Gå til innhold

Gemajohn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  298
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Gemajohn vant dagen sist September 6 2013

Gemajohn hadde mest likt innhold!

Om Gemajohn

Nylige profilbesøk

1 204 profilvisninger
 1. Gemajohn

  Ringstind Superlight som sagger når vått?

  Monterte dette på mitt telt for noen år siden, men ikke brukt det så mye at jeg har brukererfaring :( Det er "surgical tubing" som bardunsnora trees igjennom, så festes den slik at den strammes når bardunen strekkes ut. Når teltet blir fuktig og sagger vil det strammes opp av "surgical tubing'en". I prinsippet er det vel det samme som å ha en strikk i enden, men her går burdunen hele veien fra teltet til pluggen, og hvis siliconen morker er bardunen like fin. https://backpackinglight.com/forums/topic/19526/
 2. Gemajohn

  Mønster til klatresekk fra UTE eller MERA UTE?

  Ikke her hjemme. Skal se på hytta, men det blir nok en stund til.
 3. Gemajohn

  Mønster til klatresekk fra UTE eller MERA UTE?

  Jeg har begge bøkene ett eller annet sted. "BIblioteket" er fordelt mellom huset og hytta, men skal sjekke om de er her.
 4. Hvis du er i tvil så er du ikke i tvil... Du trenger ikke Biolite'n. Hvis behovet ditt er dekket i dag så trenger du ikke noe annet. Hvis du tenker på kvistbrenner til pølser og kjele, som kan brukes sommer og vinter, kan du sjekke ut: https://barbiq.no/, eller biltema http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Griller/Sammenleggbar-grill-2000036073/ Å kunne fyre et lite pølsebål på sne uten at bålet synker og drukner er ganske kjekt
 5. Ser komplisert og ustabilt ut. Hva med en lengre midtstang slik at den kan stå på skrå fra gulv til tak? Hvis den flyttes 40 cm sidelengs i gulvhøyde får du 20 cm spillerom i 80 cm høyde.
 6. Gemajohn

  Kan føttene vokse av mye vandring?

  Og gjelder dette bare føttene og fysisk aktivitet? Men jeg er av samme oppfatning og erfarer det samme, et kjapt googlesøk : " En fot har tre buer - en medal lengdebue/innsiden, lateral lengdebue/utsiden og en trasversell bue/på tvers. Hvis disse buene planer ut, blir foten lenger og bredere. Dette skjer med mange gjennom årene på grunn av vekt og bruk."
 7. Gemajohn

  Knivsliping for nesten-begynnere

  I praksis er det ikke et stort problem. jeg synes ikke den "brede primæreggen" er til stor nytte ved sliping, i praksis legger jeg aldri slipestein parallelt med primæreggen. Jeg bruker å ta en sprittusj å markere langs selve knivseggen. Så stiller jeg inn vinkel på slipesettet og tester med "lett hånd" om slipestenen ligger med korrekt vinkel mot bladet. Fordelen er at jeg trenger ikke å huske hvilken vinkel kniven ble slipt i sist. Når slipestenen ligger så parallelt med eggen at mest mulig av sprittusj-streken også fjernes, så er det nært nok. Jeg tror det er viktig å snu kniven ofte under slipingen og ikke bruke så mye kraft, for å få en skarp kniv. Helle og Bruslettoknivene blir skarpe nok uansett om du velger båndsliper, jigg eller slipehjul. Noen tilfeldige lenke med bilder: https://theknifewarehouse.com/blog/knife-sharpening-trick-use-a-permanent-marker-to-get-the-right-edge-on-your-blade/
 8. Gemajohn

  Knivsliping for nesten-begynnere

  Du har oppsummert det presist Av egen erfaring så har jeg brukt Lansky slipesett som jeg kjøpte i 1990 og det holder fremdeles stand. Med tålmodighet så får du barberbladskarpe kniver. I år har jeg også anskaffet meg en Tormak "bushcraft edition" og det var gjort i en fei å slipe opp knivsamlingen. Men nå blir den vel stående i boden til neste år... maskiner krever også håndlag, de spiser opp knivstål i en fei. hvis du ikke har mange kniver er lansky eller lignende Slipejigger effektive og gir skarp egg i massevis. En bonus er kanskje at du får bedre feeling for sliping, og lettere kan skjerpe opp kniver med en lommebryne på tur
 9. Søk etter "snutebag" så finner du mange alternativ. Kanskje ikke så mange med plass til ekstra objektiv? Ortlieb er helt vanntett med rullelukking og god polstring. Think thank digital holster er ikke vanntett, men gir raskere tilgang til kamera. Hvilken bruksområde ser du for deg?
 10. Gemajohn

  Cross X 700 laser lighter

  Jeg har lillebroren. Men det er nok ikke snakk om lasere, mer en vedvarende elektrisk gnist mellom to punkter. Den funker finfint til å tenne stearinlys og papir. Men er veldig følsom for forurensning på kontaktpunktene. Hvis det kommer stearin eller sot dit blir det ingen gnist. Har ikke prøvd den til turbruk.
 11. Gemajohn

  Prisbelønnet utekniv

  Ikke at jeg slakter storvilt. Men kan denne linjalen være ment som dybdemåler ved flåing? siden den måler dybde fra spissen mot skaftet.
 12. Gemajohn

  Humor, nytt underforum for det?

  Et eget underforum for humor? nei det er ingen vits. 😜
 13. Gemajohn

  Lage målesnor selv

  Hvilken lavvo er det? Kjenner du radiusen? her er en link. http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article667286.ece
 14. Gemajohn

  Hengekøye til to barn

  DD Hammock er en enkel og solid sak. Litt smal for voksne - Vanskelig å ligge på diagonalen, men passer fint til barn. Bonus er at den er lett å bruke med liggeunderlag oppi. http://draut.no/dd-frontline-hammock Ellers så er er Hennesy enklere i oppsett enn DD frontline og liten tarp følger med. DD er litt mer knotete fordi myggnettet på DD krever eget oppheng. Der HH har invendig snor (ridgeline) som løfter opp myggnettet. DD er ikke designet for å ha ridgeline. Av DD og HH ville jeg valgt HH. Med glidelås, ikke bunnåpning. Det er dyrere alternativ også. Norske Amok er glimrende, men kostbare og krever oppblåsbart underlag. Exped produserer også hengekøyer, de har jeg lite kjennskap til, med de er også kostbare. Feltreir bruker ENO hengekøyer, som er lik Ticket to the moon. Enkle hengekøyer uten myggnett. Det finnes myggnett til å tre utenpå slike hengekøyer, men er mer mikkmakk og egentlig lite barnevennlig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.