Gå til innhold

Anti

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Anti fikk poeng fra Memento mori i Hva er det viktigste - du har glemt?   
  Glemte hele klesposen hjemme da jeg skulle på en tredagers kanotur. Måtte bære forbi noen stryk fordi jeg ikke kunne bli våt, men det verste var å få minusgrader på natta, uten ullstillongs, lue eller lakenpose...
   
  Har heller ikke hatt for vane å ha med dopapir på korte turer, drite kan jeg gjøre hjemme. Helt til jeg fikk akutt magetrøbbel her i vår, og dermed fant ut nøyaktig hvor mange doturer man kan gjøre med en enkelt brødpose... Heretter er dopapiret med på alle turer!
 2. Liker
  Anti ga poeng til Papahiker i Telttur på ski   
  Hi all, I promised to report back on how it went. Well, teriffic. I took some of your advice, but not everything, sorry. There was a lot of snow all the way from Grua to Hokksund (not Spikkestad, bummer) and the below treeline environment of the Oslomarka/drammensmarka made it easier for a beginner. Also it wasn’t too cold. So, not going to Hedmarksvidda I was confident in taking slightly less weight, no pulka, and an inverted canister gas stove. This worked out just fine, also in -16C. Next time I would buy the extrme gas version, just to be safe. Now I had the normal Coleman. Also I didn’t mind skiing with the backpack. Total weight was 16kg on the first day and 11 on the last. Including water.
  and you were right Eirik, my concerns about melting snow were unneccessary: there was enough liquid water.  But sometimes hard to get to. People I met were very nice! 
  The 6cm fjellski with partial steel edges were a perfect choice. One thing: I met a man on the trail with no wax ski’s with integrated skins. Instant jealousy! I found waxing pretty difficult. Looking at the asnes 48 skin, these look amazing. I did about 22 km per day which was just a fine distance for me.
  Oh yes: route finding in the nord- and ostmarka was much easier than in Drammensmarka.
  so all in all, a confidence booster and a very enjoyable week. You guys around Oslo are lucky to have such a back yard. Thanks for all the advice and see you. Kind regards papa hiker
 3. Liker
  Anti fikk poeng fra Strilaliv i Ull-bh   
  Min favoritt for tiden er bergans. Men den er det absolutt ingen støtte i, så den passer nok ikke ditt bruksområde... Et alternativ til ull-bh er å bruke ammeinnlegg av ull inni en god sportsbh. Ikke helt det samme, men du unngår i hvertfall frostgnag på nipplene
 4. Liker
  Anti fikk poeng fra Lemmen2 i Utstyrshysteri   
  Dette er kjempeenkelt. om det blir vakkert, er en annen sak. 
   
 5. Liker
  Anti ga poeng til Terka i Superkort spørreundersøkelse   
  Jeg synes du har litt for kategoriserende spørsmål her. (Og forstår også at det er bra ift å hente ut statistikk som skal presenteres). 
  Ett spørsmål: Hva er definisjonen av friluftsinteresse her? (Hva inngår i friluft...)) 
  Her er min erfaring: Jeg vokste opp nær skog og fjell, og mine foreldre tok oss barn innimellom med ut på ettermiddagsturer og på halvdagsturer der. I tillegg var vi mye på sjøen. Jeg hadde fjell og skog som min lekeplass. (God gammeldags frilek uten tilsyn av voksne.) Min søster gikk lenge på (i?) speideren, mens jeg drev mye med organisert idrett.
  Ettersom vi har blitt eldre bruker min søster innimellom nærområdet der hun bor til å sanke sopp og bær. Ikke noe mer en det. Hennes barn vokser opp med den tilnærmingen til friluftsliv  (i tillegg til båtliv som de bedriver mye).
  Jeg har endt opp med å bruke fjell og natur mer. Før jeg fikk barn lå jeg på 60-100 dager med alpint og skitoppturer pr år. I tillegg kom fjellturer,  klatring, kajakkpadling etc. Mine barn vokser opp med teltturer året igjennom, sjø og fjell, og mange dagsturer og ettermiddagsturer året igjennom. 
  Hva var det som gjorde at jeg ble den med sterkest friluftinteresse av meg og min søster? 
  - Jeg tror min frilek i naturen har bygget en positiv relasjon (og utforskertrang) til naturen.
  - Jeg tror at å gi mine barn positive opplevelser (og igjennom det erfaring) vil gi dem noe av det samme som jeg fikk av relasjon til naturen. I tillegg lærer dem tidligere å være ute i flere døgn en det jeg gjorde.
  - Om friluftinteressen til barna mine hadde blitt sterkere av å gå i speideren, aner ikke. Men det hadde antagelig gitt dem enda flere samaldrende å lære litt om friluftsliv sammen med (Gitt at det faktisk brukes en del tid på det. Jeg hadde nok mye mer friluftsliv i min frilek ute en det min søster fikk igjennom speideren.)
  - Om mine barn kommer til å ha interesse for friluftsliv  når de blir større, det aner jeg ikke. Andre ting som vennemiljø, hvor "tøffe" de er mentalt ift prøve ut nye/ukjente ting (re. meg of min søster) påvirker dette i stor grad. Jeg håper dog at jeg gir dem et godt utgangspunkt for det, og jeg velger å tro at det å være aktiv er bra for dem uavhengig av aktivitet. Gjerne innen friluft, men det er egoistisk nok fordi jeg trives med det selv.
  Foreldre, tilrettelegging for positive opplevelser og mestringsfølelse i naturen generelt, har nok mer å si en speider/ikke speider tror jeg.
   
