Gå til innhold
 • Bli medlem

Okv

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  196
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Okv

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Katastrofesesong. Generelt lite snø, og i tillegg dette været. Det er lite poeng i å kjøre på ski i skodde og regn. Snøen holder noen få dager til, men neppe mange uker fra nå. Mange vil vel hevde at det allerede er for lite, og det stemmer nok for en del fjell og nedkjøringer. Nysnø i høyden, som gjør at snølaget i høyden er noe variabelt i fasthet, men bedre enn fryktet. Lavere nede så er det bombefast og helt uproblematisk, samt fint å kjøre, mellom steinnabbene og smeltesprekkene. Kjørte bl a Skardfjellenden, den holder en stund til, men smeltesprekkene som al
 2. På Kvitegga, men ikke denne Kvitegga, den jeg kjørte er i Stordalen. Vi kunne sikkert fullt mulig ha passert hverandre der oppe også. Dårlig fjell å havne i dårlig sikt på - relativt flatt oppå, og vet aldri når en pluteslig er for nær en skavelkant. Den Kvitegga jeg var på er mer kurant i dårlig vær - bare å tippe utfor i rett kompassretning, så kommer man til slutt hjem. Det klarnet opp såpass at sikt ikke var så stort problem, sikt hele veien ned sida og ned i dalen, kun middels blindeføre.
 3. Jeg har fire par med Dynafit, blant annet på et par Birdos, og de er svære, det virker bra. Jeg har ikke hatt feil eller havari på noen enda. Jeg monterte det ene paret selv. Monteringen må gjøres pinlig nøyaktig ellers virker ikke bindingen som den skal. Hvis du er en habil håndtverker og føler for det, så går det nok bra. Et greit alternativ er å få de montert av noen som kan det, og har utstyr. Noen skibutikker har det. Om de er bedre enn Naxos kan jeg ikke uttale meg om, fordi jeg ikke har den bindingen selv.
 4. Bra det er minst en til som traff snøstormen, dagen startet med skyfri himmel, jeg rakk akkurat opp til det ble som verst, det så absolutt ikke ut til å bedre seg, men jeg greide å bruke såpass lang tid at det nesten klarnet opp før jeg kjørte ned (Må se seg rundt, undersøke snø, finne nedkjøringen, stå og lure på om en må kjøre ned igjen på kompass). Dette ødela selvsagt føret, for nå ble det ingen solsmelt, men i stedet flere hundre hm med gnall og rattata. Nede i dalen nedenfor, der det er pause, så klarnet det etterhvert opp. Og i bilen hjem igjen kunne jeg se opp på blå him
 5. Den som går tur etter kalenderen i år spiller russisk rulett. Og det er vel neppe Årsnesfonna man bør bekymre seg mest for - er du der akkurat når den går, så har du maksimal uflaks.
 6. Ja, Hafjell er også bra, anbefales, der har jeg faktisk vært også en gang, og kommer garantert aldri tilbake. Må vel være det dårligste terrenget som er mulig å få til i et skianlegg. Og du slipper som regel all denne nysnøen som vi har her oppe. Den er ofte veldig travel, det er jo mange heng og renner og rygger og flater og daler som skal kjøres opp med spor. Det er også langt mere komfortabelt og enkelt å kjøre i en flatpreparert bakke.
 7. Husk at mye kan endre seg på en uke eller to. Det betyr også at skredfaren kan øke - selv om det stabiliserer seg nå, kan for eksempel nedbør eller varme føre til at generell skredfare i området øker. Selv om enkelte melder om stabile forhold en plass, så kan det være annerledes på et annet fjell ikke så langt unna. Skredfaren kan også være veldig forskjellig som funksjon av tid på døgnet. For eksempel kan det være stabile og flotte forhold i en østvendt side tidlig på morgenen, mens samme siden er farlig ved lunsjtider. Som regel så er det også stor forskjell på snøde
 8. Bilturen dit du begynner å gå er omtrent like rasfarlig som turen opp på mange fjell. Akkurat nå så er det uaktuelt med tur uansett pga været (dårlig sikt og mildvær og regn), men når snøen setter seg og været klarner litt, så er det plutselig en annen verden enn nå i dag, da det ikke er lurt å være på tur i det hele tatt. Det er jo et dårlig tegn hvis hovedveiene i området er stengt på grunn av rasfare, noe som skjer veldig sjelden fordi det er helt spesielt farlige forhold. Les ellers førerapporter på Svein's side fjellinordvest, der står det ofte mye nyttig.
 9. Som sagt, det er jo mulig Hulemannen har en legitim grunn til å motta trygd. Faktisk så er det vel usannsynlig at han ikke har det, så lenge han faktisk mottar trygd, for jeg antar det er en slags behovsprøving. Slik fungerer systemet vi har her til lands nå i dag, og jeg mener at vi kan ikke klandre noen for å benytte seg av et tilbud som er gjort tilgjengelig. Hvis noen mener at Hulemannen ikke skulle mottatt trygd, så er man uenig i hvordan Velferdsstaten fungerer, og burde da ikke ha stemt på politiske partier som ønsker å ta fra de som skaper for å dele ut til seg selv og a
 10. Jeg bestilte en meter oppe i fjellene her på Det Sorte Fastland; den er nå levert. Håper det kommer mere også.
 11. Jeg mener det blir feil å klandre Hulemannen for å bruke trygd til å finansiere sin levemåte. Han benytter seg bare av de mulighetene som samfunnet har lagt til rette. For alt jeg vet så kan det være Hulemannen har en særdeles god legitim grunn til å motta trygd også.
 12. Her er en definisjon av begrepet Kapitalisme, som jeg har funnet på et annet nettsted - begrepet er ofte misforstått i dagens noe "røde" politiske klima: Kapitalisme - frihandel, markedsøkonomi - innebærer at privatpersoner (evt. frivillige sammenslutninger) benytter sin eiendom, som de selv kan disponere slik de ønsker, til å produsere varer/tjenester, og så tilby disse for salg. Det betyr at kapitalisme er det motsatte av utnytting og tvang; kapitalisme betyr at hver enkelt har råderett over seg selv og sin egen eiendom. Kapitalisme er den økonomiske modellen som passer best
 13. Okv

  Snøskred

  Ja, hvis du fx bor i Sveits.
 14. Dessuten så er føret mer eller mindre konstant degraderende mot hardt nå, til det kommer mere snø. Forholdene nå er faktisk til-Gol-og-kjøre-isbane-neste-helg dårlig. Men, nå kan det komme snø straks, så da spørs det om isbanen får være i fred.
 15. Føreinfoen er en suksess, det kommer jo inn rapporter, og de er ofte av sorten med bilder som er veldig beskrivende. Slik som det ser ut nå så er det fullt mulig hele sesongen blir møkk, pga relativt lite snø og kulden. Av bildene i førerapporten så ser det jo ikke så veldig lovende ut når hele henget på Hogsvoren ramler ut helt ned mot bakken. På en måte så kan en vel si, at i år har vi fått kontinentale forhold i fjellet her uti.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.