Gå til innhold
  • Bli medlem

Zombiecat

Aktiv medlem
  • Innlegg

    363
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Zombiecat

  1. Lundehunden min har aldri fått noe spesialfor. Han gikk på vom og hundemat og når de hadde avføringsprøve innen rasen hadde han over gjennomsnnittet i gode tarmbakterier. Han har alltid fått vanlig hundemat og får det samme som de andre rasene jeg har. IL er ikke en veldig vanlig sykdom på rasen, men det er den vanligste. Det blir også snakket mye om så det fremstår nok som verre enn det er. 

    Men uansett. Som turhund er lundehunden veldig fin. Kan stort sett gå løs og holder seg i nærheten. Jaktinstinktet varierer en del så man kan få alt fra ingenting til de som brukes i jakt. Flere som bruker kløv på hundene og de kan jo ikke bære allverdens så klart, men han bærer sin egen mat og eget utstyr på overnattingstur. Er også flere som trener agility med dem. Du kommer kanskje ikke på landslaget, men som en aktivitet for å ha det gøy er de supre 

    • Liker 2
  2. Dvergpinscheren min hadde aldri noe problem med å følge i høy lyng og lignende. Ikke lundehunden heller, men han har jo litt lengre bein. Lang nese på små hunder kan være en fordel da, med tanke på beskyttelse av øyne. Mops og lignende er mer utsatt for kvist i øye f.eks. 

    • Liker 1
  3. Jeg har lundehund og det er igrunn en fantastisk liten turhund. Stor nok til å bære sine egne ting på overnattingstur i kløven og liten nok til å kunne løftes over ting om det trengs. De aller fleste kan gå løse og holder seg i nærheten av flokken. De har også et godt språk og går stort sett greit overens med de fleste. Skulle jeg hatt kun ren turhund hadde jeg vel hatt en hel flokk lundiser nå :)

    18835974_10154380961182172_5289549521595480382_n.jpg

    • Liker 5
  4. 16 timer siden, fumigatus skrev:

    Er det så ille da? Jeg synes dere er litt fise-fine. Enig i at de er irriterende, men jeg bare børster de vekk. Alternativt kniper dem i to. Har aldri blitt bitt såvidt jeg har merket, og i hvert fall ikke klødd i månedsvis. Kanskje det er en fordel å ha kort kort (og fett) hår? Jeg synes hele hjortelusgreia er overdrevet. 

    Nå har ikke jeg vært i de verste områdene men her jeg er er det bare noen få. Da synes jeg ikke det er noe å bli hysterisk over sånn egentlig. Jeg merker at tanken på hjortelusflua er verre enn å faktisk få de på meg. 

  5. 2 minutter siden, aamodt skrev:

    Nå skle dette veldig avsted! Jeg trekker tilbake "støthalsbånd" fant ut at det jeg tenkte på var dressurhalsbånd med enten vibrering ved bjeffing eller en liten sitrondusj.

    Hva tenker dere om det? Min tanke var kanskje å bruke dette for å forebygge, før det eventuelt skulle bli ett problem. Men det er kanskje ikke slik det fungerer? Det er vel dumt å begynne tidlig uansett, slik at valpen kan bli redd feks?

    Les om positiv hundetrening, finn et valpekurs som bygger på positive metoder og begynn tidlig å forebygge bjeffing med positive metoder istedenfor sånne ting som baserer seg på straff. Hadde du likt å få en sitrondusj i ansiktet når du gjorde ting du ikke engang visste var feil og som falt veldig naturlig for deg? For en valp vet ikke at bjeffing ikke er lov. 

    • Liker 4
  6. Et øyeblikk siden, Tiur3 skrev:

    Tull. Ja, alle KAN gjøre feil og hvis de skulle bruke din metode, ville det blitt mye av det. :) Det skal KUN gis strøm, ved et tydelig angrep! Og for de som har blitt godkjent, er ikke dette så vanskelig. Hunder som blir dressert regelmessig, av godkjente dressører begår ytterst sjelden angrep på sau.

    Min metode? Jeg vet det skal være under angrep, poenget mitt var at hunden må ha sau i hodet og ikke noe annet. 

    • Liker 1
  7. Selv den beste instruktøren på dette med strømming kan gjøre feil. Man må gi støtet idet hunden tenker sau og ikke noe annet. Her kan selv den beste bomme og hunden kan bli redd for alt mulig annet den så akkurat da. 

    • Liker 3
  8. Mer eller mindre alt vi gjør i livet er egoistisk. Å velge å få barn er egoistisk, og velge å ikke få det er også egoistisk, å spise kjøtt er egoistisk, stort hus og fancy bil er det også så hvorfor det å holde hund skulle være noe mer eller mindre egoistisk og noe å henge seg opp i skjønner jeg ikke helt. Det kan i noen tilfeller også gi nytte til samfunnet som bedre helse og dermed mindre penger fra felleskassa til medisinsk behandling, redningshunder som finner de som har gått seg bort osv...

    • Liker 3
    • Takk 1
  9. Et øyeblikk siden, Silj3 skrev:

    I tillegg til vanlig for, men ren råforing tør jeg ikke å begi meg ut på før jeg vet mer :ahappy: Han trenger å legge på seg, så litt ekstra godt i tillegg til Vom er nok bra :ahappy:

    Ah ja da er det jo ikke noe problem og gi masse ekstra snacks. :) Er en del som feilforer på rått siden de ikke har satt seg inn i det. Men vil du lære så anbefaler jeg facebookgruppene. Der er det veldig kunnskapsrike folk. 

  10. 5 minutter siden, Silj3 skrev:

    Da skal jeg prøve meg litt frem :-D

    Men problemet med min er at han ikke tygger ting skikkelig, har gitt kalkunnakker og slikt og det har kommet opp igjen veldig dårlig tygd :blink:

    Jeg ville ikke prøvd meg for mye frem uten å vite hva du driver med. Skal man råfore så er "regelen" 10% bein, 10% innvoller og 80% kjøtt. Søker du på prey eller råforing på facebook får du opp noen greie grupper. Man må også passe på å gi fra forskjellige dyr. 

    • Liker 1
  11. Den jeg har er litt mindre foran og litt større bak. Holder ting greit på plass da. Kjøpte den til hundetrening siden jeg har små hunder og store pupper så jeg så ikke hvor de var. De ble litt flatere :P

    • Liker 2
  12. mi HATA det. Sto med 4 bein oppetter dusjdøra og når jeg fikk løsna ett og begynte på neste så var første  beinet oppe igjen. Gikk greit nok å dusje henne da. Var det å få henne inn i dusjen som var problemet :P

  13. Lundehunden får vel et bad et par ganger i året i forbindelse med røyting. Noen ganger bare ei gang etter hvor lei jeg er av hår og om jeg gidder dusje han. Dvergpinscheren har jeg dusja ei gang på det 1,5 året jeg har hatt henne. Har heldigvis ikke hunder som ruller seg i ekle ting. Rottweileren min likte å rulle seg i illeluktende menneskebæsj eller andre delikate ting som råtne reker så der ble det dusjing litt oftere. Ikke noe er som å prøve å få stor hund man helst ikke vil ta i inn i en liten dusj når den virkelig virkelig ikke vil :P

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.