Gå til innhold

Kjell Iver

Administrators
 • Innholdsteller

  9 117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  145

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Gittiamo i Var ska jag lära mig åka turskidor?   
  Hva med lokal mark? Hvor i verden bor du? 
  Det er jo veldig kjekt å lære seg i nærmeste skog/jorde og heller legge inn litt effektiv mengdetrening på variert føre (skispor og løssnø) nå fremfor å gønne på med fjell og vidder med en gang. 
 2. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Tok meg fri fra jobben i går for å få med meg sesongens første snøfall i Nordmarka - det var varslet om store snømengder, og la opp til å gå over et par koller i går og enkel retur i dag.     Startet fra Vaggestein i lett snøvær og et par minusgrader.   Et lite snølag på hard sti, isete enkelte steder.   En slags utsikt nedover mot Skar:

  Sur vind og avblåst ved utsiktspunktet på Mellomkollen:

  Bratt nedover til Svartputten, med avblåst is:

  Videre bratt forbi foten av Midtkollen, over den utsiktsløse toppen på Gaupekollen, så bratt ned til Sjuputtmyra.   Det rant fortsatt såvidt i bekken sør for myra, greit nok myrvann, fylte vann der. Lenge siden forrige overnatting med frost, hadde glemt hvor godt det hjelper på kroppstemperaturen å få i seg mat.    
  Det hadde ikke falt de helt store snømengdene i går og i natt.  Bilde tatt i dag:

   
 3. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Espen Ørud i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  I dag tur til dagsturhytte på Tyven, Hammerfest. Tidligere omtalt i tråden om åpne hytter.  
   
  Normalt er det ikke skiføre før jul, men i år er det såpass med sne at de faktisk har kjørt spør til den nye hytta allerede. -14 på det kaldeste, men flott vindstille vær gjorde det til en meget flott opplevelse. Når man først skulle på vintertur så var det greit å henge på en pulk og fylle opp med ved så man ikke trengte dårlig samvittighet for å fyre litt samtidig som man fikk en fin oppvarming til pulksesongen...

  Hytta ligger her: Skjult lenke - logg inn for å se den , men er såpass ny at den ikke er med på bildet til satelitt-tjenestene enda.
   
   

 4. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Espen Ørud i En generell refleksjon over plunder med netthandel.   
  MEN, fordelen er at du kan handle hjemme på kvelden på dødtid du ikke ellers skulle brukt til noe fornuftig. Eller på natta. I stedet for å stå i kø i en butikk når du helst burde gjort noe annet. I tillegg til kjøringen dit, parkeringen osv osv osv...

  Og så kunne du oppgitt: "OBS 3 enheter - ønsker samleforsendelse". Noe man gjør etter litt erfaring med netthandel. Spesielt om man handler fra operatører av den typen som omtrent ikke har lager, men bestiller alt fra leverandør i det du bestiller fra dem.

   
 5. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra tronn i En generell refleksjon over plunder med netthandel.   
  Jeg kjøpte en del småtteri på en sportsbutikk - litt etter innfall. Noe Real, en turbukse og en hodelykt. Ikke noe spesielt spennende med det (annet enn at prisen var OK), men jammen kom det i 3 forskjellige pakker til tre forskjellige tidspunkt. Så det var mange eposter og purring på sms og greier for dette (som vanlig). Egentlig burde jeg hatt 3 turer inn til byen for å hente dette, men hentet alle samtidig til slutt. Miljø og emballasje-- plast papp som må resirkuleres..
  Så når jeg åpner den ene pakken har jeg fått en fleecegenser som jeg ikke har bestilt, mens buksen som jeg ikke hadde bestilt ikke var kommet. Så nå må jeg kontakte kundeservice og står i kø der før jeg kan sende den jakken i retur, samt vente på å få buksa. Når de svarer på kundeservice da..
  Mye pes for utrolig lite. Lav pris er ikke alt, og en relativt enkel handel er blitt en unødvendig tidstyv. Timesbetalingen er ikke  spesielt god. 
 6. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra Lompa i Snus og Miljø   
  Jeg har stadig irritert meg over at fjelltrimmere spytter snusposer i naturen. Det er spesielt på en spesiell sti det stadig er poser. Jeg bruker å tråkke de ned i gjørma, men var ikke oppmerksom på at de ikke var nedbrytbare.
  Det er forøvrig litt forvirrende informasjon rundt dette emnet rundt forbi, så opplysning er nok på sin plass. Vanlig søppel er det jo vanlig kotyme å plukke opp etter andre, men snusposer er jo heslig å ta i.
 7. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra Trond Monkvik i Snus og Miljø   
  Jeg har stadig irritert meg over at fjelltrimmere spytter snusposer i naturen. Det er spesielt på en spesiell sti det stadig er poser. Jeg bruker å tråkke de ned i gjørma, men var ikke oppmerksom på at de ikke var nedbrytbare.
  Det er forøvrig litt forvirrende informasjon rundt dette emnet rundt forbi, så opplysning er nok på sin plass. Vanlig søppel er det jo vanlig kotyme å plukke opp etter andre, men snusposer er jo heslig å ta i.
 8. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra RoyN i Snus og Miljø   
  Jeg har stadig irritert meg over at fjelltrimmere spytter snusposer i naturen. Det er spesielt på en spesiell sti det stadig er poser. Jeg bruker å tråkke de ned i gjørma, men var ikke oppmerksom på at de ikke var nedbrytbare.
  Det er forøvrig litt forvirrende informasjon rundt dette emnet rundt forbi, så opplysning er nok på sin plass. Vanlig søppel er det jo vanlig kotyme å plukke opp etter andre, men snusposer er jo heslig å ta i.
 9. Hehe
  Kjell Iver ga poeng til tronn i Hva har du kjøpt nå!   
  Investert i verktøy til acapulkaen:
   

