Gå til innhold
  • Bli medlem

toshiba

Aktiv medlem
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av toshiba

  1. Norefjell er nært Oslo her er det mase fine løyper og muligheter til å gå utenfor opp til toppene. Kjør opp til toppen ved slalåm løypa følg så Eventyr løypa som går til Hardangervidda hvis ønskelig. Etter ca 1 time så er det nesten ikke folk utenom når du nærmer deg hytte områdene: Her er/var det mulig å gå Nord vest over og ta buss tilbake igjen.
  2. En annen ting som er en stor fordel med den åpne kroken er at hvis hunden skulle løpe til venstre for motgående eller trær i tetta så er det fint å få frigjort hunde for dens del og motgående skigåere som kan bli veldig skadet. Så tommel opp for åpen krok.
  3. Sjekk med det lokale røde kors eller speidern de har ofte mye utstyr som også står ute.
  4. Masse bra over her selv har jeg blant annet Åsnes Breidablikk som en over, bakdelen er at de er for breie i spor og koster litt. Skal du gå i løyper så har Fischer noe de kaller short cut på flere av sine modeller, det vil si at de har samme spennet som lange ski altså smøre lomme, men er kortere og lettere å bruke hvis ting skjer. God tur og lykke til med hunden.
  5. Jeg har også hatt mye problemer med helsa nå er det nakke, skuldre og rygg. Da jeg slet med kne så sto jeg på det skadde kne og ploget med det friske. Det gikk greit for meg de fleste gangene, men måtte sette meg ned når jeg ble usikker. Jeg har Åsnes Breidablik eller "hunde skia" de uten stål kant med BC binding, disse er breie korte og har feller så hvis du bor i Oslo område og Tronn Moderator går god for deg så kan du få låne disse og teste dem før du handler.
  6. Dette var min første forum treff og helt klart ikke den siste. Vi kom uanmeldt og det var ikke noe problem det ble gjort plass til oss rundt bålet med en gang. Utrolig gøy å høre på de som har bra med utstyr om erfaringer og diskusjoner rundt dette, har blant annet lurt på mye angående hengekøyer og fikk masse gode svar, men det aller viktigste var folkene som var der en morsom gjeng. Håper å treffe noen av disse folka på senere treff, håper også at det går bra med hun som var så dårlig tror det var Missy.
  7. Klipp fra DNT. Må prioritere nærturområder Store byer og økt urbanisering gir mindre tilgang til nærturterreng. Folkehelsemeldingen understreker at friluftsliv må prioriteres langt bedre i kommunale og regionale samfunns- og arealplaner, noe Den Norske Turistforening og Sunne kommuner ønsker å bidra til. - Å samarbeide med frivillige kan gi enorme synergieffekter. Sammen får vi flere folk ut på tur og kan lage flere turstier der folk bor. Vi samarbeider allerede med mange kommuner, nå gleder oss nå til å inngå enda flere lokale partnerskap både med kommuner og fylkeskommuner, sier Kristin Krohn Devold Hei jeg har klippet ut litt fra en DNT hele kan leses her for de som ønsker det. http://www.turistforeningen.no/nyheter/173-sammen-for-bedre-folkehelse/
  8. Jeg kjenner ikke disse teltene, men jeg har kjøpt mye billig og kun to dyre telt. Min mening er at hvis du skal vintertelte eller på høyfjellet så bør du ha dyre kvalitets telt. I skogen kan du fint klare deg med billig telt. Jeg har hatt billig telt til 200.- 1500mm vann søyle som har holdt meg tørr på ukes tur i litt regn. Har hatt flere i prisklassen 500.- som også har funka bra. Problemene har vert vekt, glidelås, stenger og duk har ikke tålt storm og kulde, stengene knakk og duken strak seg. Holder du deg på lavlandet, vår, sommer og høst så er det ikke noe problem med billig telt.
  9. Jeg klatrer ikke, men på turer utenfor merkede ruter kan vi ofte finne bålplasser eller koier hvor det er tilgjengelig utstyr som sag, øks, snø spade, fiskeutstyr, kano, presenning, ved, mat og kaffe. Bruker det som trengs, men forlater det som jeg selv ønsker å finne det igjen. Ødela sagbladet på bågasaga tok med meg bladet og kjøpte nytt 2 faktisk, dro opp igjen 3 uker senere og montert sagbladet og la igjen et extra. Maten har jeg ikke rørt for det har ikke vert nødvendig, men tenk hvor godt det hadde vert med en kopp kaffe en gang hvis man hadde gått tom. Kan ikke direkte sammenlignes, men tanken er der.
  10. Veldig bra EvenAug, skal bli gøy å følge deg på dine turer. Det var litt turbulent her en periode så mange gode skribenter ble borte, men noen faller fra og nye kommer til og det er bare sundt.
  11. Jeg har en Ally ( sammenleggbar ) og har hatt en i glassfiber. Min erfaring er att Ally kjøpes hvis plass eventuelt transport problem eller hvis du bruker å laste tungt. Jeg sliter lit når det er vind ved lett Ally dette syntes jeg var mye bedre med glassfiber kanoen. Ellers har jeg ikke noe greie på merker.
