Gå til innhold

matsraknerud

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om matsraknerud

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal sette meg ned og tegne ruta. Hadde jo vært moro å sett på selv også.
 2. Hadde en proviantstasjon på Kaldhusseterhytta for noen uker siden. Nærmere bestemt i den lille hytta ved siden av (den med DNT hengelås). Trengte ikke all maten jeg hadde sendt, så det står igjen noe greier der. Kanskje 10 poser turmat, noe knekkebrød og noe annet tjafs. Husker ikke helt. Noen som bor i nærheten som har bruk for sånt? Førstemann til mølla. Ja jeg veit det er dustete å ikke rydde opp etter seg. Men alternativet var å kaste alt sammen, noe som gjorde vondt i bondehjertet. Står "Mats Raknerud blablabla IKKE STIKK AV MED DENNA blabla" osv. på esken. Any takers?
 3. Hehe. Det var slitsomt ja. Til tider helt på grensa av hva vi følte var forsvalig mtp. at vi ville unngå hviledager. Hadde en hviledag i Ørsta. Oi. 700km. Det hørtes drøyt ut. Vi gikk nok en mye kortere rute. For å være helt ærlig så var målet hele tiden å gjøre det på kortest mulig tid, så det ble noen dager her og der med asfaltlabbing lengst vest. Der sparte vi nok mye, selv om knærne sa takk for seg når vi kom til Ørsta. Hehe. Dag 1: Vestkapp - 5 km østover (bare kort tur da vi begynte 21:00) Dag 2: 5km øst for Vestkapp - Åheim Dag 3: Åheim - Steinsvika Dag 4: Steinsvika - Volda og så ble det buss til Ørsta. Planen var å ta buss tilbake til Volda etter hviledag, men etter litt diskusjon ble vi enige om å gå videre fra Ørsta da det i praksis ikke var noen snarvei. Dag 5: Hviledag Dag 6: Ørsta - Urke (ferge Sæbø - Leknes) Dag 7: Urke - Hellesylt Dag 8: Hellesylt - Kaldhusseter (ferge Hellesylt - Geiranger) Dag 9: Kadhusseter - Veltdalshytta Dag 10: Veltdalshytta - Bjorli Dag 11: Bjorli - Lesjaverk Dag 12: Lesjaverk - Dombås Dag 13: Dombås - Hageseter Turisthytte Dag 14: Hageseter - Sletten Fjellgård Dag 15: Sletten Fjellgård - Haustdalen?? Dag 16: Haustdalen - Alvdal Dag 17: Alvdal - Raudsjødalen Dag 18: Raudsjødalen - Ellefsplass Dag 19: Ellefsplass - Jonasvollen
 4. Hei. Jeg og en kompis har nettopp kommet hjem fra en gåtur. Gikk fra Vestkapp til Femunden på 17 døgn og 21 timer. Har prøvd å finne ut om det finnes noen offisiell rekord, men finner ingen ting. Noen som vet? Ha en strålende dag!
 5. matsraknerud

  Hundedressur

  Enig! Bortsett fra at jeg selv mener at alt man gjør med hunden bør sees i en treningssammenheng. Hunden lærer like mye selv om vi ikke tror at vi trener. Dette tror jeg er grunnen til at mange hunder drar i båndet. De har rett og slett lært det. Men eieren har ikke trodd at de trente de gangene hunden lærte det. En ting jeg også synes er ålreit er å gi hunden veldig få beskjeder. Målet mitt er at hunden skal vite hva den skal gjøre i alle situasjoner. Hårete mål, men det gjør ingen ting.
 6. matsraknerud

  Hundedressur

  Ikke lett å få en hund med sterkt jaktinstinkt til å ikke jakte nei. Jeg jakter ikke, så at dere som jakter har litt andre problemstillinger enn meg det skjønner jeg godt. Men jeg har hatt et problem som ligner litt: Jeg bor 150 meter unna en middels trafikkert vei. Og jeg har lyst til å kunne gå tur med hunden uten bånd på grusveien som går ned til asfaltveien. Problemet har vært at bikkja er helt klin kokos på biler, og vil veldig gjerne løpe etter de. Dette løste jeg med kontakttrening slik jeg beskrev litt lenger opp her. Og nå bryr den seg ikke om biler lenger. Og ja, biler er blitt mindre interessante selv om bikkja er utenfor mitt synsfelt.
 7. matsraknerud

  Hundedressur

  Jeg mener fortsatt at man ikke bør ha hunden sin løs i et miljø der man ikke vet om den kommer på innkalling eller ikke.
 8. matsraknerud

  Hundedressur

  Grunnen til at jeg sverger til utelukkende positiv trening er fordi jeg vil ha en hund som f.eks går pent i bånd fordi den håper det kommer en belønning i stedet for en hund som går pent på plass fordi den vet at det blir kjeft og smell når den ikke gjør det. Enkelt og greit.
 9. matsraknerud

  Hundedressur

  Om man ikke har en bra innkalling bør vel streng tatt ikke hunden være løs der den kan finne på å stikke av.
 10. matsraknerud

  Hundedressur

  Det går fint an å lære hunden å ikke løpe etter dyr uten å bruke straff. Det eneste du trenger er en belønning som er bra nok. Hva er det bikkja er klin gæærn etter? Jeg har en leke som hunden min gjør hva som helst for. Om jeg vil at hunden ikke skal løpe etter sauer finner jeg nærmeste saueflokk og steller oss på en slik avstand at jeg veit at hunden synes belønningen er morsom nok til at den ikke løper avgårde. Hver gang hunden ser på sauene klikker jeg og belønner. Dette gjør jeg en god stund helt til at den skjønner at det blir belønning hver gang den ser på sauene. (Funker det ikke sier du? Da har du for dårlig belønning og/eller så er du for nær sauene.) Når jeg har kommet så langt slutter jeg å klikke og belønne når den ser på sauene. Hva skjer da? Jo, bikkja ser på meg og lurer på hvor belønninga blir av. Og idet bikkja ser mot meg klikker og belønner jeg. Når dette går lett går jeg litt nærmere sauene. Slik holder jeg på helt til bikkja er mer opptatt av meg enn sauene uansett avstand. Hva lærer hunden? Sau = belønning i stedet for sau = straff. Så når den ser sau vil den komme til meg for å leke. Jeg sier ikke at dette er den eneste riktige måten å gjøre det på blablabla. Men å si at straff er den eneste måten å lære hunden noe i hvilken som helst sammenheng er løgn.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.