Gå til innhold
  • Bli medlem

frantic

Aktiv medlem
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Neutral

Om frantic

  1. Var ute og gikk en tur idag etter en av barmarks/dispensasjons -løypene i kommunen(bor i Finnmark/Karasjok). Denne løypa er flittig brukt av flyttsamer og elgjegere. Fy fan som det så ut. Det var store plastsekker og plastnett strødd rundt om på myrer og i skog. Dette er sekker som brukes til å frakte gress til reinen som supplement til mosen, da naturen er nedspist her. Disse sekkene kjører de ut på vinteren, plasserer de på diverse steder, skjærer dem opp slik at gresset blir tilgjengelig, og levner det så i naturen. Det var store mengder plastavfall. Det gikk reingjerder på kryss og tvers festet i trær og busker. Noe av det lå på bakken i hauger. Flerrede presenninger er strødd rundt gjerdene, eller kjørt ned i myra av kjøretøy. Dype stygge hjulspor på bløte partier. Og der er også løypa kjørt bredere og bredere etterhvert som den blir verre å kjøre på. Og det var tjukkt med hjulspor i alle kanter der reingjerdene møtes. Og dette var resten av søppla vi fant langs løypa: -Massevis av knust glass(lignet på vindusglass) -Ødelagte plastdeler fra ATV og snøscooter dukket opp med jevne mellomrom. -Tomme oljekanner, rester av variatorreim -Avsag av kjemiske impregnerte materialer brukt til gjerdebygging lå dumpet i hauger i skogen. -Bildekk slengt i skogkanten -Rustne kjettinger i myra -Tauverk av mange slag i trær og myr. Plastsekk-remser brukt for å skremme reinen hengte overalt i trærne i nærhet av reingjerdene, og lå også løst rundt i marka, tatt av vinden sikkert. -Ølflasker og brusflasker litt her og der. Tombokser og vodkaflaske.. -Avskrudd motordel til ATV m verktøy! slengt fra seg langs stien. Cause why the hell not..?! -Diverse gamle polvotter, arbeidshansker, scooterhansker, drikkeflasker, you name it. -Og sist men ikke minst, en knust TV av gamle sorten dumpet i naturen langs løypa.. For en fantastisk natur opplevelse! Nei, det var rett og slett skremmende. Ødeleggelsene/forsøplingen var kvalmende.. Hvordan skal dette se ut i framtiden.. På tide med innstramminger her oppe snart?! Fytti rakkern. At Statskog gav fra seg myndighet til FeFo var en sann ulykke!
  2. Kan ikke si meg enig i at dyr ikke er redd for snøscooter. Hvis man kommer for nært så blir de skremt og løper, uansett hva man ferdes med. Kom selv overraskende på en elgfamilie(5-6 stykker) en gang. De beinet av gårde straks jeg kom kjørende over en liten haug. Da var jeg vel sånn ca 20-30 meter unna, og snudde straks motsatt vei av dem. De roet seg fint med en gang jeg var på litt avstand(100 meter kanskje). Forøvrig har jeg skremt opp elg når jeg har vært til fots også, så de er liksom ikke mer skremt av en skuter som brukes normalt. Men klart er du en sadistisk jævel som kjører etter dyr i snøen så finnes ikke et verre redskap.
  3. Jeg bor 50 meter unna kommunens hovedløype for skutertrafikk. Jeg har ingen problemer med støy fra skuter, da dagens skutere går stille, med mindre det er effekt/bråkepotter montert. Sover fint med vinduet på gløtt. Kan ikke skjønne at skifolk skal ha seriøse problemer med skutere på flere km avstand.
  4. Mye mygg her i Finnmark ja. Det ødelegger endel av sommeridyllen. Men det er trossalt bedre med mygg, enn flått, bruker jeg å trøste meg med
  5. Den greia der ser ikke ut som den kommer seg over første fartsdump
  6. Gaz Tygr.. Drømmebilen fra Russland! Perfekt for norske veier Med den kommer man seg så langt loven tillater. http://youtu.be/Eei3ggToCpQ
