Gå til innhold
  • Bli medlem

Snubblefot

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Snubblefot

  1. Fant ikke sekken på xxl, men skal fortsette å lete etter plasser de har den inne. De hadde 46l versjonen på xxl, men etter at alarmen gikk da jeg puttet et telt oppi sekken for å sjekke størrelsen sluttet jeg raskt med det Etter å ha eksperimentert litt med en 35l og en 85l sekk hjemme fant jeg at volumet jeg trenger til å være mellom 58-63liter, så jeg slipper nok slark iallefall.
  2. http://www.outnorth.no/no-bergans/rondane-65l-65-dusty-blueneon-green.php (Står 1.25kg på outnorth, men 1.4kg på Bergans hjemmeside) Skal kjøpe en ny lett helgesekk, og leser tester og tilbakemeldinger på forskjellige sekker. Fant raskt ut at Bergans Helium og Osprey exos er favorittene, men finner nesten ingenting om den nye versjonen av Rondane 65l. Den virker lett (1,4kg) og passe stor så jeg er veldig interessert, men finner ingen anbefalinger (eller motsatt) ettersom den kom i 2014 og drukner litt i Exos og Helium sin popularitet. Så hvis noen har hatt den med på noen turer ville jeg satt veldig pris på deres tilbakemeldinger på sekken.
  3. Hadde desverre bestilt når siste innlegg kom, men alltid kjekt med bekreftelser Endte tilslutt opp med Trangia 27-5 HA, Crux og en Primus vindskjerm. Ved å mikse litt har jeg da et Trangia systemet til vinter eller når jeg trenger noe mer solid/stødig eller når vekt ikke teller. Som et alternativ kan jeg også kjøre Crux sammen med Trangia pannen, kokekar og Primus vindskjermen når det skal være lett oppakning.
  4. Takk for alle tips. Etter å ha sett alle som anbefaler større stormkjøkken tror jeg at jeg må ta meg turen til xxl å se hvordan jeg liker vekten og størrelse av et Trangia system.
  5. Mange gode tips der, så jeg setter pris på det. Har egentlig bestemt meg for gass ettersom det virker enklest og jeg kommer nok mest til å bruke den i plussgrader.
  6. Vi er 3 stykker som skal opp på fjellet en helgetur i sommer på jakt etter fiske og friluft. Jeg skal ha med en liten backup løsning for matlagging i tilfelle, men jeg har også lyst til å ha noe jeg kan bruke på turer fremover også. Kommer nok til å bruke systemet 70% til vannkoking og 30% til matlaging (pølser, bacon, fisk etc) Etter mye lesning har jeg har sett meg ut et par kombinasjoner. Billigste var: Primus eta solo 529,- 365g (xxl.no) Gosystem soloset 100,- 200g (Tilbud lokale Coop, regner bare med å ta med pannen på denne turen) Totalt 629 kroner og 565gram Billigt, men veier litt. Minst vekt: Optimus Crux Lite 325,- 72g (fjellsport.no) Titanpanne og kokekar 495,- 195g (fjellsport.no) Totalt 820kroner og 267 gram. Veldig lett og ikke så altfor dyrt. Crux skal ha en god varmefordelig har jeg lest, men også hørt at titan ikke leder varme så godt så du risikerer hotspots. I tillegg ser jeg at fjellsport.no har tilbud på Jetboil SOL Titanium til 1200. Er det verd å bytte ut Primus Eta Solo med denne? Den titan stekepannen er 13.5cm, er det nok til litt småmatlaging? Håper det er noen der ute med erfaring med disse produktene/materialene som vil dele erfaringene de har ettersom du kun kommer så langt med å google På forhånd takk. Linker til de nevnte produktene: Primus Eta Solo: http://xxl.no/Root/Tur-og-villmarksliv/Kjøkken-og-mat/Kokeapparater/EtaSolo/p/1059558_1_Style Gosystem soloset http://outdoorandadventure.co.uk/show-item.asp?ItemType=Camping&SubType=Pots+%26+Pans&Item=Go+System+Solo+Set Crux Lite: http://www.fjellsport.no/optimus-crux-lite.html Titan kjelesettet: http://www.fjellsport.no/eagle-products-titan-kjelesett-2-deler.html Jetboil Sol Titanium http://www.fjellsport.no/jetboil-sol-titanium-turkjokken-260g.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.