  12. Detta ser skikkelig bra ut, håper det kommer flere bilder? Håper også at det kommer flere turer? Tøft av Marihøna å bli med som eneste jente!!
  13. Gratulerer så mye, kjempe gøy kommer helt sikkert godt med og gjør kanskje at vi andre får flere turer å lese om her og i bloggen din.
  14. Og mandag så var det så å si isfritt på lutvann, bilde av øya i syd. http://www.fjellforum.no/gallery/image/1715-/
  15. 05.05.2013 Nøkklevann er neste isfritt, legger ved ett bilde fra Hauktjernet her har det ikke tint så mye ennå, så det ser ut som om det går litt lengre tid på de små vanna som sola ikke treffer ordentlig. http://www.fjellforum.no/gallery/image/1709-/
  16. Kveldstur i Østmaka Oslo. Turen ble på ca 4-5 timer møtte på 6 stk telt, herlig at folk bruker marka. Har fått nytt kamera så jeg leker litt med det. Disse bildene er fra en kvelds tur lørdag 04.05.2013. Bildene er tatt under dårlige lys forhold for å teste ut ting. http://www.fjellforum.no/gallery/image/1707-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/1711-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/1712-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/1713-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/1714-/
  17. Jeg har ikke greie på hvem merker som er best, men min erfaring vil kanskje hjelpe deg til å ikke kjøpe for dyrt. Snøhule har jeg ikke sovet i på snart 30 år, men husker godt at å ha med et kubbelys var både koz og varme i hula. Inni hula var det ofte rundt 0-5*c ved 15 blå ute så da klarte man seg med en mye mindre/lettere sovepose. Det samme gjelder i telt bare at der lufter du så mye mere for å holde kondens borte så ved 15 blå så har du mellom -5 -10*c, men ingen trekk så du kan fortsatt ha en mindre/lettere pose. Du må bestemme deg for hva som er viktigst er det å kunne ligge i posen i underbuksa eller er det greit å ligge med langt undertøy og derved lettere pose. skal du ha dun lettere, men med sine utfordringer og pris eller syntetisk tyngre ingen utfordringer og billigere. Liggeunderlag: Jeg har brukt lignende Bamse i alle år og for varmen sin del har det aldri vert noe problem, men de siste åra har jeg bruk oppblåsbart med dun inni da dette har vert bedre for ryggen. Jeg har har en pose som i dagens norm er ca 0 -5*c komfort denne har jeg ligget ute i -25*c, men da ligger jeg med langt undertøy x to sett, gjerne et sett av ull som jeg også går med og ett sett av flis som er lett og ligger i sekken dette fungerer også som extra sikkerhets sett hvis jeg blir klissvåt. Da har jeg brukt Bamse lignende underlag som har funket i forhold til varmen. Jeg har også en extra flis pose som jeg bruker inni den vanlig posen, dette gir gjerne 5*K varmere, men denne brukes bare når jeg har med ex fruen. Fjellduken funket ikke for meg jeg ble klissvåt, så for meg er fjellduken bare med som sikkerhetsutstyr hvis jeg må grave meg ned eller å sitte/ligge i under en storm, blir mest brukt under jakta.
  18. Jeg bruker å he med førstehjelps utstyr og tape til gnagsår og da er det fint med en saks som jeg har på multiverktøyet. Jeg pleier også å ha med ståltråd for reparering hvis noe rykker da er det også fint med multiverktøyet for å klippe den av og stramme den. Så har jeg jo også kniven på den som brukes til så mye som å spikke spekemat nammmmm. Så multiverktøyet er med som et verktøy/ sikkerhetsutstyr. Skal jeg på kortere turer så er det også med en egen kniv.
  19. Ulven som ble født i fjor begynner nå å lete etter nye revir og de løper veldig langt, dessverre så blir den ofte skutt fordi de er utenfor ulvesonen og ofte biter sau som den kommer over uten å spise den. Dette er nysgjerrige ulver. Pappa og kjæresten så ulven i Østmarka forrige uke og var helt i hundre.
  20. Jeg har klar å finne noen tall for DNT på landsbasis. Totalt fordeler de ulike hyttene seg på 44 betjente, 396 selv- og ubetjente og 40 dagsturhytter/rastebuer. Antall overnattingsdøgn i år 2000 300 000 --------- ;; ----------------- 2010 356 000 Så det er en sunn stigende kurve
  21. I Oslo fikk jeg inntrykk av at det var økning i overnattinger på betjente hytter og at ubetjente og selvbetjente var stabile.
  22. Lutvann på mandag http://www.fjellforum.no/gallery/image/1683-/
  23. Ta en titt på dette. http://www.turistforeningen.no/samfunnsansvar/
  24. Du mener sikkert dette som ironi, men du er ikke så langt unna sannheten det finnes spesielle utsikts og andre steder hvor man har tilpasset for rullestol og andre handikapp og så klart så skal vi det der det er riktig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.