 10. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Tober i Elektrisk varmevest - erfaringer?   
  Takk, mange gode innspill og tanker om dette. Jeg tror jeg går for en sånn vest, den veier ikke all verden, og jeg har omsider funnet noen tester der man skryter en del av den, blant annet på Min Side. Skjult lenke - logg inn for å se den
  Så jeg kjøper den det er snakk om her i testen, og krysser fingrene for at det er et bra kjøp. Både Fjellsport og Milrab har den, ser jeg, og sikkert flere. Prisen er typisk nok helt lik. 
  Jeg er som sagt frossen av meg, noe som har tiltatt med årene. Er nå over 60, men like aktiv i marka. Ofte har jeg følelsen av å fryse uansett hvor mye jeg har på meg av klær når jeg sitter stille, f.eks. på overnattingstur høst/vinter, og det er da tanken om en ekstra varmekilde utover egen kroppsvarme har dukket opp. Forslaget om en Nalgeneflaske e.l. er selvsagt også godt og aktuelt. Jeg har begynt å bruke en varmeflaske i soveposen (en klassisk, flat varmeflaske i gummi, med stofftrekk, kjøpt på Enklere Liv). Det hjelper mot kalde føtter i soveposen, noe jeg har slitt med, uansett hvor tykk og god posen  måtte være.  
  Jeg kan melde tilbake og dele erfaringer med vesten når jeg har fått brukt den litt:) 
 11. Liker
  Kjell Iver ga poeng til AK74 i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Tur til Ånderdalen på Senja i helga. En fantastisk slitetur i djupsnøen, som etter 7 timers trakking av spor til hunden endte i ei teltovernatting. Hytta nådde vi dagen etter😊 Fantastisk med vinter, selv om føret var heftig for to og firebeint😊
 12. Liker
  Kjell Iver ga poeng til famjsv i Skoreperasjon i fjellet   
  Hei. Var på tur opp til Lågaros fra Mogen da sålen på mine godt brukte fjellstøveler løsnet 😮. Jeg burde egentlig ha snudd der og da, men jeg tenkte at jeg hadde med meg nok utstyr til å reparere skoen nå jeg kom fram til Lågaros. Først måtte jeg fikse støvelen midlertidig. Jeg hadde (selvfølgelig) gorillatape rundt vannflaska, som jeg brukte til en kvikkfiks. Det holdt kanskje 5 km 😮, og jeg måtte finne på noe nytt. Jeg hadde også med meg paracord, som jeg fikk lagt inn i sporene under støvelen og knyttet opp i snøringen. Dette holdt nesten helt fram, men jeg måtte gjenta denne reperasjonen. Måtte også gå litt forsiktig med den reparerte støvelen.
  Vel framme på Lågaros sørget jeg først for at støvelen ble skikkelig tørr og ren. Fra nødutstyret fisket jeg fram både ståltråd, gorillalim og sugru. Ved hjelp av sylen på victorinoxkniven (samt hammer og spiker på hytta) klarte jeg å lage to hull midt under sålen, samt tre ståltråd igjennom slik at jeg kunne lage en knute under sålen etter at jeg hadde limt.
  En tube med gorillalim var egentlig for lite, men jeg spredte det ut på en ren såle, presset sammen og surret sålen sammen med paracorden slik at dette skulle herdes. Deretter knyttet jeg ståltråden midt under. For å forhindre at vann, myr og sand skulle trenge inn ved bruk, foreglet jeg sålen på siden med sugru. Jeg forseglet også hullene under sålen, også for å skåne ståltråden. For sikkerhets skyld, la jeg også en ståltråd langt fremme under sålen, og festet den i de fremste lissefestene.
  Dagen etter skulle jeg gå ned til Mogen igjen, og her er erfaringen.
  Etter ca en km var all sugru borte.
  Etter ca to-tre km var limet under sålen borte. Skoen holdt nå bare på to ståltråder.
  Nede fra fjellet, kanskje en til to km før Mogen, var jeg "dum" nok til å tenke at; "jaggu holdt ikke ståltråden hele veien". Omtrent samtidig sa det "spjonk", sålen var like løs igjen.
  Da var det bare å skjære av sålen, og gå på mellomsålen frem til Mogen. Mellomsålen ble nesten slitt bort på den tiden, og heldigvis fikk jeg låne sykkel ned til båten fra Mogen.
  Så erfaringen er;
  - sjekk utstyret GODT før du går på tur.
  - hvis sålen løsner... SNU (hvis mulig).
  - ha ALLTID med ståltråd.
    13. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Pinealforest i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Tok en overnatting på Knabben i går, er så flott der. Begynte å gå oppover etter sola hadde gått ned, alltid spennende å tusle rundt i skogen alene i mørket  
  Jeg var så heldig å se et stjerneskudd også !
  Deilig å dingle i hengekøya og se på stjernene mellom greinene helt til man faller i søvn. Helt perfekt ! Bortsett fra at det var litt vind og jeg ble svinkald på nesa, våkna opp med tett og snørrete nese. 
   


