Gå til innhold
  • Bli medlem

OlaS

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Takk for tilbakemelding. Leser at mange benytter wobbler i Femundsmarka. Her hvor vi bor i Trøndelag har vi ingen erfaring med wobblerfiske, så er litt nysgjerrige på dette. Er det slik at det først og fremst er gjedda som tar på wobbler, eller tar ørreten ofte på dette også? Kommer til å fylle opp fiskeveska med skjesluker, spinnere og en og annen sild, men trenger noen tips når det kommer til wobblere. Tar selvfølgelig også imot tips angående de andre redskapene Tar nok også med noen meitemarker. Har personlig best erfaring med meitefiske noe tidligere på sommeren enn i august, men med blikkstille vann kan jo en dyp markklyse være effektivt. Eller hva tror dere?
  2. Takk for svar! Har fått inntrykk av at Femundsmarka ikke byr på det ypperste av fiske, men vi ønsker vel heller ikke å jage etter mye og stor fisk. Håper bare at det er mulig å dra opp nok til en liten middag hver dag...?
  3. Registrerer at det finnes et utall tråder om fiske og padling i Femundsmarka, men drister meg likevel til å starte en ny. Jeg og en/ett par kompis/-er planlegger tur i Femundsmarka mot slutten av august. Formålet med turen er for oss turen i seg selv, men vi ønsker selvfølgelig å få oppleve et godt fiske Bestemte oss for å starte fra Käringsjön på svensk side, og padle Krattelsjön, Uthussjön og ut i Öster-Rödsjön. Opprinnelig tenkte vi på å ta turen via Raavtejavrie og Linjetjärnen ned i Revsjøen, men fant ut at det var fiskeforbud i disse vannene (på svensk side), og padler derfor ned i Rogen fra Öster-Rödsjön, og derfra inn i Reva-vassdraget. Når vi så er vel inne i Fedrelandet, vurderer vi å campe noen dager i området rundt Revsjøen og Styggsjøan, da det ser ut til å være en million småvann i dette området. Satser også på å få med Røa-vassdraget ned til Øvre Roasten. Har også hørt og lest mye fint om Grøtåa og Krokethåen, så en dagstur til fots i dette området må vurderes. Samtidlig leser man om fine turer til Vonsjøene og Bredåsjön på svensk side, men dette blir nok vanskelig å kombinere med Reva og Røa på en knapp ukes tur. Hva tror dere? Er det områder/vann man bør få med seg, som ikke er nevnt her? I hvilke områder anbefales det å bruke mest tid, med tanke på både natur og fiske? Som sagt er vi ute etter gode naturopplevelser, men vi vil også bruke MYE tid på fiske, da gjerne etter ørreten. Vi kommer sannsynligvis til å benytte Ally-kano, men kortere bæringer og eventuelle dagsturer til fots er selvfølgelig påberegnet. Alle anbefalinger og erfaringer mottas med stor takk!
  4. Hei! Vurderer en tur til Øvre Anarjohka til sommeren/neste sommer. Har ikke mye padleerfaring, men er det likevel mulig for meg og en kompis å ta oss oppover Anarjohka fra Basevuovdi, og ned f eks Bavttajohka på fornuftig vis? Og vil dere si at man får mye mer ut av en tur hit med kano i forhold å gå til fots? Hvilken tid på året egner seg best, med tanke på både vannføring og mygg?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.