Gå til innhold
  • Bli medlem

Martin HJ

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 094
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Innlegg skrevet av Martin HJ

  1. 21 minutes ago, Gabs88 said:

    Ser ut som et fantastisk område for packrafting/kano. Vet du om det også er greit fiske der?

    Var på padletur der for ti år siden, og det var en perle. Men fisket ikke da, men har hørt at det skal være godt med fisk i disse områdene. 

  2. 9 minutes ago, Kristian V. said:

    Kjørte forbi der forrige helg på vei til Bygland, og husker jeg rett, så er det fortsatt is på vannene der, men ikke heldekkende og litt åpent vann langs kantene, der man kjører forbi på veien. Isen så veldig "råtten" ut, så med den tempen som er nå, så tipper jeg det forsvinner ganske kjapt.. lov å håpe hvertfall :)

    Glimrende info 😃 Skal nedover i området om en drøy uke så da tar jeg med packraften 🥰

  3. On 10/30/2023 at 7:56 AM, Kjell Iver said:

    Husker godt mine m77 som ble levert inn etter førstegangstjeneste - blir ikke savnet! Gikk 3 mila med de på asfalt - gjør det ikke igjen uten at det er krig. 
    Ser at de satser på sko uten Gore-tex-  noen som kjenner til argumentene for å ikke ha det?

    Samme her 😄👍 Blir ikke savnet.

    • Liker 1
  4. 8 minutes ago, Dutton said:

    Såle stivheten er vell hakket stivere på Kongsvoll(4/5) enn Hunter(3/5)? 

    Det var ikke noe Crispi Norge nevnte når jeg pratet med dem ang forskjellen på disse to støvlene. Det kan godt være det, men det er ikke noe jeg vet om 😊

  5. Disse er nesten identiske, de har samme passform, såle og fôret med den samme Gore Texen. Her er det læret som utgjør den største forskjellen. Hunter har glatt fullnarv, Kongsvoll har matt nubuck lær. Begge støvlene er tiltenkt og er til samme bruk. Kongsvoll EVO kan fremstå som noe stivere da snittet, delingen i skaftet er litt annerledes.

     

    Vanntettheten på støvlene er den samme. Hunter med glatt lær, så lenge læret er glatt og ved førstgangsbruk vil vannet prelle av enklere på denne kontra Kongsvoll som har nubuck. Nubuck er en slipt overflate og vannet vil henge noe mer igjen. Men etter du har brukt støvlene og smurt de inn med skokrem blir også nubucken glatt.

    En støvel med glatt fullnarv vil kunne fortere få synlige rift i læret mens i på nubuck er det noe mer skjult med den matte overflaten.

    Disse to støvlene er ganske så like. Så her er det litt opptil brukeren hva de foretrekker. Noen vil kun ha glatt lær, mens andre vil ha den mer matte overflaten. Derfor har de to forskjellige varianter.

  6. Warmpeace Viking 600 støttes. Har størrelse regular og wide, er 178 cm og litt bredskuldra. Passer perfekt, men long er nok å fortrekke om man er over 180 cm ja. Har sovet i den i noen minusgrader og har ikke vært kald. God og fluffy og er skikkelig fornøyd med den posen 👍 Anbefales.

    • Liker 1
  7. 12 minutes ago, Espen Ørud said:

    Kanskje "alt var bedre før"?

     

    Bruker FInnmark Lavvoen min MYE og den har vel 10 plugger i "hjørnene" samt 20 barduner. Tidvis brukes redusert antall plugger ved å slå sammen 3 og 3 barduner, men innimellom har vi alle 30 pluggene i sving. Tror jeg til nå har klart å ødelegge 3originalplugger. Med unntak av at jeg har bøyd et par store sand/snøplugger (som er kjøpt ved siden av og ikke følger med originalt) når disse har blitt banket ned med vedkubber ved oppsett på sandgrunn.

    Tror ikke vi har vært sååååå heldig med underlaget alle disse årene. 

    Her fra forrige helg ved meldte 25 m/s på utsatt sted og alle plugger og barduner i sving: 
    image.thumb.png.d13db1af64a8533cf680d93cb1607092.png

    Underlaget er like godt som fisken er stor oppi nord, og med din flaks i tillegg så er det ikke mange plugger som blir bøyd iløpet av et levd friluftsliv.

    • Hehe 1
  8. Den viser vel høydemeter i sanntid hvis du scroller nedover på de forskjellige widgets til du kommer til Altimeter?

    Hvis du skal logge en tur som walk eller hike så kan du programmere hva den skal vise under aktiviteten som fks. da høydemeter både sanntid og totalt blant annet. Evt bare høydemeter som visning på startskjermen/hjemskjermen på klokka di slik at den vises til enhver tid.

