Gå til innhold
  • Bli medlem

Tessatroll

Moderator
  • Innlegg

    3 429
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    57

Artikkel-kommentarer skrevet av Tessatroll

  1. zimwalker skrev (9 timer siden):

    @Tessatroll Hei. Nå, snart 5 år etter, vil du si at Viking 1200 - og Warmpeace som merke - lever eller levde opp til forventingene? Noen store minus?

    Hei. 

    Ja denne står vel for oppdatering :)

    Ja eg synes denne posen lever opp til forventningane, særskilt med tanke på pris. Den held seg bra, alle saumar og stoff inntakte og framleis god spenst (har vore lagra korrekt). Han står ikkje tilbake for ein del dyrare posar. Om yttertyet kan anast å ha litt lettare for å trekke fukt enn anna ytterty, synes eg at den også er ditto hakket lettare å tørke ved ein solglytt. Dette er dog på "flisespikkerinivå". Noko eg kanskje hadde vektlagt ved ein pose til adskillig høgare pris, men som her jevnt over vert nokså uvesentleg. 

    I kombinasjon med tynn syntet utanpå, downmat 9 med thermarest ridgerest classic oppå, heldt han over Grønland for meg ned til minus 30, men då byrja det gå på marginane. Kaldare enn 30 minus så vert det noko hustrig, og litt fleire vendingar i posen ila natta.  Har ikkje nøyaktige data her, då må eg ned i notata mine.

    No er eg meir frossen enn i 2017. Eg er dårlegare trent og har mindre muskelmasse, samt litt større overflate å tape varme frå :P (utruleg kva som kan skje på 3 år). Held likevel varmen i adskillige kaldare temperaturar enn angitt for posen. 

     

    • Liker 3
    • Takk 1
  2. På 9/5/2017 den 21.21, Skaaningen skrev:

    Hei og takk Tessatroll!

    Mange sekker idag syns jeg er litt tynne i materialet; denne å. Har du noen erfaring av større damesekker som er litt tykkere i materialet?

    Hei :)

    Eg er samd. Det er kanskje prisen å betale for lett vekt? 

    Elles synes eg at Bergans sine storsekkar, Alpinist Lady samt Fjellreven Kajka har lang meir solid stoff. Men desse er også i ei anna vektklasse. 

  3. 2 timer siden, RoyN skrev:

    Flott anmeldelse av en god sekk i herreutgave også. Gjennomtenkt sekk med en forholdsvis lav vekt og til en god pris etter min mening. (under 2500 flere steder på nett)

    (Og nå skjønte jeg endelig hva (vandrestav) vaieren på siden av sekken skulle brukes til :D)

    Og flott at du minte meg på  at eg hadde gløymt å lime innatt informasjon om herremodellen. Eg skulle flytte på det under bearbeiding, og borte blei det :) No ligg det inne att!

  4. 10 minutter siden, tubbs skrev:

    Hoftebelte på de sekkene finnes i ihvertfall 2 forskjellige størrelser og kan evt. byttes eller bestilles med ett spesielt iflg. Osprey slightly smiling face

    Dette var eg faktisk ikkje klar over! Eg finn ikkj noko om det på Osprey sine sider, har du link? Då vil eg i tilfelle redigere det inn i testen slik at lle som les den får det med seg :)

  5. 3 minutter siden, tjohoo skrev:

    Takk for fin test, det var god lesing. Jeg har vært på utkikk etter ny storsekk en stund, og har generelt vært veldig fornøyd med Ospreys (mindre) sekker. Min største utfordring er å få strammet hoftebeltet nok. Hvor smalt kan man stramme det på denne modellen (sånn cirka) ?

    Der kan eg måle for deg, men nett no lurer eg på om bikkjene har gravd ned målebandet etter ein målesession til nye selar i går 😳 🙈 send meg ein PM så skal eg hugse å få det gjort. 

  6. 1 time siden, RoyN skrev:

    Flott anmeldelse av en god sekk i herreutgave også. Gjennomtenkt sekk med en forholdsvis lav vekt og til en god pris etter min mening. (under 2500 flere steder på nett)

    (Og nå skjønte jeg endelig hva (vandrestav) vaieren på siden av sekken skulle brukes til :D)

    Så bra at du kan kjenne at di oppleving av produktet i min omtale!  Og å oppdage bonusfeatures må no verre vere supert 🤣

    • Liker 2
  7. På 15.2.2017 den 21.05, ViktorS skrev:

    Ser det ble nevnt over her at det skulle brukes viking 1200 i ett to-pose system, med en syntet over posen. Hvilken syntetpose er valgt ut? Tenker på at en viking 1200 er jo temmelig fluffy, og man vil jo ikke ha en altfor trang syntetpose over.

