Gå til innhold
  • Bli medlem

Shana

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Shana

  1. jeg har vært veldig fronøyd med garmin sine. hadde før en etrex legend, men har nylig "oppgradert". garmin etrex 10, 20 og 30 er enkle å bruke, ikke mange ekstra funksjoner og er til ok priser.
  2. Shana

    hunder og varme

    hvordan gjør dere med hunden(e) når sola steiker? tenker da når man er på tur, har hørt om kjøledekken men har ikke prøvd dette selv. har derimot myggnetting med solreflekterende ytterside som jeg har klipt til som et dekken. vil jo helst ikke ha noe dekken på henne, men det tar av den stekende sola hvis det er vanskelig å finne skygge.. ellers får jeg jo i henne mye væske selvfølgelig. er det noen som har andre erfaringer og/eller tips? på forhånd takk
  3. Shana

    Mellommåltid

    tokk for forslag, da er det jo bare å begynne å variere litt! havrekjeks skal ihvertfall prøves ut
  4. Shana

    Mellommåltid

    hei! hva bruker dere hvis dere skal ta et "mellommåltid" når dere er på tur? tenker da på når man skal gå videre, men trenger litt mat i kroppen, uten å bruke tid på å tilberede etc. jeg blir veldig fort energiløs og slapp uten mat, så det blir ofte noen tørre brødskvier i tide og utide som ligger i ei ytterlomme på sekken. evt er jeg glad i nøtter og rosiner til å gi en liten ekstra boost... noen som har noen gode idèer ?
  5. Har ikke sykla der selv, men jeg skal til Rjukan i sommer. Ta tyttebæret/blåbæret opp så skal det være masse fine grusveier innover Hardangervidda.
  6. Jeg er veldig takknemmelig for jobben DNT gjør. pappa tok meg regelmessig med ut i skogen, fra jeg var lita jente. desverre hadde jeg plutselig ingen pappa til å ta meg med ut lenger, og jeg hadde ingen kunnskap å bygge den voksende friluftslivinteressen på. det å kunne begynne med noe så enkelt som aleineturer på oppmerkede løyper gjorde det enkelt å komme igang igjen. jeg sier ikke all utmark skal merkes opp, men at de tilbudene vi har nå er gull verdt. jeg tror vi må innse at ulykker vil det dessverre skje uansett. det at stiene er oppmerka betyr ikke at en kan trave ut der uten noen form for kunnskaper, men kunnskapen kan bygges opp gradvis. de som setter ut på for store "prosjekt" for seg selv tror jeg ville gjort det, enten stien hadde en T eller ikke..
  7. http://www.jula.no/lamper-til-teltsnorene-2-pakning-955039 og http://www.jula.no/teltplugger-med-led-lys-4-pakning-955040 veit ikke helt om jeg selv ser stor nødvendighet for dette, men veit om flere som har med barn på telttur som lyser opp teltsnorne. da blir det ikke så mye tryings og halveis nedrevne telt
  8. vom med kylling (fra vom og hundemat) og dog chow sensitive. rett og slett fordi det fungerer på min hund. hun er veldig sensitiv/ små-allergisk så reagerer fort på fôret. bruker begge deler da jeg kun har med tørrfor på turer så da er det greit at ho er vant med det. +en å bruke kylling (begynte med dette pga allergien) er også at det er mye mindre lukt av dette enn de andre vom-pølsene er opplevelsen min.
  9. gleden jeg ser i hunden min er selvfølgelig en motivator, men jeg synes også det å ha med kameraet gjør sitt. fine naturbilder og gode minner er gøy å ta vare på
  10. når jeg begynte å gå på lengre turer med hund spurte jeg hos dyrlegen, der blei jeg anbefalt å ha med "ZooLac" altså diarèmidde hvis det er en lengre tur (f eks med overnatting.) Blir en lang og vanskelig tur å finne veien hjem med energiløs hund pga diarè.. i tillegg kjøper jeg små ampuller med øyeskyllemiddel/saltvann på apoteket for å rense sår, og noe å forbinne et evt sår etterpå. potesokker og potesalve.
  11. Har en blandings-tispe av gordon setter, flatcoated retriever og labrador. valgte ho for å ha en vannglad og turivrig jente med på båt, i skogen, på fjellet osv
  12. Shana

    Rallarvegen

    jeg kom hjem i dag og hadde en fantastisk tur. nydelig føre (6-7 "snøfonner" som var enkle å komme over ved å trille) og var heldige med været. anbefaler et stopp på finse, ta en fireretters middag der - ubeskrivelig
  13. hvis de mener det meste av snøen er borte til slutten av juli så bør det jo gå bra:) tar telt selv så satser på det
  14. rallarvegen.com henviser til rallarvegen på facebook. ser noen har spørt om føre for 23-25 juli og svaret var " Da vil helt klart det meste av snøen være borte... Men det er allerede mange som sykler, men som tar toget mellom Finse og Hallingskeid." så august bør funke hvis ikke værgudene kludrer det til har noek ingen "fonne-triks" men følger opp anbefalinger fra nett og anbefaler å forhåndsbestille overnatting hvis du trenger det:)
  15. jeg går på minipiller" som gjør at jeg ikke har mensen i det hele tatt. før jeg begynte på det husker jeg, jeg fikk tabeletter av legen et par ganger som var for å flytte mensen, for å være sikker på å slippe det:)
  16. jeg har kjøpt meg lader som lades opp på solcelle (og usb) så kan lade opp laderen så lenge det er lys har ikke prøvd den enda, men lada seg fort opp i vinduet ihvertfall..
  17. Blir telt på oss også, kansje vi sees.. vi skal slå turen sammen med å gå Aurlandsdalen etter endt sykkeltur vi da, når vi først er i området:)
  18. jeg, kjæresten og hunden skal sykle rallarvegen i år:) om vi begynner på haugastøl eller på finse må vi se an hvordan form jeg får bikkja i først, turen blir nok i begynnelsen av august:)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.