Gå til innhold
  • Bli medlem

Luftig

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Luftig

  1. Ingen skade skjedd! Jeg synes bare det var hyggelig med en oppdatering.
  2. Du svarer her på en samtale fra 2020, Totto. Jeg vil nok tro at snøforholdene har endret seg både en og to ganger siden den gang
  3. Som det fremgår i andre tråder på forumet, og som jeg nå har opplevd på nært hold, er det uvanlig mye snø der oppe i år. Det går fortsatt mye smeltevann i elver og bekker, noe som gjør utsatte vadesteder til en større utfordring enn normalt.
  4. Det tror jeg var en klok avgjørelse :) Takk for fin beskrivelse!
  5. Hei, gode folk! Har noen av dere en fersk snørapport å by på fra Skarvheimen? Jeg tenker på området Finse-Geiteryggen-Raggsteindalen-Kyrkjedøri. På forhånd takk!
  6. Takk. Jeg er på vei til Finse nå, så det blir nok til at jeg går nedover likevel. Jeg har også bein som trives bedre i oppoverbakker enn nedoverbakker, men pytt-pytt. Moro blir det uansett. Jeg glemte pulverkaffen hjemme, og ber nå til høyere makter om at dette er å få kjøpt på Finse
  7. Takk, Shun! Det ser ikke ut til å være helt enkelt å komme seg til Vassbygdi med offentlig transport fra Oslo. Dette er kanskje en medvirkende årsak til at flere heller går nedover dalen, siden mulighetene da er mange (for eksempel tog til Finse eller buss til Geiterygghytta).
  8. Supert! Takk for akkurat det svaret jeg håpet på Da tenker jeg at jeg angriper onsdag morgen. Jeg gleder meg!
  9. Hei folkens! Etter mange turer i Skarvheimen opp gjennom årene, skal jeg de neste dagene omsider gå Aurlandsdalen. Når jeg gjør søk på turforslag og rutealternativer, finner jeg nesten utelukkende informasjon om ruta som går ned fra Geiterygghytta. Spørsmålet mitt er derfor: Er det høl i huet å gå den motsatte veien? Jeg vil gjerne gå OPP, og ikke ned - altså starte i Vassbygdi, gå til Geiterygghytta og til slutt ende opp på Finse. Noen som har erfaringer med dette? Er det bare slitet som gjør at alle ser ut til å gå den motsatte veien, eller er det faktorer her jeg ikke kjenner til?
  10. Hei folkens! Har noen en fersk snørapport å gi for området Finse/Hallingskarvet? Jeg ønsker å en 4-5 dagers tur i Skarvheimen (området Finse-Geiteryggshytta-Raggsteindalen), men jeg har med reisefølge som ikke er veldig snøvant, og ski er utelukket. Vi har heller ikke telt som egner seg spesielt godt for bruk på snø og is. Webkameraet på Finse stasjon ser ut til å vise at det fortsatt er en hel del snø der oppe. Men har noen av dere ferske observasjoner å dele? På forhånd takk!
  11. Takk for god hjelp, folkens. Da skal jeg nistirre på webkameraer til blikket selv smelter snøen
  12. Hei folkens! Her kommer spørsmålet alle stiller seg på denne tida av året: Er det noen som kan fortelle meg om snøforholdene i Jotunheimen nå? Jeg hørte noen si for et par dager siden at det har kommet mye snø i vinter, men jeg er usikker på kvaliteten på denne opplysning. Noen som vet? Smelter det oppi der?
  13. Takk, Martin! Nå meldes det supervær over en lav sko, så nå pakker jeg nok sekken. http://www.yr.no/artikkel/dette-finvaeret-er-sjelden-vare-1.13161330
  14. Takk, Hammer! Det er en god start. Jeg håper andre kan fylle på med mer dersom de har oppdatert informasjon.
  15. Hei vandrere! Jeg er ganske så ukjent med Rondane, og trenger litt hjelp fra dere som kjenner terrenget der oppe bedre enn meg. Det jeg lurer på, er om det er for seint å angripe "Trekanten" nå i uke 40. Hva slags forhold er det oppi fjellet der nå? Kan jeg eventuell justere turen og dermed unngå de høyeste toppene, dersom det er sånn at det ligger mye snø i høyden? Eller må jeg rett og slett heller vente på våren? Jeg er fjellvant, men ikke vant til å overnatte ute på fjellet vinterstid. Utstyret mitt holder ned til ti minusgrader, men jeg har ikke teltutstyr som fikser dyp snø. Takk for tips!
  16. Det er ikke noe problem å gå opp Galdhøpiggen alene. Men personlig ville jeg heller valgt meg Glittertind.
  17. Takk for svar! Men hvordan forstås disse høydeforskjellene? Er det moh ved start, høyeste punkt og moh ved slutt du henviser til med tallrekka?
  18. Tusen takk for supre svar! Jeg går på med godt mot
  19. Hei! Er det noen av dere som har gått i området Leirvassbu-Spiterstulen i Jotunheimen i det siste? Jeg har tre spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på. 1) Er det tomt for snø der oppe nå? 2) Hvor tung er denne turen? Jeg har kikket på http://ut.no/rute/leirvassbu-spiterstulen2, uten å bli veldig mye klokere. Vet at turen er 17 km lang, men høydeforskjeller og terreng kjenner jeg ikke til. Jeg skal muligens ha med meg turfølge som ikke er veldig vant til store strabaser i fjellheimen. 3) Går det greit å slå opp teltet underveis, om jeg skulle ønske det? Jeg har ikke gått i Jotunheimen siden jeg var guttunge, så alle tips mottas med takk.
  20. Luftig

    Rondane

    Nydelige bilder! Nå fikk jeg fjellengsel så det holdt.
  21. Her er ett av mange bilder jeg tok underveis (fra 9. juni): http://bildr.no/view/1207816
  22. Jeg fikk ikke svar da jeg ringte for å forhøre meg om forholdene ved Besseggen, men dette var før hyttene åpna. Se ellers mine erfaringer her : http://www.fjellforum.no/index.php?/topic/23608-forholdene-over-besseggen/
  23. Kort fortalt: Det gikk som en drøm. Vi opplevde enkelte strekk med snø, men i all hovedsak er var det bart og fint. Ikke minst var det bart over selve eggen, hvilket sikkert er greit å vite for dem som blir litt svimle i høyden. Jeg gikk uten gamasjer, og det fungerte helt fint. Én i turfølget mitt gikk med lave sko (uten gamasjer), og hun ble derimot litt våt på beina. De lengste strekkene med snø fant vi på toppen og på veien ned (vi gikk fra Memurubu). Jeg anslår dem til å være 300-400 meter lange. Snøen var grov, men snille folk hadde gått før oss (vi tok det rolig) slik at vi slapp å finne hullene man ikke skulle putte føttene i
  24. Med min beskjedne kjennskap til området: Nei, slett ikke. Det høres i høyeste grad realistisk ut.
  25. Tillat meg å besvare mitt eget spørsmål: Ifølge denne siden på Facebook, skal det være greit å ferdes der (https://www.facebook.com/besseggenturisme). Vi prøver. Jeg melder tilbake her over helgen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.