Gå til innhold
 • Bli medlem

OttoStover

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  161
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Timmey78 i Hund til fjell og by   
  Jeg hadde en ting jeg ville si til trådstarter. Men så sjekket jeg hennes reaksjon på at mange har tatt seg bryet med å svare på hennes spørsmål. Ikke et pip! Hun var aktiv på forumet senest 18/9 og hadde innlegg i andre poster den 30/8.

  Det gjør meg bare litt trist, jeg kommer over det. Men nå må jeg forsøke å huske min gamle hovedregel: Ikke svar i tråder dersom det ikke er noen av de med mange posteringer, hvis ikke trådstarter har vært inne og kommentert de første innleggene. At jeg kunne glemme det. Makan !
 2. Liker
  OttoStover fikk poeng fra wakananka i Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge   
  Flott tiltak. Jeg vet om ei åpen gamme ved enden av Heggmovatnet som du ikke hadde med. Skal sjekke koordinatene i helga, så sender jeg dem når jeg vet eksakt plassering. Det er vel ok at jeg lar noen tyskere få linken til kartet? Tyske vandrere er det mange av, og dette kartet var flott som sikkerhet for dem.
 3. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Hedda Kavring i Abisko   
  Tidligere så kuttet senorge.no sine kart akkurat på grensen, men nå viser de et godt stykke innover i Sverige. Hvor mye du kan stole på dette på svensk side vet jeg ikke, men det gir i alle fall en pekepinn på forholdene. Ikke bare er selve snømengden interessant, men jeg bruker også se på snømengde i prosent. Det kartet forteller hvordan snømengden er i forhold til et gjennomsnittlig år.
 4. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Bjarne H.S. i Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong   
  Fordeler og ulemper med dun og syntet har du fått ovenfor. Jeg tenkte bare si at hvis du skal bruke posen når det også er varmt og er redd for å svette, så er en lang glidelås å foretrekke. Da kan du åpne opp posen og nærmest bruke den som ei dyne. Et godt underlag er også noe som gjør en litt tynn pose brukbar mye lenger. Mye å velge i både i poser og underlag.
 5. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Tiur3 i Hvor får man kjøpt tjære til trepulk?   
  Flott at du tar vare på den pulken du har sittet i som barn. Jeg har hatt lignende pulk selv, og syntes at de gamle segebaden pulkene hadde bedre stabilitet enn de moderne plastpulkene.
 6. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Bjørja i Langtur og fiskekort?   
  Hvis det blir for vanskelig, så får dere legge turen lenger nordpå. Fra Nordland grense mot Nord-Trøndelag og helt opp til grensen mot Finnmark gjelder inatur sitt Norgeskort. Det er nok av gode kjent turområder som Lomsdal-Visten og Børgefjell nasjonalpark, Saltfjellet, Suitjelmafjellene, Narvikfjellene, indre Troms. I tillegg en rekke områder med gode fiskemuligheter jeg ikke har nevnt, og alt dette på det ene kortet. Fantastisk!
 7. Liker
  OttoStover fikk poeng fra rbhelle i Holdbart, tynt ullundertøy   
  Hvis du skal ha noe som er skikkelig holdbart av undertøy, så skal du kjøpe Brynje Super Thermo. Neida, det er ikke ull, men det fungerer faktisk bedre enn ull. Holder deg varm når det er kaldt, både når det er tørt og når det er vått. Du føler deg langt mindre våt med Brynje nærmest kroppen. Tro meg, jeg vet for jeg svetter mye når jeg går på tur.
   
  Jeg kjøpte for syv år siden (fant kvitteringen her om dagen) 5 stk slike T-skjorter med kort arm. Siden har jeg kjøpt 4 nye, men de er i en litt annen farge, så jeg ser når jeg tar de gamle eller de nye. Saken er at jeg går hver eneste dag fra september til mai i disse skjortene (hvis jeg ikke er på tur og har langarmete plagg). Ikke ett av dem viser det minste tegn på slitasje. Jeg skifter t-skjorte en tre ganger i uka ca, bare hiver den i skittentøyet. Så skjer det en hemmelig prosess og noen dager etterpå er t-skjorta vaska og i skapet igjen. Kona har etter hvert blitt så lei av å se Brynjemerket i halsen, at hun kjøper gensere og skjorter som er slik at de dekker brynjemerket.
   
  Til turbruk har jeg langarmede skjorter og også lange underbukser i samme Brynje Super Thermo. Nå har de kommet med gylf, og det er det neste jeg skal skaffe. Kun ett plagg har tegn på slitasje, og det er armbåndsuret som har forårsaket på en av de langarmede skjortene.
 8. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Mørkeblå i kungsleden 2016, tips/råd   
  Jeg har to ganger gått Abisko til Sulitjelma, det blir jo noenlunde som Kungsleden. Vi hadde med telt for sikkerhet, men det trengte vi ikke å bruke. På siste turen gikk vi alltid forbi en hytte og sov i den neste, for vær og føre var godt. Hadde vær og føre vært dårlig ville vi nok sovet i hver hytte underveis.

  Husk at hyttene langs leden kan være stengt, men det skal være nødrom på de fleste. Sjekk opp dette. Mobildekning kan du glemme, unntatt der leden krysser vei, ved Saltoluokta, Kvikkjokk, Jäckvik, Ammarnäs og Hemavan. Hvis du vil ha skikkelig villmark- følelse tror jeg du får det ved å gå Padjelanta-leden og komme inn på Kungsleden ved Kvikkjokk. Hyttene i Padjelanta er stengt, men en hytte er alltid åpen. Se etter den som har antenner på taket, den er åpen.

  Jeg er enig i alt Johan sa, gå sørover og regn med at det kan bli kaldt! Men har du en god sovepose + underlag og et bra telt så er ikke det noe problem. Siden du har pulk så er ikke vekten noe problem heller. Men en pulk kan være tung i motbakker, regn med lavere fart enn du vanligvis har.

  God tur, det blir sikker flott.
  Otto
 9. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Anund Wigen i Vindmøller   
  IMHO er du grundig lurt som de fleste i Norge og vesten for øvrig av en presse som bare skriver det som er politisk korrekt. Jeg er enig i at man skal lytte til vitenskapen, men også når de påpeker åpenbare feil i klimateorien. Men det passer jo ikke, så da så. Da jukser man heller med data slik at de passer teorien. At det har vært en pause i oppvarmingen som de ikke kan forklare er begynt å bli kjent. Til og med Michael Mann, han som jukset frem "hocky-kølle grafen", har vedgått dette. Nå har vi hatt en kraftig El Ninjo oppvarming i Stillehavet, den kommer med noen års mellomrom, og etterfølges av en kaldere LaNina. Det er vel en grense for hvor lenge NASA og de andre kan overse sine egne satelitt- målinger, slik de har gjort de siste par årene. Før disse dataene viste null oppvarming de siste 18 år, var de jo helt å stole på. Det er faktisk klimafolket som tvinger på oss disse vindmøllene som IKKE vil høre på vitenskapen og upassende bevis.
   
 10. Liker
  OttoStover fikk poeng fra fumigatus i Vindmøller   
  Helt enig fumigatus. At noen som kaller seg miljøvennlige kan finne på å gå inn for slike unyttige fugledrepende monsterkonstruksjoner sier jo bare litt om hvor lite gjennomtenkte disse "grønne" er.
 11. Liker
  OttoStover ga poeng til fumigatus i Vindmøller   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
  Truslene er mange. Ting som dette gjør meg både nedstemt og motløs. Problemet er at tiltakene er "usnuelige". De kan ikke reverseres selv om enkelte vil hevde det motsatte. Og det nesten værste av alt er at klimaeffekt brukes som argument for å gjennomføre raseringen. Det kan ikke engang kalles et vikarierende motiv, det er bare lureri 
 12. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Thess89 i Nordlandsruta - utenom Sverige   
  En liten typo i innlegget mitt ovenfor. Det er tyske outdoorseiten.net du skal søke på. Berniehh heter en som har gått denne turen. Jeg tror hans innlegg heter 1000 km durch Lappland eller noe sånt. Der finner du gode bilder over de veivalg han gjør i terrenget. 
  Otto
 13. Liker
  OttoStover fikk poeng fra REJOHN i Tur til Norskeplassen - Puerto Rico.   
  Godt skrevet Rejohn, og hyggelige bilder også. He-he jeg må flire når jeg tenker på vår første tur til Puerto Rico for noen år siden. Vi gikk også turen opp på en søndag, og ble overrasket over at når vi sa hei til de vi møtte så svarte nesten alle hei på norsk tilbake. Da vi kom til plassen var det samlet så mye folk at jeg sa til kona at det må være et religiøst møte. Det var jo i "kirketiden" på en søndag. Men så var det bare turglade nordmenn som koste seg med typisk matpakke.
 14. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Tor-Erik-L-77 i Anbefalinger av ullundertøy?   
  Jeg synes Brynje Super Thermo er det beste undertøyet. Det er ikke ull, men fungerer like bra for det. En stor fordel er at det ikke krymper i vask eller slites merkbart over tid. Jeg har noen t-skjorter som jeg har brukt daglig i 7 år og ingen av dem viser tegn til slitasje! I det lange løp er dette derfor det billigste undertøyet du kan få, og det holder i alle fall meg like varm og faktisk tørrere enn med rene ull undertøy. Når det er skikkelig kaldt bruker jeg et lag ullundertøy over Brynje. Ytterst har jeg vanlig skallplagg.
  Billigste ull undertøy tror jeg du finner på militærets utsalg.
 15. Liker
  OttoStover fikk poeng fra smgj i Nord Norge på 3 uker sommeren 2016   
  Et stort og variert område som enda ikke er nevnt er Saltfjellet/Sulitjelma-området. Det har som alle de fine stedene som er nevnt en del gode sider og en del mindre bra sider, alt avhenger jo av hva du søker. 
  Siden du skal ha kjæresten med og hun ikke vil ligge bare i telt så er dette området svært bra. Det er mange DNT hytter, i tillegg til mange åpne hytter som drives av Statskog. De fleste er små og mest egnet for nødbu i uvær, men noen er romslige og skikkelig koselige. I tillegg har vi en mengde JFF hytter. Du kan fint leie dem, men det er litt mer styr med nøkkel siden hver hytte har egen nøkkel. Fordelen med jff hyttene er at du har hytta helt for deg selv. 
  En fordel med Saltfjellet er at det går fint å legge opp en tur hvor du kommer til sivilisasjonen etter noen dager. Derved slipper du å ha mat og forsyninger for hele turen med fra starten, men kan kjøpe dette underveis. 
  Hvis du liker å fiske så er dette et godt egnet område. Det er nesten 99% som er eid av staten, og da har du bare ett fiskekort å holde rede på. Er en av dere under 20 fisker den personen gratis dessuten. Og fisk er det nok av! 
  Været kan man jo ikke garantere, men norges mest medbørfattige område er i nærheten av Røkland i Saltdal. Det ligger i regnskyggen av Svartisen. Hvis været er vestlig når dere starter så holder dere dere nær svenskegrensen. Er det østlig så er det svært fint å starte i Glomfjord og så gå østover. 
  Du finner turtips og mye annet på ut.no, bruk kartet der. Det er forresten et godt kart som dekker hele området, Det store Saltfjellkartet i skala 1:75000. De har det på dnt sin nettside. Der er alle hytter, DNT, JFF, og Statskog sine inntegnet. Veldig bra kart, gir detaljer og god oversikt, og er trykt på et sterkt papir. 
  Otto
 16. Liker
  OttoStover fikk poeng fra smgj i Hvorfor gi f… i lettpakking!   
  Jøss er det liv i denne tråden enda? Ja ja jeg er blitt så gammel at jeg synes det er godt med litt luksus når jeg er på tur. Sove godt i en VARM sovepose uansett temperatur variasjon utenfor, ha med seg et par måltid skikkelig god mat, ha god plass i teltet osv.

  Men jeg er egentlig glad for at det finnes lettpakkere, eller gramjegere eller hva de nå kalles. For de sørger for at det kommer stadig bedre produkter på markedet som er lettere/bedre. Jeg har som motto at man kan tilskrive forskning og utvikling til de late. De som ikke syntes det var ok å vaske klærne med vaskebrett eller ta oppvasken for hånd. Uten at de hadde irritert seg over dette arbeidet og nektet å godta at "sånn er det" så hadde vi fremdeles stått og skylt klærne i bekken.

  Så får må hver og en avgjøre hvor mye de vil bære på tur. Men jeg har gløttet på hva som er mulig å klare seg med. Og når jeg har kjøpt nytt utstyr eller skiftet noe som var slitt, så har jeg hatt slike lett- varianter inne i vurderingen. Takk Gud for de late, for de har gjort verden til et bedre sted å leve!
  Otto
 17. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Hardy i Hvorfor gi f… i lettpakking!   
  Jøss er det liv i denne tråden enda? Ja ja jeg er blitt så gammel at jeg synes det er godt med litt luksus når jeg er på tur. Sove godt i en VARM sovepose uansett temperatur variasjon utenfor, ha med seg et par måltid skikkelig god mat, ha god plass i teltet osv.

  Men jeg er egentlig glad for at det finnes lettpakkere, eller gramjegere eller hva de nå kalles. For de sørger for at det kommer stadig bedre produkter på markedet som er lettere/bedre. Jeg har som motto at man kan tilskrive forskning og utvikling til de late. De som ikke syntes det var ok å vaske klærne med vaskebrett eller ta oppvasken for hånd. Uten at de hadde irritert seg over dette arbeidet og nektet å godta at "sånn er det" så hadde vi fremdeles stått og skylt klærne i bekken.

