Gå til innhold
  • Bli medlem

7homas

Aktiv medlem
  • Innlegg

    2 119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    30

Innlegg skrevet av 7homas

  1. 15 timer siden, Kjell Iver skrev:

    Nå er vi vel noe Off-Topic i forhold til temaet, og julekalender er på en måte veldig sesongbetont! Nødvendigvis kan vi ikke ha en kalender i januar også!
    Men har dere ide'er om andre muligheter for slike "feel-good" og uhøytidelige konkurranser vi kan ha? Kom en mulighet for en premiering her. 

    Leste posten om premiene om igjen, og om jeg misforsto, beklager jeg det, men off-topic er det ikke.
    Ingen som har noe i mot julekalenderen vil jeg tro, ei heller at det loddes ut premier, men jeg antok at evt. premier var turutstyr donert av en av produsentene/ butikkene FF samarbeider med.

    Fra første post:
    Vinner av premie blir trukket fra tilfeldige deltagere på selveste julaften klokken 17 blank. Premie(ne) kommer jeg tilbake til men håper jeg kan skaffe noe veldig skikkelig.

    Så, som sagt kan jeg ha misforstått og at gavekortene er levert fra partnere, i så fall kunne det vært interessant å lese hvor de uttrukne kan bruke gavekortene. Jeg vil også tro at de som har gitt gavekortet er interissert i å profilere seg ved at de nevnes ved navn.

    Om FF finansierer gavekortene blir helt feil, spesielt når man samtidig ønsker at brukerne hjelper til med å finansiere driften av nettstedet ved å kjøpe støttemedlemskap.

    Jeg synes julekalenderen var kjempehyggelig lesning. Har ikke hatt julekalender siden jeg var liten så det var gøy å lese en ny luke hver dag. Samtidig fikk jeg et tupp i ræva så jeg fikk skrevet ferdig en rapport jeg så vidt begynte på for lenge siden :thumbsup:

    • Liker 1
  2. 15 timer siden, Imp skrev:

    Har lest hele turrapporten din. Det var fin lesing, og mange flotte bilder. Jeg fikk veldig lyst til å gå samme ruten selv.

    Jeg lo høyt da du skildret at du måtte ta bilder av "bjørnen", og så humret jeg da du ble lettet for at det var "bare" en elg. Jeg vet at elgen er vel mest farlig når den har kalv, men likevel... ;)

    Takk for inspirerende lesing! Og god jul!

    Takk :D 

  3. Som mange andre har heller ikke jeg erfaring med XLite, men jeg har Xtherm. At det er et varmt underlag for de kalde nettene er det mange som kommenterer, men jeg vil også anbefale det for resten av året.

    Har nå kun dette underlaget som jeg kombinerer med to soveposer. Kun de 3 varmeste sesongene.
    Den ene posen er en Mamut Lahar 3 sesong dunpose som er fin. Den andre er en 15 år gammel Ajungilak summer compact syntetisk ting.

    Juli. Nordmarka. Tilnærmet tropenatt. Xtherm er helt perfekt sammen med summer compact-posen.
    Juli. Femund. 10-12 grader. Xtherm sammen med Laharposen. Kanskje den beste natta jeg har hatt alene i et telt.

    EDIT: Bruker som Emil også en Schnozzle bag med ørlite modifisert hullkant så den passer på Thermarest'n. Den posen som følger med er verdiløs.

    • Liker 1
  4. 12 timer siden, KSund skrev:

    Var på ein fjelltopp igår (Skruven), og gjekk då bortover ein egg, deriblant ein god del klyving.
    Stoppa opp to plassa for å ta panoramabilete, men greier ikkje å bestemme meg kva av bilda eg liker best.
    Nokon som kan komme med litt tilbakemeldinger på desse panoramabilda?

    Dette er tatt på Lisje Skruven, og du ser Skruven heilt til høgre i bilete.

    36134259815_3bde7175a4_k.jpgSkruven i Norangsdalen by Kim Sund, on Flickr

    Dette er tatt nedom Lisje Skruven, og du ser både Skruven og Lisje Skruven til høgre.

    35292487584_79a3cae737_k.jpgSkruven i Norangsdalen by Kim Sund, on Flickr

    Ganske enig med Phoney og Jan her, og jeg skulle ønske meg at bilde 2 kun hadde med forgrunn opp til høyre mot Skruven og at Lisjle Skruven var borte, men jeg forstår at det hadde blitt litt mye jobb å fjerne den før du tok bildet ;)

    Generelt liker jeg at det er noe som først fanger blikket og at man deretter kan utforske resten av bildet "på egenhånd" fremfor å kastes ut i et kjemepstort åpent landskap uten holdepunkter, men på bilde 1 er forgrunnen skyggelagt og veldig avstumpet, som om det ble med ved en tilfeldighet.

