Gå til innhold
  • Bli medlem

Kreml

Passivt medlem
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Nylige profilbesøk

1 555 profilvisninger
  1. Jeg abonnerer gjerne også på turrapport! Tenker selv å gå MASSIV i samme retning og samme tid på sesongen, men det blir ikke før 2022 for min del. Planlegger du å bo mye på hyttene? Hva slags pulksystem bruker du? Stivt- eller taudrag? Jeg har selv en god del erfaring fra vinterfriluftslivet, men ikke med lengre pulkturer.
  2. Kreml

    Store Austabotntind

    Hei! Jeg vurderer å klatre Store Austabotntind (normalveien) i sommer og lurer på vanskelighetsgrad. Det vil være den første ruta jeg leder alene i høyfjellet utenom på kurs. Er det mest vanlig å droppe rappell ned fra Vestre til bandet, kun gå innbundet? Hvordan er sikringsmulighetene, løst fjell?, klatreteknisk vanskelighet? Rappellfester på vei ned. Tenker å kjøpe føreren for Jotunheimen snart. Evt andre forslag til lette ruter til fjelltopper i området med noen taulengder? Takk for svar!
  3. Kreml

    Valg av klatretau

    Jeg står i valget mellom klatretau. Mitt bruk vil være tinderangling sommer og vinter, samt enkle flertaulengders ruter. Kanskje også noe anmarsj over bre i framtiden. Jeg har grunnkurs i klatring på naturlige sikringer, og skal framover ut å gå enkle ruter for å bygge erfaring på sikringsplassering. Jeg står i valget mellom to trippelsertifiserte tau ala Mammut Serenity 8.7mm eller 2 halvtau ala Tendon Lowe 8.4mm. Fordelen med trippelsertifiserte tau slik jeg ser det, er muligheten til å kun bruke ett av tauene i systemet, til feks løpende sikring. Samt at det kanskje er turer jeg vet at jeg vil få bruk for kun ett av tauene til enkel tinderangling, med lavt fallpotensiale. Men ved standard taulengder ved klatremetoden vil jeg se for meg at halvtaumetode med begge tauene skal brukes? Fordelen med rene halvtau er at at de er lettere (de to modellene nevnt over har 20% vektforskjell), men må derimot alltid brukes i par. Spørsmålet mitt er derfor: Vil de økte mulighetene med trippelsertifiserte tau veie opp for en viss vektforskjell i forhold til rene halvtau? Takk for svar!
  4. Hei! Jeg skal i sommer delta på grunnkurs klatring hos Nord-norsk klatreskole i Lofoten og lurer på om noen på forumet har noen erfaringer herifra? Gir det for eksempel kompetanse lik det man vil få på et "standard" 3dagers kurs i leding på naturlige sikringer? Takk!
  5. Hei! Jeg ønsker å nå topper sommer og vinter som er litt mer utilgjengelige, så skal derfor gå til innkjøp av noe sikringsutstyr for slikt. Jeg lurer derfor på hvordan man skal bruke slikt utstyr og hva det tåler. Med tanke på tau som er "beregnet" for slike turer: - kan de rappeleres tradisjonelt på? - går man innbundet slik som på bre? eller kan man sikre klyving på "normalt" hvis fra en standplass med taubrems? - har forstått at de ikke skal brukes som heltau, men hva tåler de i tilfellet av fall? - og hva trenger jeg av utstyr i tillegg til tau? Takk for svar!
  6. Jeg vil si at disse to er mer sti-aktige enn Snøhetta. Riktignok steinpartier ala Snøhetta de siste stykkene før toppen på disse også. Alle tre er ca lik i marsjtid også vil jeg si. Sett at man går Snøhetta fra Snøheim.
  7. Hei! En kamerat og jeg driver å planlegger en hytte-til-hytte-tur i Jotunheimen i sommer men er litt usikre på hvilken rute vi skal velge. Jeg lurer derfor på om noen har tips til rutevalg? Vi tenker en tur på 4-5 dager med overnattinger på betjente hytter, gjerne med gode toppturmuligheter mellom hyttene. Det er første gang vi begge er på tur i Jotunheimen så vi ønsker helst å få opplevd det "viktigste" av turområdene. Takk for svar!
