Gå til innhold

LEO

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om LEO

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stjørdal

Nylige profilbesøk

601 profilvisninger
 1. I natt ligger jeg i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og kikker på reinkalving. Solen står alt for høyt på himmelen, temperaturen i teltet er alt for høy og lammekoteletter smakte nydelig! Natta!
 2. Sekk og vanlige ski var nok sånn de fleste prøvde vintertelting første gangen! Skulle jeg tatt min første teltnatt på nytt i dag, hadde jeg nok svelget kameler på tvers, og tatt en natt i nærmiljøet. Ligge i telt i "hagen" er ikke noe man skryter av, men en trygg måte å bygge erfaring på. Alternativet er å finne en som har gjort dette før, og vips er mye lært på kort tid på tur sammen. Det er mange ting man skal lære seg å like for første gang med telt på vinteren....kanskje? Navigere i mørket, sette opp telt i mørket, lufte i telt, skifte fra bløtt til tørt tøy i kulde, fyre i telt, våkne kald, gå på do midt på natten........og sist men ikke minst, spørsmålet ditt; sekk på 85l! Dersom du ikke liker å telte på vinteren, føles sekken som 30l når du skal pakke sammen utstyret..Den blir fort full hvis du blir dritlei Jeg hadde forsøkt å låne meg en pulk. Da ungår du pakkeproblemer, kan stappe hvis du ikke trives og drar hjem, samt at du bare trenger bare å bære din egen kroppsvekt på ski. Bra eller dobbel sovepose og ekstra liggeunderlag er et must. Når det kommer til tema trivsel antar jeg at det er mørkt ca. kl. 13 hos deg? Det er mange timer i telt! Du MÅ ha stålkontroll på fyring! Har du det, sier resten seg selv; en god bok, radio, middag osv osv osv..Da får du en god opplevelse! Budskapet er: Du trenger ikke gå langt første gangen, så turski og sekk er helt ok!
 3. Etter mye prøving og feiling har jeg endt opp med samme combo som @Gittiamo Bruker mest fjell-tights som har stretch ned til stegjernbeskyttelsen. Bruker Salewa nå, men liker tights fra Millet best(selv med dårlig kvalitet på sømmer).
 4. Nå tråkker jeg i et vepsebol men skit au..Dersom skiene er ubehandlet bør du ikke bruke annet enn stålskrape og poleringbørste. Jeg antar at du ikke kommer til å glide ski før hver tur? Ubehandlede ski trekker til seg mindre skit enn behandlede. Du får dårligere gli med ubehandlede enn behandlede, men du kan gå mye lenger med samme rimelig gode glid om skiene kun blir skrapt rene og polert med børste. Ved bløtt føre er det viktigere å legge struktur enn å glide. Rene, polerte ski uten hår i sålen er bedre i det lange løp enn ski med samme glider en hel sesong...kjøp børste til batteridrill ;-) Tørr såle skraper du vekk. Det er brent pga friksjon og kan ikke vokses vekk. Jeg har vokset alpinski noen tusen ganger, men da brukes de i 2 min med fantastisk gli og ikke en en vinter Møkkete såle = dårlig gli!
 5. Det funket for 30år siden, så det funker sikkert i dag også. Fant denne på Biltema som sikkert er mye bedre enn kompass! Har lys innebygget, så da slipper man lykt 🤘
 6. Kjøpt meg Koeva Firefly til £36 og en pose med glødenett. Selvhentet er velhentet http://www.mercatorgear.com/index.php/kovea-products-listing/product/34-kovea-firefly-lantern
 7. Hei, Skiføre uten å tenke på skader på ski er vanligvis ikke før godt uti desember. Det er veldig lite vann i fjellet nå, så du kommer til å gå tørrskodd "hele" veien. Forrige helg hadde det så vidt begynt å fryse, så med litt flaks kommer du til å gå oppå alt som heter myr 7. november blir mest sannsynlig sekk. Hvis det blåser må du forberede deg på daglig vind fra en eller annen sydlig retning på ca 4m/s-ish, så 3-sesongs går bra hvis du gjemmer deg. Ligger mye i fjellene der du skal gå, været skifter fort og blir det dritvær kommer vinden ofte opp i 15-20m/s! Fantastisk tur uten fare for å møte et eneste menneske
 8. Regner med at spørsmålet ikke gjelder "på jobben", "rundt Sognsvann" og "på trening", men fjelltur, siden dette er Fjellforum? Jeg bruker bare ull(unntatt på bilder, for det ser ikke coolt ut) og av varierende tykkelse. Selv om ull er tyngre slipper jeg å tenke når jeg har med ull. Det kan bli for varmt, men det blir aldri kaldere enn syntet. En annen viktig faktor er at syntet, ikke alt, men det meste stinker etter litt bruk! Slitasje, Milo og pris bryr meg mindre, da jeg kjøper det jeg trenger, så kvalitet er underordnet. Jeg har vasket ull med jakker, bukser, gamasjer og joggesko...og kan ikke påstå at det er mer eller mindre holdbart enn annet materiale, uansett vaskemiddel! Bruker sommer og vinter ULL OG DUN. Har dog med syntet på alle turer, både som mellomlag og som alternativ til dunjakke da det tørker fort og er lett å gå med. Etter mange år i fjellet har jeg dog merket meg at det er stoooor forskjell på ull og ull!
 9. Fruen har malt en vegg grønn i stua, og jeg utnytter den dårlig samvittighet hennes ved å ta en natt alene i fjellet 😂Ligger i mitt Hilleberg Akto og brenner bensin til den store gullmedaljen i Skarvan og Roltdalen. Vinden blåser friskt ute, men inne er det 21 grader, t-skjorte, boxer og enda en gang har jeg vondt i magen alt for mye Ostefondue...Har ikke sjekket, men tror teltet er ca. 2,3kvm, og jeg fatter ikke hvordan jeg klarer å få det til å se ut som det har blitt sprengt en bombe her???Venstre støvel har Cotè Rotie 1998 på plastflaske og høyre har sleiv til fondue 🤘I midten brenner 2800 deilige, miljøfindtlige watt med bensin, og kroppen sitter i sovepose og hører på DAB!
 10. LEO

  Turtips i Sylan

  Bjørneggen, Finnkoisjøen eller Sildra.
 11. Har både Xero 200 og 300, men ikke 550. Bruker nesten alltid 200 pga vekt/volum, dog med ullundertøy ned mot null grader(litt kjølig til tider), og alltid oppblåsbart underlag. Ja, xero er varme!
 12. LEO

  Sjokkpriser

  Handler nok mest om betalingsvilje, ikke kronekurs..
 13. LEO

  Turtips i Sylan

  Rundt Sylmassivet Nedalshytta til Sylstasjonen og tilbake Storulvån til Sylstasjonen Nedalshytta til Helgas og tilbake Mange muligheter, ligger her nå og det er tørt og fint. Går helt greit å gå Storsylen fortsatt NB! Sylan og Sylmassivet er ikke helt det samme
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.