Gå til innhold
  • Bli medlem

hts

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om hts

  1. Hei Jeg fikk nesten tilsvarende tur i fjor og dette er en rute man helt klart kan gå, men det kommer jo helt an på fysisk form og oppakkning. Vi gikk: Leirvassbu- memurubu (båt fra Gjendebu) - Gjendesheim - Glitterheim - Spiterstulen (over Glittertind) - Leirvassbu Som kommentert over kan turen Gjendebu - Spiterstulen være lang og tung (spesielt turen gjennom Urdadalen), vi valgte å ikke gå denne, men heller to lettere etapper om Leirvassbu. Hvis dere ikke vant til å gå langt i fjellet med tung sekk ville jeg helt klart droppet telt osv og kjørt på med overnatting inne på hyttene. Her kan man vel lett spare 10 kg i sekken. Turen mellom Glitterheim og Gjendesheim var litt lang, men ikke spesielt krevende, (ville droppet teltovernatting her siden jeg vil anbefale å gå uten dette). Det kommer litt an på hvilken vei dere ønsker å gå, men turen opp til Glittertind er veldig mye enklere fra Glitterheim siden enn Spiterstulen (den er ikke vanskelig fra Spiterstulen heller, men mye lenger og tyngre å gå opp).
  2. Vi var på Glittertind sist uke og her var det jo selvfølgelig snødekt på toppen, men utenom dette var det egentlig overraskende lite. Kun noen få "renner" med snø som man kan gå utenom, men er stort sett like greit å gå over.
  3. Hei Vi har tenkt å prøve oss på en tur lignende denne i løpet av sommeren, bare gå motsatt vei og uten dagstur til Galdhøpiggen da jeg har vært der 2 ganger før http://ut.no/tur/2.14893/ Det går stier til Glitterheim fra både Gjendesheim og Memurubu, Det er flere muligheter for å gjøre turen med flere overnattinger. Vår plan er: Dag 1: Gjendesheim - Glitterheim Dag 2: Glitterheim - Spiterstulen (over Glittertind) Dag 3: Spiterstulen - Gjendebu Dag 4: Gjendebu - Memurubu - Gjendesheim (Mulig det blir båt til Memurubu og så gå Besseggen, det kommer litt an på formen) Vi har også vurdert å legge inn en ekstra overnatting på Leirvassbu for å ha lettere etapper mellom Spiterstulen og Gjendebu.
  4. Kan anbefale å finne ut hva DNT sier om gangtid og eventuelt vanskelighetsgrad. Er man ok trent, så greier man som regel ganske greit å følge dette. Alternativt bruke lommekjent.no eller ut.no, men vil tro at disse etappene burde gå greit. Jeg har vært på Fannaråken og den turen er ganske grei. Turen til Olavsbu ser ut til å være ca 2,5 mil lang med mye nedover fra Fannaråken før det stiger jevnt og trutt opp igjen. Dette er ganske lang etappe hvis man ikke er godt trent (i hvert fall for mine ikke fult så godt trente ben) Videre fra Olavsbu har du jo en del valgmuligheter på ruta, men hvis du velger å gå innom Gjendebu har du jo muligheten til å ta båten til Memurubu hvis du skulle bli sliten (eventuelt overnatte der og ta en etappe ekstra). Bukkelægret mellom Gjendebu og Memurubu er en kort dagsetappe, men bratt opp og bratt ned (http://ut.no/tur/2.8398/). Kan bli veldig slitsomt å avslutte en dag med denne etappen. Besseggen over til Gjendesheim kjenner vel de fleste til og er en ganske lett tur. Det kommer selvsagt også på hvor tung sekk du skal gå med? Siden du har lagt opp til hytte til hytte regner jeg med at du ikke skal drasse med deg sekk på 20 kilo med telt+++?
  5. Var lite eller ingen dekning på Leirvassbu i sommer. Har onecall og de hadde vel Telenor dekning i fjor tror jeg. Traff på en fyr med brukket bein på vei opp til Kyrkja og var ikke lett å ringe etter transport for han. Etter en times tid og ganske mange personer med mange forsøk fikk vi kontakt oppe på toppen, men det virket som vi hadde flaks.
  6. Det er vel mange steder man kan hoppe av bussen og gå rett inn i østmarka. Du kan ta tog til lillestrøm og bussen til marikollen. Derfra er det ikke lange veien til gå inn til f.eks ramstadsjøen hvor det burde være mulig å campe. Går også buss til Enebakk og der kan du vel hoppe av flere steder utover og gå rett inn i marka.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.