    • Liker 1
  9. On 8/21/2023 at 2:54 AM, Skaubjønn på truger said:

    Bumper denne tråden. 
    Er det noen andre som har stiftet bekjentskap med HLF denne høsten så langt? Fikk én på meg idag så jeg er litt i tenkeboksen på om jeg skal ta min vanlige høstpause fra skogen allerede nå, eller om jeg skal vente til overgangen august/ september… ?

    Ja dukket opp et par i begynnelsen av august inne i skogene i indre Vestfold, hårkam har blitt standard turutstyr i lomma her til lands de siste årene :)

  10. 18 hours ago, Marius Engelsen said:

    Jeg skal selv til jotunheimen på fredag, og innom hurrungane, for å bestige norges syv høyeste topper. Skal være der i 7 dager, og sover i telt.

     

    Det har jo regnet der hele sommeren i følge Yr.no, og det skal fortsette å regne hele tiden ser det ut til.

    Så jeg håper virkelig ikke at det bare blir å bare gå i en sky og se på tåken fra toppene. Det blir jo litt stusselig utsikt…

    Nei håper for din del at du får ok vær og utsikt, har vært og skal tydligvis fortsette med mye ustabilt vær og nedbør. Skulle selv til Jotunheimen tidligere i sommer men droppa det pga. været.

     

    • Liker 1
  11. On 7/19/2023 at 4:11 PM, fjellræv said:

    Måtte bytte skoene pga feil. Men hva er forskjell på kongsvoll og hunter? Ingen i nærområde har kongsvoll i min str men ser magasinet har crispi hunter. 

    Disse er nesten identiske, de har samme passform, såle og fôret med den samme Gore Texen. Her er det læret som utgjør den største forskjellen. Hunter har glatt fullnarv, Kongsvoll har matt nubuck lær. Begge støvlene er tiltenkt og er til samme bruk. Kongsvoll EVO kan fremstå som noe stivere da snittet, delingen i skaftet er litt annerledes.

    Vanntettheten på støvlene er den samme. Hunter med glatt lær, så lenge læret er glatt og ved førstgangsbruk vil vannet prelle av enklere på denne kontra Kongsvoll som har nubuck. Nubuck er en slipt overflate og vannet vil henge noe mer igjen. Men etter du har brukt støvlene og smurt de inn med skokrem blir også nubucken glatt.

    En støvel med glatt fullnarv vil kunne fortere få synlige rift i læret mens i på nubuck er det noe mer skjult med den matte overflaten.

    Disse to støvlene er ganske så like. Så her er det litt opptil brukeren hva de foretrekker. Noen vil kun ha glatt lær, mens andre vil ha den mer matte overflaten. Derfor har de to forskjellige varianter.

  12. 20 hours ago, Tuva turglad said:

    Har tenkt på det samme, greit å vite hva Urberg er. 

    Kjøpte et digert liggeunderlag fra Urberg til å ha i teltet, det var utrolig digg at det dekket hele bunnen. MEN etter relativt kort tid slipper lufta ut og jeg har ikke klart å finne noe hull noe sted. Så foreløpig er jeg ikke så veldig imponert. Ultralett-teltene er jo heller ikke i nærheten av ultralette..

    Jeg har det samme liggeunderlaget, og har ikke vært noen lekkasje på mitt og helt greit fornøyd med denne til sitt bruk - dvs kortere turer med barn osv :) 

  13. 13 minutes ago, Sovjetunionen said:

    Ja, stemmer at mn kan gjøre det og det stemmer også at jeg vet det :) men kjekt å nevne i et sånt forum uansett. Det er en diger vinterpose med mye dun og jeg har sånn liten vaskemaskin med maks 5kg. I følge produsenten så er hjemmemaskinene for små, så man må på vaskeri med store maskiner og stor tørketrommel. Og da er det like greit å sende de på vaskeri. Men dette er jo den soveposen som er skreddersydd til mini, dunpose med høykvalitetsdun og masse morsomme barnedetaljer så jeg er litt redd for å bare sende den avgårde til det lokale vaskeriet. Mulig jeg sender det til roberts i Polen. 

    Da forstår jeg, nei må ikke få ødelagt en slik unik pose på noe vis. Håper du finner en som kan dette, evt. send den til produsenten ja :) 

    • Liker 1
  14. Har vasket dunposene mine hjemme med tørking etterpå og fluffing med tennisballer i tørketrommelen osv med stor suksess. Men jeg regner med at du vet at dette går fint an å gjøre hjemme da du har endel erfaring med friluftslivet, så da antar jeg at det er et annet problem enn bare at posen trenger en vask :) Men nevner det uansett.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.