Gå til innhold
  • Bli medlem

Tor-Ivar Bertheussen

Passivt medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Tor-Ivar Bertheussen

  1. Det stemmer, det er jaktcockere. Minste var bare 2-3 måneder der.
  2. Nå er endelig siste episode også på plass. For de som er interessert: https://www.youtube.com/watch?v=iWLXcf39_DI&feature=youtu.be
  3. Helt klart, og hvor løsningsorientert man er. Nå skal det sies at vårt barn er ikke så mye utfordringer med, ellers hadde vi nok ikke begitt oss ut på en slik tur.
  4. Tusen takk. Tja. En ting er vel at når det er som værst, så er det vanskelig å filme. Det var helt klart med strevsomt i begynnelsen. Etter noen dager der vi fant løsninger på utfordringer som: La Signe sitte sammen med mor fremme, slik at jeg kan padle alene om hun må underholdes og sovingen i hengekøya gikk kom i gang; så var det kun sovingen på kvelden som var slitsom. Det avsløres muligens i kommende episode hvordan vi også løste det, slik at hun sov like godt og enkelt som hjemme. Så lenge vi ikke oppholdt oss for mye i teltet, så var også hun mer fornøyd. Vi blir alle fort urulige i teltet. Da vi skjønte disse tingene, som vi gjorde ganske raskt, så var det helt ærlig ikke særlig "hassle". Vi koste oss, og hadde slett ikke lyst til å reise hjem når turen var over.
  5. Hei. Jeg har redigert ferdig første episode av en serie i tre deler og er godt i gang med neste episode. For de av dere som er interessert så ligger første episode her: https://www.youtube.com/watch?v=L_kNzUPBjo0
  6. Hei, alle sammen. Jeg har fått meg en Evotec Cast 590-4MF og driver å undersøker hvilket fluesnøre jeg burde ha. Hovedsaklig så tenker jeg at jeg skal fiske med tørrfluer og nymfer i skogsvann, men jeg har lite peiling på hvilket snøre som egner seg. Har dere tips?
  7. Skjønner at jeg blir nødt til å prøvepakke i den gamle Trollveggensekken min.
  8. Ja, det blir utrolig spennende. Jeg har oppfølging av manuellterapeut frem mot avreise, og har trent en god del for å bedre ryggproblemene. Om det er nok, det vil vise seg. Det blir nok å gå kortere etapper i begynnelsen for gå meg i form og bli vant til påkjenningene. Tusen takk for tipsene.
  9. Det har du nok rett i. Det er den modellen. Håpløst system egentlig.
  10. Jeg er ute etter å skaffe meg en fiskehåv. I all hovedsak ørret og røye i ferskvann håven skal benyttes til å lande. - Lav vekt - Kompakt - Kvalitet Dette er vel helt enkelt mine krav. Hva bruker dere og hvilken erfaringer har dere med dette?
  11. Jeg har en Bergans 95-liter Trollhetta fra før. Den synes jeg er for liten med sine 5800 cubic inches. Boraen ligger på rundt 6000 CI, og det blir nok dessverre litt lite synes jeg..
  12. Jeg har problemer med å velge en sekk som kan passe til mitt formål, og har i grunn for lite kunnskap om hva som finnes på markedet. Jeg skal være på tur i 30 dager, og trenger en sekk som tåler vekt opp mot 30 kg. Tror dere at det holder med en sekk på 95 liter, eller må jeg opp i størrelse? Jeg skal tross alt ha med meg mat for 14 dager i slengen, fiskeutstyr (sluk og flue), telt og alt som følger med av kokeapparat osv, klær for snaufjellet osv. - Sekken bør ha sidelommer - Sekken må enten ha avtagbare sidelommer eller topplokk - Jeg er 191 cm på strømpelesten. - Jeg har historie med ryggproblemer, så bærekomfort er viktig. - Jeg er slank, og har hatt problemer med gnagsår på hoftekammene etter ryggsekk, stiller altså krav til komfort på hoftebeltene. - Åpning i top, foran og i bunn er å foretrekke. - 2-delt hovedrom? - Jo lavere egenvekt jo bedre. - Bør tåle vekt opp mot 30 kg. Jeg er åpen for mange forslag, og takker for all hjelp jeg kan få.