  7. Ikke godt å si. Leste bare dette på dnb sine websider: **Rabatten gjelder ikke bestillingsvarer, forhåndsbestilte varer, sportselektronikk (pulsklokker, GPS og GoPro), våpen og Zeiss-optikk. Men fant meg et annet telt som var mye billigere, men endel tyngre. Jaja, får satse på at 1+ kg ekstra ikke merkes så godt.
  8. Takk for tipset! Synd at det ikke gjelder bestillingsvare.. Selvfølgelig er teltet jeg siklet mest etter nettopp det.
  9. Snakk om å overdrive! Er dette en enkeltsak du leste om for år siden eller no? Dette har jeg enda ikke hørt om. Og aldri sett disse fulle "byguttene" du prater om. Er det folk som kommer fra de store byene så er det alltid i store safari-følger, og de kjører ihvertfall ikke ulovlig, aldri sett mer eksemplarisk kjøring Og så til de andre punktene. -Utløse snøskred gjør skifolk også. -Redningsaksjoner er det flust av i skisesongen, og de foregår som oftest med snøscooter. -Og wow, folk som setter seg fast, big deal, hehe Det var nå også noe å klage på da
  10. Den skaden du nevnte er nok resultat av at denne løypa ikke var stengt i tide. Skal det opprettes skuterløyper så må de som kjører også tåle at de stenges straks forholdene ikke er der lenger. I min kommune så stenger og åpner de løyper rett som det er pga reinflokkers vandring. Det kan være irriterende å komme til et sperrebånd tvers over løypa, men det får man bare finne seg i.
  11. Så var det dette igjen da(!), nemlig å vri og vende på det man skriver for å bruke det som et slags bevis på at man skriver svada. Jeg skrev USA/Canada. Det omfatter mer enn bare ubebodde områder i Canada.. Jeg kan jo nevne staten New York, med en befolkning på nesten 20 mill, som har flotte løyper for scooterkjøring både i og utenfor nasjonalpark. Kan du forklare meg, når vi vet at befolkningstettheten i NYstate er 20 ganger høyere enn i feks Oppland, hvorfor de kan ha scooterløyper, skiløyper, nasjonalparker og en stor bjørnestamme, mens fylket Oppland ikke skal kunne ha det? Sannheten er at amerikanerene ikke er noen sære grinebitere, som skjønner at man faktisk kan ta vare på naturen(hele faunaen faktisk inkl. rovdyra) samtidig som man kan ha motorisert ferdsel.
  12. Frislipp for at kommunene kan bestemme selv, ja. Hvis de ikke vil ha skuterløyper så oppretter de ganske enkelt ikke løyper. Ser ikke noe galt i at kommunene bestemmer over egne areal, ihvertfall ikke i en fillesak som dette hvor inngripen i natur er minimal.
  13. Mye fornuftig her, men, hvorfor skal det ikke være lov å ha det gøy på en scooter? Man kan hoppe og sprette og fortsatt ta hensyn til både natur, mennesker og dyreliv. Jeg ser ikke problemet her. Så er det jo slik at i sære Norge skal scooter kun brukes til nyttekjøring *gjesp* Og hvis en stakkars ulv viser seg i skogen, ja da er de ikke sen med å plaffre den ned(gjerne fra scooter). Rimelig hyklersk gjeng i dette land.. Derimot i USA/Canada har de ekte villmark, rovdyr, OG frikjøring I Norge har vi .. villmark med hytter, bønder, mere hytter, og så selvfølgelig, kverulerende skifolk. Trasig opplegg
  14. Obs, obs! Sa jeg noe om at det kun var på scooterturer, hmm? Skal vi forby all ferdsel i marka fordi enkelte folk er noen svin? Og ja fotspor fra mennesker sommerstid lager stier. En skuterløype not so much, med unntak av noen knekte kvister fra kratt her og der. Snøcooter skal ikke brukes på barmark, og de aller aller fleste vil vel unngå det da det fort blir dyrt.. edit: Ok leste innlegget mitt, og det var lett å forstå det sånn at jeg kun snakket om scooter. Men bare for ordens skyld så skal jeg nevne at min nyligste "irettesettelse av forsøplere" var på en kanotur i sommer
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.