Gå til innhold
  • Bli medlem

erge

Passivt medlem
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av erge

  1. Jeg har heller ikke tiltro til disse "kunstige kommunetoppane", godt poeng Toto! Det har dessverre oppstått flere av disse. Det blir riktig nok kommunens høyeste punkt, men langt i fra kommunens høyeste topp. Så i realiteten har samlerne etter mitt syn bommet på mange virkelige kommunetopper Et annen ide er å bestige kommunenes høyeste frittliggende topp (som ikke berører kommunegrenser)
  2. Severdigheter, Fornminner etc er på flere lokale turkart her jeg bor (i Telemark) markert med nummer. På noen av de kartene jeg har er det opp mot 60 – 70 nummererte punkter. Her har man turmål for alt mulig innenfor Natur, Historie og Sagn. Her kan målet for turen bli alt fra Bjørnehier, Bygdeborger, Flyvrak, Stuler, Tjern, ja alt mulig rart. Vet ikke hvor vanlig det er med slike nummererte punkter på turkart ellers i Norge, men antar det er ganske vanlig. Dette er en grei metode for valg av tur på, eller komplettere samlinger på. På et av kartene jeg har, over et lite fjellområdet i Grenland, er det faktisk så mange som 134 punkter knyttet til lokalhistorien, så det er nok å samle på.
  3. Var selv på jakt etter en kajakkåre på 240 cm i fjor høst. Endte opp med en todelt Lanha treåre fra Bottolfs Verksted AS i Vikersund. En av få årer jeg fant på 240 cm her til lands. Ellers er det mulig at Vestfold Ships i Tønsberg selger treårer fra Klepper, er ørlitelitte grann usikker på dette, men i så tilfelle er Klepperårene også på 240 cm.
  4. erge

    Hårteigen

    Har kun gått der med snøfonn, men var da overraskende greit å gå. Kan godt tenke meg som Snilen sier at snøfonna er å foretrekke framfor klyving på steinene. Når vi var der hadde noen satt igjen ”ispigger” i starten på fonna. Var utrolig kjekt å bruke.
  5. I 2006 sykla to unge gutter Norge på langs, han ene var da 13 år og 9 måneder. http://www.lindesnesfyr.no/home/default.asp?sec=20&ch=19&app=3&page=2&view=2&cat=&id=276 I 2007 ble rekorden slått av en på 13 år og 2 måneder. http://www.lindesnesfyr.no/home/default.asp?sec=20&ch=28&app=3&page=2&view=2&cat=&id=430
  6. Kamera er kjipt å glemme. Har heldigvis kun skjedd et par ganger. Jeg må ha bilder fra alle turene. Ellers har jeg hatt en tilbøylighet til å glemme solkrem.
  7. Er varens verdi (uten frakt) under 200,- betaler man ingen moms. Fraktpriser blir bare relevant om man varens verdi overstiger 200,-, da betaler man moms også på frakt.
  8. Jeg går ut i fra at de 211,- kronene er varens verdi (uten fraktkostnader) siden du må betale toll/moms. Men 150 kroner i toll virker da svært så usannsynlig.
  9. Postsenteret i Strømstad er flyttet ut av sentrum siden artikkelen du viser til ble skrevet, ligger nå på et industriområdet rett utenfor sentrum (postnummeret vil nå være 45233 strømstad) Ellers syns jeg alt står skrevet ganske bra i linken din. Det er ingen registrering på forhånd. Fungerer perfekt. Grensen på 6000,- krever at du har opphold deg minst et døgn i Sverige. OBS: Postsenteret er stengt på lørdager (egentlig ganske trasig, passer ikke alltid å reise midt i uka)
  10. Har denne selv i 0.5 liter, men har ennå ikke prøvd den på tur. Men ut fra hva jeg føler av trykknappen er dette absolutt kvalitet. Det er trykknappsystemet som avslører det meste om termosene. Liker også utseende på den meget godt. Europris selger også en utgave av den originale termosen, men med en langt dårligere trykknapp, ikke å anbefale.
  11. Hei! Velkommen til forumet. Tema har vært oppe en gang før. Du kan jo sjekke denne tråden: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=11152&highlight=
  12. ”Det var en helt fantastisk og merkelig opplevelse, ler… ”…… forteller en lattermild ….” .”… sier hun med smil i stemmen” Det var da voldsom så morosamt detta var da
  13. Oi, Oi, var dere der i går natt Kan gått tenke med at det røska bra i hytta da ja. Ikke dårlig at dere tok turen ut på eggen også.
  14. Tviler ikke på at dere så elgekskrementer der. Når jeg nevnte en ”medbrakt skrøne” tenkte jeg at ekskrementene kunne vært tatt med opp og lagt ut av en eller annen. For når toppeggen ble nevnt tenkte jeg på eggen mellom hytta og toppunktet – det ville jo vært litt utrolig. Misstenkte ikke dere på noen som helst måte for å skrøne. Fant et fint bilde på nettet med Gaustatoppen og elg i solnedgang. Kanskje det var denne elgen? http://www.rjukanlag.no/Fotoalbum/diverse/naturbilder/index_naturbilder.htm
  15. erge

    Noko for Norge?

    Denne mannen ligger antagelig i trening til et lignende ritt. Artig å se hvordan denne form for utspekulert blotting formildes framfor tradisjonell blotting, selv av politiet. Tenker da på saken i artikkelen om denne mannen: http://aftenbladet.no/lokalt/article699490.ece
  16. På eggen ut mot toppunktet Høres litt ut som en medbrakt skrøne fra en eller annen vittigper - men elgens veier er jo ganske så uransakelige.
  17. Hei, takk for en fin turrapport. Alltid trivelig å høre og lese om Lifjell - et herlig område. Jeg har trava en del over der de siste åra, og området har virkelig betatt meg. Herlig å kunne gå der sommer og høst å ikke møte så alt for mange folk, men selvfølgelig litt synd at ikke flere får øynene opp for Lifjell også utenom vinteren. Ser ut som du har hatt en kjempefin tur og virkelig nytt øyeblikkene med soloppgang på Røysdalsnuten og det hele, høres herlig ut
  18. Har vært på flere rundturer over Nupsegga, Nupsfonn og Store Nup, et definitivt favorittområde, det gjeveste toppområdet på hele vidda. Tar man med områdene ved Sandfloeggen og vest for Store Nup, har man på denne lille fliken rundt regnet 8 av de 10 høyeste toppene på vidda. Jeg registrerte inn 1691-punktet på lista mi som ”Nupsfonn 1691, nest høyeste punktet på vidda”, godt som gull det Skulle det vært en påskrift ved den lille varden der oppe burde det i hvert fall gå fram at stedet er det nest høyeste på vidda.
  19. Det vanligste er å ta av ved sommerland og kjøre veien helt opp til Lifjellstua - Jønnbu, dette er det greieste og mest kjente utgangspunktet for Lifjell. Generelt syns jeg det er lite folk på Lifjell, selv herfra, i hvert fall innover selve platået. Rundt Lifjellstua er det mange hytter, men jeg syns det er forbausende lite folk innover fjellet annet enn om vinteren, da er det derimot bra med folk. I starten ved de nærmeste toppene rundt parkeringen kan man nok møte folk, men sjeldnere lengre inn. Lifjell har nok mer ord på seg som et vintersted, men jeg foretrekker sommer og høst. Av folk jeg møter innover fjellet er det mest fiskere. Det andre utgangspunktet du nevner Høgåsåsen (Røytejuvstulen) har jeg også gått fra. Det er det nærmeste utgangpunktet til Holmen. Det kunne vært et fint alternativ, og dere kunne gått opp via Jøronnatten med Holmen som mål - som en base. Det er veldig fint når man kommer opp ved Langetjønn fra utgangspunktet ved Røytejuvstulen. Langetjønn skal også være et fint fiskevann, mener jeg. Området her fra Langetjønn og opp mot Åstul og Jørannatten er veldig fint. Fra denne kanten er det lite folk i hvert fall. Litt mer stigning herfra, men det går greit. Hjemover kunne dere gått ned Valjuvet. Stiene er fint merket. Til Røytejuvstulen/Røksbu er det betalingsbom. Man kjører inn hit nærmere sentrum opp gjennom Ligrend/Liheia.
  20. Hei! Hyggelig at dere tenker på Lifjell. Nå har det seg slik at fiske vet jeg egentlig lite om da dette ikke helt er mitt område, men har jo vært ved mange av vanna der etter hvert, så selv om jeg aldri har fisket der så jeg kan jo prøve meg på er par tips. Legger også inn noen tips om topper (som jeg ser av Pm-en at dere også er interessert i). Jeg vet at Store Tjorbuvatn (og vanna omkring) inn fra Grimås i Seljord er av de større og kjente fiskeplassane i Lifjell. Er man der inne må man opp på Røysdalsnuten 1291 moh, rett nord for vannet. Røysdalsnuten er blant de beste utsiktstoppene på Lifjell, mange mener faktisk også den beste, og jeg er ikke så veldig uenig. Dette var den første toppen jeg var på i Lifjell, og det er store muligheter at opplevelsen herfra gjorde sitt til at jeg ble så betatt av fjellområdet. Ellers var jeg ved Holmevatn et par tre kilometer syd for Store Tjorbuvatn i sommer. Dette var også et veldig flott vann som det også fiskes i. Der var det oppsatt en fin gapahuk, og det lå også en båt der. Jeg var der for å bestige 1212-toppen rett syd for vannet – anbefales. Er dere i området her ved Tjorbuvatn og Holmevatn med utgangspunkt Grimås i Seljord, bør dere også stikke oppom Blomtjønneggin. Ved parkeringen ligger også Grimaren som også er en fin topp. Et annet virkelig flott vann og som jeg anbefaler på det sterkeste er Holmen øst for Jøronnatten. Turen går da fra Bø-siden ved Jønnbu. Det er flere stier i området her, og mange fine rund-løype-muligheter. Jeg anbefaler kanskje dette området først av alt. Ved Holmen ligger 2 hytter, den ene er en nyoppsatt hytte fra Bø fiskelag. Denne er stengt og kun åpen for medlemmer, men gamlehytta står åpen, i hvert fall de gangene jeg har vært forbi. Her har dere en fin mulighet for overnatting om været skulle slå seg vrangt. Det kan være greit å sjekke gjesteboka her - finns nok en del informasjon om fiske i området. Ser dere på kartet ligger det flere vann i nærmeste krinsen som Kloppsteintjønn og Rupetjønn, her vet jeg også de fisker. Ved Kloppsteintjønn kan det være fint å telte. Selv liker jeg meg veldig godt i områdene her inne ved Holmen. Har dere 3 dager så planlegg en runde over Øysteinsnatten og ned mot Hollane (Høllen), på veien kan dere bestige Mjelten om dere vil, en grei bestigning. En lengre runde går over Økteren, en supertur, men blir i et noe lengre format. Dere må også få med dere Jørannatten, den høyeste toppen i Bø kommune, og en av høydarne i Lifjell. Fin merket sti fra Holmen. Ved Ruptjønn ligger Ruptjønnuten, kort og grei bestigning, fantaskisk utsikt over Holmen, få med dere denne Når det gjelder fiskekort for Bø skulle jeg nok tro at dette selges i sportsforetningen i Bø sentrum. Av turkart anbefaler jeg kartet Lifjell fra 2004 (1:30 000) Dette er definitivt det beste kartet over Lifjell.
  21. Har nettopp vært på Brokefjell og toppen lever så visst opp til sitt navn. Et lite fjellområde rett over 1000 moh, men absolutt en høydare blant Telemarks topper. En soleklar top 25 must-have in Telemark mener nå jeg
  22. erge

