Gå til innhold
  • Bli medlem

Brekke

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Brekke

  1. Hei Hoved problemstilling, er turområde med lite snø slutten av mai mnd. Jeg lurer på hvor det er godt å gå i Sunnmøresalpene/Dovrefjell i slutten av mai, når en vil ha minimalt med snø. Snø fenner går fintJ Jeg tenker mest og at å begynne på Skorgedalsbu og gå videre inn mot Måsvassbu og videre inn i Dovrefjell så kan jeg eventuelt bare snu og holde meg i område rundt de to førstnevnte om jeg ser det blir mer snø en jeg er komfortabel med. Tenker jeg først og fremst. Noen som kan bekrefte at første del av turen kan tas med minimalt med snø i slutten av mai mnd!?Lurer og på hvor populære hyttene er... Eventuelt gå videre en rundet til Raubergshytta og så videre til Eiriksvollen og så videre til Tjønnebu og så videre til Velleseter kan ve en super ide. Om det ikke er snø… Jeg tenker også at området rundt Velleseter og Standalhytta er fint. (lite snø) Men jeg skjønner at disse hyttene er lett tilgjengelige. Og jeg liker minimalt med folk. Normalt går jeg til de hyttene som det er langt å gå til som få gidder ta turen til. Jeg antar at jeg kan skru ned antall hytter da det er mye fjell/toppturer jeg burde ta meg tid tilJ
  2. Markmann Jeg har langt i fra bruk for ny funksjonalitet. Etter: https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/561269 Så skal de nye komme nå i første kvartal. Jeg leita på Finn i dag, fant ikke noe nå. Men jeg kan ha is i magen frem til påsken pluss litt jeg. Meg å Tom42 får kriga på finn då. Hadde ikke vert dumt å få på billigsalg. Men for min del har det jeg trodde skulle koste meg 9-13000 (Iridium) droppa ned til 3150(billegast leverandør av Inreach SE så langt). Så er fornøyd uten om dette abonnementet… Mvh Brekke
  3. Når jeg ser på leieprisene ser plutselig inReach SE Global Communicator fryktelig billig ut! Trenger ikke mer en minimum pakken til 60 kr i mnd jeg. Så 3599 kr innkjøp 60kr * 12 mnd i året får heller tåles i noen år Tusen takk for alle tipps! Satser på ingen klager når jeg får ferie nå!
  4. Hei Wistler, Den ser egentlig super ut. Men dette med abonnement vil jeg unngå. Det er ikke noe jeg ønsker. Lengre fjellturer er jeg kun på i en ca 3mnd sesong. Ellers på året er turene korte eller aldri alene. Ikke meininga å vær kravstor men Abonnementer er noe jeg unngår. Mener å ha lest noe om kontantkort en gang…
  5. Hei Etter som det hvert år er diskusjon i forkant av mine fjellturer. Så vil jeg nå gå til anskaffelse av satelittelefon. Noen tips? Viktigst for meg: 1: Ønsker ikke å bruke mer penger en nødvendig. 2: Hoved behov er å kunne sende en melding, om jeg skulle falle og knekke noe. Og derav er ute av stand til å ta vare på meg selv. Om meldingen bruker 20 min + på å nå noen plass er ikke viktig. Da du ikke svelt eller frys ihjel på kort tid. 3: Dekning så å si over alt, hovedsakelig i Norge. 4: Ikke abonnement. (er det mulig...) Hadde vert kjekt, men er ikke viktig om det koster meg mye mer: 5: Dekning og i Canada/Europa. 6: Å kunne ringe å snakke direkte.
  6. Hehe når eg sier ny, så blir det ny stang i forhold til forige(todelt stang). Så den nye er godt brukt(arvegods-teleskop). 7gr brun Lillauren kjenner eg til, så den er god:) Indra Skredåvatn skal søkes opp:) Godt det er mye jobb, så siste arbeidsuke vil gå fort:)
  7. Nice:) Fjellsko skal brukes:) Men @Erik Haaland du har ikkje tilfeldigvis bilde av snøre du brukte for å få fisk? Eg har fåt ny stang mangler å bytte sen. Men snøre kunskapen er ikkje tilstede... Må bare sei takk for gode tilbakemeldinger her!
  8. Komer an på værforhold. Liker best å gå ifra hyttene ved trekke(før tunellen-Ørsdalen) Men det er ein lengre tur og meir ukjent tereng. => Finvær ønskes:)
  9. Begyner på Støle rekner eg med (favorit hytte). Videre til Tomannsbu. Mulig Tomannsbu til Blåfjellenden. Vil helst avslutta på Støle igjen. Har ikkje fastsatt noe enda:) Hoho: Tomannsbu lør-søn = telt
  10. Fantastiskt! 3 uker må ha vært ein drøm. Skal klamra meg til mine 5 dager eg:) Takk for god innfo og ikkje minst status bilde! Ingen tvil om at her er det bare å gleda seg til ferie:)
  11. Hei Snevert spm. Men noen som vet om det er snø inn til Tomannsbu? Eventuelt om det er mye.
