Gå til innhold
  • Bli medlem

Vagvær

Aktiv medlem
  • Innlegg

    368
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Vagvær

  1. 30 minutter siden, Snutemor skrev:

    Fantastisk bra! Del 1 og 2 lest med stor glede (mest over at det ikke var meg selv på tur 😀) Håper det ikke ble noen varige mén på verken Eggen eller Omgåelsen i etterkant, og at de fremdeles er på talefot 😊

     

    23 minutter siden, Megalep skrev:

    Herlig lesning, takk for at du deler! 

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, dere! Det inspirerer til gjentakelse.

    • Liker 2
  2. 9 minutter siden, ost skrev:

    Kongerapport. Gleder meg til fortsettelsen. 

    Godt å lese om andre som også kjenner på ubehag der turfølge fyker av gårde. 

    Hyggelig at den falt i smak! Det er ikke ofte jeg legger såpass mye i en turrapport, men denne turen var såpass skjellsettende at jeg ble inspirert.

    Omgåelsen kommer nok aldri opp på Eggens nivå av fryktløshet, men jeg tror han har klare ambisjoner om tøye tålegrensene sine noe og at det er nettopp derfor han med jevne mellomrom velger å gå på tur med Eggen.

  3. Supert! Planlegger å sykle fra Vågå over Slådalen og videre fra Lesja langs Aursjøen (blir vel mest trilling her, har ikke peiling på stikvaliteten) og ned til Sunndalsøra. Dag to kunne jeg tenkt meg å sykle om Eikesdalen. Er ikke noe problem med bratte veier (dem har vi nok av i Vågå), den største utfordringen blir vel kanskje tunnelene!

  4. Hei! Planlegger en liten sykkeltur til sommeren. I den anledningen lurte jeg på om noen kunne si noe foruftig om denne veistubben innerst i Eikesdalen. På norgeskart.no får jeg motstridende opplysninger (se vedlegg). Zoomer man ut er det sammenhengende vei opp til Aursjøen, men zoomer man inn er det to ulike veier som ikke er knyttet sammen. Hva er riktig? Oppfølgingsspørsmål: ser det er en sti som knytter disse to veiene sammen - er det noen som har gått denne og vet om det er innafor å dytte sykkelen opp? Har en grusracer med 45 mm dekk.

     

     

    357C06A0-6BDD-4E7F-928C-95B70BDBCD57.jpeg

    E245C8A0-A69E-481D-9F97-EDE8381D9161.jpeg

  5. Hei!

    Sto midt ute på fonna mellom Søre Trollsteinhøe og Gråhøe i nord-østre del av Jotunheimen på fredag. Der så jeg noe kvasst langt borte som jeg tok bildet av (se vedlegg). Mener at bildet er tatt på cirka 2050 moh og at siktlinja går over Lauvhøe og Lomseggen (mellom Veslivilen og Eggjapiken. Det vil i såfall si at siktlinja også går over området rundt Venjetinden/Romsdalshorn i Romsdalen - er det dette jeg ser her?

    Takknemlig for svar.

    IMG_0666.jpg

  6. Liker også best dine kart, Torstein!

    En mulig feilmelding fra meg:

    Skriver ut et orienteringskart til en klasse jeg har på ungdomsskolen. Har valgt 1:10000 oppløsning. Kartet ser helt fin ut i nettleseren, men når jeg skal printe det ut blir noen av av linjene a) grå (vanskelig å lese) og b ) helt borte. Ser at det er forskjellige linjer som påvirkes ettersom jeg velger skriv ut til pdf eller kopimaskin. Har du noen tips?

  7. Spurte Oslo Sportslager om de fikk inn flere av Varg Skavl, men de skoene var dessverre på vei ut.

    Ble da i stedet anbefalt Crispi Bre om jeg ville ha en "kraftig og god støvel", men det står da i produktbeskrivelsen at sålestivheten er medium. Kommer nok til å teste den neste gang jeg er i storbyen, men er redd jeg kommer til å bli skuffet.

  8. Ruta om den bratte fonna sørøst for toppen er ganske utsatt for ras, selv om det så vidt jeg forstår er relativt små snømengder det er snakk om til vanlig. Mener dette er tredje året på rad skiløpere utløser skred her. Rasletinden er jo en særdeles populær topp, og fonna byr på morsommere nedkjøring og er i tillegg en snarvei opp og ned. Skal ikke si sikkert at det er her det har skjedd, men det virker sånnsynlig.

  9. Takk for svar!

     

    Som jeg skriver i åpningsposten så var tiltenkt bruk både med og uten sommerposen. Fleksibilitet er altså et nøkkelord her. Har flere venner som har gjort dette med hell. Lurer da altså på om noen vet om noen litt romslige dunposer som sommerposen min passer i. Skal ikke på noen lange ekspedisjoner og er generelt flink til å holde posene mine fuktfrie på tur.

    Skal ta en titt på trådene det ble lenket til!

  10. Det lille tallet står for hundrekilometerssone/beltet, de to neste er kilometersone/belte i denne. De tre siste tallene i nord/østkoordinatet er meter. Såpass vet jeg. Har ikke kartet foran meg, men tror ikke det står noe som ligner på 32V nederst i venstre hjørnet.

     

    På M711-kartene står jo denne informasjon tydelig sammen med kartforklaringen.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.