    flått på dyr

    19 flått var ikke mye . Her er 2 reportasjer fra Bamble i Telemark, hvor det hender rett som det er at jeg tar meg en skogstur. Noen som slår dette i antall? http://www.ta.no/nyheter/article3673080.ece http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2546764.ece
  23. erge

    flått på dyr

    19 flått var ikke mye . Her er 2 reportasjer fra Bamble i Telemark, hvor det hender rett som det er at jeg tar meg en skogstur. Noen som slår dette i antall? http://www.ta.no/nyheter/article3673080.ece http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2546764.ece
  24. Var der i helgen. Noe lengre snøpartier i løypa, men den er hardtråkket, så det er lett og fint å gå. Turisthytten åpnet på Lørdag - en uke før tiden, så nå er sommersesongen i gang, det er bare til å ta beina fatt. Det var en god del folk der oppe nå i helgen.
  25. Snilen, kanskje litt utenom tema, men siden du nevner tvilstilfelle i Siljan. Rådmannen (toppen heter så) noe lenger sør for N.Bølene står oppført med 646 m på kartet. Jeg reiste nå ditt en gang for noen år siden da jeg skulle til Siljans høyeste topp. Denne toppen (eller høydepunktet rettere sakt) går offisielt for å være den høyeste toppen i Siljan. Syns dere burde gardere dere med dette stedet også. Her går grensen tydelig over toppunktet. Jeg for min del holder en knapp på dette stedet som høyest i Siljan kommune, i hvert fall før man eventuelt får videre klarhet i ting. Så det er nok dessverre fremdeles en mulighet for at dere har bommet i Siljan Jeg ville nå i hvert fall ikke tatt sjansen på å unnvært Rådmannen om målet var å komme høyst i Siljan Kan opplyse om at det er et nytt turkart på trappene for Siljan, kanskje dette vil avklarer noe.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.