Jump to content

rigotta

+Sponsor
 • Posts

  184
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

rigotta last won the day on July 7 2019

rigotta had the most liked content!

About rigotta

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trolla

Recent Profile Visitors

2,973 profile views

rigotta's Achievements

 1. Kom hjem fra vidda i går .Var i området Halne, Stigstuv, Sandhaug, Rauhelleren . Flott skiføre, men litt hard rundt Halne. Mer enn nok snø
 2. Hadde en tur på 26 dager i 2019 med dunpose. Lå i ullundertøy og liner. Tørket aldri noe i posen! Luftet / tørket posen før nedpakking om været tillot det. Brukte bedding på pulken og om været tillot det åpnet jeg glidelåsen inn til beddingen. På finværsdagene ble lokket på beddingen trukket helt til side. Så enkelt klart jeg å holde dunposen tørr og varm gjennom hele turen. Enkle teltrutiner som Sig Man nevner tror jeg holder godt under normale forhold. Dampsperre er etter min mening for de ekstreme turene der du må ha stålkontroll på fuktigheten.
 3. [Hidden Content],173,167,168 Så slipper du å gå i kø i Bymarka.....
 4. Ja har kun den som fulgte med, var ikke klar over at de fantes en i ull, skal sjekkes ut. Prøvde med et par hjemmestrikka / tova hanske men de ble for tykke.
 5. Jeg har brukt Hestra hansken du refererer til i flere år ifm kiting og ski. Liker hanskene: Slitesterke og god bevegelighet Vanntette nok. Har ikke blitt våt så lenge det har hvert kaldt Mansjettene er vide og passe stive, så de er enkle å ta av og på. Selv under kiting med en hånd på baren. Det er ikke strikk i mansjetten, kun strammetau. Samt feste for hanskeleash (?) Passe lenge, går litt opp på underarmen Varme nok. Jeg fryser tydeligvis lettere på fingrene enn deg, men bruker gjerne disse ned til ca -10 før jeg går over til votter Tørker fort når de er demontert
 6. [Hidden Content] Jeg har brukt denne buksen til alt av uteliv på vinteren, telturer, kiting, fotturer, jobbing ute, over Grønland, og over Svalbard. Den koster litt, men har alle de detaljene jeg trenger på vinteren, samt at de har lomme for kneputer. Noe som er undervurdert når en krabber rundt på knærne ifm rigging av telt, kiter osv. Krabber du rundt i snøen eller på annen måte får snø på buksene vil noe smelte pga kroppsvarmen, ihvertfall opplever jeg det. Tenker da at det er greit med ei bukse som ihvertfall ikke suger vann. Bakdelen med denne er at det ikke er brukt en anerkjent membran, noe som ikke gir de samme garantier for tetthet. Men som Marius Engelsen skriver over, så er det kanskje ikke superviktigt om den er helt tett. Produsenten har også en "grønn" profil.
 7. Har gjort turen fra Aursunden, rundt Storskarven, over Jensåsvollan, mot Kjølifjellet, forbi Holdsjøen, sør Trælsåfjellet, Tverråtjønnan, over Bukkhåmmåren, Bælingfjella, Bringen og ned til Østerungen i Selbu flere ganger. Blir ca noe av den turen du planlegger. Flott skiterreng, der turen kan legges over tregrensa nesten hele veien, men noe vindutsatt. Åpne hytter ved Tverråtjønnan og Holdsjøen. Mulighet for lett å komme seg ned i bygda igjen om det skulle være nødvendig mot Nordpå / Aungrenda og Samsjøen. Turen fra Brøttem har jeg også planer om i vinter. Ser ut som det er noen partier fra Brøttem mot Reinsfjellet og videre mot Bringen området som kan være litt utfordrende med pulk, samtidig som det er store områder med fin myr og bevege seg langs. Blir turen fra Brøttem for lang , kan det være et alternativ å starte i Selbu eller ved Samsjøen (Ikke brøytet vinterveg) Grønland👍😃
 8. Barents Outdoor har ingenting med Helsport å gjøre lenger. Men noen av de ansatte har tidligere jobbet for Helsport, og de har kjøpt tilbake de gamle lokalene Helsport brukte på Melhus.
 9. Gjennomført tur! Ikke noe problem å krysse de nevnte elvene sist uke. Verst var Storskavelbekken, mest for at den var stri og mye stein å balansere på. Biseggelva ble krysset helt oppe ved utoset på Søre Bisseggvatnet, som nevnt av @graham. Generelt lite vann i bekker og elver. Å nesten like mye folk som rein å se......
 10. I morgen starter jeg å gå fra Øyum i Susendal og skal ende opp på Majavatn til helga. Ruta går omtrent slik: Øyum, Legedvtnet, Båttjønna, Kjukkelvatnet, Jengelvatnet, Orrekskardet, Storelvdalen og ned til Majavatn. Noen som har tips om valg av rute? Vadesteder, Smiskardelva, Storskavelbekken, Kjukkelelva, Bisseggelva, eller er det såpass liten vannføring nå at det ikke er noe problem? Øst eller vestsiden av Store Kjukkelvatnet, mtp på videre tur til nordsiden av Jengelvatnet. Steder som er verdt å stikke innom, teltplasser osv. Satser på tog fra Majavaten lørdag ettermiddag så tror jeg har ok med tid.
 11. Bruker å spe på med couscous i real posen, slik at en pose real med cc blir nok til ett måltid.
 12. Har døpt min Altra Lone Peak Mid All-Weather til Good Weather. Kunne like gjerne hvert levert uten eVent. Mulig jeg har fått et dårlig eksemplar. Men passform og vekt er meget bra!
 13. Sjekk fb gruppa "Toppturer i Trollheimen" Innlegg der med samme problemstilling, som jeg regner med du får bedre svar på der.
 14. Melhus er ganske trøndersk.......😎
 15. Melhus er ganske trøndersk.......😎
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy