Gå til innhold
  • Bli medlem

tadegenbolle

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tadegenbolle

  1. Siste oppdatering fra Engerdal Fjellstyre finnes her: http://www.engerdal-fjellstyre.no/ De tipper isen går om en ukes tid på selve Femunden.
  2. Hei. Planlegger en fisketur til Femundsmarka/Rogen første uka i juni. Satser på at dette er like etter at isen er gått. Fikser både med sluk/mark osv, men fluestanga er selvsagt også med. MEN spørsmålet er hvilke fluer som er mest gjeldene i disse traktene såpass tidlig i sesongen. Noen som har noen tips eller erfaringer? Kan jeg regne med noen klekkinger på denne tiden? Er det de samme tidligfluene som gjelder i fjellet som i lavlandet, type Oslomarka osv? Alle tips tas imot med takk =)
  3. Hei. Ser du har planlagt å starte i midten av mai. Har du sjekket ut hvordan isforholdene/issmeltingen ligger an i denne våren? Vet ikke når isen normalt går, men har jo vært en treig vår mange steder i sør-norge. Jeg mistenker at midten av mai kan være litt tidlig, iallefall hvis du skal oppover mot Rogen, osv, men du har kanskje snakket med noen som har kontroll på når isen går?
  4. Hei. Skal på en ukes ski og isfisketur i femundsmarka nå i uka etter påske. Lurer på om noen er kjent med isfiske i området i disse tider? Selv er jeg nokså fersk i isfiske-gamet. Er det f.eks. isfiske på faste røyevarp som gjelder også på denne tiden av året eller er det kun på høsten? Hvilket dybder pleier å funke? Tidspunkt på døgnet? Er det mest blink eller funker mormyska også? Maggot eller mark? Mange spørsmål, men alle tips tas imot med takk! Er ikke nødvendigvis på jakt etter den største fisken, vil heller ha litt kontakt med fisk ofte. Så om noen vil gi tips til et godt vann eller et godt fiskested send gjerne også privat melding. Tenker å holde oss i nasjonalparken. Blir såklart rundt røa-vassdraget,pluss områder rundt kratl-tjønnan og vonsjøene som bli besøkt. Ørreten begynner vel også å bite nå. Er det mest mormyska som gjelder da? Ellers så ser det ut til at været fortsatt blir stabilt fint framover, nokså kaldt, men pent vær og lite vind.
  5. Noen som har erfaringer med når det er mulig å padle Käringsjön, Rogen osv. Tenker å ta en fin tur med allyen i slutten av mai. Er isen normalt gått i dette området da? Innspill tas imot med takk. Lurer også på om noen har tips til måter å komme seg til Käringsjön med kollektiv trafikk? Må man ha bil eller går det an å ta buss og f.eks. taxi siste biten?
  6. Hei. Vi er to stk som tenker å padle i området fra Øyuvsbu og sørover til Gaukhei og kanskje tilbake igjen opp Håheller eller Øyarvatn. Om vi får lyst tar vi muligens en tur over i Rosskreppfjorden. Vi har en Allykano 16.5 fot. Er det noen her som har padlet i disse områdene? Altså Øyuvsvatn, Sandvatn, Monsvatn, Rågeloni, Øyarvatnet? Hva med Rosskreppfjorden, er denne noe å padle? Hvordan er det med evnt bæringer? Hva med fiske: Er det både ørret og bekkerøye i området? Finnes det noen lokale fisketips? Vannet er gjerne litt kaldt da vi tenker å reise neste uke, hvordan påvirker det fisket? Fant ut at flere av vannene har gratis fiske for medlemmer av turistforeningen, noe som jo er veldig hyggelig å høre. Andre tips i forhold til padling i området tas også gjerne i mot med glede, det er kanskje flere andre som har padlet og fisket i området?
