Gå til innhold
  • Bli medlem

Barbara

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Barbara

  • Bursdag 23. okt. 1968

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Langrenn, fjellturer, vintertelting, kanoturer, riding, dykking.
  • Sted
    Midt-Gudbrandsdalen

Nylige profilbesøk

1 420 profilvisninger
  1. Tusen takk for tipset! Skal prøve youtube.
  2. Monowalker er akkurat den jeg har ja. Fungerer utmerket, men må tilpasse rutevalg. Derfor spørsmålet om noen kan fortelle hvordan trekanten Rondane er.
  3. Pga ryggproblemer kan jeg ikke gå med sekk, bruker en tralle isteden. Den har 1 stor "fatbike" hjul og tåler mye, men klart den har sin utfordringer og ulemper, som store stein. Vurderer trekanten Rondane: Spranget, Rondvassbu, Bjørnhollia, Spranget. Noen som kan fortelle meg hvordan stiene er? Mye store stein? Evt andre turforslag som kunne være aktuelt med en tralle? Rallarveien står allerede på ønskelista.
  4. Unnskyld for sent svar. Jeg erfarer samme problemet, enda vanskeligere for kvinner med brede føtter å kjøpe ordentlige støvler i Norge. Jeg kan kun bruke Meindl støvler. Reiser til hjemmelandet mitt for å kjøpe den, men vet at butikken Vandresko i Lillehammer selger Meindl. Han importerer støvlene. Har også nettbutikk.
  5. Godt du kom deg i gang igjen! God utstyr kan gjøre forskjellen, helt sikkert. Og erfaring. Det får vi bare mens vi er på tur, ikke med å sitte på sofaen. Hver tur igjen er det noen jeg lærer. Kjempeflotte bilder! Lykke til med neste tur.
  6. Tusen takk for så mange hjelpfulle svar!

    Brenneren ble renset fullstendig hver eneste millimeter etter første forsøk med billig frittidsparafin og forvarmingspasta. Begge to tilsammen var årsaken til en bratt stopp av alt fyring på vår første telttur.

    Jeg skal prøve alt dere anbefaler en etter en, og forhåpentligvis finner jeg årsaken!

     

     

  7. Nettopp tilbake fra min fjerde vintertelting tur. Og igjen samme problemet med Primus Omnifuel. Den fungerer fint, alt går bra, vannen koker. Så vil jeg helle kokende vannet i termossen, og koke en ny kjele for å fylle neste termossen. Da går det feil, hver gang igjen. Så snart jeg fjerner kjelen (eller kasserole), slutter brenneren. I bruksanvisningen står at det er ikke lov å tenne på en varm apparat, men å vente til den er helt nedkjølt, starte forvarming på nytt osv osv fungerer selvfølgelig ikke 4x hver maltid. Så jeg bare tenner på igjen, som går bra. Men det kan være tung å slite med fyrestykker og kalde hender. Irriterende er det iallfall. Etter å ha prøved forskjellige alternativer, bruker jeg nå rødsprit til å forvarme med, samt Coleman fuel. Det fungerer best for meg om vinteren. Jeg bruker vindskjerme, levegg av snø, og det har vært fullstendig vindstille noen dager, men fortsatt samme problemet. Hva gjør jeg feil? Noen erfarne primus-brukere som kan hjelpe meg?
  8. Jeg bruker Couscous allerede mye år på sykkel/ryggsekk turer (og også hjemme). Det kommer fra Marokko og blir spist i flere nord-Afrikanske lander. Laget fra durumhvete. Smaket er nutralt, noe mellom pasta og ris. Lettvekt, snart ferdig, smaker godt med nesten alle grunnsaker, kjøtt eller fisk, gir mye energi. Litt kryderi og salt trenger du absolutt til standard-basic couscous. Eller en ferdig-blanding som navnet oppover. Helt enig, mye bedre enn potetmos!
  9. Det høres ut som en imponerende og spennende tur! Flotte bilder også. Jeg ser fram til andre del av turrapporten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.