Gå til innhold
  • Bli medlem

TheSleepwalker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    982
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av TheSleepwalker

  1. 1 hour ago, Kristian V. said:

    Det artige var jo at mange trodde dette var en (noe forsinket) aprilspøk fra Amok :D

    Litt usikker om jeg har trua på denne, den ser jo litt upraktisk ut, spesielt som det nevnes over, når en skal opp om natten osv..

    Jeg tenkte først at det måtte være kødd. Fruen sa rett ut "Eg søv ikkje med deg i en sånn ein, du kaster deg jo rundt" 😂

  2. Trooor du beskriver en bensin/parafin/multifuelbrenner i hvertfall. Gass er ikke helt tipp topp i mange kuldegrader.

    Populære alternativer inkluderer blandt annet Optimus Polaris, Primus Omnifuel og MSR whisperlite. 

    Trangia vil ofte være et solid valg. Finnes en tråd om bruk av rødsprit på vinteren, og det finnes både gass- og multifuelbrennere til Trangia. 

  3. 8 minutes ago, fjellræv said:

    Noen som vet hvorfor XXL har skrudd opp prisen på norrøna recon sekken fra 6999 til 8999? Venter på at den kommer på tilbud, har sett den er nede på 4 tusen å noe enkelte ganger. Men har de skrudd opp prisen for å selge den på tilbud til 6999 om et par uker kanskje?

    Ga-ran-tert

    • Trist 1
  4. Jeg tror at når mange først innser at de er i nød, så er et telt alt for avanserte greier. 

    Minner meg litt om tråden om sikkerhet i sekken for hytte-til-hytte på ski. Noen anbefalte full vinteroppsats i pulk for å ha det komfortabelt hvis de endte værfast i noen dager 😅

    • Liker 2
  5. 24 minutes ago, ole_brum said:

    Takk, det blir bedre når man har laget noen tarper! Denne er ikke laget i silpoly, som jeg antar du sikter til. Denne er laget i 15D ripstop silnylon med silikonbelegg på den ene siden og en blanding av silikon og PU på den andre. Det er ikke det samme som ren PU, og vil derfor strekke seg mindre enn ren PU. Når det er sagt vil all silnylon strekke seg, selv gullstandarden innen silnylon (nylon 6.6) slik demonstrert for denne Helsport-tarpen: 

     

     

     

    Jeg siktet til nylon med sil/PU coating. Sillpoly strekker seg vil mindre? 

    Edit: Nydelig tarp forresten. 

  6. 16 minutes ago, KjartanE said:

    Pent arbeid. For oss som «ikke kan stoff», er dette av typen som ikke strekker seg? 
    i så tilfelle, hvor mye selger du slike for? 🙂

    Uten å kunne svare for ole_brum burde sil/PU-nylon strekke seg en del. Spesielt 45 grader på ripstoppretningen. Bare prøv hvis du har noe liggende. Ganske elastisk 45 grader på ripstoppen. 

  7. 8 hours ago, Nubben said:

    Ja, pappen opp er absolutt best.

    Ingen som sa til meg da jeg gikk nye såler forrige øvelse. Har brukt et par dempesåler i 13 år nå. Ble kassert for et år siden. Føles litt kaldere nå...

  8. Så langt det lar seg gjøre er det anbefalt å trene generell mobilitet, styrke og kontroll for hele kroppen. Dette er jo ikke turspesifikt, men du vil få mye igien for å trene (deg opp til) pushups, pullups, skulderpress, roing, knebøy, utfall, markløft, eller andre tilsvarende øvelser. Og gåing med sekk så klart. 

  9. Hverken Øyo Marka eller Tinden foldekniver. Hentet begge i kassa på XXL, men marka tålte ikke å bli åpnet engang uten å gå i stykker, så den ble reklamert på. Var også mye tjukkere enn jeg forventa, så skulle returnere den uansett. Tinden gav meg ikke helt rette følelsen, så den gikk rett i retur den og. 

  10. 21 hours ago, Kjell Iver said:

    Har hatt mye frafall på hodelyktfronten i det siste.