  Så får må hver og en avgjøre hvor mye de vil bære på tur. Men jeg har gløttet på hva som er mulig å klare seg med. Og når jeg har kjøpt nytt utstyr eller skiftet noe som var slitt, så har jeg hatt slike lett- varianter inne i vurderingen. Takk Gud for de late, for de har gjort verden til et bedre sted å leve!
  Otto
 18. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Oddbjørn i Hvorfor gi f… i lettpakking!   
  Jøss er det liv i denne tråden enda? Ja ja jeg er blitt så gammel at jeg synes det er godt med litt luksus når jeg er på tur. Sove godt i en VARM sovepose uansett temperatur variasjon utenfor, ha med seg et par måltid skikkelig god mat, ha god plass i teltet osv.

  Men jeg er egentlig glad for at det finnes lettpakkere, eller gramjegere eller hva de nå kalles. For de sørger for at det kommer stadig bedre produkter på markedet som er lettere/bedre. Jeg har som motto at man kan tilskrive forskning og utvikling til de late. De som ikke syntes det var ok å vaske klærne med vaskebrett eller ta oppvasken for hånd. Uten at de hadde irritert seg over dette arbeidet og nektet å godta at "sånn er det" så hadde vi fremdeles stått og skylt klærne i bekken.

  Så får må hver og en avgjøre hvor mye de vil bære på tur. Men jeg har gløttet på hva som er mulig å klare seg med. Og når jeg har kjøpt nytt utstyr eller skiftet noe som var slitt, så har jeg hatt slike lett- varianter inne i vurderingen. Takk Gud for de late, for de har gjort verden til et bedre sted å leve!
  Otto
 19. Liker
  OttoStover fikk poeng fra smgj i Om ikke breene smelter fort nok - så kan de jo få litt hjelp!   
  Selv om jeg er skeptisk til at menneskeskapt co2 har noen innvirkning på miljøet, så er jeg likevel skeptisk til dette prosjektet. Når ikke hjelpekorpset kan få tillatelse til å kjøre i nasjonalparken for å redde liv, så får altså disse lov til å fly helikopterturer i hundretall. Det henger ikke på greip.
  Jeg leste gjennom deres FAQ seksjon, og der sier de bare at alt produksjonsutstyr er drevet med miljøvennlig vannkraft. Det virker som de har glemt alle helikopterturene.
 20. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Bergtass i Hvilken hund passer meg?   
  Lykke til med Border Retriveren
 21. Liker
  OttoStover ga poeng til Blackbrrd i Hund til fjell og by   
  @OttoStover det fine med et forum er at andre enn trådstarter kan få nytte av rådene som er blitt gitt her.
 22. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Tiur3 i Hund til fjell og by   
  Jeg hadde en ting jeg ville si til trådstarter. Men så sjekket jeg hennes reaksjon på at mange har tatt seg bryet med å svare på hennes spørsmål. Ikke et pip! Hun var aktiv på forumet senest 18/9 og hadde innlegg i andre poster den 30/8.

  Det gjør meg bare litt trist, jeg kommer over det. Men nå må jeg forsøke å huske min gamle hovedregel: Ikke svar i tråder dersom det ikke er noen av de med mange posteringer, hvis ikke trådstarter har vært inne og kommentert de første innleggene. At jeg kunne glemme det. Makan !
 23. Liker
  OttoStover fikk poeng fra zupertramp i Ekte friluftsliv eller . . . . . . .?   
  Ja det var jo bra at han ble funnet da. Jeg for min del vil ikke være så vitsete med det som har skjedd. Jeg jobber i psykiatrien, og har sett mange personer med store problemer som oppfører seg lignende. De er helt "utkoblet" på hva de gjør og hvordan det oppleves for de som er pårørende. At han har problemer er åpenbart, men jeg skal ikke påstå at de er psykiske. Det kan jo være hukommelsestap eller lignende. Håper han nå får den hjelpen han trenger.
 24. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Hammer i Ekte friluftsliv eller . . . . . . .?   
  Ja det var jo bra at han ble funnet da. Jeg for min del vil ikke være så vitsete med det som har skjedd. Jeg jobber i psykiatrien, og har sett mange personer med store problemer som oppfører seg lignende. De er helt "utkoblet" på hva de gjør og hvordan det oppleves for de som er pårørende. At han har problemer er åpenbart, men jeg skal ikke påstå at de er psykiske. Det kan jo være hukommelsestap eller lignende. Håper han nå får den hjelpen han trenger.
 25. Liker
  OttoStover fikk poeng fra Lompa i Ekte friluftsliv eller . . . . . . .?   
  Ja det var jo bra at han ble funnet da. Jeg for min del vil ikke være så vitsete med det som har skjedd. Jeg jobber i psykiatrien, og har sett mange personer med store problemer som oppfører seg lignende. De er helt "utkoblet" på hva de gjør og hvordan det oppleves for de som er pårørende. At han har problemer er åpenbart, men jeg skal ikke påstå at de er psykiske. Det kan jo være hukommelsestap eller lignende. Håper han nå får den hjelpen han trenger.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.