 14. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Pulksliter'n i Kungsleden i mars   
  det vet jeg ingenting om, jeg hadde med mat og brensel for fire uker på tur 
 15. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Pulksliter'n i Kungsleden i mars   
  Hei! Ankom Abisko natt til mandagen og det var -40°C. Første dagen var det vel rundt -15 og strålende sol, sank til -25°C i det sekundet sola gikk ned. Hadde en del ruskevær og lå værfast tre dager i strekk, tredje dagen var jeg lei, beveget meg ca. 5km til nærmeste hytte i et uvær uten like. 
  Abisko ligger på 400 moh og du skal over Tjaktiapasset på 1100 moh etter ca. 5 mil, det er enten nesten «flatt» eller så går det beint oppover, har du da en pulk som veier over 100kg får du føle det på kroppen, det gjorde jeg. Dag tre fikk jeg en kneskade som ikke gikk over, selv etter tre dager hvile var det ganske ille. I og med at jeg ikke visste hvor alvorlig skaden var valgte jeg å bryte turen når jeg kom til Vakkotavarre, busset og toget meg hjemover med 100kg og en hund på slep, men det er en annen historie... 
  Mitt råd er å begynne å trene spesifikt så tidlig så mulig, da har du større forutsetninger for å fullføre uskadet. Lag en treningsplan og følg den slavisk. 
  Jeg fikk bare gått 12 av 40 mil og har noe uoppgjort i Nord-Sverige. 

  Fra Abisko og frem til Alesjaure må du forvente mye turister, hyttene ligger tett og scootertrafikk forekommer titt og ofte, men i gjengjeld om du er heldig med været er det sinnsykt flott natur å se. 
  Resten av turen kan jeg ikke uttale meg om  🤷‍♂️
   
 16. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Gittiamo i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Så herlig med snø Skjult lenke - logg inn for å se den 😍
  Vi fikk noen helt ferske snøfnugg i Maridalsalpene i dag også. Ble en kosetur for å steke lapper. Omnom namnam. 
   
   
 17. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Boggabogg i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Skjult lenke - logg inn for å se den og jeg fant ut at vi bare skulle ta novemberovernattinga med en gang. Halvannen kilometer fra heimen, i selveste Hekseskogen (i følge barnehagene i området), fant vi ei gran å sette opp tarp under. Rundt minus 1 grad og masse nedbør gjorde at vi fikk øve oss på å holde kramsnøen unna utstyret. 


