Gå til innhold

YES

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Nå starter ski og scootersesongen igjen!!!!!!!! Hurra!!!!!!!!!!!!!!
 2. Hjelpe meg!!!!!!!!!!!!!!!! Bugge og Fjellbukken, hvorfor skrive så mye når det rekker med å si: Stopp all utvikling! Jeg vil tilbake til 1400 tallet!!!! Trøste bære, for noen meninger der har! Om noen vil kjøpe seg fritidsbolig i fjellandsbyer og kose seg i luksus, så gjerne for meg! Jeg kan ikke tenke meg det selv, men for all del, la dem gjøre det. Jeg skal ikke tvinge min livsstil inn på dem! Jeg har ingen problem med å finne meg store områder hvor jeg kan være alene når jeg ønsker det, kan gå i dagesvis både sommerstid og vinterstid uten å se hverken fjellandsbyer, SUVer, snøscootre, ATVer osv osv. Så hvor dere ligger å vandrer fatter jeg ikke! Klart man vil føle seg litt forvirret hvis man oppsøker de største turiststedene for å få ro, fred og helst uten luksus. Da kan man si at man har bommet kraftig, fordi det er nettopp luksus og fordragelighet disse turiststedene lever av. Det er som jeg nevnte ikke min stil, men jeg blir ikke overrsaket når jeg oppsøker slike steder. Jeg regner med at dere kjører bil eller bruker annet fremkomstmiddel for å komme dere til utgangspunktet for deres lange strabasiøse turer. da har jeg et godt tips, ikke stopp på de største parkeringsplassene hvor det er mest folk og flest hytter, der er det nemlig liv, røre og luksus! Nei stopp på den lille parkeringslasssen der det ikke er flere biler enn din egen hvis du har en. Da får du gå deg en lang tur ganske så alene og uforstyrret! Men det er en hake ved det, det er ikke oppkjørt løype der!!!!!!
 3. De er full size snøscootre, ikke barnescootre. Ja, de blir nok rammet av motorferdselloven, men de forurenser ikke og lager ikke støy! Smørefrie ski bråker vel mer! Er vel bare ute å fisker etter hva som er problemet til dere som ikke kan tåle scooteren. Jeg tror fortsatt det er fremmedfrykt og sjalusi! Hvis scootern ikke forurenset og ikke laget lyd, hva skal dere da henge dere opp i? Sporet? Eller kommer vi oss bare for lett frem og får med oss for mye til hytta, slik at vi rett å slett har det bedre og koser oss mer! Er det der skoen trykker? Natur nok for alle bare det legges til rette og den motoriserte ferdselen kanaliseres og settes i system, dere kan gjerne få gå på ski hvor dere vil, for det gjør jeg, men jeg trives faktisk best i scooterløypene når jeg går på ski også!
 4. Er det ingen som har meninger om en batteriscooter?
 5. Lenge siden jeg har vært inne å lest her, men ser dere fortsatt er aktiv! Jeg er nå fortsatt klart tilhenger av tilrettelegging slik at snøscootern kan brukes både til nytte og nøye! Synes det virkelig er koselig å høre scooterne kjøre forbi huset eller hytten når jeg er der, da senker virkelig vinterfreden seg ned over meg! Men jeg har et spørsmål. Jeg var på internett og surfet litt, der fant jeg en batteriscooter som så ut til å funke kjempebra. Så til spørsmålet, hva om jeg kjørte med en batteriscooter, ville det vært ok?
 6. Ja, der ser man hvor langt inne i systemet motstanderne sitter, den siden hadde vært slik jeg referer til i flere dager, det påvirket ikke resultatet at man var inne å stemtet. 83% mot forslaget og 15% for forslaget. Så legger man det inn her og vips, i løpet av ett par timer er det helt snudd. Kan vi kalle det manipulering på lik linje som vi har sett tidligere fra NRK? Ja, tror det! Men hva betyr det, vi vet hvor flertallet ligger og det er ikke hos scootermotstanderne. Jaja, NRK Nordland ble vel kneblet fra sine bedrevitere fra sør! Flott å få det konstatert!
 7. Nei, meningene har ikke snudd, de har alltid vært sånn. Men det siger ikke inn hos dere.
 8. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.5067324
 9. Meningsmåling utført av NRK. Spørsmålet var: Skal fritidskjøring med snøskuter forbys? Ja (16%) Nei (83%) Bryr meg ikke (1%) Ser ut for at scootermotstanderne har påberopt seg en tilhengerskare som ikke er helt sant. Husk også at det ble spurt om fritidskjøring, ville nok vært ennå flere nei hvis det ble spurt om kjøring til egen hytte. I dag var det et program på NRK radio, det var det 85% motstandere til det nye lovforslaget og 15% for. Ingen tvil for hvor flertallet ligger!!!!!!!!!!
