Gå til innhold
  • Bli medlem

reser

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av reser

  1. Med jetcarrier slipper den amerikanske nettbutikken å fakturere deg dyr internasjonal frakt som du må betale moms av. Du blir også behandlet som en amerikansk kunde uten restriksjoner for feks Europa, ettersom du får en adresse i USA. De baserer seg på vektvolumberegning for hhv fly- og sjøfrakt. Prisen du får opp på nettsiden deres er kostnaden fra din amerikanske adresse og hjem til deg med Posten inkl mva og fortollingsgebyr. Har brukt dem i flere år nå. Anbefales! Edit: mva og evt tollsats på varene betaler du også til jetcarrier, på samme måte som til andre transportører. Får man flere kolli innen samme cutoff kan disse sampakkes før sending til Norge, billigere enn å ekspedere ett og ett kolli
  2. Det jeg har erfart, spesielt med Helsporttelt er at flere butikkkjeder bestiller "oekonomi-varianter" av Helsports egne modeller. Paa den maaten faar man et telt som er tilnaermet lik forbildet, men der den lave prisen kommer av kompromisser i feks design/utforming, materialvalg i duk/stenger/glidelaaser mm. (Man faar i det minste med Helsport-navnet naar man kjoeper f.eks Nordmarka Camp paa XXL.) Jeg tok selv kontakt med Helsport da jeg ville vite litt mer om de "tilsvarende" teltene i fjor, og de sendte velvillig spesifikasjoner for de teltene jeg spurte om pr epost. I mine oeyne var de tilsendte produktspesifikasjonene noe mangelfulle og tildels "kryptiske", ettersom materialspesifikasjonene for "kopiene" var begrenset, i stoerre grad preget av forkortelser istedenfor klartekst - og dermed ikke direkte sammenlignbart med forbildet. En av de serioese sportsbutikkene (som sikkert mange har kjennskap til), har paa grunn av denne fleksibiliteten fjernet Helsport-produkter fra hyllene. Grunnen til dette er at de mener at Helsport er med paa aa forvirre forbrukerne med aa drive en slik parallellproduksjon av sitt eget produktspekter(ref: ekspeditoeren). Mitt beste tips er at du danner deg et bilde av hva du forventer av teltet, og ikke minst naar, hvor og ikke minst hvor mye du skal bruke det. Dette boer hjelpe deg litt mer paa vei neste gang du drar innom en serioes butikk, der de ansatte kan sakene og toer aa komme med egne anbefalinger/erfaringer fremfor kun salgsargumenter.
  3. Yes, you should dig yourself into the snow in windy weather in the winter, mainly for two reasons: 1) Bad weather makes the rescue operation less intensive, helicopters will be grounded in stronger windlevels. Rescue teams will have just a few meters sight (if any) in strong winds. The chance that they could bump into you is just as big/little as they have the chance to see you. Any rescue operation will be aborted/temporarily stopped if the health or life of any of the rescuers are possibly at risk. 2) Wind chill factor; lower temperatures combined with wind, will ALWAYS amplify the body`s loss of temperature to the surroundings. Depending of the air temperature and wind strength, the felt temperature will be a lot lower, maybe more than double of the air temperature itself. People who are not used to snow, thinks about snow as something that is just cold. But if you dig yourself down into a snow cave you will remove or improve two factors: Wind and temperature. The first one is logical, but the second one sounds more incredible. A cavity in the snow itself has an insulating effect, because of the amount of air in the snow (remember we are not talking about compact ice). Inside a snow cave you will immediate feel the difference between outside and inside temperature. With the help of a candle, the temperature inside will be just some degrees below 0 centigrade, indepentent of the temperature outside. In summer time (with thin clothes) you should NOT dig yourself down into the snow, because the effect will be opposite, the snow will drain the warmth out of your body.
  4. Jeg vil anbefale fraktfirmaet www.jetcarrier.com De gir deg en amerikansk leveringsadresse, og videresender pakken din som flyfrakt til Norge. Fordelene er flere: Du slipper å betale mva av forholdsvis dyr frakt fra USA til Norge. Du kan handle varer fra forretninger som ikke kan/vil sende varer utenlands. Fraktprisene til Jetcarrier inkluderer "fortollingsgebyr". Fremgangsmåten er enkel, du handler i den butikken du ønsker og betaler som ønsket (PayPal, VISA osv). Du oppgir din amerikanske leveringsadresse som Shipping Address. (Ofte er frakten innen USA gratis om man handler for et visst beløp.) Du er selv ansvarlig for å fylle booke inn pakken når den er sendt fra butikken, fylle ut tolldeklarasjon ("skremmende" enkelt) og maile en kopi av den elektroniske kvitteringen/fakturaen du fikk fra butikken. Alt dette tar noen få minutter på JetCarriers hjemmeside. JetCarrier fakturerer deg i ettertid for frakt og mva. Jeg må understreke at jeg personlig ingen har økonomiske interesser i å trekke frem JetCarrier, annet enn at det er noen hakk mer behagelig å handle til amerikanske priser, særlig nå som dollaren er så billig! Tips: Forviss deg om at varer fra en og samme butikk blir sendt i ett og samme kolli. Flerkolli vil øke fraktprisen. Jeg har ikke hatt noen problemer med å forklare dette til butikkene jeg har handlet fra. Nå lurer du sikkert på om du stiller dårligere ved garanti-/reklamasjonssaker. Pass på at du kjøper varer fra en anerkjent produsent, de opererer med full garanti uansett hvor varen er kjøpt.
