Gå til innhold
  • Bli medlem

Concertina

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Neutral

Om Concertina

  1. Skisko til barn er generelt små i størrelsen, og skal man ha plass til sokker (og evt tykkere såle) så må man ofte opp etpar størrelser over "vanlig". Så til ei som bruker str 23 kan man fint kjøpe str 25 (som er minste skiskostørrelse). Madshus har hvertfall 90 cm ski, og de selger pakker til en rimelig penge litt nærmere jul hos de fleste sportsbutikkene. Obs og xxl fører hvertfall Madshus. (Der vi har kjøpt ski til ungene, skal over på par nummer tre til eldste på 6. Her har hvert par vart to sesonger, dog med nye sko hver sesong. Finn.no er finfint til slikt).
  2. Jeg synes bambus fort blir klamt, det suger til seg mer fuktighet enn bomull. Men det er jo sikemykt. Foretrekker dog ull eller ull/silke. I forhold til miljøvennlighet så er jeg litt skeptisk. Det krever vanvittige prosesser å gjøre om bambus til stoff, så øko-bomull er nok vel så miljøvennlig. Og ull, så lenge man styrer unne superwash vel og merke, langt bedre.
  3. Jeg dro med meg mann, svigerforeldre og ungene (4,5 og nesten 3) opp på Lomseggen i går, rundt 750 høydemeter (gikk opp til utsiktspunktet på tuppen). Ok, det var kanskje i lengste og bratteste laget for ungene, spesielt ned igjen. Men det gikk! Knallvær med strålende sol og klar utsikt både mot Rondane og Galhøpiggen. Minsten gikk selv til det gjensto 50-100 høydemeter, mens eldste så og si spratt opp fram til minsten ble plassert på ryggen, og måtte deretter lokkes til toppen. Vi brukte god tid, 4,5 time opp inkl pause midtveis, en drøy halvtime på toppen og neste 3(!) timer ned. Det var bratt og jeg måtte hjelpe eldste endel, mens mannen bar minsten i bæresele. Men det var noen stolte unger som satt og så på toppen mens de spiste pizza etterpå!
  4. Det finnes. Bla har Nordic Cab vogn med drag.
  5. Ungene har både Goretex sko (vintersko OG halvhøye sommersko som vi veklser på å bruke utifra vær og vind), støvler, regntøy og skallbekledning, alt veksles mellom utifra vær og vind, og ulltøy under brukes nesten året rundt. Men å være ute i timesvis i pissregn gjør de nå en gang våt til slutt likevel. Vanndammer er tiltrekkende, svært tiltrekkende, helst skal de sittes i sier nesten-3åringen . Å være ute på dagsturer i regn er helt greit det, og det gjør vi, men skal vi på teltturer så styrer jeg helst unna regnvær. For uansett hvor godt kledd de er så blir det vått til slutt, og i telt får man ikke akkurat tørket klærne. Og å sitte i ro i telt/under gapahuk/tarp er ikke noe ungene mine gidder i lengere tid.
  6. Ang sovepose til unger så brukte jeg mye tid på nettet i vinter. Jeg endte opp med Sierra Designs Dragonfly/Big Dog 20F (-7 C), bestilte de fra USA. Veldig fornøyd med de, det var noen minus første helga vi sov ute i våres og ungene var glovarme begge to, sparka av seg sokkene bla (de sov i ullundertøy og en tykkere genser fordi begge liker å ligge med armene utenfor). Mange gode løsninger på posene hvertfall (bla. mulighet for å feste de til liggeunderlag, plass til pute i nakken, man kan feste nedre del av posen i liggeundelagsfestenw slik at den blir kortere osv), også er den relativt lett (1100 gram inkl en liten pute som følger med). Posene virker veldig velgjorte og av god kvalitet (vi fikk de som sagt i våres, så har ikke fått testet de over tid). Eneste minus som jeg ser er at det sitter fast en nettingpakkpose i bunnen, denne er dømt til å gå i stykker lenge før resten av posen gjør det (men den er jo bare å klippe bort når den gjør det), og at det ikke er med et skikkelig kompresjonstrekk for soveposen kan absolutt komprimeres mer enn det trekket som følger med gjør.
  7. Men det er jo ingen gave om du kjøper det fra en villt fremmed? Dessuten er det moms (og behandlingsgebyr) på gaver med en verdi over 1000 kr.
  8. Vi drar bare på tur med unger og da forsøker jeg å styre unna drittvær. Våte og kalde barn gir ikke god turglede. Vi har hatt en sånn tur i år, da var det 6 grader, vind og det bøtta ned. Det var kaldt og kjipt. Når det er sagt så tåler vi fint litt drypp nå og da.
  9. Relativt surt. Svart kaffe har en ph på 2,4-3,3 (kilde: http://mobil.aftenposten.no/helse/article694175.ece#.UYudLWQayc0)
  10. Takk for tipset. Vi endte opp med å bare parkere ved Varsjøen og tusle litt innover. Fant en kjempefin liten plass ved vannet, riktignok litt trafikksus siden vi kun tusla i 6-7 minutter, men vi så ingen biler og ungene var i hundre. Og det var utrolig deilig å våkne opp til denne utsikten på søndagen. Tar forresten gjerne mot flere turtips som ikke er innenfor 30 min unna Aursmoen
  11. Dagens engangs består hovedsakelig av plast, å grave de ned er virkelig ingen god ide.
  12. Får nytt telt i posten på torsdag tenker jeg, og har lyst til å ta en tur med ungene til helga for å innvie teltet. Men mannen har vakthelg og kan ikke være mer enn 30 min unna jobben på Aursmoen. Så, noen tips til steder det er greit å telte i Aurskog (evt Fet)? Bør da ikke ligge for langt unna parkering, evt med mulighet til å sykle helt fram.
  13. Jeg har akkurat kjøpt soveposer til ungene. Ønsket en pose som var varm nok til vår/høst, tenker at når det er sommervarmt så finnes det billige og enkle løsninger, så det viktigste var at den tålte minusgrader.<br /><br />Etter å ha søkt rundt på nettet så endte vi opp med Sierra Designs Big Dog/Dragonfly 20 (-7 C). Har ikke fått testet de enda, men de ser og føles veldig teknisk gode. God glidelås, nakkekrave, enkel å snurpe rundt hode, mulig å feste til liggeunderlag, lomme til småting osv. Følger med en liten pute som kan legges i en lomme bak hetta, puta kan tas ut av trekket og trekket kan da fylles med klær. Er mulig å brette opp enden av posen og feste denne i liggeunderlagsfestene slik at den blir kortere. Ungene digger putene Skal passe opptil 152 cm (5 feet). Veier rundt 1100 gram uten puta.<br /><br />Eneste minusene jeg ser er at jeg tviler på at oppbevaringssekken i netting som sitter fast i enden av soveposen (slik at den ikke blir mistet) er solid nok, og det er ingen skikkelig komprimeringspose (den som følger med gjør den ca 20x40 cm, men den kan komprimeres langt mer).<br /><br />Bestilte de på nett og sendte de via Jetcarrier. Ene var dårlig pakka slik at portoen ble høyere enn antatt, betalte vel i alt ca 920 kr per stk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.