   
   
 6. Liker
  Anti fikk poeng fra Tom42 i Rimelig alternativ til REAL?   
  Et veldig godt alternativ til real er disse handi rice posene. frysetørket curry som smaker nydelig. Har dessverre ikke funnet disse i norge ennå, men vet at de selges på thai-butikker i bl.a. danmark, så det er nok ikke usannsynlig å finne dem i innvandrersjapper i norge også. Selv kjøpte jeg et stort lager på en matbutikk på malta, prisen var 1,50 Euro pr stk. LItt mindre mat enn real, men 3-400 kalorier er jo fint til lunsj  Og 15 kr pakken er jo helt utrolig...
  fikk visst ikke til å legge inn bildet, men det er bare å google handi rice, hvis man vil se bilder
 7. Liker
  Anti ga poeng til tubbs i Luksusproblem   
  Vi er her for deg !  😊
 8. Liker
  Anti fikk poeng fra Thomas E i Rimelig alternativ til REAL?   
  Et veldig godt alternativ til real er disse handi rice posene. frysetørket curry som smaker nydelig. Har dessverre ikke funnet disse i norge ennå, men vet at de selges på thai-butikker i bl.a. danmark, så det er nok ikke usannsynlig å finne dem i innvandrersjapper i norge også. Selv kjøpte jeg et stort lager på en matbutikk på malta, prisen var 1,50 Euro pr stk. LItt mindre mat enn real, men 3-400 kalorier er jo fint til lunsj  Og 15 kr pakken er jo helt utrolig...
  fikk visst ikke til å legge inn bildet, men det er bare å google handi rice, hvis man vil se bilder
 9. Liker
  Anti ga poeng til Espen Ørud i Luksusproblem   
  Når det gjelder fiskestenger vil du synes vårt teltregime er enkelt. 
  For å ta kortversjonen: Når det gjelder fiskestenger trenger du ikke engang å begynne å telle før du kommer til 20 og minst 6 av dem er fluestenger og minst 2 av disse igjen kun er backup....
 10. Liker
  Anti ga poeng til Hermansen i Amok Draumr 3.0   
  Da har jeg skaffet meg denne og testet den en natt. Min lengde på 187 er ikke problematisk
 11. Liker
  Anti fikk poeng fra a_aa i Tråkletape på silikonert stoff - erfaringer/tanker?   
  Ser interessant ut. Selv er jeg ikke helt ukjent med å bruke gaffa - men aldri prøvd det på lette og glatte stoffer.
 12. Liker
  Anti ga poeng til Memento mori i Pumpebeskytter og holder til vindskjerm   
  Kappet bunn av en juiceflaske, satte en strikk på enden av flaska. Da er pumpa beskyttet og vindskjermen ligger fint rundt flaska. Dette er fint spesielt på MSR hvor pumpehendelen har lett for å stikke litt ut på tette/nye pumper.
 13. Liker
  Anti ga poeng til Tom42 i Ikke nå igjen!!! Joda, en gang til   
  Kona tok meg med til Supern, og der - der var det tilbud på makrell i boks.  Kjøp tre og få en matboks med på kjøpet.  Og da var jeg solgt.  Resten kom av seg selv.  Fordi blikket var tynt, rev jeg opp et par årganger av Tønsbergs Blad,