 10. Jaja, otto, du må nå ikke hisse på deg et voldsomt sinne! Nei, vi får fortsette diskusjonen over nyttår, blir jo en interessant tid med forslag til nye regler. Jeg vil nå bare med dette innlegget ønske alle her på forumet en riktig god jul, uansett hvilken mening dere måtte ha angående snøscootern. God Jul alle sammen
 11. Så du mener at motorisert ferdsel for å gjøre hverdagen for de såkalte miljøvennlige lettere er helt ok? Nei, stopper de snøscootern så får det gjelde alle, hvorfor skal det være lov å kjøre snøscooter for å lage skiløype? Det oser egoisme av dette! Jeg går mye på ski, men skal snøscooteren stoppes av miljøhensyn får jaggu skiløpern ta sin del av saken, lag spor uten scooter og tråkkemaskin!
 12. Hva synes dere om DN`s forslag til nytt regelverk for motorisert ferdsel i utmark? Det vil stoppe all privat bruk av snøscooter, både frakt av materialer og utstyr til hytter og rekreasjonskjøring! Regner med det er flere her på forumet som er enige i forslaget, men mange mener det vil bli værre enn før for alle parter! Meninger?
 13. Kan ikke svare for andre deler av landet, men her hvor jeg bor er det ikke noen konflikt mellom snøscooterne og hundekjørene. Tvert i mot, de samarbeider og holder hverandre informert om føreforhold. Hundekjørene setter pris på oppkjørte løyper de også, det som er viktig med tanke på hundespannkjører er at scooterkjørene tar hensyn og viker tilstrekkelig når vi møtes. Et tips er at snøscooterkjøreren kjører til siden, stopper og lar hundespannet passere. Den metoden bruker jeg og det fungerer fint. Hundekjørerne og scooterkjørene blir begge utsatt for hets av mange skigåere, scooterdiskusjonen kjenner vi fra denne tråden, men en annen sak er hetsen hundekjørene opplever i form av sinte skiløpere som kjefter og slår med staver pga. støy og hundskit i løypa. Så vi har kanskje en form for forståelse for hverandre! Loven som gjelder snøscooter er rettet mot motorisert ferdsel i utmark, at enkelte ikke ønsker kjøring på innmark får være opp til hver enkelt grunneier. Jeg har ikke kunnskap ang. kjøring på innmark så den diskusjonen kan jeg ikke ta.
 14. Tror jeg har min troverdighet helt i orden, at du kan komme over scooterfølger med mange scooter når du går på ski midt i en scooterløype er nok helt sant, særlig når du er i Sverige. Men det er vel ikke noe galt i det? De kjører jo der de har fått beskjed om å kjøre. Du ga uttrykk om at det suste 30 scootre forbi deg utenfor en oppmerket scootertrase og atpåtil i Norge (slik jeg forstod deg, mulig det var feil). Det er meget sjeldent man ser scooterfølger i Norge på over 30 stk. Det kan nok skje, men det vil da være i en scooterløype, og da burde det ikke være en overraskelse for den skigående personen at det kom noen scootre forbi, går du en tur langs bilveien må man forvente at det kommer en og annen bil! At din svigerinne som driver med turisme har over 30 stk scootre i følget er nok også helt normalt, men at et guidet scooterfølge skulle komme lavtflyvende forbi deg når du er ute på ski utenfor scootertrase høres for meg helt vannvittig ut. Håper de har kontroll på sine kunder og at de guidede scooterturene foregår i ordnede og fornuftige former. Man vil alltid finne utskudd som forbryter seg på en eller annen måte. Det jeg vil ha frem er at jeg synes det er galt og ta alle scooterbrukerne og plassere oss i en bås, som gale fartsfantomer, som ikke viser noen form for hensyn. Det er fåtallet som skiller seg ut og ikke klarer å oppføre seg, disse blir av mange brukt som bilde på "snøscooterbrukeren". Det er helt feil! Jeg går mye på ski(trener langrenn 3 ganger i uken) og går ofte både lange og korte turer i tillegg, så det er ikke det at jeg må bruke scooter for å komme meg ut, men jeg innrømmer at jeg liker å kjøre snøscooter og synes det er et utmerket verktøy for rekreasjon. Jeg er også den første til å innrømme at det er bekvemt å laste på scootern når jeg skal til hytta, den gjør at jeg oftere tar turen til hytta, og tilbringer helgen der, enn jeg ville gjort hvis jeg måtte gå på ski med full oppakkning. Men er det noe galt i det? At jeg og familien er oftere i naturen, bør vel være possitivt og ikke negativt. At jeg bruker snøscootern i maks 15 min på fredag og det samme på søndag for å få dette til, er det så grusomt galt? og er det verdig 15000 i bot og 1 år i fengsel? Er det mulig???????
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.