    Først så røk en større oppladbar hodelykt med 2 18650 batterier i. Kjøpte nye batterier til den, men lykta lyser kun når ladingen er på. Den lyser ikke ellers. Kastet i søpla.

    Deretter sviktet en Silva hodelykt. På denne koker batteripakken hver gang jeg setter inn batteri. Det er ikke lenge siden jeg kjøpte denne, men klarer ikke å finne igjen kvittering eller hvor jeg kjøpte den. Aldri mer Silva!

    Så fant jeg frem min nesten ubrukte Led Lenser H14R2 - denne tar ikke lading. Det er noen år siden jeg kjøpte den, men den har bare ligget i en skuff. Batteriet er nå helt dødt. Lykten fungerer helt fint med vanlige batteri, men tror jeg kunne tenkt meg å ha oppladbare batteri til den. Batteriet ser slik ut: Det ser ut som at det er 2 stk 18650. En batteripakke til denne koster 600 pluss frakt. 

    image.png

    Har fundert litt på om den 2 18650 batteriene som jeg fikk til overs kunne ha blitt benyttet i en innsats av noe slag. Selve batteriene er jo helt like. Noen som har vært borti noe lignende?

    Har du multimeter? Hva er spenningen over den døde pakka?

    Burde være mulig å lage ny pakke. Bruker du to energiceller på 3500mAh kan du jo få nytt batteri på 7000mAh 😄

  11. Føler dette skjer jevnt og trutt over alt. Område xxx er fredet. Ytbygger yyyy får likevel lov til å bygge boligfelt/hyttefelt siden lokalpolikere blir starstruck av forretningsfolk. Eller det bygges ny vei. Rett over dyrka mark. Hvis Kari har eiendom i samme området får hun ikke lov til å bygge en enkelt bolig. Eller familiehytta får ikke et soverom til. Fordi det er fredet. Her adresserer jeg bare dobbeltmoralen. Rules for thee, not for mee. Blir som tjuvery. 100k: Fengsel lenge. 100 mill: Kanskje litt fengsel. 

    Hvorfor kan ikke jeg kaste søppel, hugge trær og brenne så mye bål jeg vil i freda områder, når de uansett skal bygges ned? 

    Å kose seg med én plate sjokolade er ikke så farlig, selv om man i utgangspunktet ikke skal ha godteri. Problemet er når det skjer et unntak hver eneste dag. 

    • Liker 2
  12. Min desidert mest brukte kniv er Helle Speiderkniv som jeg brukte hele oppveksten. Fortsatt i god stand, mer eller mindre. Har vært gjennom et par plastkniver (Mora/annet) og de har vært sylskarpe og helt kanon. De har kommet på avveie eller blitt donert hist og pist. Har vel en igjen. Hvis du ikke bryr deg om det estetiske er nok Morakniv et solid valg. Kniv er tross alt primært et verktøy. 

  13. Ja, de re-brander mye rart. Du kan jo prøve å finne North Trail hodelyktene deres på aliexpress hvis du vil. Ganske vanlig å selge OEM produkter under eget merkenavn. Jeg er ikke så fan av det, spesielt når de selges til betydelig høyere pris. Gassbrennerne av merket Falkeberg (og Eagle) er produsert av Deermaple; Moderselskapet til Firemaple. 

    • Liker 1
  14. On 11/23/2023 at 10:20 PM, Måssåbjønn said:

    Gøy! Bra video, fine bilder og veldig proft sammensydd (så én liten skrivefeil i «strengt», og jeg ville heller brukt ordet «power» som du gjør senere i videoen). Gøy å se at det finnes norske kanaler med kvalitets-produksjon! Og da virker det absolutt som du har lagt en del tid i dette, mer enn mange gjør. En video som var alt annet enn traust, kudos!