  La bitene opp i et kar med vann, og for første gang ble avisen forvandlet fra tørr---

  Så var det å lage et rutenett og ut i fjøset og bore
  Siden det var både Nytt på Nytt og Håndball på TV måtte jeg ty til peisen for prøvefyring

  Og skal man grille er det bare å ta igjen lokket.
  Og skal du ha en ovn som er nesten ferdig - så løp og kjøp. 
  Om dette blir siste gang - neimen om jeg vet.
   
 14. Liker
  Anti fikk poeng fra Gittiamo i Nybegynner - overnatting i skog - hva trenger vi?   
  Løypevalget kan jeg ikke si noe om, men kjøp kart, og øv på å bruk det! Jeg regner meg selv som forholdsvis god på orientering, jeg finner jo fram i mørket på finnmarksvidda, men jeg fikk en skikkelig trøkk i trynet da jeg skulle prøve meg i de østlandske skoger - det var vanskelig det! 
  Pakketips og ideer til mat finner du overalt på forumet, men min nye favoritt som jeg vil anbefale alle, er kjøttkaker. Kanskje ikke det aller letteste valget, men med toro-saus og potetmos veier det ikke så mye mer enn annen middag. Hvis du må ha noe grønt er 5-minutters ertestuing et godt og lett alternativ. Og så går det fort! hele middagen er ferdig på 10-15 minutter! (real turmat tar omtrent 10-12 min, du må jo koke vannet før du kan begynne å vente på at det skal bli ferdig  )
  Et annet tips er pannekaker. bland pulver og vann i en flaske, rist godt og stek - magisk godt til både frokost og lunsj. En liten teflonpanne av billigste type veier omtrent det samme som en turstekepanne, men steker ofte jevnere. (server med bacon og eplemos - og kanskje en kremtopp hvis du gidder å dra den med deg hele turen)
  God tur!
 15. Liker
  Anti fikk poeng fra tubbs i Nybegynner - overnatting i skog - hva trenger vi?   
  Løypevalget kan jeg ikke si noe om, men kjøp kart, og øv på å bruk det! Jeg regner meg selv som forholdsvis god på orientering, jeg finner jo fram i mørket på finnmarksvidda, men jeg fikk en skikkelig trøkk i trynet da jeg skulle prøve meg i de østlandske skoger - det var vanskelig det! 
  Pakketips og ideer til mat finner du overalt på forumet, men min nye favoritt som jeg vil anbefale alle, er kjøttkaker. Kanskje ikke det aller letteste valget, men med toro-saus og potetmos veier det ikke så mye mer enn annen middag. Hvis du må ha noe grønt er 5-minutters ertestuing et godt og lett alternativ. Og så går det fort! hele middagen er ferdig på 10-15 minutter! (real turmat tar omtrent 10-12 min, du må jo koke vannet før du kan begynne å vente på at det skal bli ferdig  )
  Et annet tips er pannekaker. bland pulver og vann i en flaske, rist godt og stek - magisk godt til både frokost og lunsj. En liten teflonpanne av billigste type veier omtrent det samme som en turstekepanne, men steker ofte jevnere. (server med bacon og eplemos - og kanskje en kremtopp hvis du gidder å dra den med deg hele turen)
  God tur!
 16. Liker
  Anti fikk poeng fra Svein Tore i Tips til turdrikkeflaske   
  Tja. Det er vel ikke så nøye hva man drikker av. Men det er J**lig nøye hva man heller kokende vann på før man hiver det i soveposen i 30 blå... Har gjort meg noen dårlige erfaringer der, så for min del er det kun nalgene som gjelder. Ingen andre merker, selv om flaska er laget i samme plasten. Ingen finurlige korker eller festlige løsninger. Drikkeflaska er jo en del av sikkerhetsutstyret, dehydrering skjer raskere på vinteren enn på sommeren, og resultatet kan bli ukult. På sommeren er det ikke spesielt nøye - da er brusflaske helt kurant.
 17. Liker
  Anti fikk poeng fra rbhelle i Tips til turdrikkeflaske   