  Trolsk stemning i skogen. De mest populære stiene er opptråkket, men jeg burde hatt med truger til når vi skulle ut i terrenget. Jeg måtte grynne til over kneet. Det er i allefall på tide å bytte ut vandrestaver med skistaver.


  15 cm nysnø i løpet av natta. Takhøyden var betraktelig lavere når vi skulle opp enn når vi la oss. Men ellers godt og varmt inni hiet.
   

  Det enkleste er ofte det beste: Vi går heim og spiser frokost. Best å pakke sammen før formiddagens vær med vind og enda meir snø kommer.
 18. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra SteinarL i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Har vært mange turer på meg i det siste. Bæring av plank og litt småtilrettelegging..
  Nå er vi ved hytta og i dag gikk vi inn Storvegskardet til Else Larsen steinen, som er en stein der en gammel samekone omkom for 115 år siden. Jeg limer inn historien til slutt .
  Storvegskardet ligger mellom Susendal og Fiplingdal og i tidligere tider gikk de over her. Nå for tiden er det tydligvis brukt mer 4 hjulinger desverre - ikke helt uten spo.

   
   
  Håper at vedkomnende som har laget dette oppslaget ikke misliker at jeg legger historien ut på nettet. (Oppslag ved parkeringen)
  Reidar Svare
   
  Den 7 Januar 1904 sto dette stykket av P. Haagensen i Nordlands Folkeblad!
  Bortkommen fattiglem.
  Lappeenke Else Larsdatter (der bærre navnet tull-Else), forlot Gaarden Nordli den 8 December (1903) for at tage over grensen til Børgefjeld til Susendalen. Men manden på Gaarden fraraade hende at tage over fjeldet den Dag, men tilraadede hende at gaa til Kroken den dag og siden velge en Dag over Fjeldet.
  Trodsig som hun var, innvilgede hun dette, for at de tryggere kunde stole på hende, men til fjelds hun satt og blev borte.  
  Først den 11 fikk jeg vide at Else hade taget til Fjelds, og samme dag foretog jeg Undersøgelse etter Else.  Men tiden fra den 8de til den 11te Blæste en stærk Østenvind, så Spor var umulig at finde. Imidlertid foretogs skriftlig henvendelse til Susendalen med Forespørgsel og alt med samme Udfald, saa sidenefter en alvorlig søgning kunne iverksættes.
  Først den 3dje Juledag fik jeg besked fra E. Paulsen, for at foretage en Grundig Søgning. I to dage søgte med 8-10 Mand  efter hende, men måtte oppgive Søgningen uden at finde Hende.
  Nyttårsaften kom hendes broder Lap Nils Larsen, der hade hørt Tildragelsen, og som bor i Susendalen hit for at høre. 
   Og om aftenen, medens vi sad pg Samtaltes om Dit og Dat, tog saa Leppen til at fortelle mig om en forunderlig Sang han fik høre forleden Dag. Han stod og huggede Ved ude saa begyndte det at tude og synge i Luften, og han saa til alle side om seg, men Lyden og Sangen for med Lynets Fart igjennom Luften i retning af Gravstedet Svenskvold i Susendalen.
  Saa blev jeg urolig, sagde han.
  Ja, dette var meget mystisk Fenomen svareder jeg.
  I morgen skal du og jeg til Fjelds igjen og lede hende op.
  Morgenen var pen og klar.
  Vi satte Kursen ind igjennom Storvegskaret. Kommen indst i Skaret fandt Broderen hende Liggende tæt ved en stor Sten, og Skistaven staaende opreist paa Stenen.
  I Dag er to Mand og Hest samt Lappen, hennes Broder draget til Fjelds for at besørge hende bragt til Gravpladsen Svenskvold i  Susendalen efter Broderens Ønske
  Fiplingkroken 03.01.1904 Haagensen.
  Liket var først fraktet til Vollan opplyser Konrad Svenskvoll (I "sett og sagt"). Der dreiv Nils Larsen (Skott) og braut og tinte på liket før han la det i kista. Dei hørte han snakket med seg sjølv medan han dreiv med dette. "No søster, no må du va snill og ikkje far og skrømt og skræm folk!"
 19. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra Erlend Gudvangen Bjørkeng i Black month   
  Blir det mer fjollete enn det?