  12. Eg e redde folkehavet, men fant ein anbelfaling. " Med start/retur på Hjølmo og ønske om spektakulær natur, også kupert, ville jeg kanskje lagt ruta lenger vest. Fra Hårteigen til Trolltunga vest for Tyssevassbu. Trolltunga er svært mye besøkt for tiden (jeg har dog aldri vært der). Dere kan likevel få litt av Kvennedalen f.eks. fra Litlos og ned til Hansbu og derfra til Sandhaug. Evt. til Besso (anbefaler å kikke innom der!). Dere kan nok også klare ned til Mogen også (bra mat der!), men det er langt ned dit gjennom Kvennedalen. " Så ska studera karte plassene og tidsløpe nå. Eg he 1 uga på meg så bør nok bare pakka me telte:) Takk for tips:)
  13. Hei! Lurer på navn på de minst besøkte hyttene på hardangervida? De mest folke tomme områdene:)
  14. Tippe du he vore der. Men om du ikkje he så må du koma deg inn te Støle ein tur! Aldeles nydelige plass:) Gøy å sjå godt kjende turområder på FF. Men kan eg spør kor mye du søve med(kler)? Å liggeunderlag... Eg skal testa kor mye kle eg må ha med/på når ein skal ver ute fleire netter i telt(vinterstid) Men eg he frøse før når det knapt e minusgrade å eg søve i dunpåsen min..
  15. Pro-ski høres veldi bra ut. Blir nokk shooping så snart eg får lit lese fri nå da. Så håper snøen kan holde seg vekke til julen. Takktakk!
  16. Takk for tips Men eg trenger enda tips til type rulleski (for nybegyner) Eg har leita på finn (rogaland utan napp til nå).
  17. Hei Tenkte meg ein tur på xxl i måren å gå til anskaffelse av rulleski. Kune tenke meg at det fantes noen ski interiserte her, som har noen tips? Eg like ikkje det nyaste å dyraste. Men god kvalitet og holdbarhet er viktig. Er det noen normal priser på dette? Eg må ha sko, rulleski og staver. Å eg trenger ikkje det beste, er på ingen måte noe toppidrets meneske. Pluss hade vore greit om noen viste gode løyper i stavanger område? Vi har godt område langs sjøen ved mariero. Men er ikkje ofte eg ser folk på rulleski der, så rekner med det finest betre områder? Eg vet det er en bompenge finansiert sykkel løype langs motorvegen men vet ikkje kos det liger an med arbeidet der...
  18. Tror det blir Glitterheim - Spiterstulen- Galdhøpiggen. Vist di andre to ikkje ombestemmer seg:) Men takk på tipse eg innser eg må opp neste somar eller noe å gi meg selv betre tid! Mye fine områder å turer eg har funne på nett nå
  19. Takk for info! Eg må få meg større sekk før eg kan ta me telte:) Men telt er nok uaktuelt for mine to gode venninder.. Virke så eg ska prøva halda oss i område glitterheim:)
  20. Hei Trenger turtips Jotunheimen?! Personleg liker eg ikkje di større betjente hyttene, eg er vant med å enten få hytta for meg sjølv (med eller uten følge) eller yterst få gjester. (den gang det var over 10 når eg kom frem, gjekk eg bare forbi til neste. Så lige vel mest di meir rolige hyttene... Mine venna derimot tror eg mest sansynleg lige vellkjente (populære plasser) Så det eg lure på er om noen har noen tips til plasser eg/me burde ha vore? Tippe første dag går mest i reising til startpunkt. Så fint å kun gå i rundt 3 timer første dagen. Rundt 6++t andre dagen å max 6 t siste dagen? Me vil helst gå i ein runde slik at vi går i nytt tereng hele tiden. Men ender tilbake til bilen. Tipper der ikkje er let å gi tips sån på stående fot. Men har noen en link til et betre kart i jotunheimen en det eg har funne? Å uanset vist noen kan si du bør ha vore der å der så finne me det på karte:) Eg vet timabruken komer veldi an på kim så går. Men me e av den typen der 3 t gange for oss ville ha vore 4 t gange i turistforeningens rekning:)
  21. Me finnes du henge bare i feil miljø
  22. http://www.kajakk.biz/produkter/spruttrekk/spruttrekk-palm-roanoke.html Denne er bestilt nå så eg håbe den gjer susen!
  23. Nå fekk du sakt mye klokt:) Må ha ein vantet ialefal. Er for det meste padling med mye last (så er det velte eg skal læra denna sommaren). He budsjet på 1500 så bør finna noge tålikt te det:) Tusen takk for gode råd! Håper eg finner noe iløpet av mårendagen:D
  24. Vanskelig å veta om det e let å få av elle ei når en ikkje he kjøpt det enda:) Satse på det ordne seg. men enda ingen peilepine på normal pris...
  25. Min er 48*85 men heilt 100%siker på kos eg måle, så ligna jo på den du fant:) Men Pris eg finne jo te 600kr og. Eg lige kvalitet produkt. Men eg pla ikkje gå for det dyraste hele. Billig topp produkt må eg ha:) Så vet eg ikkje ka som e vanlig her helle.. ??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.