Gå til innhold
 • Bli medlem

Luftig

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Luftig fikk poeng fra Luesveis i Is Hardanger Jøkullen   
  Det tror jeg var en klok avgjørelse :)
   
  Takk for fin beskrivelse!
 2. Liker
  Luftig ga poeng til Luesveis i Is Hardanger Jøkullen   
  Nei, jeg gikk ikke rundt Hardangerjøkulen.
  Plan A var å komme meg til nordvestsiden av jøkulen, kanskje telte på Luranuten med utsikt mot Rembesdalsskåkje, deretter nordover og ned på 12-1300 moh før kulingen og regnet som var varslet noen dager etter start, for noen dager med basecamp og lesing.
  Plan A avhang at det gikk an å passere Ustekveikja.  På forhånd hadde jeg sett at sommerbrua skulle reparareres samme uke, men den informasjonen var en uke eller to gammel.  Da jeg kom fram til Ustekveikja på kvelden 22/7, var sommerbroa ikke montert, og jeg fant denne snøbroa som jeg syntes var for utrygg (relativt smal og tynn, sprekker langs elvesidene, mye vann i elva):

  Så da bestemte jeg at ble det plan B: en runde inn i Hallingskarvet nasjonalpark.
  Første kvelden satte jeg opp teltet noen hundre meter oppover Ustekveikja.  Dagen etter så jeg at det kanskje var en brukbar snøbro litt lenger oppe (oppe til høyre for teltet).   Med plan A skulle jeg passere Ustekveikja en uke senere, og det var ikke sikkert at snøbroene holdt så lenge, eller at sommerbroa hadde blitt satt opp, og beslutningen om plan B var jo tatt.

  Så det ble lite gåing på sti.   Fra Finse til Ustekveikja var det lengre partier med snø på Rallarveien.   I går gikk jeg noen få kilometer på sti til Finse, fra Hansbudalen, det aller meste på bar sti, og noen få partier med snø, helt kurant.
   
   
 3. Liker
  Luftig fikk poeng fra Shun i Vassbygdi-Geiterygghytta "feil" vei   
  Takk. Jeg er på vei til Finse nå, så det blir nok til at jeg går nedover likevel. Jeg har også bein som trives bedre i oppoverbakker enn nedoverbakker, men pytt-pytt. Moro blir det uansett.
  Jeg glemte pulverkaffen hjemme, og ber nå til høyere makter om at dette er å få kjøpt på Finse 
 4. Liker
  Luftig ga poeng til libe87 i Vassbygdi-Geiterygghytta "feil" vei   
  Jeg gikk fra Finse til Vassbygdi forrige uke og møtte flere som gikk oppover. Noen av de jeg møtte som kom oppover Aurlandsdalen sa at de synes det var lettere å gå oppover(de hadde tidligere gått nedover), da de bl.a. sparte knærne en del. Det er mange oppoverbakker fra Vassbygdi til Østerbø, men derfra til Finse vil jeg påstå at det ikke er så stor forskjell hvem vei du går, uten at jeg selv har prøvd å gå den veien da. Det er endel oppover fra Østerbø til du har kommet et stykke mot Steinbergdalshytta, men etterhvert går det både opp og ned bortover i fjellsiden.
 5. Liker
  Luftig ga poeng til Shun i Vassbygdi-Geiterygghytta "feil" vei   
  Nei, det er ikke mye offentlig transport til/fra Vassbygdi. Jeg tok buss derfra til Flåm, og hadde billett på Flåmsbanen og nattoget fra Bergen til Oslo. 
  Mulig det går buss fra Flåm? Busselskapet er enten Tide eller Kringom. Alt ettersom.
  Hvis du har bil er det lokal transport til/fra Vassbygdi/Østerbø/der du har forlatt bilen.

  Rasene i selve Aurlandsdalen er ryddet og lette å forsere.

  Jeg vil også 'advare' om at strekket mellom Østerbø og Geiterygghytta er mye mer luftig og usikret enn man kan få inntrykk av. Jeg brukte betydelig lenger tid enn de anslåtte seks timene på den etappen.
  Det går an å ta buss halve veien fra Østerbø til Steinbergdalen, og så bare gå den ikke fullt så luftige siste mila til Geiterygghytta.
 6. Liker
  Luftig ga poeng til Shun i Vassbygdi-Geiterygghytta "feil" vei   
  Jeg gikk fra Finse til Vassbygdi for to uker siden, og vi traff flere som gikk motsatt vei. Slutter meg til forrige svarer.
 7. Liker
  Luftig ga poeng til Eksilbergenseren i Vassbygdi-Geiterygghytta "feil" vei   
  Det er neppe noe annet galt enn at du får litt mindre hjelp av vår venn Gravitasjonen.
  Jeg gikk ned fra Østerbø til Vassbygdi i fjor høst, og da traff vi flere som kom imot og tydeligvis hadde gått fra Vassbygdi. Det vil nok bli tungt i noen partier, men ikke mer enn andre steder, om det totale antallet km og høydemeter virker ok for deg.
  Lenger opp er ikke høydeforskjellen like stor, og siste etappe fra Geiteryggen til Finse blir jo faktisk "nedoverbakke". (Hytten ligger på 1224 mot Finses 1222)
  Første etappe ligger på ut.no
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  De første setningene her er litt villedende. Det er Bjørnestigen som er den luftige ruten. Hør med f.eks Østerbø fjellstue om oppdatert status på veivalg. Som det står i Artikkelen har det gått ras, men jeg tror de har ryddet og åpnet Bjørnestigen igjen.
 8. Liker
  Luftig ga poeng til elgen i Forhold i Skarvheimen   
  Hei
  Jeg ser "baksiden" av Hallingskarvet fra hytta. I kr. Himmelfarten var det selvsagt snø på toppen av Skarvet som er gansk utelukket for ikke ski og fjellvante, da dårlig vær kommer fort og det er mange bratte stup. Men ned over og bort over blir det rask mindre snø - og ennå mindre nå vel. Det vil være snøfonner å passere, så staver med trinser vil være bra. Flest snøfonner ved Finse og mot Geteryggen, færre mot Raggsteindalen og Ljungsdalen, men sterkt avhengig av rutevalg og høyde.
  Elgen
   