  5. Når det gjelder fobi mot å ta i sprellende fisk, så kommer du fort over dette. Storfisk som er "kjørt" lenge er ofte behagelig slapp når den kommer opp. Ta et bestemt tak rundt fisken bak hodet og hold. Mindre fisk er ofte litt mer livlig, men desto enklere å kontrollere når du holder den i hånda. Hvis du ikke har tenkt å spise fisken du får bør du praktisere "catch & release" - ihvertfall om du får frisk og (relativt) stor fisk, slik at du selv eller andre kan få gleden av et godt måltid ved en senere anledning. Vær forsiktig med håven og håndbruk om du har tenkt å sette ut fisken igjen, slik at du ikke skader fisken nevneverdig. Sliten storfisk bør "pumpes" ved gjenutsetting, før fisken frem og tilbake i vannet noen ganger for å fylle gjellene med nytt oksygenrikt vann. Et hjelpemiddel for å fjerne kroken fra levende fisk, er en arterieklemme (selges som "fisketang" i sportsbutikker). Allikevel vil jeg anbefale deg å ta opp fisk av en viss størrelse og nyte et herlig måltid - det finnes ingen mat som er så god som den du fanger selv! For rask og skånsom avliving (både for fisk og fiskeren) finnes det en såkalt "priest", som er en liten kølle med hode av metall. Ett "kakk" i hode/nakke gjør som oftest susen. "Villmarks-oppskrifter" på tilberedning av fisk finnes på internett og i mange bøker. Et enkelt forslag er å ta med litt aluminiumsfolie, en purre og litt rømme i sekken. Rens fisken for alle løse innvoller, fjern evt hode og hale, fyll opp tomrommet med hakket/skivet purre og pakk inn i folie. En fisk i hver pakke. La pakken hvile i bålglørne en stund, pakk opp, legg på litt rømme og nyt måltidet og friluftslivet. Annet tilbehør er ikke nødvendig... God tur - skitt fiske!
  6. Da er personen funnet, utfallet var nok som forventet, men uansett det beste for de pårørende. http://www.nettavisen.no/innenriks/article648781.ece
  7. Selv hadde jeg "lillebroren" til Apache - den het Tomahawk. Mindre ramme, samme tøffe girspak, rammen var gul, lite forhjul, stort bakhjul med skikkelig bredde, en lignende sadel men med høyere rygg samt veltebøyle på toppen. Modern kjøpte den brukt på auksjon til en 50-lapp (mener jeg å huske). Selve sykkelen var stygg som juling da hun kjøpte den, men bragte med seg enorm glede for en femåring på slutten av 70-tallet!
  8. Som samboeren det refereres til, må si at jeg også er fornøyd med mine Rago. Før det blir for mye familieprat skal jeg komme tilbake til temaet i tråden. Ettersom Snella og jeg har gått noen turer sammen så har vi observert følgende: Ragoene har en tydelig smalere fell, men tilnærmet samme areal som Nansen. Lengden på fellene er sikkert tilpasset lengdeforskjellen på smørespennet, men det stor forskjell i gli-egenskapene når fellene er montert. Hun kan kjøre i kosetempo uten å ploge i nedoverbakker, mens jeg suser forbi selv om jeg venter til det har blitt en passende stor luke mellom oss. Begge har ski med tilpasset spenn. Hvis det skulle være noen forskjell så vil jeg tro at spennet på mine Rago (, pga større lengde og mer kroppsvekt) er hakket mykere enn Nansen-skiene. Kanskje noen guruer her på fjellforumet kan fortelle oss om det er breddeforskjellen på ski og feller som utgjør forskjellen? PS: Ettersom Snella absolutt IKKE er redd for fart (og hater å bli forbikjørt gang på gang ) har hun vurdert å klippe ned lengden på fellene sine før neste fjelltur!
  9. Vi opererer stort sett utifra "tusen-rutene" når man bruker papirkartene ute i naturen. Du vil fort oppdage at GPSen viser ALLE sifrene i UTM-koordinatene, også de små sifrene som står foran hver "titusen-rute på papirkartene. (Gjerne med en ekstra null foran.) Når du har satt datum, vil GPSen automatisk angi korrekt sonebelte. Kanskje ikke så vanskelig å se denne sammenhengen når man har kartet foran seg...?
  10. I januar hadde Oslo Sportslager kampanjepris på "en pall" med Primus Omnifuel til 999 i butikken (tilbudsprisen ble ikke "offentliggjort" på nettsidene). Jeg kjøpte likesågodt en når jeg var innom - kanskje de fortsatt har igjen dette partiet om du ringer dem? Ellers finner man noen seriøse aktører via www.finn.no som selger overhalte bl.a. Hiker 111 til en overkommelig pris. Det billigste jeg har sett dem til er 350-400 kr pr stk (brukt, avhengig av utseendet) fra et firma i området Nittedal, som hadde kjøpt opp et stort restlager fra Forsvaret. Firmaet kunne skaffe alt av reserve- og slitedeler til primusene også. De annonserte i lange tider via finn.no, kanskje noen her på forumet vet hvilket firma jeg snakker om?
  11. Jeg er litt overrasket over at kun en person har merket seg at trådstarter fokuserer på at støvlene skal brukes i Rottefella BC. Alfaene er laget for Salomon sine SNS-bindinger - og vil pga sålen, ikke passe i en Rottefella BC-binding, kort sagt: velger man Alfa, må man over på Salomon-bindingen. Kanskje ikke en stor sak, men viktig for en person som skal veie kriterier mot hverandre. Selv kjøpte jeg nylig Rago-pakken, med BC auto på Oslo Sportslager. Støvelvalget havnet på Crispi, nærmere bestemt Stetind. Mulig at innlegget mitt gjør at diskusjonen om BC auto/manuell blusser opp igjen. Jeg ble ihvertfall beroliget med at autobindingene nå er fylt opp med fett, noe som begrenser muligheten for ising inne i låsemekanismen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.