    Men jeg er ikke personlig veldig fan av slike hyperbole påstander som "muligens den beste på markedet" i test-sammenheng, det blir en påstand du ikke har dekning for, og da kicker «reklamefilteret» mitt inn, særlig når du sier at du har et samarbeid med Moonlight. Det finnes veldig mange spesialiserte produsenter der ute, og det er mange som lager særs gode hodelykter/sykkellykter. Jeg har kikka en del på entusiastforumer for lommelykter og hodelykter (BudgetLightForum, Candle Power Forums etc.) de siste åra, og merka derfor at jeg savna mer teknisk informasjon om lyktene i en slik produktomtale. Det går litt på type LED («emitter») , da det finnes en del ulike som har sine styrker og svakheter, med hotspots og grønnskjær eksempelvis. Og så hadde det vært kjekt å vite temperaturen (fargen) på lyset, og CRI-en, da det har mye å si for hvordan omgivelsene gjengis av lyset. Og om lyktene har innebygd LVP, for eksempel (som jeg håper de har). Og dette med 2 timers brukstid på 3000 lumen er på en måte litt misvisende; føler meg veldig sikker på at man starter på rundt 3000 lm, men som alle andre hodelykter så trapper nok denne også kraftig ned fra maks/turbo innen rimelig kort tid, ellers ville nok elektronikken hatt veldig kort levetid. De som ånder for lommelykter pleier derfor å lage slike grafer over lysstyrken over tid på ulike moduser, og da ser man fort når nedtrappinga starter, og om denne foregår jevnt eller trinnvis. Enkelte av mine hopper vel glatt ned fra turbo etter et par minutter.  Zeroair.org har en haug med slike tester, for eksempel, som er verdifull informasjon. Det krever dog noe utstyr, så jeg hadde ikke forventa å se det her. Produsentene er gjerne kyniske og hopper glatt over at oppgitt brukstid ikke gjelder med konstant lysstyrke (Fenix er den eneste jeg har kommer over som har inkludert slike grafer på eska).

    Og et spørsmål om hodelyktene: ser i opplistinga at for 3000-utgaven, så er 5 % (150 lm) oppgitt som laveste lysstyrke, stemmer det? Etter at jeg har skaffa meg hodelykter med moonlight-mode (ironisk nok? :laugh:) på rundt 1–5 lm, så kan jeg ikke se for meg å bruke penger på hodelykt uten dette lenger. Superkjekt å kunne ha et veldig svakt lys for å lete i sekken og slikt uten å vekke resten av teltet på HV-øvelse, og for å skåne trøtte øyne litt ekstra. Og jeg antar at lyktene har en IP-rating? Det hadde vært kjekk informasjon (hvis det var med, så fikk ikke jeg med meg det).

    Håper du tar det over som det er ment, ikke som kritikk, men som innspill som kunne gjort videoen ett hakk bedre sett fra mitt ståsted. Ingen fasit, med andre ord. Jeg hadde aldri i verden klart å lage en så bra video som deg, så dette med komposisjon og det der skal jeg holde meg langt unna 😅

    De forumene, samt reddit.com/r/flashlight har jeg scrolla rundt en del på og. Kjøpt et par rimelige lommelykter for å prøve litt. 

    Ville delt hodelykter inn i minst tre kategorier ut fra batteritype. 

    - Liten og lett. For eksempel Nitecore Nu25 og andre små lykter med innebygget posecelle, 1xAA, 3xAAA, 1x16340 eller 1x18350. Tilstrekkelig til det meste som ikke krever at du ser langt eller beveger deg i høy hastighet. 

    - Allround. 4xAA eller 1x18650. Her får man lang brenntid og god futt ved behov. 

    - Stor. 2x18650, 2x21700 eller enda flere. Disse mangler vel ofte faktisk lav lysstyke. Kanskje relatert til begrensninger i elektronikken? 

    I de to førstnevnte kategoriene er lav modus på omtrent 1 lumen essensielt. Har mange ganger følt behovet for enda lavere og. Lyktene rundt om i butikkene avgir veldig kaldt lys. Sannsynligvis siden det er mer energieffektivt enn varmere lys, selv om varmere lys ofte er mer behagelig for øynene. Hvis man sammenligner lys med henholdsvis god og dårlig fargegjengivelse (CRI) får man en aha-opplevelse. 

    Brenntiden er veldig viktig. Aller helst skal lykta avgi konstant lysstyrke frem til lykta går ned i laveste modus den siste tiden. Med mindre lykta har en stor batteripakke du putter i lomma klarer den neppe mer enn 500 lumen kontinuerlig. ANSI FL1 standarden for å måle brenntid er jo bare søppel. 

