Gå til innhold
  • Bli medlem

amk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om amk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg leste tipset ditt, dro rett til Fjøsanger, der hadde skisalget startet for en time siden, så det ble ski. Håper det blir bra. Takk for hjelpen!
  2. Jeg har akutt behov for nye ski, og vil ha felleski til turgåing i løype. Men hvor i Bergen kjøper jeg dem? Anbefal meg en butikk som har greie på det, og kan instruere meg i alt jeg trenger å vite og selge meg noe fornuftig. Jeg vil gjerne handle fysisk i butikk, ikke på nett. Og det er fryktelig lenge siden sist jeg kjøpte utstyr her i byen, så har null oversikt over butikkene for tiden.. Takk for hjelpen!
  3. Dette var en veldig mannetung tråd 😊 med veldig gode råd om alt som blir sagt om drit og mose, bra saker. Men veldig mye av dopapiret i busk og kratt er nok lagt der av kvinner som har tisset, og ikke vil ha våte truser. Og dét papiret, mine med-kvinner, det tar dere med hjem, i hundeposer eller om så i nettinglommen utenpå sekken. Dauer ikke av det. Ja, dopapir brytes fort ned, men nei, vi gidder ikke se på mens det skjer. Tar etpar år i høyfjell. Og en ting til, våtservietter er djevelens verk, plast som ikke brytes ned. De skal ihvertfall med hjem!
  4. Jeg ELSKER mine Crispi Mylla mid gtx. De er lette, fullstendig vanntette, og har suverent grep med Vibram såler. Er på mitt tredje par nå på ca 15 år. Bruker dem minst fem dager i uken i vått og bratt vestlandsterreng. Sålen blir slitt etter noen år, men det slitte paret mitt er faktisk helt vanntette ennå, og brukes når jeg ikke trenger sugekopp-veigrepet som de nye fortsatt har. Men dette er altså vandresko, ikke terrengløpesko/stoffsko. Jeg har gått mine runder med diverse sånne også, Salomon og La Sportiva. Membranen får hull etter noen få gangers bruk, og selv om butikken alltid har erstattet med nye så er det ingen god følelse å reklamere på nesten nye sko gang på gang. Så da ender man med å ha stående for mange terrengsko som ikke er vanntette når det jeg egentlig vil er å være tørr på beina. Ingen av dem har det samme grepet som Crispi-skoene heller. Så jeg bruker dem, jeg. Er så glad i dem at jeg nesten har dem på soverommet om natten. Edit. Og ja, sålen er fleksibel nok til å spasere søndagstur på grusvei med komfort!
  5. Takk for bra beskrivelse! Blir typisk i 6-10 plussgrader jeg bruker den, Vestlandet. Blir det for varmt, tenker du? Jeg syns den virker veldig lovende, den jeg har var varmere som ny men er verken særlig vindtett eller vannavstøtende. Klarer seg til hverdagsturene likevel.
  6. Tusen takk for veldig godt tips, Heriks! Har lest noen omtaler nå, det ser jo veldig lovende ut!
  7. Søker råd og vink for å finne en erstatter av min høyt elskede vinter-turbukse, Bergans Geita. Vil ikke bli produsert mer, sier Bergans. Jeg tror noe av det som gjør Geita så anvendelig til mitt bruk er at det er ull i softshellen. Det betyr at jeg kan bruke den på mine vanlige hverdagsturer på etpar timer høst vinter og vår uten å måtte ha stillongs under. Det er superkomfortabelt! At den i tillegg er lydløs og har en ledig passform (kanskje ikke så elegant, men praktisk), er herlig. En mye brukt detalj med sånn gamasje-gummiering nede rundt skoene er også en fordel, og kan godt finnes på erstatningsbuksen også. Har forstått at Ortovox lager bukser med ull i stoffet, men strever med å finne fram i modelljungelen der. Blir veldig glad for anbefalinger! (PS mangler ikke bukser generelt, altså, det er bare akkurat dette behovet som er så stort 😊! Dekkes f.eks ikke av Svalbard-buksen til Norrøna, den er tykk men iskald, og heller ikke av skallbukser.)
  8. Update: 1: Har vært på Ebay. Det krever sin kvinne å finne frem til rett produkt. Andre behov meldte seg etter meget kort tid (søndagstur), prosjekt utsatt. 2: Fram med kjøkkenvekt, veide de gamle glassfiberstengene og sammenlignet med alustengene i Reinsfjellposen. Forskjell: 49 gram pr stang. Hva er feil med 35 år gammel glassfiber, liksom? Mange ting antagelig, men ikke vekten. 3: Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på det siste forslaget her, ny strikk i de gamle. Er mest usikker på endene, det er en slags gummikoppknott utenpå nederst på stangen. Som trolig blir ødelagt når jeg prøver å tvinge den av. Men lite å tape på det, blir neste prosjekt kjenner jeg. Takk for alle råd!
  9. Takk, smart med sikkerhetsnål. Og lufteluker er på plass i gamleteltet ja.
  10. Takk for svar, Bjørn J, jeg går straks til Ebay. Hva slags redskap trenger jeg for å kappe sånne teltstenger? Har ikke veldig velutstyrt verktøykasse 😊.
  11. Jeg har et pent gammelt Helsport Rundhø telt som, trass i innkjøp av Reinsfjell sl, er og blir mitt favoritt-telt. Lynraskt å sette opp, veier egentlig ikke mye mer, veldig romslig og står godt. MEN - strikken i stengene er morken, og gjør at oppsetting tar mer enn de 2 minuttene det tok før. Har noen byttet strikk i slike, og har tips og råd? Hvilken strikk? Hvordan feste i endene? Har spurt Helsport, som svarte at det er vanskelig å bytte strikk i glassfiberstenger. Har også sjekket om det fantes nye alustenger i passende lengde, det kunne jo vært et alternativ. og Ps, ekstraspørsmål: Det er jo sånne storm-flapper på teltet. Blir lite snøbruk, trenger jeg disse eller klippe av og spare noen gram?
  12. Takk, var det jeg fryktet. Er bare dagskort og ukeskort som er alternativene her. Greit å vite om 3-dagersmuligheten andre steder
  13. Hvor lenge varer et dagskort kjøpt på iNatur? Følger det datoen, eller 24 timer fra kjøp? Det jeg lurer på er jo hvis jeg kommer om kvelden, fisker litt, sover, står opp neste morgen, fisker litt til og drar hjem, alt innenfor et døgn,- må jeg da kjøpe 2 kort?
  14. Ok, da pakker jeg sekken og ser meg ikke tilbake. Takk for beroligende svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.