Gå til innhold
  • Bli medlem

gustavbl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om gustavbl

  1. Jeg endte opp med Bergans Glittertind. Har testa den på 2 turer nå og den er overraskende komfortabel med 15kg. Skal ta frem saksa og trimme litt overflødig ting men tviler på at jeg kommer noe merkbart ned i vekt da. Er uansett noen detaljer som er mer irriterende enn funksjonelle for mitt bruk men alt i alt er jeg meget fornøyd. Forresten så var den sykt vanskelig å få tak i. Måtte innom 3 forskjellige XXLer før jeg fant en som faktisk hadde den på lager og ikke bare "hadde den i datasystemet". Er den på vei ut kanskje?
  2. Hei Vidar. Takk for innspill. Nordkapp sekken ser ut til å være en utgått modell. Jeg klarer hvertfall ikke finne den på bergans sine sider eller når jeg googler og prisjakt lister jo heller ikke opp noen butikker som har den. Jeg tror dessuten at den blir for liten med bare 65L.
  3. Jeg bruker selv Exos 46 og kommer stort sett ikke over 9 kilo på en 5 dagers tur om sommeren og det synes jeg den sekken takler bra, men, jeg ser jo absolutt argumentet om at man bør ha en sekk som tåler vekten man fort må drasse med seg ekstra om vinteren. Håper å ikke overstige 20kg med vinterutrustning og helst vil jeg under 15 da. På tilbud så er jo Xenith sekken til Osprey absolutt aktuell. Nå vet jeg ikke om lagerbeholdningen på nett gjenspeiler det de har i butikk men det ser dessverre ut som om sportsnett er utsolgt for Xenith 75 i M? Til full pris blir den litt i dyreste laget. Dessuten så blir jo faktisk Bergans sekken lettere og billigere og jeg tror den har såpass bæresystem at den takler den vekten. Så lenge jeg har 70L så tror jeg at jeg skal ha nok plass også.
  4. Trodde ikke det var sidelomme på den sekken? Det ser jo ikke sånn ut på bildene liksom. http://blackdiamondequipment.com/en/climbing-packs/mission-75-pack-BD681088CBLTSM_1.html
  5. Hei Larsdx. Takk for svar. Synes absolutt BD Mission er interessant men har ikke fått sett så mye på den. Vet du om det er mulig å snekre sammen en løsning hvor man kan feste en elstisk stropp i zig-zag på forsiden av sekken for å enkelt kunne putte regnjakke eller annet tilsvarende der?
  6. Ser ut som at lettpakkerene har samla seg her under annet utstyr så tenkte jeg kunne prøve å poste spørsmålet mitt her Faren min drar egentlig aldri på tur, men neste helg er har han blitt overtalt av noen kamerater til å bli med ut i skogen. Han har egentlig det meste utstyret han trenger fra gammelt av, og det er ikke så forferdelig tungt heller, men sekken han har er fra tidlig 70-tallet og blytung. Så jeg overtalte han til å gå til innkjøp av ny sekk. Min tanke er å anbefale han en litt sekk som jeg selv kan låne til vinterturer. For øyeblikket så har jeg selv en grei sekk som klarer ukesturer i 3 sesonger (osprey exos 46) men når det blir frost i bakken og gradene blir blå må man gjerne ha med seg litt mer volumøst utstyr for å holde varmen. Utfordringen med å anbefale hvilken sekk faren min skal kjøpe er at han ikke rekker å bestille noe på nett da det høyst sannsynelig ikke rekker å bli levert før han skal dra. Derfor blir greia å finne en god lettvektssekk som selges i butikk i Oslo, som han kan leve med en langhelg nå og som jeg kan bruke på vinteren. Budsjettmessig så hadde han håpa på å komme unna med 1500kr, men jeg kan sikkert spytte i litt til hvis det blir det om å gjøre. Så til selve sekkevalget. Etter det jeg klarer å lese meg fram til så burde man klare seg med 70L sekk på vinteren hvis man har passende utstyr. Det er dessverre ikke mange lette sekker å oppdrive i denne størrelsen i lettvektssegmentet i butikk men det jeg har sett så langt er: Bergans Glittertind 70L - 2.2kg (litt i tyngste laget med litt mange stropper og dall) Osprey Kestrel 68 (66L i S/M) - 1.78kg (er redd for at sekken blir bitte litt liten) Black Diamond Mission 75L - 1.78kg (mye dårlige omtaler på nett vedrørende sveisede sømmer som sprekker lett dessverre, kommer ny 2014 modell med forbedringer visstnok, sekken er også 500 kroner over budsjett, sekken har også litt dårlige kompresjonsmuligheter for situasjoner hvor den ikke er fullasta) Er det noen som vet om noen bedre alternativer?
  7. Er en smule interessert i denne selv. Har ikke funnet noen fullgode tester på nettet enda men her er en liten oversikt med noen gode bilder av brenneren. Artikkel på engelsk. http://www.hikinginfinland.com/2012/02/primus-omnilite-ti.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.