Gå til innhold
  • Bli medlem

YES

Aktiv medlem
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av YES

  1. Nå starter ski og scootersesongen igjen!!!!!!!! Hurra!!!!!!!!!!!!!!
  2. Hjelpe meg!!!!!!!!!!!!!!!! Bugge og Fjellbukken, hvorfor skrive så mye når det rekker med å si: Stopp all utvikling! Jeg vil tilbake til 1400 tallet!!!! Trøste bære, for noen meninger der har! Om noen vil kjøpe seg fritidsbolig i fjellandsbyer og kose seg i luksus, så gjerne for meg! Jeg kan ikke tenke meg det selv, men for all del, la dem gjøre det. Jeg skal ikke tvinge min livsstil inn på dem! Jeg har ingen problem med å finne meg store områder hvor jeg kan være alene når jeg ønsker det, kan gå i dagesvis både sommerstid og vinterstid uten å se hverken fjellandsbyer, SUVer, snøscootre, ATVer osv osv. Så hvor dere ligger å vandrer fatter jeg ikke! Klart man vil føle seg litt forvirret hvis man oppsøker de største turiststedene for å få ro, fred og helst uten luksus. Da kan man si at man har bommet kraftig, fordi det er nettopp luksus og fordragelighet disse turiststedene lever av. Det er som jeg nevnte ikke min stil, men jeg blir ikke overrsaket når jeg oppsøker slike steder. Jeg regner med at dere kjører bil eller bruker annet fremkomstmiddel for å komme dere til utgangspunktet for deres lange strabasiøse turer. da har jeg et godt tips, ikke stopp på de største parkeringsplassene hvor det er mest folk og flest hytter, der er det nemlig liv, røre og luksus! Nei stopp på den lille parkeringslasssen der det ikke er flere biler enn din egen hvis du har en. Da får du gå deg en lang tur ganske så alene og uforstyrret! Men det er en hake ved det, det er ikke oppkjørt løype der!!!!!!
  3. De er full size snøscootre, ikke barnescootre. Ja, de blir nok rammet av motorferdselloven, men de forurenser ikke og lager ikke støy! Smørefrie ski bråker vel mer! Er vel bare ute å fisker etter hva som er problemet til dere som ikke kan tåle scooteren. Jeg tror fortsatt det er fremmedfrykt og sjalusi! Hvis scootern ikke forurenset og ikke laget lyd, hva skal dere da henge dere opp i? Sporet? Eller kommer vi oss bare for lett frem og får med oss for mye til hytta, slik at vi rett å slett har det bedre og koser oss mer! Er det der skoen trykker? Natur nok for alle bare det legges til rette og den motoriserte ferdselen kanaliseres og settes i system, dere kan gjerne få gå på ski hvor dere vil, for det gjør jeg, men jeg trives faktisk best i scooterløypene når jeg går på ski også!
  4. Er det ingen som har meninger om en batteriscooter?
  5. Lenge siden jeg har vært inne å lest her, men ser dere fortsatt er aktiv! Jeg er nå fortsatt klart tilhenger av tilrettelegging slik at snøscootern kan brukes både til nytte og nøye! Synes det virkelig er koselig å høre scooterne kjøre forbi huset eller hytten når jeg er der, da senker virkelig vinterfreden seg ned over meg! Men jeg har et spørsmål. Jeg var på internett og surfet litt, der fant jeg en batteriscooter som så ut til å funke kjempebra. Så til spørsmålet, hva om jeg kjørte med en batteriscooter, ville det vært ok?
  6. Ja, der ser man hvor langt inne i systemet motstanderne sitter, den siden hadde vært slik jeg referer til i flere dager, det påvirket ikke resultatet at man var inne å stemtet. 83% mot forslaget og 15% for forslaget. Så legger man det inn her og vips, i løpet av ett par timer er det helt snudd. Kan vi kalle det manipulering på lik linje som vi har sett tidligere fra NRK? Ja, tror det! Men hva betyr det, vi vet hvor flertallet ligger og det er ikke hos scootermotstanderne. Jaja, NRK Nordland ble vel kneblet fra sine bedrevitere fra sør! Flott å få det konstatert!