 20. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra zupertramp i Fjelltur fra 22/12 til 27/12   
  Finse er vel temmelig værutsatt? Enten mye vind eller kaldt..? Ustabilt er det uansett.
  Skulle jeg gjort noe slikt ville jeg gjort det i nærheten av et sted jeg kunne søkt ly. Nært en åpen bu eller åpen hytte eller lignende, slik at man ikke måtte ligge i telt. Nå er det vel gode muligheter til ly på Finse, hytte eller hotell (om det ikke er stengt), men det er høyt til fjells, og det er nok ikke uten grunn få folk ferdes der på den årstiden.
  Syns forøvrig det er en kjempegod ide, men det trengs en god plan
 21. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Gittiamo i Rødt eller grønt telt   
  Og btw. Et rødt (oransje) telt kler best nepalske bønneflagg. Ingen tur uten 👌🏻
   

 22. Liker
  Kjell Iver ga poeng til a_aa i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Da er klokken justert for vintertid (eller er det "normaltid"?) - og da må man til med avspasering på slutten av arbeidsdagen om man skal ta føttene fatt over en fjelltopp eller to på hjemveien og være ned igjen før solnedgang. So be it  
  Det ble to pitstops på dagens hjemtur, en på vei oppover Gravdalsfjellet ved Viggohytten (eple og kaffe) og en på vei nedover fra Holefjellet (kaffe og appelsin):

  Småkjølig flott vær med masse lav sol, litt småskummelt føre i solskyggene der nattens frost ennå lå som rim på halvråtne klopper og som tynne is-hinner hist og pist - da er det bare å sette ned tempoet og seife rolig hjemover  
 23. Liker
  Kjell Iver ga poeng til Anders Eriksen i pannebandNemesisvatnet - The fisherman strikes back!   
  Som ettertrykkelig nevnt tidligere finnes det ett fjellvatn som utelukket har servert meg nedturer, nemlig Nemesisvatnet. Fem ganger har jeg kjempet meg opp hit, og fisket i timevis uten noe som helst fangst å vise til. Et deprimerende regnestykke er å regne ut antall kast til sammen uten fast fisk. Hvis vi tar et uformelt anslag på at jeg rekker ca. 30 kast i timen. Med et snitt på ca. seks timer effektivt fiske på hver tur blir regnestykke, 30 kast x 6 timer x 5 dager. Da ender vi opp 900 kast i samme vann, uten noe å rope hurra for. Nå er jeg ingen finansmann, men til og jeg ser at dette er dårlig avkastning i forhold til innsats. Så hvorfor gidder jeg? Det er et veldig godt spørsmål, men jeg tror det er fordi man alltid har et bitte, bitte, bitte lite håp om at DENNE gangen, kan det gå. Akkurat DENNE gangen kan storfisken sitte, akkurat DENNE gangen kan jeg få den digre ørreten jeg observerte der oppe en julikveld i fjor, eller kanskje en av hans enda større kumpaner. Akkurat DENNE gangen vil det ikke være for varmt, for kaldt, for tørt, for vått, for mye vind eller for lite vind, ikke nordavind, ikke for lyst og ikke for mørkt. At akkurat DENNE gangen skal alle forhold mellom himmel og jord stemme helt optimalt, at akkurat DENNE gangen skal alle element jeg ikke kan kontrollere stemme 110% perfekt. Det kan da ikke være så mye å be om?  

  Skjult lenke - logg inn for å se den Nytt forsøk i Nemesisvatnet
  Så kom dagen. Nok en gang stod jeg der og som seg hør og bør fisket i flere timer uten napp. Men denne gangen stemte alt i et lite sekund, og på kast nummer 1158 satt den. En kilosørret sprellet i lyngen, etter en nervepirrende kamp som føltes alt for lang. Selv om det hadde blitt mørkt var det som jeg hadde sett lyset. Halleluja!

