Gå til innhold
  • Bli medlem

trondaage

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av trondaage

  1. Hei. Jeg savner et bedre låssystem til Åsnesskiene mine. Har Nansen, Kongsvold og Breidablikk- skiene , i veldig mange minusgrader faller fellene lett av. Jeg skulle ønske at hakene på fellene gikk igjennom og at man kunne låse de fast på oversiden.
  2. Hei! Ligge komfortabelt og varmt om vinteren er kunst. Enig med de som sier at varmeflaske er et must, gjerne Nalgene 1 liters . Stor åpning, tåler litt trykk og varme. Soveposen må ikke være for stor, hvis soveposen er 1/2 meter for stor blir dette ei kuldegrop. Bruk et bånd rund og knyt av det "ekstrae." Bruker du ikke ekstrem vintersovepose, får du nok god varme i å ligge i 2 vintersoveposer. Du må ha noe på hodet ute, hjelper ikke med ekstrem sovepose til -100 hvis du ikke har noe på hodet. Balaclava tar en ikke av seg ved uhell om natten. Husk hva kroppen prioritere da du fryser , hodet/hjerte. Er du varm der, blir resten av legemet varmt. Nederst har jeg Ajugilak Eva liggeunderlag , Exped vinter og Jervenduken over der. . Min 8-årige datter som har ligget ute i telt i -15 grader, foreslår en liten bamse i soveposen .. Lykke til..
  3. Hei! Har gått mye med drag til pulken både tau, stivt og sammenleggbart med fjæring. Så på tv at Wenge brødrene gikk med sammenleggbart(Fjellpulken) med fjæring. De festa ikke ringene slik VEA viser på bildene( noe som er vanlig). Slik at det ble et bevegelig ledd her og. Fordelen med dette er at du får fjæring her, i tillegg til fjæringen som allerede er oppi feste på hver side. Greit bortover og i oppoverbakke, nedover fester ihvertfall jeg ringene slik at det stiver av draget.
  4. Hei. Lue er et must , hjelper ikke med god sovepose eller underlag hvis du ikke har lue/Balaclava. Gjerne en tynn i merinoull. Varmeflaske kan være forskjellen på å fryse eller å ha det veldig behagelig. Godt liggeunderlag med rett R-verdi og en god sovepose er greit å ha. Kuldegrop for å sitte godt i teltet kan være greit.(litt diskusjon angående om kulden trekker ned i gropen ..uansett bedre å sitte med beina i vinkel.) Ullester, ullstilongs og ullundertrøye gjør at du holder varmen. Teltet bør ikke være for stort hvis du skal varme det opp med f.eks Primus. Lykke til!
  5. Hei! God turrapport! Artig og lese om turen din. Mange plasser som fristes og se nærmere på!!!
  6. Hei! Har gått med Alfa Skarvet i 6 år.. Finnmarksvidda, Hardangervidda, Indre Troms...Troms på langs ...ukesturer vinterstid! Har ingen problemer med og anbefale disse. Jeg har BC bindinger, går også toppturer med disse. For 800 kr???? Har de større størrelser??? Jeg bruker 45.. Anbefaler og kjøpe de 1-2 nr.for store.. hvis du skal gå lengre etapper i kaldt klima.. Crispi har gode sko, men synes de har svakheter når det gjelder sømmene spesielt fjellskoene fra Crispi...Går jo greit og reklamere , men når du står der 3 mil fra nærmeste individ er vel ikke reklamasjon det du ønsker og tenke på... Men sko er veldig individuelt, noen har bred fot ,andre smal..osv.. For 800 kr.. kan du kjøpe Crispi hvis du ikke er fornøyd.. Hilsen en svært fornøyd Alfa Skarvet bruker...
  7. Hei! Vet du hvordan en kan 'share' uten å sende melding ? Har nettopp fått meg en Inreach 1,5 ( den uten tastatur) Tester den ut for tiden ...
  8. Jeg bruker Primus Omnifuel som jeg bruker bensin 4-takt fra Felleskjøpet på (5 liter/189kr. ). Denne bruker jeg sommer som vinter. Dette soter ikke og koster rel. lite. En annen fordel med bensin er at en vet hvor mye som er igjen på flasken. Kan være litt problematisk vinterstid og få fyr på gass ,spesielt i mange minus.. og det anbefales ikke.. Ingen problem med bensin. Jeg bruker og nonstick kasserolle fra Quecha . Nonstick kasserollen har jeg mulighet å ha primusen inni, slik at primusen beskyttes i sekk og i pulk. Jeg har brukt dette både på ukesturer og dagsturer, og har lagd det meste på denne. Dette fungere ihvertfall for meg og godt utprøvd.
  9. Hei! Jeg ønsker forslag om 4-5 dagers rundtur i indre Troms evt. Skjomenfjellet i slutten av februar eller begynnelsen av mars 2016. Både med telt eller Dnt/Statskog hytter..Rundtur dvs start og slutte på samme sted. "Seier venter den som har alt i orden. Hell kaller man det.Nederlag er en absolutt følge for den som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide. Uhell kalles det."
  10. Hei! Herlig turbeskrivelse . Gikk litt tidligere en dere .. Fantastisk område. Vi startet i Rostadalen, overnattet 1. natt på Rostahytta(Dnt)12 km. Vi gikk innom måskohytta, fortsatte til Storrosta(Statskog)20 km hvor vi overnattet. Derfra gikk vi til Dærtahytta(Dnt)10 km .. Tok oss så ned til Devdesvannet og overnattet i Devdeshytta.(Statskog) Turen ble avsluttet hvor vi startet og hvor bilen stod parkert. Herlig tur det og..
  11. Hei! Fischer er kommet med kortfellesystem..Skal visstnok leveres med bedre feller enn Åsnes fellene. Har en kompis som bruker denne typen kortfeller.
  12. Hei! Har brukt Åsnes skifeller i flere år. Har både brede og tynne kortfeller. (Og langfeller..) . Det jeg gjør etter hver tur er at jeg tar de inn og tørker de 1 døgn i romtemperatur. Dette gjør at limet fester seg bedre til skiene. Rengjør skiene hvis jeg har hatt litt festesmurning på de. Bruker ofte kortfeller opp på fjellet og tar de av og kjører ned. Bruker da litt festesmurning.. Fellene funker dårlig i plussgrader og slaps. Et tips kan være og glide de, har prøvd uten stor suksess.. Mvh Trond Åge Hayen1 på instagram
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.