  7. Nei, meningene har ikke snudd, de har alltid vært sånn. Men det siger ikke inn hos dere.
  8. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.5067324
  9. Meningsmåling utført av NRK. Spørsmålet var: Skal fritidskjøring med snøskuter forbys? Ja (16%) Nei (83%) Bryr meg ikke (1%) Ser ut for at scootermotstanderne har påberopt seg en tilhengerskare som ikke er helt sant. Husk også at det ble spurt om fritidskjøring, ville nok vært ennå flere nei hvis det ble spurt om kjøring til egen hytte. I dag var det et program på NRK radio, det var det 85% motstandere til det nye lovforslaget og 15% for. Ingen tvil for hvor flertallet ligger!!!!!!!!!!
  10. Jaja, otto, du må nå ikke hisse på deg et voldsomt sinne! Nei, vi får fortsette diskusjonen over nyttår, blir jo en interessant tid med forslag til nye regler. Jeg vil nå bare med dette innlegget ønske alle her på forumet en riktig god jul, uansett hvilken mening dere måtte ha angående snøscootern. God Jul alle sammen
  11. Så du mener at motorisert ferdsel for å gjøre hverdagen for de såkalte miljøvennlige lettere er helt ok? Nei, stopper de snøscootern så får det gjelde alle, hvorfor skal det være lov å kjøre snøscooter for å lage skiløype? Det oser egoisme av dette! Jeg går mye på ski, men skal snøscooteren stoppes av miljøhensyn får jaggu skiløpern ta sin del av saken, lag spor uten scooter og tråkkemaskin!
  12. Hva synes dere om DN`s forslag til nytt regelverk for motorisert ferdsel i utmark? Det vil stoppe all privat bruk av snøscooter, både frakt av materialer og utstyr til hytter og rekreasjonskjøring! Regner med det er flere her på forumet som er enige i forslaget, men mange mener det vil bli værre enn før for alle parter! Meninger?
  13. Kan ikke svare for andre deler av landet, men her hvor jeg bor er det ikke noen konflikt mellom snøscooterne og hundekjørene. Tvert i mot, de samarbeider og holder hverandre informert om føreforhold. Hundekjørene setter pris på oppkjørte løyper de også, det som er viktig med tanke på hundespannkjører er at scooterkjørene tar hensyn og viker tilstrekkelig når vi møtes. Et tips er at snøscooterkjøreren kjører til siden, stopper og lar hundespannet passere. Den metoden bruker jeg og det fungerer fint. Hundekjørerne og scooterkjørene blir begge utsatt for hets av mange skigåere, scooterdiskusjonen kjenner vi fra denne tråden, men en annen sak er hetsen hundekjørene opplever i form av sinte skiløpere som kjefter og slår med staver pga. støy og hundskit i løypa. Så vi har kanskje en form for forståelse for hverandre! Loven som gjelder snøscooter er rettet mot motorisert ferdsel i utmark, at enkelte ikke ønsker kjøring på innmark får være opp til hver enkelt grunneier. Jeg har ikke kunnskap ang. kjøring på innmark så den diskusjonen kan jeg ikke ta.