  8. Hei! 1) Jeg var der i helga og fikk gått 4 av 2000m-toppene. Generelt lite snø, bart og fint. 2) Usikker, men kanskje Rondvassbu - Veslesmeden - Storsmeden - Trolltinden - Dørålseter - Digerronden - Midtronden - Høgronden - Bjørnhollia - Rondeslottet - Vinjeronden - Storronden - Rondvassbu? Ganske hardt på 3dager kan jeg se for meg men dette er i allefall ruta som brukes når folk tar alle ti toppene på en gang. Såkalte Rondane Rundt. 3) Sykkelutleie på Spranget og Rondvassbu ja, 100kr en vei, usikker på hvordan man gjør det med betaling. Håper det hjelper!
  9. Det gjelder skråninga opp mot Storronden rett fra Vinjeronden, som er svært bratt uten noen etablert "sti" som normalruta til Storronden fra Rondvassbu. Var selv på både Storronden og Veslesmeden i helga. På Storronden er det bare luftig dersom man går fram på kanten på toppen. På Veslesmeden er det bare å holde seg til stien så går det garantert bra.
  10. Det ble en tredagers tur til Rondvassbu i stedet. Dag 1 gikk vi Storronden, Vinjeronden og Rondeslottet før vi gikk ned til nordsida av Rondvatnet og tok båten tilbake til hytta. Dag 2 en rask topptur til Veslesmeden før retur til bilene. Kan forøvrig melde om at rekorden på Rondane Rundt ble slått i forrige uke av Ola Hovdenak på 9timer og 15minutter! http://baard.multiadventures.net/bilder/2014/Rondane%202k-marathon/
  11. Hva med å starte på toppen av skiferbruddet nederst i Åmotsdalen for så å gå som dere vil sørover mot Åmotsdalshytta/Reinhem/Kongsvold? Da er dere allerede oppe på 12-1300moh og er inne i aktuelt jaktterreng rimelig tidlig.
  12. Hei! Jeg ønsker å bestige noen topper i Rondane i sommer. Og lurer rett og slett på om det er mulig å gå Høg-, Midt- og Digerronden på en etappe? Ikke med tanke på tidsbruk, men mer med tanke på om det rett og slett er mulig å gå over alle tre på ruta mellom Bjørnhollia og Dørålseter. Er det for eksempel merket rute over alle toppene? Takk for svar!
  13. Hei! Jeg vurderer å kjøpe meg GPS, og da mest sannsynlig Garmin Oregon 600. Er da litt usikker med tanke på kart. Det står mellom Topo Premium og Experience Pro. Jeg har forstått det slik at Premium har en høyere oppløsning med 1:20 000, mens Experience Pro er på 1:50 000. Experience Pro er delt opp i kun 10 områder mot Premiums 20, noe som fører til at jeg kanskje ikke trenger like mange "kartblad". Det som er viktig for meg er at kartet jeg velger er mest mulig oppdatert og nøyaktig. Jeg lurer også på om noen av disse kartene ser ut som et vanlig turkart med tanke på grafikk? Har noen peiling på andre forskjeller mellom disse kartene annet enn det jeg nevner? Og hvilket kart bør jeg velge? På forhånd, takk
  14. Nå har jeg ingen erfaringer med telemarkski, men jeg føler det er svært lett å gå med randonneski til tross for at det er ganske massivt utstyr sammenlignet med f.eks langrennski. Dynafit-bindinger f.eks er kun festet inn i fronten av støvelen med to "metallpinner" noe som gir et veldig smooth og lett utslag når støvelen heves/senkes. I tillegg er randonneski/bindinger/støvler blitt svært lett i dag, uten at det går særlig utover kjøreegenskapene. Hva slags stegjern tenker du på? Skarejern eller stegjern som festes på støvlene?
  15. Null problem med snøforhold, tørt og fint i Rondane nå!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.