Gå til innhold
  • Bli medlem

Thomas Riis

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

416 profilvisninger
  1. Går det ann å gå til fots fra skjeggedal-holmavatn - træsjodden - Bersavikvatn ? Eller er det behov for ski ? Pakker bilen imorgen for en 13 dagers tur, så hadde vært flott med tips slik at jeg kun trenger å ta med det nødvendige utstyret iforhold til snøen der. Ligger isen ennå?
  2. HeiHei nå er jeg ferdig med eksamen, og ferien min nærmer seg med stomskritt etter noen uker på jobb. I år så gjentar jeg turen fra ifjord, bare med litt annenledes løype og områder. 6juli reiser jeg alene fra Sandefjord for å være 3uker på fjelltur alene. Den 4 uka henter jeg en kamerat på Tromsø flyplass før turen går videre til 1 uke med fiske på Senalandet i Finmark. Hardangervidda sørvest 6-14 Juli Parkere: Tyssedal - Skjeggedal. Holmavatn - Træsjodden - Bersavikvatn er løypen jeg kommer til å gå. Har dere noen formening om 1 uke er nok for å gå i dette området samtidig som jeg skal fiske mest mulig ? Er altså fluefisker så det blir mye fiske med flue i småvanna rundt løypa. Hvordan er terenget å gå i med 25kilo sekk ? Kommer til å være 60-70 % Selvforsynt med mat. Hvordan er snøforholdet her i denne perioden ? Træsjodden har jeg som mål å bestige, men det blir trulig uten sekk, her regner jeg med at det er tung gått tereng med mye snø ? Vikafjell 15juli - 22juli Finner ikke mye informasjon på nettet om dette området, er opptat av at det skal være litt utenfor allfarvei med lite folk. Noen som har forslag til start sted på denne turen og hvor jeg burde gå innover ? Ønsker å holde meg i området med mye småvann, helst grunne partier iogmed at det blir mest fiske etter flue. Jeg har aldrig vært i dette området før, så er usikker på hvor mye fangst jeg kan få, dervad usikker på hvor mye mat jeg burde ha med. Bodø 24-25 Juli. Her så blir det sjøørett og torske fiske i sandvika 1 time utenfor Bodø. Finnmarksvidda - Senalandet 26juli - 3 august ( Her blir en kamerat med den siste uken ) Parkere okselva på senalandet. (staburdalen nasjonalpark) Leaktojavri 2 dager holvunjavri 1dag ravttosavzi 1 dag duolbarassa 2dager Dette området var jeg ifjord på samme tid. Men da holdt jeg meg mest på norsiden av nasjonalparken. Noen som har erfaring med denne løypen som jeg har setti opp her ? Her kommer vi til å være 50 % selvforsynt med mat. Hardangervidda - Varme klær. vikafjell - Hvor kaldt kan jeg regne med at det blir her ? superundertøy og ull genser ? Senalandet - lite klær. Bare å komme med tips og erfaring fra disse områdene. Er også innteresert i å vite hva det er som klekker og vilken fluer jeg burde ta med. Ifjord så hadde jeg kun med kastestang og ikke fluestang. Ligger også ved noen bilder fra turen i 2011. Det er fra Senalandet og Hardangervidda sør/øst.
  3. https://www.facebook.com/groups/405549869467004/ Her er det en gruppe som jeg har startet der folk kan ligge ut rapporter og beskrivelser av hva det er som klekker på fjellet for tiden. bare å søke medlemskap viss det er av interesse.
  4. Til informasjon så klekker marginata ved Skrim, var noe døgnfluer i lufta og mange vårflue larver i vannet. Største ørreten jeg fikk var på 700g
  5. Da har jeg bestemt meg for å reise til Skrim imorgen, så får vi håpe snøen smelter fort på fjellet mens døgnfluene klekker i Skrim Men takker for informasjonen.
  6. Snakke med fjelloppsynet i Valdres nettopp, isen har begynt å gå på dem store vanna, men det var fortsatt mye snø, faktisk blitt mere dem siste 2 ukene. Da ble jeg usikker på hvor jeg skal reise i pinsen.
  7. Takk for linken til snødybde, men etter kartet og dømme så er det ca 400mm snø i valdres ved filefjell og på valdresflya, kan det stemme ? Var der 13-16 mai ifjord og da var det bart der. Området rundt hardangervidda virker det som at det er for mye snø overalt. Noen som har noen tips å komme med der isen har gått ? Bor i sandefjord så en 4-5 timer kjøre går bra. Ønsker helst å reise til høyfjellet med et stykke gå tur inn.
  8. Ser at det er meldt opp mot 20 grader både i valdres og på Hardangervidda, noen som har noe informasjon om hvor isen har gått på vannet og hvor det er snøfritt`? Noen som også hvet om innsektlivet har startet ? Evt fjærmygg og steinfluer, døgnfluer har akkurat startet i lavtlandet så det regner jeg med er fortidlig. Evt noen andre områder som anbefales for en 3 netters tur i pinse der det er klekking nå ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.