  Tja. Det er vel ikke så nøye hva man drikker av. Men det er J**lig nøye hva man heller kokende vann på før man hiver det i soveposen i 30 blå... Har gjort meg noen dårlige erfaringer der, så for min del er det kun nalgene som gjelder. Ingen andre merker, selv om flaska er laget i samme plasten. Ingen finurlige korker eller festlige løsninger. Drikkeflaska er jo en del av sikkerhetsutstyret, dehydrering skjer raskere på vinteren enn på sommeren, og resultatet kan bli ukult. På sommeren er det ikke spesielt nøye - da er brusflaske helt kurant.
 18. Liker
  Anti fikk poeng fra pahatlem i Tips til turdrikkeflaske   
  Tja. Det er vel ikke så nøye hva man drikker av. Men det er J**lig nøye hva man heller kokende vann på før man hiver det i soveposen i 30 blå... Har gjort meg noen dårlige erfaringer der, så for min del er det kun nalgene som gjelder. Ingen andre merker, selv om flaska er laget i samme plasten. Ingen finurlige korker eller festlige løsninger. Drikkeflaska er jo en del av sikkerhetsutstyret, dehydrering skjer raskere på vinteren enn på sommeren, og resultatet kan bli ukult. På sommeren er det ikke spesielt nøye - da er brusflaske helt kurant.
 19. Liker
  Anti fikk poeng fra kmgrime i Tips til turdrikkeflaske   
  Tja. Det er vel ikke så nøye hva man drikker av. Men det er J**lig nøye hva man heller kokende vann på før man hiver det i soveposen i 30 blå... Har gjort meg noen dårlige erfaringer der, så for min del er det kun nalgene som gjelder. Ingen andre merker, selv om flaska er laget i samme plasten. Ingen finurlige korker eller festlige løsninger. Drikkeflaska er jo en del av sikkerhetsutstyret, dehydrering skjer raskere på vinteren enn på sommeren, og resultatet kan bli ukult. På sommeren er det ikke spesielt nøye - da er brusflaske helt kurant.
 20. Liker
  Anti ga poeng til tubbs i Feil i markedsføring av soveposer til kvinner   
  Men kjære Terka!
  Man sammenligner da ikke en skosamling med en primussamling?
  Har selv hatt 2 samboere med relativt høy skofetish men kan aldri huske at de satt med ett par sko på kjøkkenbordet Fredag kveld
  og beundret de i mild rødvinsrus.
 21. Liker
  Anti ga poeng til ViktorS i Vintersovepose til fjellet   
  Fannt ett regnestykke ang 2-pose system for en stund tilbake:
  x=varmeste pose
  y=kaldeste pose
  z=kombinert temp
  x-(20-y)/2=z
  så hvis varmeste posen går til -10 og den kaldeste posen går til -3:
  -10-(20--3)/2=z
  -10-23/2=z
  -10-11,5=z
  -21,5=Z
  så skal disse to da klare ned til minus 21,5 sammen. Men om det stemmer er jo ett annet spm:)
 22. Liker
  Anti ga poeng til Tessatroll i Vintersovepose til fjellet   
  Topose-system. Billig, fleksibelt og praktisk med omsyn til kondens og tørk 
 23. Liker
  Anti fikk poeng fra esphojo i Liggeunderlag barn   
  Har ikke selv prøvd det liggeunderlaget du linket til, men har andre oppblåsbare liggeunderlag fra asivik, og er kjempefornøyd med kvaliteten. Asivik er danske spejder-sport sitt husmerke, og jeg har vært positivt overrasket over kvaliteten på alt jeg har derfra. 
 24. Liker
  Anti fikk poeng fra Aslak Smeland i Hva har du med deg av mat på helgetur?   
  Har etterhvert funnet ut at jeg spiser omtrent den samme maten på hver tur,
  og er fornøyd med det:)
  Men jeg lurer jo på hvordan andre folk pakker? Man har jo selvfølgelig forskjellige Pakkeliste til forskjellige turer, avhengig av vekt og volum, men jeg skulle gjerne sett noen andre varianter. Skriv gjerne hva slags type tur det er snakk om.