  15. 1 hour ago, Larix said:

    En del av disse varene ligger under flere av kategoriene. Det forklarer differansen mellom summen av kategoriene og de to summene. Hvorfor de to summene er forskjellige, vet jeg ikke.

     

    Det som er irriterende er, at det ofte er slik at når en trykker på en kategori, så kommer det opp 2 varer. Resten er utsolgt. Har opplevd at dette har skjedd bare noen minutter etter at en har mottatt mail, med link til tilbudet🤪

    Tror antallet varer du ser øverst er totalt for alle kampanjer. Hvis du ser inn i filtrene kan det hende det bare er én kampanje som er huket av. Sånn for meg i hver fall. 

  16. 6 hours ago, Markus Ingebretsen said:

    Her i England fant jeg ingen butikker som forhandlet topp modellene til berghaus, de hadde kun inne de billige og enklere modellene. 
    men ser lundhags har tilbud på sine modeller. 50% avslag ved kjøp av jakke og bukse i noen av membran seriene deres. Får lite på nett når jeg søker rundt. Noen mer erfaring på lundhags ocke serien? Blir værtfall god pris med 50%, både meg og fruen kan omtrent få fullt sett jakke og bukse til prisen av 1 stk Norrøna jakke. 
    https://www.lundhags.com/no/klar/herre/jakker/ocke-ms-jacket/?item=1117084-616

    IMG_0676.jpeg

    IMG_0675.jpeg

    Har en Traverse bomullsjakke (XXL-modell) som virker ganske grei. Dog ingen ekspedisjoner å prate om med den jakka foreløpig. Freser rundt i urbane strøk. Bruker normalt XL i jakker. Her måtte jeg opp på XXL grunnet lenge, armlengde og skulderbredde. Hetta er helt grei. Har en Norrøna Svalbard jakke (2018) som er ... helt grei. Hadde tatt sjangsen på et Ocket-sett hvis jeg var på utkikk etter klær nå. Største jokeren for min del ville nok vært passformen. 

  17. 1 hour ago, ost said:

    Jeg kan takke m77 for akillesplager i lang tid etter endt tjeneste. Så du er nok alene 😉

    Ikke mye trim for beina i Barentshavet, så mine ble slitt ut privat 😂 Er på par nr. 2 nå, fra heimvernet. Men hvis forsvarets nye sko blir tilgjengelig privat i butikk kan det gått være de havner på mine føtter ganske raskt. 

  18. 18 minutes ago, aico said:

    Akkurat dette er veldig positivt. Etter at bransjen (Gore, først og fremst) hjernevasket forbrukerne til å tru at membran i sko er nødvendig, så har det blitt vanskeligere og vanskeligere å finne membranfrie tursko i lær. 

    Hvis en potensiell forsvarskontrakt kan få flere produsenter til å utvikle moderne lærstøvler uten membran så er det kjempepositivt. Gi meg en lærstøvel med tilnærmet null drop, god demping og god plass til tær og en tjukk ullsokk, både i høyde og bredde - så kjøper jeg (nesten) uten å se på prislappen.

    Anekdotisk, så reklamerte jeg en gang i tiden (~2013) på et støvler i lær/tekstil som tok inn vann da de var ganske nye. Ansatte på første G-sporten jeg gikk til ble nesten sint. GoreTex hadde ingenting med vanntetthet å gjøre. Den var der for pusting. Skoene måtte impregneres. Oooookeeeei.....hadebra. 

     

    • Hehe 2
  19. 1 hour ago, Omnilite said:

    Jeg impregner mine Traverse V1 (Authentic) med Nikwax cotton proof på høsten. Jeg synes impregneringen også funker på softshell panelene. (Traverse 2 tror jeg har tynnere materialer)

    Bruker vaskemaskinen siden den har eget "outdoor" program der middelet tilsettes etter en skyllesstopp uten sentrifugering.

    Kan være verdt et forsøk på de du har.

    Hmm, ja. 

    Tanken var mest å finne ut av om der er noen praktisk forskjell mellom softshellen på Makke og XXL-modellene. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.