Gå til innhold
  • Bli medlem

SKJ

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SKJ

  1. Gikk en veldig fin 5-dagers rute for noen år siden. Tok bussen fra Oslo til Øvre Årdal (gode priser gjennom DNT), derfra gikk jeg til Ingjerdbu (selvbetjent DNT) samme dag. Dagen etter gikk jeg fra Ingjerdbu til Skogadalsbøen (betjent DNT). Dag 3 sto jeg opp tidlig og gikk til Olavsbu (selvbetjent DNT) med en innlagt topptur til Mjølkedalstinden på veien. Derfra videre til Gjendebu (betjent DNT). Dagen etter båt over Gjende til Gjendesheim og buss derfra tilbake til Oslo.
    Om dere ønsker flere toppturer underveis er det rikelig med fine topper fra Olavsbu (om dere kommer dere tidlig opp 4. dag). Det er også gode muligheter fra Gjendebu, men da blir det fort flere overnattinger.
    Siste del av ruta kan også gås med utgangspunkt i Sognefjellshytta med nattog til Otta og tidlig buss via Lom (ankomst Sognefjellshytta på formiddagen), deretter over Fannaråken (betjent DNT) og til Skogadalsbøen neste dag. Fannaråken er verdt å få med seg om man ikke har vært der, bare husk at du må gå i taulag over breen når du ankommer fra den siden. Synes å huske at det var fast fremmøtetid for taulaget, sjekk med DNT.

  2. Heisann. Er for andre gang i mitt liv usikker på bruken av et telt. Har nettopp kjøpt dette:http://www.eurekaeurope.com/products/productdetail/Zephyr+2+SUL/part_number=12E010-ZEPH2/1329.0.4.10.7559.15001.0.0.0?pp=136& , og lurer litt på hvilken vei det er meningen at dette teltet skal stå i forhold til vinden. Er det noen som har erfaringer med dette teltet eller lignende? Er forøvrig et supert telt, veier mindre enn oppgitt gjør det og, til og med på fiskevekta mi!

    Hei, har brukt Eureka Zephyr 2 SUL ved liten kuling og regn/sludd i Svartdalen i Jotunheimen sist sommer. Jeg vil absolutt anbefale å sette opp teltet med liggeretning = vindretning, da teltet ellers vil gi etter (tverrstengene på vindsiden trykkes ned og teltet "kneler"). I sterk vind vil jeg i tillegg anbefale å bruke 8 barduner (se manualen, og husk at du trenger ekstra plugger) oppe på teltet i stedet for bare 4. Vil du ha ekstra stabilitet kan vandrestaver/skistaver plasseres inne i vestibylen for å støtte det midtre tverrstaget på hver side, da står det "fjellstøtt".

    For øvrig er teltet helt supert etter min mening, men det trenger relativ mye bardunering i vind.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.