  Skjult lenke - logg inn for å se den Jeg har sett lyset! Skjult lenke - logg inn for å se den Endelig!
  Det er vel ikke annet å gjøre enn å takke høyere og lavere makter for at alt stemte denne gangen. Samtidig er det på en måte nesten litt trist, hva i alle dager skal jeg finne på nå? Jeg får bruke vinteren til å stake ut en ny kurs i livet, eller kanskje det neste målet bli å knekke tokilosgrensa på samme plass? Hmmm, jeg rekker en tur til før vinteren. Jeg pakker sekken nå! Snakkes! Skjult lenke - logg inn for å se den
 24. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra Blaser i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Det var et øsende regnvær ved oppstart av dagens tur. Ungene ville absolutt innover på dette fjellet (Hilstadfjellet 401 moh ved Hommelstø), som de hadde vært på for 2 uker siden uten å få registrert seg elektronisk. Hendig nok er det nylig oppført en hvilebu oppå her og vi stoppet og tok maten her. Dette er den eneste toppen vi har som har hytte nesten på toppen.  Snøballkrig på vei nedover - med Lomsdal/Visten nasjonalpark i bakgrunnen. Vinteren i anmarsj - flott tur og fantastisk fin årstid å komme seg ut i. Vi hadde forventet regn hele dagen, men det ble knallvær.

   
 25. Liker
  Kjell Iver fikk poeng fra Blaser i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Har vært mange turer på meg i det siste. Bæring av plank og litt småtilrettelegging..
  Nå er vi ved hytta og i dag gikk vi inn Storvegskardet til Else Larsen steinen, som er en stein der en gammel samekone omkom for 115 år siden. Jeg limer inn historien til slutt .
  Storvegskardet ligger mellom Susendal og Fiplingdal og i tidligere tider gikk de over her. Nå for tiden er det tydligvis brukt mer 4 hjulinger desverre - ikke helt uten spo.

   
   
  Håper at vedkomnende som har laget dette oppslaget ikke misliker at jeg legger historien ut på nettet. (Oppslag ved parkeringen)
  Reidar Svare
   
  Den 7 Januar 1904 sto dette stykket av P. Haagensen i Nordlands Folkeblad!
  Bortkommen fattiglem.
  Lappeenke Else Larsdatter (der bærre navnet tull-Else), forlot Gaarden Nordli den 8 December (1903) for at tage over grensen til Børgefjeld til Susendalen. Men manden på Gaarden fraraade hende at tage over fjeldet den Dag, men tilraadede hende at gaa til Kroken den dag og siden velge en Dag over Fjeldet.
  Trodsig som hun var, innvilgede hun dette, for at de tryggere kunde stole på hende, men til fjelds hun satt og blev borte.  
  Først den 11 fikk jeg vide at Else hade taget til Fjelds, og samme dag foretog jeg Undersøgelse etter Else.  Men tiden fra den 8de til den 11te Blæste en stærk Østenvind, så Spor var umulig at finde. Imidlertid foretogs skriftlig henvendelse til Susendalen med Forespørgsel og alt med samme Udfald, saa sidenefter en alvorlig søgning kunne iverksættes.
  Først den 3dje Juledag fik jeg besked fra E. Paulsen, for at foretage en Grundig Søgning. I to dage søgte med 8-10 Mand  efter hende, men måtte oppgive Søgningen uden at finde Hende.
  Nyttårsaften kom hendes broder Lap Nils Larsen, der hade hørt Tildragelsen, og som bor i Susendalen hit for at høre. 
   Og om aftenen, medens vi sad pg Samtaltes om Dit og Dat, tog saa Leppen til at fortelle mig om en forunderlig Sang han fik høre forleden Dag. Han stod og huggede Ved ude saa begyndte det at tude og synge i Luften, og han saa til alle side om seg, men Lyden og Sangen for med Lynets Fart igjennom Luften i retning af Gravstedet Svenskvold i Susendalen.
  Saa blev jeg urolig, sagde han.
  Ja, dette var meget mystisk Fenomen svareder jeg.
  I morgen skal du og jeg til Fjelds igjen og lede hende op.
  Morgenen var pen og klar.
  Vi satte Kursen ind igjennom Storvegskaret. Kommen indst i Skaret fandt Broderen hende Liggende tæt ved en stor Sten, og Skistaven staaende opreist paa Stenen.
  I Dag er to Mand og Hest samt Lappen, hennes Broder draget til Fjelds for at besørge hende bragt til Gravpladsen Svenskvold i  Susendalen efter Broderens Ønske
  Fiplingkroken 03.01.1904 Haagensen.
  Liket var først fraktet til Vollan opplyser Konrad Svenskvoll (I "sett og sagt"). Der dreiv Nils Larsen (Skott) og braut og tinte på liket før han la det i kista. Dei hørte han snakket med seg sjølv medan han dreiv med dette. "No søster, no må du va snill og ikkje far og skrømt og skræm folk!"
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.