  14. Tror jeg har min troverdighet helt i orden, at du kan komme over scooterfølger med mange scooter når du går på ski midt i en scooterløype er nok helt sant, særlig når du er i Sverige. Men det er vel ikke noe galt i det? De kjører jo der de har fått beskjed om å kjøre. Du ga uttrykk om at det suste 30 scootre forbi deg utenfor en oppmerket scootertrase og atpåtil i Norge (slik jeg forstod deg, mulig det var feil). Det er meget sjeldent man ser scooterfølger i Norge på over 30 stk. Det kan nok skje, men det vil da være i en scooterløype, og da burde det ikke være en overraskelse for den skigående personen at det kom noen scootre forbi, går du en tur langs bilveien må man forvente at det kommer en og annen bil! At din svigerinne som driver med turisme har over 30 stk scootre i følget er nok også helt normalt, men at et guidet scooterfølge skulle komme lavtflyvende forbi deg når du er ute på ski utenfor scootertrase høres for meg helt vannvittig ut. Håper de har kontroll på sine kunder og at de guidede scooterturene foregår i ordnede og fornuftige former. Man vil alltid finne utskudd som forbryter seg på en eller annen måte. Det jeg vil ha frem er at jeg synes det er galt og ta alle scooterbrukerne og plassere oss i en bås, som gale fartsfantomer, som ikke viser noen form for hensyn. Det er fåtallet som skiller seg ut og ikke klarer å oppføre seg, disse blir av mange brukt som bilde på "snøscooterbrukeren". Det er helt feil! Jeg går mye på ski(trener langrenn 3 ganger i uken) og går ofte både lange og korte turer i tillegg, så det er ikke det at jeg må bruke scooter for å komme meg ut, men jeg innrømmer at jeg liker å kjøre snøscooter og synes det er et utmerket verktøy for rekreasjon. Jeg er også den første til å innrømme at det er bekvemt å laste på scootern når jeg skal til hytta, den gjør at jeg oftere tar turen til hytta, og tilbringer helgen der, enn jeg ville gjort hvis jeg måtte gå på ski med full oppakkning. Men er det noe galt i det? At jeg og familien er oftere i naturen, bør vel være possitivt og ikke negativt. At jeg bruker snøscootern i maks 15 min på fredag og det samme på søndag for å få dette til, er det så grusomt galt? og er det verdig 15000 i bot og 1 år i fengsel? Er det mulig???????
  15. Isbrann i forbindelse med en scooterløype i utmark er et ikke eksisterende problem, det finnes på milevis med scooterløype på svensk side som er meget høyt trafikkert, men du kan ikke på noen måte se skader i terrenget når sommer kommer. I turistløypen som er merket av turistforeninger rundt om i landet, kan man derimot se tydelige stier etter sommerens "miljøvennlige" aktiviteter. Noen steder har vannet begynt å følge denne stien, spesielt under snesmeltingen, og skadene er hva jeg vil kalle meget synbare. Nå mener ikke jeg å si at jeg er imot merking at turistløyper, men de er faktisk årsaken til de mest synlige skadene i naturen. Jeg er fullstendig klar over at snøscootern ved feil bruk kan være et problem, men er det ikke de som bruker den feil vi skal straffe og ikke de som bruker den fornuftig? Det som er i ferd med å skje nå er at de som bruker den fornuftig og velger å føge regelverket blir avskåret fra all bruk, og de som bruker den ufornuftig kommer nok til å fortsette som før, nettopp fordi det ikke blir lagt tilrette for lovlig og kanalisert bruk av snøscootern. Jeg føler at scooterdiskusjonen er i ferd med å ta feil vending. Jeg mener at kontrollert scooterbruk er ikke en belastning for naturen og miljøet. At enkelte motstandere av snøscooteren hevder det, er et skalkeskjul for en egentlige årsaken. Om den egentlige årsakene er sjalusi, egoisme, uvitenhet elller lignende skal være usakt. Det som gjør meg helt matt, er når det slenges rundt en masse udokumenterte beskyldninger mot snøscooteren bare fordi man egentlig ikke har gode argumenter mot kontrollert og regulert bruk. Og tilslutt et sukk til deg som mener reinen på Svalbard er tam, der tar du feil, meget feil. Den som er i Longerbyen kan fremstå som tam fordi den er vant til all trafikk og aktivitet i området. Men jeg kan fortelle deg at du skal få slite med å komme på skuddhold ute i terrenget. Det er ikke lov å jakte på reinen i Adventdalen og Longyeardalen. Man må ut av nærområdet rundt Longearbyen før det er lov å jakte. Har selv vært på jakt i disse områdene og svalbardreinen er like sky i disse områdene som villreinen i Norge. Den som påstår noe annet har enten jaktet i Longyeardalen eller jaktet fra snøscooter, for da kommer man mye nærmere innpå dyrene før de begynner å vike unna, nettopp pga at snøscootern ikke stresser dem like mye som en person til fots gjør. Så et spørsmål som jeg gjerne ville hatt et "fornuftig" svar på: Hvorfor er det slik at de mest iherdige scootermotstanderne som regel ikke bor der snøscooteren benyttes og at de fleste om er possitive til snøscootern bor og virker der snøscootern benyttes? Burde det ikke være motsatt hvis den er et så stort problem?
