Gå til innhold

Kompassnåla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kanskje ikke varmt nok vann på termosen?
 2. Sverger til denne jeg. Brukt den i mange år i forsvaret(erstatter for komagenseren). Den er uten tvil, for min del, den beste genseren jeg tar på meg under skalljakken når jeg skal være rolig en liten/lengre stund eller når det er skikkelig kaldt og jeg er i bevegelse. http://www.woolpower.se/nb/shop/product/full-zip-jacket-600/
 3. WoolPower selger en strukket genser son er fantastisk. 600gr/kvm. Varm som fy. Dette er den samme som har erstattet Komaen i Forsvaret http://m.outnorth.no/no-woolpower/full-zip-jacket-600gr-xxxl-black.php
 4. Hårføner fungere veldig bra.
 5. Du har selvfølgelig heeele rett. Leita etter ordet, men konkluderte med at varmen stiger fra radiatoren også. Skorsteinsprinsippet er selvfølgelig helt riktig. Det er nok en utfordring å få til dette ved trekk av pulk og bæring av tung sekk. Men tror nok ikke behovet er så stort ved høy aktivitet. Stillestående og lav aktivitet så er dette langt enklere.
 6. Svenske Woolpower har mange fine ullplagg. Plagg med 80% ull er gjerne tilsatt et annet stoff for at det skal holde lengre, ikke klø, letter å vaske på høyere temperaturer eller at det rett og slett skal bli mer komfortabelt å ha på seg. Det er ikke nødvendigvis negativt.
 7. Nå finnes det jo da ingen klær som er varme. Så sant de ikke har varmetråder i seg å bruker strøm eller noe annen fancy noe. Mao, klær varmer ikke. Plagget evne til å holde på den varmen som kroppen produserer derimot, er mer riktig å si. Så skal man holde seg varm i kulda så må man kle seg i plagg med disse egenskapene. For å "fange" mest mulig varme rundt kroppen, så er det lurt å kle på seg flere lag med plagg. Mange har jo hørt om 3-lags prinsippet. Netting Ull trøye Skall bekledning/vind tett Dette egner seg godt når en er i aktivitet. Skal man ha pauser underveis på turen, så er det lurt med noen forsterkningsplagg. En dunjakke på utsiden av skalljakka eller på innsiden. Skal man kle seg for ekstreme temperaturer, så kan man bruke mange fler plagg. Her er det en fordel å bruke fler tynne plagg enn få tykke. Netting, ulltrøye(200gr.) ulltrøye(400gr.), ulljakke, skall jakke og dunjakke. Det samme gjelder for den nedre delen av kroppen, men se bort i fra jakke på beina Det er også lurt å bruke "Radiatorprinsippet". Dette virker best ved å bruke bukse med seler. Slik at buksen henger på skuldrene og ikke blir kneppet igjen i livet. Ved at buksen er åpen i livet, så frigjør man varme fra beina og opp til overkroppen og oppnår en "Radiator effekt". Ha en fortreffelig varm vinter.
 8. Løsningen blir da og følge bruksanvisning og bruke denne på et godt ventilert sted og ikke inne i teltet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.