Gå til innhold

rigotta

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  103
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

rigotta vant dagen sist Juli 7

rigotta hadde mest likt innhold!

Om rigotta

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trolla

Nylige profilbesøk

1 253 profilvisninger
 1. Vest-Øst, Opp brafallet ved Kangarlussuaq, og ned ved Isotorq. Det må bli flere langturer etter dette....
 2. Problemet med Polar M430 er minnekapasiteten. Den har 8MB som holder til ca 60 timer med GPS i sparemodus og pulsmåling. Polar kan heller ikke synce mot tlf uten nett. Til daglig og på normale turer bruker jeg også M430 og er fornøyd med det, selv om det er litt forskjell på det sporet og data som lagres ift Garmin GPS. Til daglig og ukesturer fungerer M430, men ikke på langtur, derfor ser jeg etter en annen løsning.
 3. Jeg blir uten netttilgang i ca 30 dager, så er avhengig av at enheten kan overføre data til tlf uten at den har nettilgang. Dette fungerer ikke på Polar sine enheter. Usikker på hvordan dette fungerer med Garmin, ev om det er minne nok på en Fenix 5? Noen som har prøvd dette?
 4. Er det noen som kan si noe om lagringskapasiteten på Garmin Fenix? Har lest inntil 16GB et sted. Det skulle vel være mer enn nok til å lagre spor og ev puls i 30 dager? Vurderte lenge polar og synce med mobiltlf, men i følge polar overføres ikke data fra klokke til mobil. Data lastes opp på nett så uten nettilgang vil det ikke fungere.
 5. Regner med det er ruta om Stjørdal, Kvitfjellshytta, Prestøyhytta, Schutzhytta, Ramsjøhytta, Storerikvollen, Nedalshytta og inn til grensa dere skal gå? Om dere går med telt kan dere jo selv bestemme lengden på etappene, men det er en del som bruker Hembre går for å dele opp den lengste etappen, og det er en del som ikke gidder asfalt og tar taxi opp til Hembre gård. Her kommer dere til å få nok av Trøndersk blautmyr. Spesielt inn mot Kvitfjellhytta, og mellom Storerikvollen og Nedalshytta. Det er lagt ned en del klopper. Terrenget er relativt flatt, og for det meste over skoggrensa, ihvertfall etter Kvitfjellhytta. Noe spredt bjørkeskog og litt furuskog rundt Schultzhytta Gode vanntette sko tenker jeg er greit å ha! Anbefaler avstikker til Skarvan og Fongen når dere først er i området.
 6. Inreach hadde jeg egentlig avskrevet, da jeg bruker spot, og dels pga pris. Mulig jeg må revurdere den. Noen som har erfaring med noen av Polar klokkene med innebygd GPS. Kunne det hvert noe? Mulig batteritiden er noe kortere, men er mest usikker på minnekapasiteten. Min ønskedings hadde hvert på størrelse med en liten PC mus, 1-2 uker batteritid, stort interntminne, lite display for å vise pos. Hvordan er det å bruke oppladbare batteri i etrex? Kan disse lades gjennom kabelen til GPS? Kan spare noen sett med batterier ila en måned.
 7. Kunne hvert en mulighet, men ser etter noe enklere, samt at prisen er for høy pr nå. Er usikker på om dingsen jeg ser etter finnes....
 8. Hei Jeg er på utkikk etter en mini gps , sporlogger el. Enheten skal kun brukes for å logge spor på en lengre skitur. Egenskaper jeg ser etter: Lang batteritid Stort nok minne så spor for ca 30 dager kan lagres internt. Kart er ikke nødvendig Enkelt display for visning av koordinater hadde hvert greit En eller annen indikasjon på at dingsen fungerer Liten Utbyttbare batteri eller oppladbart internt batteri? Ska ha med solcellepanel og batteribank. Mulighet for nedlasting av sporlogg, som bør være lagret som .gpx el. Har tenk på en Garmin eTrex, men skulle gjerne funnet noe som er enda mindre, og bruker ennå mindre strøm Noen forslag?
 9. HAr kun prøvd fjellpulken og taudrag. Liker taudrag best. Gir deg mer bevegelsesfrihet enn et stivt drag. Slipper å kople deg utav draget når du skal hente ting i pulken. Lag taudraget lenger enn hva du ville gjort om du gikk på ski. Da slipper du at pulken tar deg igjen og angriper deg bakfra. Om du lager en kort hanefot fra pulken, og fester den i tauet så vill pulken kjøre over dette når tauet blir slakt. Dette vil bremse pulken, slik at den ikke tar deg igjen.
 10. I databladet står det at det skal fungere ned til -20 grader C. Lurer på om det er elektroniken eller selve panelet som er begrensningen?
 11. Noen som har prøvd panelet i kaldt vær, -20 -30 grader C?
 12. Jeg klarte å ødelegge de 2 spennene / klipsene som holder skulderreimen mot beltet foran på min Fjellpulken Expedition sele i helgen. Ble rimelig skuffet da de glapp. Dette skjedde under dekktrekking i steinete terreng, dårlig humør og kort drag, så belastningen er kanskje ikke reell ift å dra pulk. FP var villig til å bytte selen, så får en se. På disse selene er nok disse klipsene et svakt punkt. Skjer det igjen kommer jeg til å bytte de ut. Ellers er jeg godt fornøyde med selen, ihvertfall når jeg drar tungt. Jeg liker skulderreimene da de gir meg mulighet til å bruke overkroppen mer. Uten skulderselene opplever jeg at beltet glir så langt ned at det blir ubehagelig.
 13. Der var Grønnlandsturen i boks! Gjennomførte Svalbard på tvers i april for å sjekke motivasjon og form. Sitat fra kjærringa når jeg kom hjem glad og fornøyd: "Nå har vi det gående......." Ang staver: Gikk med et gammelt par Gipron i alu, fliklock og hjemmelagd langt grep. Fungerte utmerket! Greit å kunne variere høyden på grepet uten å behøve å endre lengden på stavene. Polgrep og korte staver fungerte best for meg. Ikke akkurat Northug stil, men gav meg den balansen og framdriften jeg trengte. Låsingen holdt. Har tidligere knekt to slike staver. I nedover bakke har pulken kommet opp på siden av med og stoppet i staven. Nederste ledd knakk. Ser for meg at en karbonstav som Åsnes polar exp. tåler slike belastninger like dårlig som en stav i alu. Gipron stavene er tyngre enn Åsnes sine polar, men tror jeg kommer til å gå med Gipron på Grønnland også. Sko: Alfa APS, 2 nummer større enn vanlig. Liner, polpose, medium smartwool, og heavy smartwool. Ingen gnagsår eller frosne tær. Regner med det er ganske mange som har krysset Grønland her. Noen som har valgt utstyr, tatt avgjørelser el. som de ikke kommer til å gjøre igjen om de skulle gjenta turen nå?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.