  16. Dette medfører ikke riktighet, noen spor så du nok, men krinalefse blir feil. Hvorfor tror du det er sånn at Nordmenn ikke har kultur ovenfor bruk av snøscooter, er det mulig det har noe med at det aldri har vært lagt til rette for bruken og at det aldri har vært åpnet for kanalisering og tilrettelegging for snøscooterbruk. Vi norske scooterførere er ikke dummere enn de svenske, men jeg er enig i at det finnes norske scooterførere som mangler kultur og ikke vet hvordan man skal oppføre seg. Dette er fordi de aldri har fått vært del av en tilrettelagt bruk av snøscooter, da blir det som å slippe barna løs i gotteriskåla, det vil gå litt vilt for seg. Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt, men en realitet. Det finnes en løsning. Legg til rette og kanaliser scooterbruken bort fra populære skiområder, straff de som forbryter seg hart og øk (om mulig) antallet kontroller. Vi scooterfolk har ikke intresse av å bli satt i bås sammen med utskudd som ikke kan forholde seg til regler, dem vil vi skal bli tatt og irettesatt. Får vi fjernet utskuddene skal du se at de sporene du snakker om forsvinner. Det er nemlig fåtallet av scooterbrukerne som oppfører seg sånn. Skal vi stoppe all bilbruk fordi det finnes bilførere som bryter regelverket?
  17. Hvor opplevde du dette? 30 stk snøscootre utenfor snøscooterløype? Tror du drar den historien litt lang, men det er jo bra for da mister den all troverdighet. Jeg har tilgode å møte et følge på 30 stk snøscooter selv i en lovlig snøscooterløype.
  18. Ja, du kan le så mye du vil. Det er ikke det at jeg ikke klarer å gå på hytten som ligger 3 km fra veien, jeg lurer bare på hvorfor jeg må tvinges til å gå de 3 km. Jeg går ofte til og fra hytta på ski. I ukene går jeg forbi den flere ganger når jeg er ute på mine faste treningsturer på ski. Du forstår det er ikke det at jeg ikke kan gå på ski. Jeg går flere turrenn i løpet av sesongen også. Men jeg liker å kose meg i helgene, da pakker jeg skiene, maten, snopet og familien på scootern på fredagen og kjører til hytta, får mye mer med meg på scootern enn i ryggsekken. Slipper å være så fornuftig når jeg pakker, tar jo bare med meg hjem det som ikke er brukt i løpet av helgen. Når vi er kommet til hytta, pakker vi av scootern og bærer inn i hytta. Når dette er gjort fyrer jeg i ovnen. Mens ovnen gjør sin jobb med å varme opp hytta, tar vi ofte på oss skiene å går en tur innover fjellet, men legg merke til at dette gjør vi for at vi har lyst ikke for at vi må! Nå mener sikkert de fleste på dette forumet at min bruk av snøscooter er helt forkastelig, men det mener ikke jeg og jeg kan ikke forstå at det skulle være noe problem for omverdenen om jeg fortsatte med det. Egoisme?? Mulig det, men jeg nekter i allefall ikke andre å gjøre det de ønsker. Vil noen på død og liv traske på ski til hytta med tunge sekker så gjerne for meg!