  13. fant nettopp en test, som konkluderte med at superlight var vindstabil opp til 60 km/t, altså Stiv kuling. Kan fort risikere å treffe på kraftigere vinder enn det..
  14. Hei. Etter lange og grundige undersøkelser, ser det ut til at teltvalget koker ned til nettopp disse to telttypene. Jeg kan begynne med å si noe om behovet mitt og bruken. Hovedsaklig ønsker å kjøpe ett nytt telt, pga. av en mnd. ekspedisjon på Saltfjellet og Sulitjelma i sommer, men teltet skal såklart benyttes mer enn til dette formålet. Hovedsaklig ønsker jeg et 3-sesongstelt, med mulighet for noen turer om vinteren (men dette er ikke viktig). Det må kunne tåle kraftig vind og regnskyll på snaufjellet. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke at teltet veier mye mer enn 2.5 Kg. Pris er ingen hindring, og jeg er villig til å strekke meg langt for det riktige teltet. Selv er jeg 193 cm, og det gjør at jeg krever litt ekstra plass i teltet. Teltet må også kunne egne seg for å ligge værfast i. Det vil si at jeg må kunne lage mat i forteltet samtidig som at jeg har lagret en del utstyr der. Sjekk vedlegget for specs på teltene. Oppsummering - Tåle kraftig vind og regn på snaufjellet - Romme en person på 193cm - Egne seg til å ligge værfast - hovedsaklig 3-sesongstelt - Pris ingen hindring - Helst ikke mer enn 2.5 Kg, men er fleksibel. I tillegg har jeg et par praktiske spørsmål om matrialer. Hva er praktiske forskjellen på en vannsøyle på 3000mm vs. 4000mm? Hva er praktiske forskjellen på rivestyrke 8/12/20 kg? Skjønner at det tåler mer vann og at det skal mer til før det revner, men er det overkill med 20 Kg? holder 12 eller 8 Kg i storm?
  15. Ser at rivestyrken i Fjellheimenteltet er 8 kg, og at nallo har 12. I tillegg har nalloen 5000 i bunnduken, og fjellheimen har 4000. Vet ikke hva dette hvil si i bruk? Hvor mye mindre vind tåler det, og har vannsøylen (forskjellen) noe å si for å holde seg tørr?
  16. Veldig nyttig svar. Må sjekke ut Helsport Fjellheimen Superlight camp 2. Virket veldig lovende. Hvordan tror du det takler sterk vind? Hva tror du om de lette pluggene som følger med? Vurderer også Hilleberg Nallo 2, har du noe erfaring med dette?
  17. Bare 210 langt i innerteltet er nok for kort for meg. Blir nesten umulig å ikke presse innerteltet mot ytterduken.
  18. Vil det tåle vindstyrkene jeg kan risikere å møte på Saltfjellet?
  19. Jeg planlegger en mnds ekspedisjon til sommeren. Nærmere bestemt Saltfjellet og Sulitjelma. I den forbindelse planlegger jeg innkjøp av et enmannstelt, eventuelt et lett tomannstelt. Mine krav er som følgende - Bør tåle kraftig ruskevær over tregrensa - Bør ikke veie mer enn 2 kg. - Bør være over 100 cm takhøyde - Bør være minimum 220 langt (Jeg er selv nesten 2m) - Åpen for både kuppel og tunnel - Minimum 70 bredt innertelt (har liggeunderlag som er 65cm) - Det bør helst ha plass til en del utstyr, da jeg skal være borte i 30 dager. Jeg har sett på flere telt, som dere ser på bildet. Har vel omtrent lagt bort de fire nederste teltene, og står igjen med de fire øverste, men hva tenker dere? Hovedsaklig skal teltet brukes sen vår, sommer og tidlig høst, men kjenner jeg Saltfjellet rett, så kan man oppleve flere årstider, selv i Juni/Juli. Hovedspørsmålet her er vel: Hvilke erfaringer har dere med teltene? Tåler de ruskevær? Plass til utstyr? Om de passer til målene og slikt, det kan jeg selv vurdere. Er det fordel med selvstående på snaufjellet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.