    Helsport Lom for meg, Helsport Lom men med utvidelseskile til sambo. Dette fordi det er dei me tilfeldigvis har i hus :)

  8. 5 timer siden, ArveS skrev:

    Siden vi alt er litt off-topic i denne tråden

    Noen som har erfaringer med å kombinere dun og syntet tresesongsposer på vinteren? Leker med tanken på å bruke lett dunpose med grense -1 innerst, og en lett syntetpose med grense 0 som "dyne" eller quilt rundt eller over. De to posene veier fortsatt nesten en kilo mindre enn min "gode" gamle Tyin...

    Det er den kombinasjonen eg normalt brukar, når eg ikkje testar vinterposar, som i denne testen. 

    Eg likar det godt av fleire årsaker:

    • 1 + 1 er ikkje 2 i dette tilfellet. Ekstra luft mellom posane gjer at det  vert...vel....kanskje 2,5? Hehe. Eg kan bruke ein gammal ME Titan 650, eller ein Viking 600 saman med ein tynn syntet på eit kilo, og ha det fint til 20 minus (med godt underlag). Ofte treng ein ikkje meir i norske vinterfjell.
    • Syntetposten tek av for fukt, kondensevt søl, smelta rim osv, og skånar dunposen. Ein tynn syntetpose er enklare å få tørka over stavane ved 20 min solglytt og/eller ein liten bris, enn ein tjukk pose. 
    • Det gir fleksibilitet for oppsett, å tenke kombinasjonsbruk, noko eg alltid verdsett. Kombinasjonprodukt "gir generalistpreg" i staden for spesialistpreg, som har ein tendens til å føre med seg mykje unødvendig handel.
    • Ved turar der eg likevel forventar meir enn 20  minus, kan eg bruke same prinsipp med i kombinasjon med vinterposen, dersom eg har den. Då får eg ein ekstrempose, noko som kanskje/ofte, er endå meir vekkasta å kjøpe enn ein skikkeleg vinterpose. Er vel ein grunn til at mange ektremposar ligg ute for salg etter ekspedisjonar....dei erkje brukande til så mykje anna. Ved Grønlandstur neste å, kjem eg til å gå for to-posesystem,med Viking 1200 og syntetpose utanpå.
  9. Den 10/1/2016 at 22.27, Bjørn J skrev:

    Helt enig, det er alt for mange fugler som lever helt jævlige liv for at vi skal ha soveposene/dunjakkene så billige som mulig.

    Jeg har prøvd å finne ut om Warmpeace har noen policy på å bruke etisk forsvarlig plukket dun, men finner ikke noe på nettsidene deres, eller andre steder.
    Warmpeace er ikke nevnt på nettsider som lister opp produsenter som garanterer dun produsert på en etisk riktig måte. Da velger jeg å tro at Warmpeace gir blaffen, og ikke tar hensyn til fuglenes liv når de kjøper dun til posene de lager. I hvert fall inntil de garanterer noe annet.

    Og jeg oppfordrer alle til å sjekke at dunproduktene de kjøper er produsert på en måte som tar dyrevelferd på alvor. Da kan soveposen eller dunjakken brukes med bedre samvittighet.

    Her er det eg finn på Hekta på tur sine sider om dene saka: 

    "Etisk dun: Warmpeace fyller alle sine poser hos Tyske Karl Sluka. Karl Sluke GmbH er sertifisert av VDFI og EDFA for bl.a. etisk dun og garanterer at ingen dun kommer fra levende dyr."

    Eg skal få fletta inn meir informasjon om dette i artikkelen ved eit seinare høve :)

  10. Den 2. august 2016 at 16.37, Prebb skrev:

    Jeg bestilte meg denne da jeg synes prisen virker veldig bra. Vil du si denne soveposen er tilstrekkelig for vinterbruk i norsk høyfjell @Tessatroll? Tenkte å supplere den med en jerven extreme til vinteren.

    Dette er jo individuelt, men ja eg vil definitivt seie denne er tilstrekkeleg til norsk høgfjell vinterstid, til den "gjennomsnittlege" mann under "normaltilhøve".

    Fjellduken er fin, dersom du likevel skal ha han med. Som sagt har eg det bra i berre denne posen, uten å supplere, ned til 20 minus. Dog med ull og lue, evt ekstra på rompa (det siste trur eg er eit utprega kvinnebehov). 

