Gå til innhold
  • Bli medlem

NilsKH

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av NilsKH

  1. Takk for godt svar, det var det jeg hadde håpet å høre ang. S.Sagi!
  2. ?? Har alle de kunnige reist på påskeferie allerede... De viktigste spørsmålene er altså: 1. Hvordan kommer man seg best ned fra Langskavltinden når planen er at ferden skal fortsette nordover? 2. Hvordan er det å komme seg opp på Søre Sagi på vinterføre?
  3. Jeg og en kompis blir hver påske foræret en barne,- og østrogenfri dag. I år har vi lyst til å starte tidlig fra Fondsbu eller Tyinholmen. Vi holder til ved Tyinkrysset og må gå over deler av Tyinvannet fra Tyinstølen hvis ikke Lombardien går tidlig nok, evt spasere inn til Fondsbu kvelden i forveien (etter at ungene er lagt vel og merke...) Planen er Langskavltinden først. Første spørsmål blir; hvordan kommer man seg videre derfra? Kan man fortsette rett nordover på vinterføre? Evt gå et stykke tilbake og ned på Uranosbreen? Eller mot øst, ned det som er en høy bretunge på sommerstid, mot Mjølkedalsbreen? Vel nede fra Langskavltinden går vi opp på bandet mellom Mjølkedalspiggen og Søre Sagi. Hvordan er det å komme seg opp på Søre Sagi derfra? Vi er utstyrt med stegjern, øks, og tau, men er ikke innstilt på å klatre... Jeg har lest i Norges fjelltopper over 2000 meter og jeg har søkt her på forumet, men finner ikke klare svar på det jeg lurer på. Etter evt. bestigning av S.Sagi har jeg inntrykk av at traversen over til foten av Mjølkedalspiggen, og bestigning av denne fra nordsiden, skulle være ganske grei, også på vinter. Setter pris på om noen kan dele av sin erfaring!
  4. Underholdende lesning, og forøvrig mye bra lesestoff på bloggen!
  5. Takk for svar! Da ble det flexlock (Petzl vasak)
  6. Skal omsider anskaffe meg egne stegjern. Crispi Besseggen skiftes ut med La Sportiva Trango S eller annen stegjernkompatibel fjellstøvel. Stegjernene skal også brukes til Dynafit alpinsko. For begge disse er vel leverlock ideelt. Men, jeg må også kunne bruke stegjernene på turskiskoene. Har BC-type sko. Disse skal skiftes ut/suppleres med grovere BC sko. Finnes det BC sko som er stegjernskompatible (leverlock)? Har søkt på nettet men ikke funnet noe. Hvis svaret på spørsmålet over er "nei", vil stegjern med flexlock være merkbart dårligere/sitte løsere på fjellskoene/alpinskoene enn stegjern med leverlock? Mvh Nils
  7. Monter ringeklokke og gi et pling i god tid så de rekker å flytte seg. Min erfaring er at det fungerer svært bra. Å låse bakhjulet 10m bak ryggen på fotgjengeren for å gjøre oppmerksom på at man kommer, med det resultatet at fotgjengeren stuper ut i grøfta, gir sjelden positiv respons. Om alle hadde hatt ringeklokke og brukt den ville nok konfliktivået blitt betydelig redusert.
  8. Ser litt dristig ut det der. Det har gått ras til høyre i bildet og det har løsnet endel snø der han har kjørt. Skal ikke så mye til før det siste droppet blir ukontrollert hvis snøen sklir ut...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.