Gå til innhold
  • Bli medlem

sovelenge

Aktiv medlem
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

sovelenge vant dagen sist 4. mai 2017

sovelenge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

63 Good

Om sovelenge

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    bergen

Nylige profilbesøk

1 479 profilvisninger
  1. https://tv.nrk.no/serie/monsen-paa-villspor/sesong/2/episode/4/avspiller 04.44 ut denne episoden bruker Monsen denne type binding. Jeg har ikke inntrykk av at det er binding som grusom å bruke. Og på turer der man risikerer å gå på barmark gjerne en halv dag så syntes jeg dette virker som et bedre alternativ enn å gå med BC skoene eller 75 mm skoene. Kompromisset man gjør er at man må velge mellom ski eller barmark når man går på tur, enten blir det skitur eller fottur. Syntes det kompromisset er ganske mye større enn kompromisset du nevner.
  2. Hei, vet at det finnes skibindinger man kan bruke vanlige sko i. Lars Monsen har brukt dette noen ganger. Noen som vet om noe produsent/butikk/sted i Norge som selger dette? Dette er noe jeg ser for meg er et godt alternativ akkurat når snøen holder på å forsvinne og det er blanding av snø høyere oppe og barmark nede i dalene. Kjedelig å drasse på skisko og fjellsko. Eneste jeg finner på nettet er dette https://icetrek.com/shop/flexi-ski-bindings Men dette er jo utenlandsk, kan ikke akkurat sende skiene til utlandet for å få festet en binding på de. Lurer på om alternativet er å kjøpe bindingen fra utlandet og be noen feste de her i Norge. Noen som har gjort dette før?
  3. Fikk nettopp prøvd et nyinnkjøpt "quilt", eller teppe på norsk. Det var vel dette: https://mountainlaureldesigns.com/product/spirit-quilt-38/ Iforhold til soveposen så føles det mer som dynen hjemme, ikke helt dyne, men definitivt mer romslig. Det er selvfølgelig flere fordeler med slike tepper ifh til soveposer. Blir nok flere overnattinger med teppet, dynen, pleddet, vatt-duken...
  4. Har denne, og er meget fornøyd https://www.varusteleka.com/en/product/terava-jaakaripuukko-140-carbon-steel/53635 Pyntekniv med treskaft er uinteressant, og vondt når du skal kløyve ved. Kløyver ved med kniven i sommer månendene, øksen blir med om vinteren.
  5. Har alltid en vanntett pose med tørt skift med, typisk stilongs og tynn ullgenser. For å unngå å sitte i teltet hele tiden mens det regner så er det praktisk med en tarp i leir. Pakker også med meg noe bjørkebark og litt tørre pinner, pluss noen tennkubber så får du bål på fuktig ved. Ull eller syntetisk er det samme for min del. Aldri hatt problemer med dunpose i vedvarende fuktig vær, men har hørt folk som har fått det når de er ute i over 2 uker. Selv er jeg ute toppen 5 dager. Går i Samanger, Voss, Vaksdal, Bergsdalen, Kvam og Fusa områdene...er vel der det regner mest i hele landet hehe.
  6. Gikk over til å bruke neoprene støvler for noen år siden og har aldri kjøpt lærsko siden. Denne sommeren har jeg brukt Muck Boots. Mange tror du svetter for mye med gummistøvler på beina, men så lenge ikke skaftet på støvelen sitter helt inntil låret så får du god nok lufting. Jeg er hvertfall ikke svett på beina når temperaturen ligger rundt 15-17 grader. På bildet har jeg kappet av halve skaftet på støvelen for best lufting. Jeg svetter vel mindre på beina med neoprenesko enn hva jeg gjorde med lærsko. Neoprenesko er ca halve prisen av lærsko,100% vanntett, null vedlikehold, ingen tørking ved bålet osv osv. Skal sies at jeg ikke bærer på mer enn 15-17 kg på ryggen med tanke på ankelstøtte.
  7. Syntes det kommer litt an på hvilket terreng man gå i for det meste. Her i Hordaland så går man enten opp eller ned for det meste, ikke noe Femundsmarka her kan du si. Så da blir det ikke aktuelt å bære på noe telt over 2 kg.
  8. Du kan jo prøve området fra Eikelandsosen ned mot Yddal. Har selv ikke vært der, men det er vel det mest "skogsomme" området i nærheten av Bergen. Vet ikke hvordan det er med stier, men du har jo hovedsaklig sjøen på begge sider hvis du ser på kartet. Vær oppmerksom på at Yddal er et naturreservat.
  9. Akkurat nå for tiden fylles lommelerken med Kilchoman singel malt.
  10. Ikke vært der i det siste. Pleier bare å bruke det fargekartet
  11. Det er vel ikke så dumt med en lett synlig øks i leir
  12. Her kan du hvertfall se på prognosene en uke fremover, evt historiske data http://www.senorge.no/aboutSeNorge.html
  13. Har Fiskars 7 og 10. Anbefaler begge. Bruker 7 om høst og vår, og 10 for vinter. For sommer holder det med en kniv som kan splitte noenlunde.
  14. Ja hehe, nå fant jeg faktisk denne etter litt leting https://www.bikester.no/vargo-hexagon-vedovn-campingovn-gra-svart-246963.html Var ikke så dum egentlig, sammenleggbar er en fordel. Kanskje det blir ny kvistbrenner likevel
  15. Ja tror jeg støtter meg til empirien i dette tilfellet, har den ikke smeltet de siste 10 gangene så kommer den nok ikke til å smelte de neste gangene heller hehe
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.