Gå til innhold
  • Bli medlem

AndersOskar

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

AndersOskar vant dagen sist 28. desember 2013

AndersOskar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

17 Neutral

Om AndersOskar

Nylige profilbesøk

798 profilvisninger
  1. Takk for det! Her har jeg brukt utelukkende et Speilrefleks. Et Canon 550d oppsatt med Magic Lantern firmware (Gjør kameraet mer fleksibelt og muligjør en del manuelle instillinger ved filming, som blender, shutterspeed og audiogain). Av objektiver hadde jeg med et standard 18-55m, 50m f1.8 og et 70-300m. I tillegg har jeg en Røde Mic Pro, som er oppsatt i blitzskoen på apparatet. Speilrefleksen monterte jeg med hjelp av dette geniale feste på hoftebelte, slik at det var tilgjengelig hele tiden. Jeg bestemte meg også for å ikke være redd for kameraet, slik at jeg kunne ha det tilgjengelig i flest mulig situasjoner. Speilrefleks er et genialt verktøy, og gjør det mulig og kapre mange situasjoner. Det jeg opplevde, var at speilrefleksen krever at du tar deg god tid til å ta de gode bildene, og sette opp de riktige innstillingen. Det er også kun manuell fokus, hvilket er greit nok, men krever en del trening. Jeg opplevde at en del ting som jeg oppfattet som i fokus, ikke var det når jeg kom hjem. Jeg tror til neste tur skal jeg investere i en "øyelapp", eller et type skjemhus, som gjør at du blokkerer ut sollys, og fokuserer kun på det som skjer på skjermen. Jeg hadde med ca 180 GB i SD-kort, og 5 batterier. Batteriene holdt i masser, da det lengste jeg gikk uten strømkilde, var 7 dager.
  2. Turen begynte 29. juni, og var ferdig nøyaktig 21 dager senere. Har lagt ved en basic rute over turen og en oversikt over de forskjellige hyttene. Det var mulig å gå fra hytte til hytte hele turen, veldig behagelig og praktisk. Den første uken var sekken tyngst og var opp i mot 30kg. Det skyldetst at de første hyttene var uten matforsyninger. Etter den første uken, ble dama plukket opp på Vangshaugen, her kvittet jeg meg med en del klær jeg hadde for mye, vadetau og litt annet småstash. Da fikk jeg sekken ned i ca 23-25 kg. De fleste dagsetappene var overkommelig. Den lengste var fra Grøvudalshytta til Åmotdalshytta, beregnet til 9-11 timer, men jeg hadde fint vær, ferske forsyninger og god tid, så det var intet problem! Budsjettet mitt var på ca 10.000.
  3. Hei! I sommer gikk jeg (og frøkena) langtur. Ruta var i grove trekk: Åndalsnes-Sunnmørsfjella-Dovre-Rondane-Vestfjell Alvdal-Tynset-Femundsmarka Med meg tok jeg med speilrefleksen og har her forsøkt å lappe sammen et knippe av høydepunktet fra denne fantastiske ruten. I alt brukte jeg 3 uker.
  4. Ja, det er et fantastisk objektiv! Fikk låne det i høst av en kamerat. Litt stiv pris, men på sikt skal det i kamerabaggen
  5. Hadde med to objektiver, et standard Canon 18-55mm samt et EF 50mm f.1.8. Sistnevnte ble brukt til de klippene hvor jeg lekte meg litt med fokusen. På ønskelisten til neste vintertur står nok et mer lyssterkt vidvinkelobjektiv. Var vanskelig å få til brukbare sekvenser med så lite lys som det er på denne tiden av året. Takk! Bruker Final Cut pro X.
  6. Tanken var å få frem den gode følelsen og stemmningen jeg personlig får når jeg er på tur alene. Må innrømme at jeg muligens ser litt mer engstelig ut en det jeg opplevde selv:)
  7. Hyggelig å høre! Brukte et Canon 550D kamera og et kamerastativ jeg fikk låne av en kamerat. Han forklarte at det var av billigste sorten du fikk tak i på ebay, men det fungerte utmerket for min del! Lett var det og!
  8. Vandret solo gjennom femundsmarkas fine skoger for noen dager siden. Kan melde om et silkefint snølag på ca 15 cm, som ikke bærer ski godt nok. Om du vurderer å dra før det kommer mer snø, anbefaler jeg å gå til fots! Så mye Jerv spor også, hvilket jeg syntes var gøy å se! Også første gang på tur med intensjon om å bruke speilrefleksen til annet en å bare ta bilder. Ble en liten turskildring med fokus på det jeg synes er de gode øyeblikkene på tur alene ]http://vimeo.com/55966198
  9. Artig! Var dere innom Lorthulbua også? Jeg kom frem dit på søndag, og da var det et par fotsport og en liten glo i ovnen fremdeles! Kansje det var dere? Laget forøvrig en aldri så liten film derifra. https://vimeo.com/55966198
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.