Gå til innhold
  • Bli medlem

ahb

Aktiv medlem
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om ahb

  1. De reine nødpeilesenderne er vesentlig dyrere (4000 og oppover, minst), men sikkert noe mer driftsikre spesielt til marint bruk. Ligger man og plasker i vannet etter kajakvelt er det mer krevende for mottakeren å få gps-peil, PBL-ene blir også posisjonsbestemt av satelittene mens SPOT må ha gps-fiks. Det kjipe er at PBL-er koster 600 kr å ha registrert i Norge i året hos post- og teletilsynet. I USA er det gratis. SPOT koster 99 euro. Siden selve apparatet er mye billigere for spot enn PBL, gjør dette at SPOT blir vesentlig billigere enn alternativene. I tillegg får man de ekstra funksjonene som å sende ok og hjelpsignal, og linkene til google maps og slikt. OK og hjelp-signalet fra SPOT-er blir sendt ut et begrensa antall ganger, mens 911-signalet går kontirnuerlig. Hvis man opplever at et ok-signal ikke kommer fram betyr ikke det at et 911-signal ikke ville kommet fram hvis det hadde blitt sendt i samme situasjon. På rei.com ligger det en haug med kommentarer med brukererfaringer om SPOT.
  2. Ok det går mot skikjøp. Har noen eldgamle telemarkski som forsåvidt er greie, men spensten er heller laber. Jeg var i Stølsheimen i påsken i år, og opplevde snøforhold der jeg sank langt ned, noen steder til over kneet. Skia er til bruk på overnattingsturer der jeg går med sekk på 15-20 kg. Jeg veier 100-105. Erfaringene fra påsken tilsier at bæreevne er det som teller. Skia kunne godt vært 230 lange for min del, men de lages ikke. Toppturer og kjøreegenskaper er omtrent helt uinteressant for meg. Det blir Åsnes pga kortfellesystemet. Valget står mellom Amundsen (dvs Rago) som er helt vanlige fjellski, og Ingstad Fjell, som er en ny sivil modell av de millitære skia Åsnes lager. Ingstad-skia er vesentlig breiere enn Amundsen-skia, og jeg tenker dette må være bra, for da får jeg større bæreevne. Er det lurt å la hensynet til bæreevne diktere skivalg? Bør jeg kjøpe de breie Ingstad-skia, eller gå for standard røde åsnes-fjellski, som (nesten) alle andre har?
  3. Gitt at yr.no sitt langtidsvarsel for neste uke her på vestlandet (sol sol sol ) slår til vurderer jeg å stryke til fjells i starten av neste uke. Kansje en tur til Grindaflethytta. Den ligger på ca 1000 meter mellom Gudvangen og Aurland. Hvordan er det med issikkerhet på vann og elver så tidlig på vinteren? Hvordan kan jeg undersøke dette i felt? Blir jo kjipt å begynne med vading i minusgrader, men ennå kjipere å plumpe uti for ikke å snakke om under ...
  4. Tenker på å kjøpe meg ny sekk, til daglig bruk på byturer blant annet. Siden jeg bor i Bergen vil jeg undersøke hva som finnes av vanntette sekker. Ortlieb har slike. Finnes det andre produsenter som har dette også?
  5. Kjempegreier, FU, takk skal du ha for de bildene! Det ser så bart ut at tilogmed truger ville ha vært lite vits. Da blir det spasertur opp fra Vaksdal på meg på lørdag hvis været holder seg
  6. Jeg lurer på å stikke til fjells til helga, ta overnattingstur lørdag-søndag på fjellet sør for Dale. Stien er stort sett under 1000m, mest 600-900, og dette er nært kysten på vestlandet Er det noen som vet eller har noen formening om hvordan snøforholdene er der inne? Vil jeg kunne komme meg fram til fots, eller bør jeg ha med ski?
  7. Tingen er brebriller med glass med styrke. Det er viktig med brebrille som har deksel sideveis og ikke en vanlig solbrille. Jeg har fått slike briller og er storfornøyd. Utgangspunktet var ei innfatning fra cebe, som optikerne satte farga glass (dvs de er av plast) inn i. De kosta 4500, prisen vil avhenge av styrke og valg av innfatning. Jeg brukte optikus MON i Bergen.
  8. ahb

    Marsjstøvlene M77

    Gitt den tre siders lange gnagsårtråden her ser det ikke ut til at gnagsår er noe som er forbeholdt brukere av millitærsko akkurat.
  9. ahb

    Marsjstøvlene M77

    Jeg har alltid gått i fjellet med marsjstøvler og har ingen planer om å bytte. Jeg har bare smurt med svart kiwi, og jeg kan vasse i en bekk over lengre distanser uten at det blir mer enn fuktig inni. Det som er viktig er at du holder skoa sånn noenlunde oppsmurte. Jeg smører mine etter hver dag de har vært i bruk. Gode sokker er lurt, samt å ha med compeed og sportsteip på de første turene. Jeg holder meg til disse skoa fordi de er problemfrie, har relativt mjuk såle som gir meg kontakt med underlaget, og fordi de er lette å erstatte når de er slitt ut. Det å kjøpe sko kan være veldig vanskelig, jeg vil ikke risikere å bruke 2000 på et par fjellsko for så å oppdage at de ikke passer til foten min. Men er det ikke bare Alfa skofabrikk som lager M77? Hva er dette med Verners du nevner?
  10. Nei, men man kan bruke vanlige fjellsko sammen med truger og vanlige fjellsko er veldig mye bedre egna til å gå i ur med enn mine bc-skisko.
  11. Hva er det dere smører med på slikt vårføre? Uansett så blir det problematisk når det kommer så langt ut at det ikke er snø over alt, og man må ta av skia for å krysse bare områder.
  12. Hei jeg har begynt å tenke på om det å gå med truger i fjellet i den perioden da det er dårlig føre med skare eller svært grovkorna snø, og delvis nedsmelta snømengde slik at det er strekker innimellom der man uansett ikke kan gå med ski. Det er ofte mye bra vær i mai og juni. Er det noen som har prøvd å gå med truger til fjells på den tida, eller som har meninger om det? Skiskoa mine er av bc-typen og mindre egna til å gå med der det ikke er snø enn 75 mm-sko, vil jeg tro.
  13. Tror det var litt mer grunnleggende utstyr som mangla her enn satelittelefon.
  14. Hvis de røde T-ene og uttråkka stiene er så fordømt irriterende, er det vel bare å gå utenom? Jeg tipper det er en særdeles liten andel av norsk fjellareal som er tråkka ned til sti. Tenk at andre enn hardcore-folka som dere er så freidige at de faktisk tar turen til fjells! For ikke å snakke om de som driver dugnad på fritida for å holde oppe hyttenettverket. Err - kan man ikke bo i telt, får man holde seg vekke? Nei, fjellet er til for å gå i. Folk må da jammen finne seg i at andre går der også, og at forholdene legges til rette for det. Ja til fjell for folk flest!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.