  7. Hei. Vi er to stk som tenker å padle i området fra Øyuvsbu og sørover til Gaukhei og kanskje tilbake igjen opp Håheller eller Øyarvatn. Om vi får lyst tar vi muligens en tur over i Rosskreppfjorden. Er det noen her som har fisket i disse områdene? Altså Øyuvsvatn, Sandvatn, Monsvatn, Rågeloni, Øyarvatnet? Hva med Rosskreppfjorden, er denne noe å prøve å fisket i? Er det både ørret og bekkerøye i området? Finnes det noen lokale fisketips? Vannet er gjerne litt kaldt da vi tenker å reise neste uke, hvordan påvirker det fisket? Fant ut at flere av vannene har gratis fiske for medlemmer av turistforeningen, noe som jo er veldig hyggelig å høre. Andre tips i forhold til padling i området tas også gjerne i mot med glede, det er kanskje flere andre som har padlet og fisket i området?
  8. Takk for svar. Høres spennende ut å utforske de mindre vannene i områdene rundt. Er jo ofte der man kan finne sine egne små perler Jeg har ringt å hørt med Mogen nå, de tipset om at det er Vinje kommune som administrerer området jeg var usikker på. Så gjennom deres nettside fant jeg en brosjyre med info om fiskekort osv, så det virker greit og greie priser. Er jo som du sier, at man kan bli lei fiske også, men hvis man ikke har hatt fiskelykke eller dårlig vær på starten av turen, så er det jo fint å ha muligheten til å fiske resten av vassdraget også. Får jeg lov å spørre hvilket tidspunkt dere dro på? Hvordan var vannføringen? Hvilke fiskemetoder fikk dere mest fisk på? Funket dorging med wobbler f.eks.? Tenker at en liten ørretimiterende wobbler kanskje kan gjøre susen? Eller stoppet dere for å fiske fra land, i innos og utos, elvekulper osv? Spent på å høre noen erfaringer omkring dette...
  9. Hei. Dette er samme tur som også jeg tenker å ta i år. Gleder meg enormt og tror det kan bli veldig fint etter hva jeg har hørt om vassdraget. Sitter også å følger med på værmeldinger og senorge.no på snødybde. Det som er litt vanskelig er jo at senorge sier ingenting om isen. Det er jo ofte store lokale forskjeller på når isen går, vindutsatt, skygge, strøm osv. Når vannene frøs i høst så var det mye samtidig som snøfall og mye mildvær, har jo også vært mye mildvær i mars før det ble kaldt igjen. Dette skal i prinsippet føre til at det er mest porøs is eller sørpeis. Denne typen is smelter mye fortere enn f.eks stålis, men dette kommer jo også litt an på hvor mye snå som ligger å isolerer over isen. Så det kan hende at isløsningen går veldig fort nå hvis det kommer mye regn, evnt mildvær + vind. Men når isen kommer til å gå er vanskelig for meg å si. I verste fall kan man kanskje dra kanoen over isen på Holmavatn og begynne å padle etter hvert som man kommer lenger ned i vassdraget? Muligens isen løsner tidlig langs kanten og man kan padle der? Noen andre som vet noe mer om dette enn meg? Noen som har vært i området i det siste? Kjørt bil over fjellet? Lokale kjensfolk?
  10. Hei.Jeg skal padle Kvennavassdraget på Hardangervidda i sommer, Holmavatn til Møsvatn.Har noen spørsmål om fiskekort, tenker at det kanskje er noen her som har fisket på det samme strekket?Først del fra Holmavatn til Nedre Krokavatn er greit, det går på Ullensvang Statsalmenning. Men hva med strekket fra Skyttarfossen/Sandvatn og ned til Vollevatn? Dette er visstnok privat eid, men utrolig vanskelig å finne info om hvem som eier det, om det evnt finnes fiskekort her eller hva det evnt koster. Noen som vet noe om dette?I verste fall, er det letteste å satse på tjuvfiske evnt?Ellers så er dere hjertlig velkommen til å komme med gode fisketips til vassdraget selvfølgelig. Men akkurat nå er jeg mest opptatt av å finne ut av fiskekortordningen...På forhånd takk
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.