 9. Liker
  Luftig ga poeng til Marmot i Hvordan overleve telttur i regnvær?   
  Det viktigste du gjør er å være veldig nøye med å skille mellom tørt og vått utstyr, dvs du har et sett med feks ullundertøy, sokker, genser, etc som du kun bruker i teltet/ly når du sover eller på kvelden og et sett som du bruker ute og som det er greit at er vått og skittent. På den måten har du alltid et tørt sett i nødtilfelle og til bruk om kvelden når du skal sove. Er du nøye nok på å skille disse to så kan du fint være på tur et par uker i regnet, det er udigg å ta på det våte (kalde) settet om morgenen men det blir en vanesak.

  Ellers er det flere ting du kan gjøre underveis:

  - Tørke i teltet med brenner, bare vær påpasselig ved bruk i telt og tenn alltid opp ute om sommern.
  - Vanntette pakksekker. Bruker dette uansett på alle turer, sorterer utstyr og sett etter farge eller merking på pakksekkene. 
  - Ta med tarp hvis teltet ikke er nok. 
  - Regnponcho, lettere, mindre og mer behagelig enn regntøy og så lite at man kan ta med selvom man går i gortex. Fint å bruke i camp.
  - Jeg bruker en syntetisk sovepose om sommern men så lenge teltet er bra og man er nøye med vannsøl så burde ikke dunpose være noe stress, det er nesten verre om vintern (syns jeg).
  - Ta med litt hyssing eller tau og heng klær til tørk hvis du får opphold, eller heng det på sekken hvis du er ute å går. 

   
 10. Liker
  Luftig ga poeng til whistler i Forhold i Skarvheimen   
  Har ikke førstehåndsinfo, men det er nok i tidligste laget i dette området. Følg Finse 1222 på Facebook. De legger ut oppdateringer på snøforholdene på Rallavegen ihvertfall og det gir nok en god pekepinn. Ta eventuelt en telefon til dem. 
  Ellers finnes det jo mange andre fine områder med mindre eller ingen snø
   
 11. Liker
  Luftig ga poeng til CarlHenrik i Snøforhold i Jotunheimen   
  Et lite tips hvis du har har instagram er å Hashtagge stedene du er nysgjerrig på f.eks #jotunheimen
 12. Liker
  Luftig ga poeng til Lompa i Snøforhold i Jotunheimen   
  Dette var ikke en snørik vinter på østsiden i alle fall..
 13. Liker
  Luftig ga poeng til Omnilite i Snøforhold i Jotunheimen   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Vær obs på at kameraet på Eidsbugarden har vært "frosset" siden 29.05, så sjekk dato på bildet.
  Jeg gikk 15km på ski rett fra veikanten ved Tyinstølen ved FV53 Årdal-Tyin 2dre pinsedag. Har regnet en del uka som var, da minker det en del på snøen.
 14. Liker
  Luftig ga poeng til Arcticpeak i Snøforhold i Jotunheimen   
  Dette kartet gir en viss pekepinn:

  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Ellers pleier jeg å ta en kikk på webkameraene i området:
  Eidsbugarden:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Gjendesheim:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Leirvassbu:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Juvasshytta:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  (Det fra Juvasshytta viser breen, så det sier ikke så veldig mye om snøforholdene egentlig.)
 15. Liker
  Luftig fikk poeng fra Hammer i For seint for "Trekanten"?   
  Takk, Martin! Nå meldes det supervær over en lav sko, så nå pakker jeg nok sekken.

