Gå til innhold
  • Bli medlem

SiBC

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om SiBC

Nylige profilbesøk

796 profilvisninger
  1. Det er helt korrekt. Kroppen prioriterer å holde de vitale organene oppegående så lenge som mulig. Derfor vil kroppen prøve å holde overkroppen varm ved å minske blodstrømmen til ekstremitetene (blodet varmer organene, samtidig som blodet blir minst mulig nedkjølt i ekstremitetene), kroppen ofrer med andre ord hender og føtter. Inntakelse av alkohol vil få kroppen til å sende ut mer blod til ekstremitetene, og på den måten jobbe mot kroppen sin prioritering. Dette kan være nyttig hvis du trenger hendene dine for å berge livet, men det fungerer også bra å svinge armene fort rundt og rundt (som i butterflysvømming) slik at sentrifugalkraften tvinger blod ut i hender og fingre.
  2. Jeg tenkte også på denne. Var litt usikker på dette med kulde, så jeg slo det opp på Casco sine sider. Der står det: "Temp bestandighet: -30°C - +80°C". Jeg vil tro at dette middelet fungerer bra så lenge du ikke setter skoa fra deg ute over natta; på beina, innedørs eller i forteltet burda da gå bra. http://media.schoenox.net/casco/docs/cascoliquisoleblister_no_no_tds.pdf?1417896210
  3. SiBC

    Stormberg Stavberg

    Noen som har erfaringer/umiddelbare tanker om denne dunjakka fra Stormberg? Den er tenkt til å være med på motorsykkelturer, hvor det pakkstørrelsen er viktig. Hadde tenkt at denne skulle ta over for en vindtett fleecegenser jeg har som tar en del mer plass.
  4. Jeg stusset litt jeg også da jeg kjøpte det, men tenkte at det sikkert var noe som produsenten hadde gjort en vurdering på. Jeg har ikke hatt noe problem med innsekter selv om jeg har overnatte på steder med utrolig mengder mygg og knott.
  5. Ta skredsøkeren ut av sekken og fest den på kropp under ytterklærne. Sekken kan forsvinne i et skred.
  6. Surr tape rundt brenselflaska er et tips jeg har fått tidligere. Da har du både flaska og tape, men fortsatt kun ett objekt med deg. Det skal sies at jeg ikke har prøvd det over lenger tid, er det mulig at tapen løsner/mister limeevne av å bli "utsatt" for brenselet når man har skrudd av og på pumpa flere ganger?
  7. Fikk utlevert "UK vizion" i Forsvaret og var fornøyd med den. Har hatt dykkerlykter fra UK før, og syns kvaliteten er bra. På denne er det et fysisk filter man trekker foran lampe, så da er man sikker på at det er rødt lys. http://www.uwkinetics.com/products/3aaa-eled-vizion-headlamp#.Uw-0H3-9KK0
  8. Hvis du ikke har bestemt deg ennå så kan du ta med et tips til: Jeg bruker Black Diamond Orbit Lantern og er veldig fornøyd Den ble "Beste lettvekter" da Villmarksliv testet LED-teltlykter i 2011. http://klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article716082.ece
  9. Jeg tror riskorn i saltbøssa er den vanligste og enkleste løsningen. Ser det ofte på cafeer i utlandet, men ikke så ofte her i landet.
  10. Etter min erfaring med forsvarets optimuser så ser de gamle slik ut: Etterhvert så har apparatene blitt byttet ut, i noen tilfeller så er det bare selve brenneren som er byttet, til to varianter som ser slik ut. og Jeg er usikker på navnet på disse da de i forsvaret bare blir (feilaktig) betegnet som primus gammel og ny type. Ettersom det er dette jeg kjenner igjen som ny og gammel type, så vil jeg tro at det er det FFI legger i betegnelsen også. P.S.: sorry for de store bildene, fant ikke ut en enkel måte å skalere dem på.
  11. Kan du poste noen lenker? Kan ikke finne noen tråder hvor dette nevnes.
  12. Hei! Har lest mye rundt omkring på dette forumet uten å ta meg bryet med å registrere meg fordi jeg ikke har følt jeg har hatt noe særlig å bidra med så langt. Nå for litt siden snublet jeg derimot over det virker som er helt ukjent for mange: i forbindelse med research i forkant av innkjøp av nytt kokeutstyr kom jeg over denne rapporten fra FFI (Forsvarets ForskningsInstitutt) hvor det er snakk om bekymringsfull høy produskjon av CO (kullos) ved bruk av kjele med varmeveksler. Er det noen her som har hørt om dette? Dette er jo en stor sak når det gjelder snøsmelting og annen bruk av kjelene over lang tid i telt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.