    Sjølv kjem eg til å satse på denne dersom neste års langturplanar vert ein realitet, då supplert med ein sommarpose. Dette fordi nattemperaturane på slutten av turen gjerne kan droppe til minus 30 og ved enkelte høver minus 40. 

  11. 59 minutter siden, Lompa skrev:

    Noe info om dyrevelferd og etikk i forbindelse med duninnsamling? Dette synes jeg alltid bør være med når dunprodukter testes.

    Samd. Eg har fått fleire tilbakemeldingar på det, og kjem til å kome med ei oppdatering på det i nest runde, samt ta det med inn i diskusjonane kring testartiklar for dunprodukt. Takk for innspel :) 

    • Liker 1
  12. Det du påpeikar der @qwer993 er vel eit evig "dilemma" og ei problemstilling. Er kanskje ein grunn til at ein ved enkelte type lange turar og ekspedisonar brukar vassavvisande/vasstett ytterstoff, pluss dampsperrepose inni soveposen. 

    Eg har ikkje noko fasittsvar, og problemstillinga minner meg litt om den evige diskusjonen goretex ikkje goretex, våt utanfrå eller våt innanfrå osv.

    Forskjellen er at her gjeld det soveposen, eit viktig ledd i tryggleikskjeda. Når ein mann då slepp ut omlag 750 ml fukt i løpet av ei natt, og ei kvinne omlag 500 ml, kan ein spørje seg om det ikkje er like greit med eit skikkeleg pustande ytterstoff.

    Sølv tenkjer eg at det handlar om balansen, altså at val av materiale og løysingar TOTALT sett gjer at ein kan hanskast med problemet fukt.

    Over litt tid er det vel det akkumulerte nivå av fukt som gir utslag. Å då ha vassavisande stoff som gjer at fukt ikkje har fri bane inn til duna i kombinasjon med eit pustande innerstoff som ein kan nytte når ein skal tørke fukt ut, tenkjer eg er eit godt oppsett for dei fleste vinterturar i norsk høgfjell. 

    Dette siste er i alle fall det som funkar best for meg. Dette av di eg stort sett, med få unntak, ferdast i norske fjell. Sjølv om me har hyppige væromslag, og her i vest periodevis nokså høg luftfuktigheit, er det oftast slik at ein får ein halv dag, eit par timar eller nokre augneblinkar med litt vind utan nedbør og/eller nokre solglyttar. 

    Er ein då flink å nytte desse til å dandere posen på pulken eller på sekken, evt utanfor teltet, greier ein stort sett halde fuktnivået totalt sett nede på eit vis som gjer at posen funkar fint. Eg er også nokså nøye med å lufte ut av posen ved føttene om morgonen, medan eg framleis ligg i posen, og varmen frå kroppen min hjelper fukta å fordampe. Ei kjapp runde på do utan mneir kle på (dersom det let seg gjere) er også ofte effektivt for å lufta fukta som sitt i "pysjen" ut, før ein legg seg i posen att for morgonkaffe . 

    Eg er ikkje nokon "soveposeteknikar", men har ved fleire høve sett at mine posar med vassavvisande stoff rett og slett held seg fluffy lenger under krevjande tilhøve, enn fleire eg kjenner som har "ultralette" posar med supertynt ytterstoff som pustar. Fukta frå kroppen må uansett passere duna på vegen ut, og det kan verke på meg som at det totale nivået av fukt vert større i posen når ein får belastninga med fukt utanfrå i tillegg.

    Altså tenkjer eg at det er ok å kunne førebyggje oppbygging av fukt frå kroppen gjennom dei skisserte tiltak, utan i tillegg å skulle bli hysterisk om posen kjem i kontakt med duk/golv/vassflaske/skalljakke osv osv. På tur med slike får eg ein trang til å flytte ut :P

    Nokre gonger veit ein at ein skal ut på veldig fuktige greier. Då vil eg nok heller velje tresesongsposen/ein tynn dunpose med ein syntet sommarpose utanpå. Syntetposen tørkar fort anten det er ved hjelp av sol eller frysetørking, tek det meste av kondensen og gir meg eit ekstra luftlag. Då treng eg berre syte for å få lufte ut fukta eg har slept frå kroppen gjennom natta, så har eg ein tørr og påliteleg dunpose i lang tid uavhengig av tilhøve. Vinterpadling er eit slikt døme. Også enkelte breturar.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.