  På kanotur I helga hadde jeg med følgende til to personer (ca 48 timer)
  Et brød
  to bokser leverpostei
  en pk salami
  en tube majones
  margarin
  biff
  sjampinjong
  1/2 brokkoli
  1 gulrot
  bernaisesaus
  ferdige fløtepoteter
  en løk
  6 egg
  2pk bacon
  1 boks tomatbønner
  ketchup
  I pose ris
  2 real turmat
  1 stor sjokolade
  1 pose potetgull
  4 pils
  pulverkaffe
  kakao
  en skvett Baileys

  Realen og risen er alltid med, og blir enten spist eller ikke avhengig av fiskelykken:p
 25. Liker
  Anti fikk poeng fra Nordover i første forsøk på lettpakking   
  Takk for innspill! 
  Dere sier egentlig akkurat det samme som jeg fant ut  i løpet av turen. Vindjakka og pannebåndet var unødvendig - det var det jeg gikk i på tur dagen før, det er for dårlig lufting i skalljakka mi til at den fungerer til å gå i, men på denne turen ble det altfor kaldt.
  Men på denne turen ble sekken ganske lett likevel - det var så jævlig kaldt at jeg gikk med alle klærne på under marsj - dunvesten var det eneste jeg hadde ekstra da kvelden kom. Det var forresten en 37 liter osprey variant, ikke en 52. Bare regnbuksa ble ikke brukt - jeg hadde akkurat fått opp teltet da det begynte å snø.
  soveposen og underlaget har fungert godt i noen minus før, men i natt ble det for kaldt - det blåste nemlig tvers gjennom sommerteltet. Så teltet kunne jeg spart meg, hadde vært bedre å bare spenne opp fjellduken tett mot bakken. Men jeg er egentlig veldig imponert over hyperlighten, man kjenner faktisk at det varmer under kroppen. Uansett ga jeg opp etter noen iskalde timer - kledde på meg plagg etter plagg uten at det ble noe varmere, tredde beina ned i sekken og lå i fosterstilling. Fortsatt jævlig kaldt! Men jeg krøyp bare inn i naboteltet, som forsåvidt var helt vindtett. Der ble det fort uutholdelig varmt, måtte av med nesten alle klærne igjen.
  og jeg må vel bare krype til korset og innrømme at øl var litt unødvendig - neste gang blir det glühwein  Men herregud det smakte godt med en kald pils i den første pausen
  ang karabin på skjea - den var ikke med på tur, men de to grammene var ganske fine den gang den ble brukt til å organisere kokeutsyr i basecamp på en tur i fjor... 
  gpsen ble ikke brukt - den er ofte med på tur i et forsøk på å lære meg å bruke den, men det er jo litt slitsomt med ting man ikke kan...
  Sko hadde jeg selvfølelig på meg. bever pro, 900 g på hver fot. Veldig fornøyd med det valget da jeg sklei på isen i ei elv og plutselig sto med vann bare en cm fra kanten av skoen...
  Kjøkkenet fungerte overraskende bra etter forholdene, selv om det er klin umulig å få tak i vintergass i alta i oktober - det er jo ikke vinter enda. Lokket/stekepanna bruker jeg til skål, sånn at jeg kan spise og drikke kaffe samtidig.
  Oppsummert: Det var en fin tur. Neste gang jeg prøver meg på det teltet og det underlaget blir ikke før tidligst i mai - da er det for varmt til den soveposen.
  Blir nok storsekken, bensinbrenner, orion-teltet, dunmadrass og en ekstra sovepose neste helg.
  Turbilder kan sannsynligvis finnes på instagram i løpet av kvelden  - annthansten
   
  Ikke mann nei, men blir sjelden beskyldt for å være særlig feminin i min fremtreden
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.