Gå til innhold
  • Bli medlem

loffarn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av loffarn

  1. Vanlig stasjonsvogn med forhjulsdrift er ikke alltid kompatibelt med skogsbilveier av varierende kvalitet, off road parkering, slaps og kornete snø. Er det noen som har erfaring med å berge bilen med portabel vinsj?
  2. *Kjør yttersiden av Fosen-halvøya *Gå i Fosenalpene *Sykle fra Rørvik til Abelvær:https://ut.no/turforslag/1114776/sykkeltur-rrvik-abelvr-med-bat-tilbake * Yttervikna
  3. Er DNT-stiene snøfrie mellom Kårvatn og Innerdalen nå?
  4. Har lenge ønsket å padle i Ytter- Vikna, nordvest i Trøndelag. De jeg har spurt har snakket om hvor fort havtåka kan komme på sommerstid, og beregning av den har jeg liten erfaring med. Er det spesielle værforhold som skaper havtåke?, skjønner at pålandsvind er avgjørende. Kan man forutsi sannsynlighet for tåke i langtidsvarselet? Endrer sannsynligheten for havtåke med høytrykk/lavtrykk? Er tiden havtåka ligger bare avhengig av vindstyrke/retning?
  5. Denne har jeg brukt mye: https://app.raa.se/open/fornsok/
  6. 180 cm lang og 86 kg tung er jeg🙂 Bor innerst i Trondheimsfjorden og opplever ikke et allverden til bruktmarked, men det fins jo noen kajakklubber her. Ser at seabird expedition åfjord pro har egenskaper som passer mine ønsker, men jeg vet ikke noe om egenskaper iforhold til fremdrift. Den har noe lastekapasitet og er under 4 meter, den er kanskje lett å manøvrere med tanke på fisking, men som sagt vet ikke noe i forhold til fremdrift.
  7. Stemmer det at havkajakker ikke bør være under 5 meter, de under 5 meter er dårlige i forhold til retningstabilitet? Har det mye å si på fremdriftshastighet om bredden er over eller under 60 cm? Ser at kortere havkajakker > 5 meter er nærmere 60cm i bredde og litt over.
  8. Hei Min erfaring med kajakker er Hasle expedition/explorer og navnløse kajakker som er noe kortere og bredere enn Hasle sine modeller. Jeg har ikke eid kajakk før og lurer på om egenskaper fra mine erfaringer med ulike kajakktyper kan sammenfalle i en modell som jeg kan kjøpe? 1. Jeg ønsker å bruke kajakk til fiske i fjord, ikke midtfjords men mulighet til å forflytte meg for å utnytte ulike bunnforhold nærme land. Det betyr at jeg er opptatt av stødighet mens jeg fisker. Vil ikke ha dedikert fiskekajakk eller sit on top-modeller 2. Jeg ønsker å bruke kajakk til rekreasjon/mosjon i fjord og skjærgård, ikke kryssing av åpne havstrekk. Ser for meg helårspadling men ikke i vind over 10 m/s Jeg trenger noe lastekapasitet men har ikke planer om ukesturer. Har forstått at lengde på kajakk har noe å si på fart og retningsstabilitet, viktigst for meg er retningsstabilitiet. Oppsummert for hva jeg ønsker av en kajakk per nå: *Kan brukes til fisking med stang, men ikke dedikert fiskekajakk *Transportmiddel for å oppleve fjord og skjærgård med lastekapasitet til en overnattingstur, men ingen ukestur Setter pris på om noen kan hjelpe meg til å konkretisere mine ønsker til faktiske kajakkmodeller, eller påpeke om mine ønsker for bruk ikke er kompatible i en modell.
  9. Var akkurat slik det var, imponerende mengder de etterlater seg.
  10. Når snøen i lavlandet er borte ser jeg mye granskudd som ligger på bakken i skogen. Hvorfor kvitter grana seg med så mye skudd? Skjer det på høsten før snøen kommer? Er det vind? Reproduksjon? ....annet?...
  11. Det var engang en ubåtkaptein som unnskyldte seg med: "man kan ikke se den grense under vann..." Slik kan det være i fjellet også, feks i nasjonalparkene Blåfjella-Skjækerfjella og Børgefjell. Pandemien har tvunget frem restriksjoner på inn - og utreise til våre naboland. For oss som har vokst opp nært landegrensen til Sverige, har vi utøvd friluftsliv i fjellet uten å ta hensyn til om vi krysser landegrenser iløpet av turen. På vinterstid er det lett å se skispor som krysser landegrenser med både en og to kilometer, men du går der med en litt uggen følelse på om du bryter regler. Det er uvant og ubehagelig følelse i fjellet. Har noen kunnskap om hva som er tillatt av ferdsel i grensefjellene for tiden?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.