  19. Jeg kan fortelle at snøscooterturisme her hvor jeg bor innebærer 20 sesongarbeisplasser og er med på å sikre minst 10 helårs arbeidsplasser. Her snakker vi om scooterverksted, scooterguidefirma, opplevelsefirma, hotell, campinplass osv. Dette har vi fått til med forsiktig satsing pga at vi vet at scooterløypen er på lånt tid og at vi ikke vet om den finnes der til neste år. Hva det kunne blitt hvis vi visste at løypen var permanent kan vi bare fantasere om. Nå vil sikkert du komme med at dette kunne vi fått til med andre typer aktiviteter. Det kan jeg love deg har vært prøvd, og det gang på gang. Men det gikk like mye konkurs hver gang. Du nevner skiheiser, ja jeg må reise til Sverige for å finne nærmeste skiheis som er bygd for turisme. Det er ikke befolkningsgrunnlag nok rundt om her for at noen satser millioner på skianlegg. De skal tjenes inn vet du! Når det gjelder toppturister har du nok rett, de legger igjen en del penger etter seg, de er mer like scooterturisten som ønsker å kunne bo og spise godt når de er på tur. Du spør om kraftlinjer, fine er de ikke, men hva er alternativet? Stearinlys og vedovn! Vi kan jo bare ha kraftstasjonene der de ligger, så kan vi jo benytte oss av strømmen i distriktene og rive linjene inn til byene. Passer oss flott det
  20. Ja, der er jeg enig. Folk får innrette seg etter arealplanene. Det er vel der diskusjonen ligger, hvordan bør arealplanene se ut. Jeg ønsker ikke å bryte regler for å kunne kjøre en rekreasjonstur med min scooter, jeg ønsker heller ikke å måtte bryte regler for å kunne gå på ski. I Norge har vi faktisk plass til begge deler mange plasser. Jeg ønsker ikke fritt frem for snøscootre, men at jeg må dra til Troms eller Finnmark for å benytte meg av snøscooteren godtar jeg bare ikke. Vi har, her jeg bor, i noen år hatt scooterløype til Sverige som et resultat av et prøveprosjekt som 8 kommuner har vært med på. Denne løypen har gått fra skogen i Norge, over tregrensen og ned til skogen i Sverige. Dette har fungert meget bra og mitt hjertesukk er hvorfor det skal være så vanskelig å fortsette med denne ordningen.
  21. Hvorfor ikke si det rett ut: Fullfør avfolkningen i distriktene!!! Så kan dere storkose dere alene i fjellheimen, det er nemlig det som er fakta. Hvis Norge skal bli som ditt glansbilde, tror jeg det vil bli få arbeidsplasser i distriktene, vi prøver nemlig å få til turisme. Du kan gjerne si at dine venner også er turister, men vi har prøvd. Det er bare det at den typen turiser du henviser til ikke legger noe særlig med penger igjen, de bor i telt de går på toppturer og andre turer alene uten guide og de har eget utstyr. De eneste som tjener penger på dem er flyselskaper og bensinstsjonene langs ruten de må kjøre for å komme hit. Vi må bare innse at skal vi klare å skape arbeidsplasser for folk i distriktene med tanke på turisme, må vi legge til rette for de som ønsker å benytte seg av de fasilitetene vi kan tilby. Men selvfølgekig skal det være plass for de som ønsker å gå for seg selv uten spor og andre hjelpemiddel. Norge er stort og det er plass til begge deler. Og på Svalbard som blir kalt den siste villmark ønsker du at snøscooterne skal få herje? Betyr det at du aldri er der eller er det sånn at det passer deg å benytte snøscooter når du er der? Kan jeg spore litt av det jeg nevnte i et tidligere innlegg, egoisme? Mulig jeg tar feil, men det jeg leste ut av ditt innlegg er som følger: Det et er greit å gjøre alt bare det gjøres med hensyn til meg, der jeg liker å gå på ski skal det kun være skigåere, der jeg ønsker å benytte meg av helikopter for å komme på toppene er det greit, der jeg ønske å kjøre scooter kan andre også gjøre det. Forstod jeg deg rett?
