst på beina har en irriterende tendens til å kile seg i understoffet når den brukes. Er litt i tvil på kvaliteten på membranen de bruker. Har hatt jakken i like mange år og den blir våt på skuldrene. Tror de kun produserer på bestilling og levering på høsten / tidligvinteren. Sjekk www.plussminusnoll.se De har nesten dobblet prisen på 4 år......
 14. Hei. Jeg skal ila 2019 2020 krysse Grønland på ski. Tiden frem til da skal brukes til trening og ikke minst innkjøp av utstyr. Det er her jeg trenger noen råd. Regner med det er en del av forumbrukerene som har gjort samme turen. Har i dag normalt utstyr til bruk i vanlig norsk vinterlandskap, og renger med å måtte oppgradere frem mot en slik tur. Jeg vil gjerne ha spesifikke anbefalinger og erfaringer, og gjerne hint om ting / utstyr som absolutt ikke fungerer. Dagens utstyr: Ski: Åsnes Gamme med kortfeller Staver: Gipron Sherpa 3-delt Skisko: Alfa Skarvet Gamasjer: Bergans Skallbekledning: Pluss Minus Noll Sovepose: Ajungulak Tyin, Tlim -14C Liggeunderlag: Exped synmat WL 7cm Pulksele: Fjellpulken ekspedisjon pro Dunjakke: Forsvarets boblejakke grønn Votter: Forsvarets vindvotter med ullvotter Ullundertøy: Devold i div tykkelser Sokker: Driver å lager ullkartanker, samt Smartwool Turen skal gjennomføres som deltaker på en organisert tur. Ang skisko og kartanker. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå for kartanker eller bruke flere par sokker. Skjønner kartankene vil gi meg ekstra varme, men er det nødvendig på en slik tur? Hvor mye ekstra plass bør en beregne om en skal bruke kartanker? Har sett for meg 2 størrelser større enn vanlig. Staver: Har tenkt å gå for en todelt stav da jeg liker å variere høyden etter terreng og for å endre belastningene. Har brukt Gipron Sherpa 3 i flere år og det fungerer bra med flick lock systemet. Til en slik tur har jeg tenkt å bytte til Åsnes polar Expedition 2 delt. Disse er det skrulåsing på. Noen som har erfaring med slike låsesystem?
 15. Har brukt PlussMinusNoll buksen i 4 år, anbefales. De har nok hentet en del inspirasjon fra Fjellreven Tur buksen, men mangler gamasjekrok og snølås på beina. Det er hemper så du kan lage en strikk som går under skoen. Høyt liv med stretch og lommer for ilegg av kneputer. Tynne kneputer er digg når en skal sette opp telt eller rigge kite. De produserer kun på bestilling, så toget er gått for i år.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.