Gå til innhold
  • Bli medlem

Rune Kalland

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rune Kalland

  1. På topptur sniker jeg nesten alltid med meg en 0,33 l frydenlund til hver av de som er med. Har ikke opplevd at turkompiser har takka nei foreløpig, og det blir som regel meget godt mottatt så lenge det ikke er 20 blå.
  2. Hei! Nordmøre har mange fine turer for barn. Jeg er mest kjent i Aure kommune, og der kommer det litt an på om du vil velge sjø eller fjell. Langs sjøen går det an å gå et bra stykke uten verken fritids- eller eneboliger hvis man drar ytterst på øyene, f.eks. Gridsvågøya eller Skardsøya. Da kan man traske langs svabergene og finne fine leirplasser. I fjellet er det mange som benytter seg av veien inn til Klakkan, som er ei setergrend. Det er et fint utgangspunkt for teltturer, og det er kort vei til det første fiskevatnet. Det er mye ørret der, men størrelsen er sjelden noe å skryte av hvis man ikke går litt lenger enn til det første vannet. Aurdalen, Bjøringdalen, Torsetdalen og Todalen er også veldig fine utgangspunkt for turer med barn. Lettgått terreng, bra med fiskevann og teltplasser. God tur!
  3. Takker for mange gode innspill! Det er ikke så lett å bli klok på hva som funker best, men jeg tar det som om det er mange løsninger man kan være fornøyd med uansett. Tenkte meg en tur innom åpen dag på Helsport i helga for å se på utvalget deres. Bestemmer meg vel etter det tenker jeg. Ut i fra andre jeg kjenner som har vært på tur med unger så anbefaler de romslige telt med forholdsvis stor takhøyde. Om det blir noen ekstra kilo så tenker jeg at turene de første åra uansett ikke blir veldig lange, og at det kan være aktuelt med andre telt om noen år. Utgangspunktet nå er jo å skape interesse for friluftslivet
  4. Rimelig: da tenkte jeg +/- 5000 kr, men for et telt som funker i 10 år som en av dere tipser om så kan det jo være verdt noen kroner ekstra. Det er jo ikke sikkert det blir brukt så mye som man skulle håpe på, men det får tiden vise. Holmeslet Riverside S fant jeg f.eks. til 5000,-. Det ser ut til å ligne på det Bragvin sendte bilde av, og har kanskje den samme funksjonaliteten?
  5. Hei, Vi skal kjøpe et familietelt som i utgangspunktet skal brukes på kortere turer for å få ungene interessert i friluftsliv. De viktigste egenskapene teltet bør ha er at det bør være rimelig, forholdsvis enkelt å sette opp, bra med plass og gode løsninger når det gjelder lufting. Har testet Bergans Wiglo i hagen hjemme og dette så lovende ut. Er det noen som har erfaringer med konkrete typer telt, og som har anbefalinger å komme med? Ideelt sett ønsker jeg et telt som kan brukes med 2-åringen nå, og som også kan brukes om 5 år når kidsa er 5 og 7 år også. Jeg tenker ikke vintertelt foreløpig, men kun 3-sesongs.
  6. Jeg driver og ser litt på tørrdrakter både på nett og i butikk. Det er svært stor variasjon på pris og kvalitet, og det hadde vært nyttig om noen av dere som har erfaring med tørrdrakter kunne gitt meg noen tips. Viktige momenter for meg ved valg av drakt er komfort, funksjonalitet (f.eks. gylf og hvor lett den er å ta av og på) og pris. Tørrdrakten skal hovedsaklig brukes mellom mars/april og oktober. Takknemlig for alle tips. Det jeg har sett på så langt, ligger i prisklassen 3-5000 kr. Plana er å kjøpe ei drakt til meg selv og ei til kjæresten, så tips til både dame- og herredrakt hadde vært knall.
  7. Hei! Jeg vurderer sterkt en tur til Helgelandskysten med kajakk i sommer, og ønsker å kombinere det med noen flotte toppturer. Er det noen av dere som har noen anbefalinger til noen fine padleruter hvor man kan kombinere fine padlestrekninger med fine toppturer? Plana er foreløpig å dra dit i slutten av juli, og bruke 8-10 dager på turen. Alle tips mottas med takk
  8. Takk for svar. Randers topp ser veldig bra ut - er på utkikk etter gode nedfarter hvor man får følelsen av å kjøre ned i fjorden. Er det flere anbefalinger av den typen? Først og fremst området rundt Hjørundfjorden?
  9. Hvordan er snøforholdene rundt omkring på Sunnmøre nå? Har tenkt å ha Hellesylt som utgangspunkt 1.mai-helga. Tar gjerne imot anbefalinger på toppturer
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.