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 16. Liker
  Luftig ga poeng til Gittiamo i For seint for "Trekanten"?   
  Veldig kjekt å følge FB-gruppa "Toppturer i Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell". Mange legger ut bilder på direkten og skriver gjerne om føret. Så da kan man få dagsferske rapporter fra de fleste fjell hver dag. 
 17. Liker
  Luftig ga poeng til Hammer i For seint for "Trekanten"?   
  Hei,
  Vi var i Rondane for 8 dager siden, og da snødde det fra ca.1600moh. Jeg vil tro dette har sunket noe siden da. Var på hytten i helga, I Forollhogna så var snøgrensen på ca. 900moh. 
  Ikke veldig godt svar, men gir deg en liten pekepinn iallfall.
  @martin.m kanskje du har mer utfyllende svar?
 18. Liker
  Luftig ga poeng til Jaap i Leirvassbu til Spiterstulen - fortsatt snø?   
  Vet du hva? Dette står faktisk ikke omtalt i boka ;- Jeg har sjekket litt på kartet mitt, og Leirvassbu er på 1400 moh. Så det du antar kan vel fint stemme da.

  Noe annet: leste i dag i Gudbrandsdølen Dagningen (vår lokal avisa...) at mellom Leirvassbu og Olavsbu en fortsatt kan gå på ski. Ellers er snøen såpass hard at den ikke er for vanskelig å gå på. Også fine forhold rundt Glitterheim og Glittertind: "jælma fint å gå nå". Ellers er det atskillig mer snø lenger vest i Jotunheimen, mer enn normalt.
 19. Liker
  Luftig ga poeng til Jaap i Leirvassbu til Spiterstulen - fortsatt snø?   
  Også her er boka (Fotturer i Jotunheimen. Standal HJ, Hagen J. 2008) til hjelp:
  Spiterstulen - Leirvassbu: lett vandrerute, populær klassiker nesten uten bakker. 17 km å gå, 5 t. Høydeforskjeller 1100-1490-1400m. Det er snakk om 'solide bruer' i boka.

  Hørte forøvrigens at det var fremdeless snakk om skiføre i Leirvassbu området for noen få ukers siden, men ring Leirvassbu som Phanini anbefalte.

  God tur!
 20. Liker
  Luftig ga poeng til Phanini i Leirvassbu til Spiterstulen - fortsatt snø?   
  1) Det ser ut til å ligge en del snø rundt Leirvassbu fortsatt, utfra hva webkameraet der viser, se
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  . Det trenger ikke å bety at det er vanskelig å gå der. Du kan eventuelt ringe Leirvassbu og forhøre deg. Rundt Spiterstulen er det vel helt bart, men så ligger det også ca 300 meter lavere.
  2) Denne turen er ikke tung, i allefall ikke hvis du går mot Spiterstulen, slik du antyder. Gikk denne turen i fjor. Litt steinete inne i Kyrkjeglupen, men ellers lettgått. For det meste flatt og nedoverbakke. Brukte ca 5 timer. En fin tur for nybegynnere.

  3) Tror det er helt greit å slå opp telt, i allefall nede i Visdalen.
 21. Liker
  Luftig ga poeng til Jon Pedersen i Forholdene over Besseggen   
  Bra info
  Takker !
 22. Liker
  Luftig ga poeng til Jaap i hytte til hytte i Jotunheimen   
  Gjendesheim - Gjendebu: 1) Gjendeosen - Memurubu: middel tung rute langs Gjende, 4 t på 11 km; 2) Memurubu - Gjendebu: de bratte partiene på ruta mellom Memurubu og Gjendebu kalles Bukkelægret. Kan oppleves som luftige, men ingen steder gir mulighet for dramatiske fall. 5 t er rikelig tid. 10 km. Middels tung rute. Høydeforskjeller 1000-1475-985m.
  Gjendebu - Spiterstulen: 24 km lang og dels tung rute i steinfylt landskap gjennom Urdadalen. 8 t med høydeforskjeller 990-1660-1100m.
  Spiterstulen - Glitterheim: 14 km, middels tung. Godt vardet og går i lettgått terreng. 5 t. Høydeforskjeller 1395-1660-1100m.
  Glitterheim - Bessheim (/Gjendesheim): Lang, middels tung rute i variert lett terreng. 7 t med høydeforskjeller 1395-1731-1175-1385-960m.

  Kilde: Fotturer i Jotunheimen. Standal J.H., Hagen J. 2008. Anbefalt på det varmeste

  Stemmer forøvringens med det Springvill skrev.
 23. Liker
  Luftig ga poeng til Lofoten i Kilosrøye!   
  Ikke noen utfyllende tur-rapport, men endelig kom jeg over et vann med kilosrøye som Finnmark er kjent for! Etter fem minutter fiske satt første fisken, ei feit røye på anslagsvis halvannet kilo. Virket å være i brukbar kondisjon også da den ruset ut en del ganger før jeg fikk den på land. Tatt på sluk av typen Panther Martin 6g. Røye nummer to gikk på ikke så lenge etter, også den av fin størrelse. Hadde på ei tredje røye som slapp, og ikke lenge etter slet jeg sluken så da valgte jeg å gi meg for dagen. Hit skal jeg tilbake!

  (Logg inn for å se skjult innhold)

  (Logg inn for å se skjult innhold)

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 24. Liker
  Luftig ga poeng til Terje WJ i Snøforholdene rett sør for Gjende, Jotunheimen   
  Det ser jo bra ut! Takk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.