  22. Nå er det en gang slik at de fleste scooterkjørene ikke trenger å benytte bil og henger for å kjøre scooter. Men så har vi jo dette med mengden. Hvor mange kjører ikke i flere timer fra Oslo til fjerntliggende områder for å komme til hytta og skiterrenget. Her snakker vi om vanvittige mengder med biler som kjører i lange køer spesielt på fredager og søndager. De fleste av disse gjør det for å komme i uberørt natur for å nyte fjellet og skiføret, de tenker ikke på hva de har gjort med miljøet for å oppnå dette. Men skulle disse være så uheldig (les:heldig) å se en snøscooter reagerer de med avsky og harme, tenk at han som bor her oppe i fjellheimen kan gjøre noe så fælt at han kan svi av 1 liter besin for å kjøre til hytta si som ligger 3 km fra veien. Tenk at han kan gjøre noe slik mot oss byfolk som sliter i bykjernern hele uka og sitter i bilen i timesvis for å komme hit å oppleve stillhet. Fy skam til disse fastboende ute i distriktene som ikke respekterer oss andre. Noe slik er det jeg oppfatter denne diskusjonen, at jeg skal være avkåret fra å benytte meg av de få mulighetene jeg har, på grunn av andres uvitenhet er for meg en gåte. For meg vitner dette om mye større egoismen en den egoismen dere mener jeg utøver når jeg kjører mine 3 km inn til hytta på fredag og samme rute hjem igjen på søndag. Totalt er scootern igang sån bortimot 20 minutter en helg. Min bruk av scooter mener mange her på forumet er forkastelig og et utrykk for egoisme! Jeg spør: Hva er egoisme i deres øyne?
  23. Ja, du prøvde å lage et poeng, det forsto jeg. Det er bare det at du og mange med deg produserer liksompoeng ut avløse luften, at de er totalt feilaktige og basert på ren uvitenhet betyr vist ingen ting for deg /dere. Bare dere får frem det dere mener er et poeng. Når du nå er i gang med å spre feilinformasjon og missvisende påstander, så synes jeg det er greit å svare deg litt En gressklippermotor er vel ikke høyteknologi, men det er faktisk moderne scootermotorer. Kravene er mange og produsentene konkurerer om å lage den mest bensinsnåle motoren. Det er faktisk sånn at det er et massivt krav fra scooterbrukerne at det er fokus på bensinforbruk og utslipp. Det jeg mener er at dere må gjerne kryddre debatten med liksom rapporter og usannheter, det fine er at noen av dere ikke kan nok om temaet, så dere blir avslørt i deres påstander. Når du refererer til en rapport ang. gressklippere og andre motoriserte kjøretøy, bør du i allefall ha lest den. Hvis den finnes da! Nei, nå ble jeg ufin. Vi må vel alle få ha våre meninger. Jeg gir meg bare ikke med mitt gnål om at kun kan løse denne konflikten med å gå i oss selv og finne kompromi og løsninger. Og det gjelder begge leire! Når det gjelder utslipp har jeg en idee Hva med å forby bilkjøring hvis formålet med bilkjøringen er en skitur i uberørt natur, da lar vi den uberørte naturen forbli uberørt og bilen står hjemme uten å forurense. Jeg kan strekke meg til maks 15 min kjøring med bil for å gå på ski. Da blir skigåingen forbeholdt oss som bor i distriktene og de som bor i byer får gå på ski langs veiene, eller i bymarka. Pefekt
  24. §6 er paragrafen som gir kommunen muligheten til å gi tillatelse for kjøring når særlige grunner foreligger, altså når det ikke er hjemlet i andre paragrafer og kommunen mener det er særlig grunn for å tillate kjøringen. Denne paragrafen er ikke ofte i bruk, og ikke til å tillate rekreasjonskjøring i alle fall. Når du har lest denne så godt kan du jo gløtte på §4 og §5. Her gis det noen få åpninger. Men ingen åpner for rekreasjonskjøring. Det tror jeg ikke der er noen kommuner som har gjort heller. Noen kommuner er med i et prosjekt som går ut på kommunal selvråderett. Det er kanskje disse kommunene du henviser til?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.