Gå til innhold
  • Bli medlem

Jonas Holte

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jonas Holte

  1. Jeg kjøpte denne i fjor vår og fikk prøvd den på fjorårets ukestur. Gikk fra Bergans Alpinist 130L. Var fornøyd med Alpinisten, men ville ha en lettere sekk. Appalachian-sekken er overraskende behagelig på min rygg (191 cm). Jeg kan absolutt anbefale sekken: Utmerket bærekomfort og lav vekt. Minus 1: Regntrekket er tilnærmet ubrukelig i kraftig vind; da må man nok bruke ekstrareimer for at det skal sitte på ordentlig. Minus 2: Bærereimene har sandpapiraktig innerstoff; sitter som et skudd, men lager sår på huden på varme dager når man ønsker å gå med bar overkropp.
  2. Hei, vi er tre stykker som skal gå opp til Bjørntoppen i Tysfjord, Nordland. Lurer veldig på om trådstarter gikk turen, og hvordan forholdene på breen var? Ellers planlegges det: Dag 1. Start fra Sørfjorden (Inner Tysfjord) opp til Røysvatnhytta. Dag 2 går fra hytta og opp på Bjørntoppen (1520m), så over breen (Gihtsejiegna) og ned til Paoruhytta. Derfra tilbake til Sørfjorden hvor båt forhåpentligvis venter. Dagsetappene ser ut til å være mellom 19 og 26km. Er det noen som har gått disse? Tidsbruk? Da dette er umerka løyper, er vi veldig takknemlig for all mulig info om dette området.
  3. Spørsmål: På en lengre tur med flere fyringer på samme flaske over flere dager; bruker dere å skru av pumpa, eller transporterer dere flaska med pumpa i (da etter å ha sluppet ut trykket)? Jeg har alltid skrudd ut pumpa, men dette er kanskje unødvendig?
  4. To fine Androidapper: Norges Jeger og Fiskeforbund (NJFF-app). Dersom uhellet er ute så er Legevakthåndboken fin å ha som app. Den heter Legevakt på PlayStore.
  5. Jonas Holte

    Sokker

    Jeg er av den oppfatning av de som driver med sledehunder, vet hva som fungerer til sine hunders bruk, og ikke nødvendigvis bruken til f.eks. jakthunder. Jeg har snakket med flere som driver med sledehunder, og de blir forskrekket når de får høre hvor kort en potesokke overlever på min hunds pote. Nå er jeg helt grønn på sledekjøring, men på vinteren foregår vel dette hyppigst i oppkjørt løype, mulig jeg tar feil her. Jakthunden min løper vidt, og faktisk videre på vinteren enn sommeren. Den sikk-sakker foran meg og kommer hele tiden inn og rapporterer til meg. Da kommer hun i hundre-og-h....vete og bråstopper ved meg for å få skryt og kos. Så er det avsted igjen, i et nytt spurt-bråstopp mønster.. Jeg tror dette gir en bruk som som skaper mer friksjon under potene enn hos en sledehund, og følgelig et høyere forbruk av potesokker. Forøvrig så har potesokkene jeg linket til over, elastisk borelås. Dersom disse ikke teipes over med elektrikerteip i mye løs snø, forsvinner de etter relativt kort tid. Mvh. Jonas
  6. Jonas Holte

    Sokker

    Jeg synes dette er vanskelig; bruker potesokker kun på vinteren og i ur på sommeren. Selv har jeg bare erfaring med vorsther og setter, men har opplevd at behovet virker helt forskjellig bare på disse to rasene. Trolig mye avhengig av egenskapene til pelsen. Vorstheren trengte bare potesokker på skareføre på vinteren. Irsk setteren jeg har nå får imidlertid raskt klepper/is mellom poteputene i løs snø, og dersom jeg ikke bruker sokker på henne, blir hun fort svært plaget av dette. I løs snø og hard snø (ikke skare) virker det som vanlig fleece og bomulls sokker holder i massevis. Svigermor syr fleecesokkene (kjøper billig fleecepledd på Europris) og disse taper jeg med sort elektrikertape. Denne tapen er litt elastisk og hefter svært godt på seg selv. Dog viktig å ikke strupe blodtilførselen til poten distalt for tapen. En fleece sokk synes å holde ca. en dag på tur på fjellet i løs snø. Ellers har jeg brukt mye disse bomullssokene i det siste: http://www.hundeutstyr.no/nyhet-Okonomipakke-potesokker-p-476.html Da slipper jeg som regel tapen. I mye løs snø, taper jeg over borelåsen, da min erfaring er at borelåsen går opp etter noen timer i snøen og bikkja er plutselig uten sokk. Blir jo dyrt i lengden. Dersom fleece sokkene er høye, har jeg brukt to høyder med tape; en over "tommel-kloa" og den andre tapen under. Da får jeg ikke snø ned i sokken. I ur på sommeren og hard skare, virker det bare som det er cordura som funker. Dette er dyre sokker og likevel dessverre forbruks materiale. Jeg har også den oppfatning at det er lurt å klippe klørne hyppig. Lange klør, skjærer hull i alt virker det som. Jeg påberoper meg ikke å være noen ekspert på dette, tvert om, føler jeg at jeg fortsatt er i starten av det som virker å være en lang og dyr opplærings fase. Jeg har snakket med mange om dette med potesokker, da det har frustrert meg at de ikke virker å vare noe særlig lenge på bikkja mi. Dette tror jeg har noe med bruken også å gjøre. En hundeslede bikkje har nok mye mindre slitasje på sokken enn en spinnvill jakthund som løper tulling hele tiden.
  7. Det er en godkjent reparatør i Norge som leverandøren av Hilleberg henviser til: Salmaker Eng Sørkedalsveien 179 0754 Oslo 22505486 48146763 Han sitter på metervare og har reparert teltene til Hilleberg i en årrekke. Han syr også på stormmatter. Men de sier at det kan ta noe tid (en manns foretak) og at det er viktig at kunden har en dialog med han underveis.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.