    Jeg liker også mye bedre skikkelig fine sommerbilder med noen skyer fremfor bare klar blå himmel, men på bilde 1 er det for mye skyer. Himmelen er beste på bilde 2.

    Totalt sett liker jeg nok bilde 2 best :)

    • Liker 1
  5. For å hjelpe til å utvide horisonten litt er det mange fine her: https://www.gossamergear.com/collections/backpacks

    Om du ikke trenger hoftebelte med lommer, er det fire å velge i; Minimalist 24, QuikSak 26, Type II Summit 26 og Vagabond (23ltr i hovedrommet).
    Vil du ha hoftebelte er vel både Murmur 36 og Kumo 36 aktuelle.

    Helsport Snota med sine 1,0 kg er ifølge Helsport en lett sekk. GG Murmur på samme størrelse er til sammenligning litt lettere. Totalt 374g (selve sekken veier 240g)

    Bare sånn for å gjøre valget litt vanskeligere :D

  6. Haha, var jo ment som en spøk. Tror ikke det er noe problem å spise de flere år etter best før datoen faktisk. De blir uansett ikke konsumert i nærheten av et kjøkken og kjøleskap.

  7. 1 time siden, REs skrev:

    Jeg husker fra familiens 6-manns telt tidlig på 1960 tallet at bardunene var laget av hamp eller Manila, og de beveget seg ganske mye når det regnet. (Det gjorde det jo alltid i fellesferien den gang.) På hver bardun var det montert en solid stålfjær av denne typen for å unngå at teltet sank sammen.

    8351strekkfjr_l.jpg.14e267657f5470bd7c5bf30eb115f546.jpg

    Jeg har ikke vert særlig plaget med dette på mine moderne telt med barduner av syntetisk materiale, men det betyr ikke at det ikke forekommer også her.  

    Det er ikke bardunene som strekker seg, men silnylon-duken i moderne telt. Muligens også cuben, men tror ikke det.
    Vi snakker uansett ikke decimeter, men nok til at det blafrer om det blåser.

  8. 18 minutter siden, Tiur3 skrev:

    Tror regnestykket ditt er litt feil. :) Jeg har også en pakke Eldorado nuddler (med kjøttsmak) liggende. Pr.100g er det følgende: Energi 358 kcal, fett 3,3 g, karbo. 71g, protein 10,8g., samt div annet. Pakken min inneholder 68g nudler. Så kan folk regne selv. Men, jeg kommer til 243 kcal og 48g (71 %) karbo.

    Ser en på vanlig pasta, som ikke har med energi fra buljong og olje, er tallene pr. 100g: 360 kcal, fett 2g, karbo 70g, protin 13g. Data er fra ei pakke Sopps makaroni. Men, det er tilsvarende innhold i andre pastatyper.

    Så, det er ikke fullt så ille. :) Og en kan jo enkelt øke mengde pasta og vann (og kanskje noe buljong), for å få noe mer næring per måltid. All pasta (nudler, spagetti, makaroni, div. pasta), er jo av drumhvete, noe som inneholder noe høyere andel protiner, enn norsk hvete. Men den har noe mindre mineraler, da mer av det ytre av kornet er fjernet. Drumhveten lages vel også av en annen hvetesort enn den vi bruker i Norge. 

    Er ingen ekspert på kosthold, uttaler meg mest av egen erfaring og noe testing opp i mellom årene. Pasta er rik på raske karbohydrater. Og mitt intrykk er at en "går" ikke så lenge på dette, som med oppbløtt/kokt havrekorn, eller blanding av div korsorter. Tross tilsvarende næringsinnhold! Tror dette går på måten kornet er produsert på og hvordan vi forbrenner de ulike korntypene. Det fungere i alle fall slik for meg. Men sprintere i bl.a. langrenn bruker mye pasta til frokost. Og "Sydlendingene", bruker det nok til mer en sprint, men de går ingen 3, eller  5 mil på pasta.

    Å forsøke å leve på pasta i fjellet, uten skikkelig middag (fett og protiner, m.m.) i løpet av døgnet, er i alle fall tull. Men jeg går lengere ved å benytte brød, eller kornprodukter både til frokost og lunch, enn pasta.  

    Godt å høre at nudler ikke er så ille alikevel :thumbsup:

    Men for egen del, når jeg vurderer vekta (og volumet) på brød og pålegg opp mot nudler, er det lett for meg å f eks kjøre polarbrød med baconost fra tube som frokost og nudler til lunsj istedetfor brød + brød i en uke. Havre kan være godt innimellom, men har en tendens til å fremkall brekninger i inntaksfasen. No bueno.

    • Liker 1
  9. Utrolig nok tror jeg materialet i kjelen også spiller en rolle på soting. Min brenner med rødsprit soter ikke på alu-kjelen min, men jeg har sittet ved siden av en med tilsvarende brennerhøyde og samme rødsprit, men med titankjele og hos ham sotet det.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.